Fix: Stardew Valley starter ikke på Windows 10

Stardew Valley er et videospill utgitt av Chucklefish tilbake i 2016. Spillet er en landbrukssimulering med en rangering på 10 av 10 på Steam. Spillet fikk raskt rykte på grunn av det avslappende miljøet i spillet, parret med interessante aktiviteter i spillet. Imidlertid blir brukere nå og da fanget midt i et problem der spillet ikke lastes. Dette problemet har blitt rapportert av mange brukere tidligere, og dessverre strever problemet fortsatt.

I henhold til de forskjellige brukerrapportene starter ikke spillet etter at brukerne starter det med Steam-klienten. Noen brukere får svart skjerm og musikk i bakgrunnen, mens noen blir bedt om feilmeldingen Stardew Valley har sluttet å virke. Årsaken er tilfeldigvis den samme i de fleste tilfeller. Ikke desto mindre vil du lære hvordan du kan bli kvitt denne frustrerende feilen i denne artikkelen.

Hva får Stardew Valley til å ikke starte på Windows 10?

Etter å ha gått gjennom mange brukerrapporter, har vi berget en liste over scenarier som potensielt kan forårsake problemet. Noen av faktorene kan høres absurde ut, men de er tilfeldigvis årsaken i visse tilfeller. Problemet skyldes ofte følgende faktorer:

 • Ingen høyttalere eller hodetelefoner koblet til: Det er visse hendelser der det kan forårsake problemet hvis du ikke har koblet hodetelefonene eller høyttalerne til systemet.
 • Microsoft XNA Framework: Problemet kan også oppstå hvis systemet ditt mangler Microsoft XNA Framework. Stardew Valley krever Microsoft XNA Framework som følge av at fraværet av rammeverket kan føre til at spillet ikke fungerer som det skal.
 • Oppstartsinnstillinger: Oppstartspreferansene til spillet kan også være årsaken til problemet. Det har vært rapporter som sier at å kjøre spillet i vindusmodus og deretter avslutte det kan føre til at spillet ikke starter neste gang du kjører det.

Nå som du er klar over de mulige faktorene som kan forårsake problemet, skal vi komme inn på løsningene som kan implementeres for å håndtere problemet. Forsikre deg om at du bruker en administratorkonto før du bruker løsningene nedenfor.

Løsning 1: Kjøre spillet som administrator

Den første løsningen du kan implementere for å isolere problemet, er å kjøre spillet som administrator. Forsikre deg om at du har en administratoraktivert konto før du fortsetter. I noen tilfeller kan bakgrunnstjenestene som kjører, forhindre at spillet starter riktig. I slike scenarier må du starte spillet som administrator. Slik gjør du det:

 1. Åpne Steam- klienten din.
 2. Gå til Bibliotek , høyreklikk på Stardew Valley og velg Egenskaper .
 3. Bytt til kategorien Lokale filer og klikk deretter " Bla gjennom lokale filer ".
 4. Høyreklikk på Stardew Valley.exe og velg ' Kjør som administrator '.

Løsning 2: Installere Microsoft XNA

Microsoft XNA er et rammeverk som brukes av mange spill. Stardew Valley videospill bruker også dette rammeverket, derfor er det nødvendig for å kjøre spillet. Hvis du mangler rammeverket, starter ikke spillet ditt. Derfor, for å fikse problemet, må du sørge for at du kjører den nyeste versjonen av Microsoft XNA.

Du kan laste ned rammeverket herfra . Når du er lastet ned, installer den og se om det løser problemet.

Løsning 3: Koble til høyttalere

Noen brukere har rapportert at problemet oppstår når de ikke har koblet høyttalerne eller headsettet til systemet. Det er mange spill der ute som ikke kjører hvis du mangler en lydenhet på systemet ditt. Stardew Valley er tilfeldigvis en av dem, så sørg for at du har koblet til høyttalerne eller hodetelefonene dine riktig, og se om det løser problemet.

