Fix: Vertikale linjer på bærbar skjerm

Bærbare datamaskiner er generelt mer utsatt for problemer knyttet til skjermene enn stasjonære datamaskiner. Siden det er tilfelle, våkner ganske mange bærbare brukere en dag for å finne ut at det er en eller flere loddrette linjer på skjermen til den bærbare datamaskinen. I motsetning til skjermen på en stasjonær datamaskin er skjermen til en bærbar datamaskin faktisk en del av kroppen, og det er grunnen til at dette problemet kan være roten til ganske mye sorg. Vertikale linjer på skjermen til den bærbare datamaskinen kan enten være forårsaket av et programvareproblem eller et maskinvareproblem. Vær imidlertid ikke redd for det er en ganske god sjanse for at du vil kunne fikse den bærbare datamaskinen din alene, uavhengig av om den er forårsaket av et programvareproblem eller et maskinvareproblem.

2015-12-15_210645

Hvordan finne ut om problemet er programvarerelatert eller maskinvarerelatert:

Før du faktisk tar noen tiltak for å fikse de vertikale linjene på skjermen til den bærbare datamaskinen, må du imidlertid avgjøre om problemet er programvarerelatert eller maskinvarelatert. Heldigvis for alle bærbare brukere som ser vertikale linjer på skjermen til den bærbare datamaskinen, er dette ganske enkelt. Alt du trenger å gjøre er å starte den bærbare datamaskinen på nytt, og på den aller første skjermen du ser, trykker du på den spesifikke tasten som får deg til datamaskinens BIOS-innstillinger. Denne nøkkelen avhenger av produsenten av den bærbare datamaskinen, og du finner den ikke bare i brukerhåndboken til den bærbare datamaskinen, men også på den første skjermen du ser når datamaskinen starter opp.

Siden BIOS for din bærbare datamaskin teknisk sett ikke er en del av operativsystemet, vil problemet ikke være vertikale linjer på skjermen til den bærbare datamaskinen mens du er i BIOS, hvis problemet er programvarerelatert. Men hvis du ser vertikale linjer på skjermen til den bærbare datamaskinen mens du er i BIOS, er problemet maskinvarerelatert.

Hvordan fikser du problemet hvis det er programvarerelatert

Hvis du finner ut at problemet er programvarerelatert, er den mest sannsynlige årsaken inkompatible eller utdaterte skjermdrivere. Heldigvis, hvis det er tilfelle, vil det være ganske greit å løse problemet. Alt du trenger å gjøre er:

  1. Gå til den offisielle nettsiden til produsenten av den bærbare datamaskinens hovedkort eller grafikkort.
  2. Naviger til nettstedets Support / Downloads-side.
  3. Søk etter alle tilgjengelige drivere for den bærbare datamaskinen.
  4. Last ned de siste tilgjengelige versjonene av skjermdriverne til den bærbare datamaskinen.
  5. Installer skjermdriverne.

Start den bærbare datamaskinen på nytt. Sjekk om problemet er løst når den bærbare datamaskinen starter opp.

Hvordan fikse problemet hvis det er maskinvarerelatert

Hvis du finner ut at problemet er maskinvarerelatert, er det noen måter du kan bruke for å prøve å løse problemet, men begge krever at du åpner den bærbare datamaskinen ved å fjerne frontplaten. Frontplaten til en bærbar datamaskin er ganske enkel å fjerne, og når den er fjernet, gir den tilgang til skjermen til den bærbare datamaskinen. For å fjerne frontplaten til en bærbar datamaskin, se etter de myke, små, sirkulære, svarte fargene svamplignende tingene på skjermrammen. Fjern disse svampelignende elementene, så avdekker du skruene. Skru ut alle skruene du finner, legg dem til side (helst et trygt sted), og deretter forsiktig lirke frontplaten bortsett fra kroppen til den bærbare datamaskinen. Forsikre deg om at du er ekstra forsiktig og forsiktig mens du lirker frontplaten fra hverandre for ikke å ødelegge en så skjør del av den bærbare datamaskinen.

Metode 1: Åpne den bærbare datamaskinen og pusle rundt med skjermen

Fjern frontplaten til den bærbare datamaskinen, og bare puss med den for å se om du finner problemet. Bruk trykk på eller avlast press fra bestemte punkter rundt skjermen, spesielt de over og under de vertikale linjene for å se om du kan finne årsaken til problemet. Hvis du legger press på eller fjerner trykk fra bestemte punkter rundt skjermen, blir kvitt de vertikale linjene, kan du komme med en mer permanent løsning, for eksempel å plassere et tykt stykke papp under det punktet som må presses på eller under punktet som trenger å bli avlastet fra det.

Metode 2: Bytt ut båndkabelen til den bærbare datamaskinen

Hvis du ikke kan finne ut hva som forårsaker problemet ved å bruke metode 1 , er det en god sjanse for at problemet er båndkabelen som kobler skjermen til den bærbare datamaskinen til hovedkortet. Over tid kan denne kabelen bli utslitt og til og med sprekke (spesielt på hengslene på grunn av at den bærbare datamaskinen åpnes og lukkes), og føre til at linjer vises på skjermen. En ny båndkabel koster ikke mer enn $ 25 og kan enkelt installeres.

Alt du trenger å gjøre er å fjerne frontplaten til den bærbare datamaskinen, fjerne den gamle båndkabelen og erstatte den med den nye. I de fleste tilfeller går den ene enden av båndkabelen inn i en port på skjermen til den bærbare datamaskinen, og en går inn i en port på hovedkortet. I noen tilfeller kan det også være en tredje ende av båndkabelen som går inn i den bærbare datamaskinens omformer. Forsikre deg om at du fjerner alle strømkildene til den bærbare datamaskinen før du starter denne prosedyren. Når du er ferdig, lukker du den bærbare datamaskinen, kobler den til en strømkilde og starter den for å se om problemet er løst.

Hvis ingen av metodene som er oppført og beskrevet ovenfor, fungerer for deg, ville det være best for deg å få den bærbare datamaskinen til å bli sett på og reparert profesjonelt, spesielt hvis den fortsatt er under garanti.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det