Løsning 4: Slette oppstartsinnstillinger

Som alle andre spill der ute, bruker Stardew Valley en bestemt fil for å lagre alle oppstartspreferanser til brukeren. Imidlertid kan filen være ansvarlig for å forårsake visse problemer. Ryktene sier at Stardew Valley ikke vil starte hvis du avslutter spillet etter å ha kjørt det i vindusmodus. Hvis denne saken gjelder for deg, må du slette oppstartspreferansemappen. Slik gjør du det:

 1. Trykk Windows-tast + R for å åpne Kjør -dialogboksen.
 2. Skriv inn ' % appdata% .
 3. Finn Stardew Valley- mappen og dobbeltklikk den for å åpne den.
 4. Se etter filen startup_preferences og klipp den til Desktop.
 5. Start spillet igjen.

Merk:  Sørg også for at du har bekreftet Steam Files, og hvis det ikke løser problemet for deg, kan du prøve å kontakte kundestøtte.

Løsning 5: Reparer XNA Installer

Det er mulig at XNA Installer på datamaskinen din kanskje ikke er riktig installert, eller at filene har blitt ødelagt over tid. Derfor vil vi i dette trinnet reparere installasjonen fra det allerede eksisterende installasjonsprogrammet som er tilstede i installasjonsmappen til spillet. For det:

 1. Høyreklikk på Stardew-snarveien på skrivebordet og velg "Åpne filplassering" fra menyen.Åpne fil plassering
 2. Naviger gjennom følgende mapper.
  _CommonRedist ”> XNA> 4.0
 3. I denne mappen kjører du installasjonsprogrammet “xnafx40_redist” og venter på at det skal lanseres.
 4. Etter at den er lansert, klikker du på alternativet "Reparer" og velger "Neste".
 5. Sørg for å kjøre dette installasjonsprogrammet på datamaskinen din og sjekk om problemet vedvarer.
 6. Hvis denne mappen ikke er tilstede, åpner du "_Redist" -mappen i spillmappen og installerer alle kjørbare filer i den igjen.
 7. Sjekk om det løser problemet.

Løsning 6: Fjern startalternativer

Hvis du kjører spillet uten SMAPI modding-rammeverk, må du sørge for at du fortsatt ikke har angitt kommandoen Launch Options. Hvis kommandoen Startalternativer er satt og SMAPI Modding Framework ikke blir brukt, kan feilen utløses. Derfor vil vi i dette trinnet fjerne det fra spillstarteren. For det:

 1. Start Steam og klikk på Library Options.
 2. I Steam-biblioteket høyreklikker du på “Stardew Valley” -alternativet og velger “Egenskaper”.
 3. I kategorien Generelt klikker du på “Angi startalternativer” -knappen og sørger for at det ikke er angitt noen lanseringsalternativer i dette vinduet.
 4. Hvis noen lanseringsalternativer er angitt for spillet, kan du fjerne dem og sjekke om det løser problemet på datamaskinen din.

Løsning 7: Tar mappeeierskap (MAC)

Det er mulig at du på MacBook ikke har gitt spillet tilgang på riktig måte til en mappe der den trenger å skrive for at spillet skal fungere. Derfor vil vi i dette trinnet utføre en kommando inne i mac-terminalen som skal gi deg tilgang til mappen, og feilen vil bli løst. For det:

 1. Klikk på "Søk" -ikonet på din Mac, som skal være øverst til høyre.
 2. Skriv inn "Terminal" i søkefeltet og klikk på det første alternativet.
 3. Skriv inn følgende kommando inne i terminalen og trykk “Enter” for å utføre den på MacBook. Sørg for å endre “Bruker” med “Brukernavn”.
  sudo chown -v “$ USER” ~ / .config
 4. Når du har utført denne kommandoen, må du sjekke om spillet fungerer på din mac.

Løsning 8: Gi nytt navn til Steam-filer

Det er mulig at noen filer i hovedinstallasjonsmappen for damp har blitt ødelagt på grunn av dette problemet blir utløst på datamaskinen din. Derfor, i dette trinnet, vil vi gi nytt navn til disse filene slik at Steam kan regenerere dem ved oppstart, og deretter sjekke om det løser problemet med at Stardew ikke startes. For det:

 1. Høyreklikk på Steam-ikonet på skrivebordet ditt, og klikk deretter på "Åpne filplassering" -knappen.
 2. Dette bør ta deg til hovedkatalogen til Steam-installasjonen.
 3. Høyreklikk på "GameOverlayRenderer64.dll" i denne katalogen og velg alternativet "Gi nytt navn" fra menyen.
 4. Gi denne filen nytt navn til “GameOverlayRenderer64.bak” og lagre endringene.
 5. Etter å ha omdøpt denne filen, kjører du Steam.exe for å starte Steam.
 6. Hvis Steam ber om det, gi det tillatelse til å regenerere filen og sjekk om problemet vedvarer etter å ha gjort det.

Løsning 9: Stenging av bakgrunnsapplikasjoner og tjenester

Det er mulig at noen applikasjoner som kjører på datamaskinens bakgrunn eller noen bakgrunns tjenester, kan forhindre at spillet ditt kan lastes riktig. Først av alt, prøv å lukke MSI Afterburner eller andre relaterte applikasjoner, og sjekk deretter om spillet fungerer. Hvis den ikke gjør det, må vi utføre ytterligere feilsøking. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å starte Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “taskmgr” og trykk deretter “Enter” for å starte oppgavebehandling.
 3. I Oppgavebehandling klikker du på “Prosesser” -fanen øverst, og en liste over applikasjoner skal vises som for øyeblikket kjører på datamaskinen din.
 4. Klikk på “CPU” -alternativet og sørg for at pilen vender nedover for å sortere bruken fra høy til lav.
 5. Sjekk om et program bruker unormale mengder ressurser på datamaskinen din, og klikk på det.
 6. Klikk på "Avslutt oppgave" for å forhindre at den kjører på datamaskinen din.
 7. Sørg også for å avslutte alle unødvendige applikasjoner
 8. På samme måte klikker du på “Minne” og “Disk” -alternativene en etter en og eliminerer alle applikasjoner med høy bruk.
 9. Sjekk for å se om det løser problemet med at Stardew ikke startes

Nå som vi har diagnostisert noen tredjepartsapplikasjoner som kan forhindre riktig funksjon, må vi også sørge for at det ikke er noen systemtjenester som forhindrer riktig funksjonalitet på datamaskinen. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å starte Run-ledeteksten.
 2. Skriv inn “MSConfig” og trykk “Enter” for å starte Boot settings-vinduet.
 3. I dette vinduet klikker du på "Tjenester" -alternativet og fjerner deretter merket for "Skjul alle Microsoft-tjenester" -alternativet.
 4. Klikk på “Deaktiver alt” -knappen for å forhindre at disse tjenestene starter ved oppstart.
 5. Nå velger du "Oppstart" -fanen og trykker på "Åpne oppgavebehandling" -alternativet.
 6. I kategorien Oppstart må du sørge for å deaktivere at alle applikasjoner starter ved oppstart.
 7. Når du har deaktivert applikasjonene, lagrer du endringene og går ut av begge vinduene.
 8. Start datamaskinen på nytt og kontroller om Stardew starter på datamaskinen
 9. Hvis det gjør det, betyr det at en tjeneste eller applikasjon forhindret riktig lansering av spillet. Derfor kan du begynne å aktivere disse tjenestene og applikasjonene en etter en og sjekke hvilken som får problemet til å komme tilbake.
 10. Etter å ha diagnostisert den defekte tjenesten eller programmene, kan du enten prøve å installere den på nytt eller holde den deaktivert permanent.

Merk: Hvis du allerede har gjort alt dette, må du deaktivere antivirusprogrammet ditt og sjekke om det får spillet til å fungere. Hvis ikke, laster du ned den nyeste versjonen av DirectX herfra og installerer den på datamaskinen din og sjekker om det får spillet til å fungere.

Løsning 10: Kjør som administrator

Det er mulig at spillet krever rottillatelser på datamaskinen din, men de har ikke blitt gitt ennå på grunn av hvilket spillet står overfor problemer mens du prøver å skrive og lese fra systempartisjonene og mappene. Derfor, i dette trinnet, vil vi bli gitt administratorrettigheter til spillet permanent, og så vil vi sjekke om problemet er løst ved å gjøre det. For det:

 1. Høyreklikk på skrivebordsgenveien til spillet og velg “Åpne filplassering”.
 2. Høyreklikk på spillet som kan kjøres, og velg “Egenskaper”.
 3. I egenskapene klikker du på “Kompatibilitet” -fanen og merker deretter av for “Kjør dette programmet som administrator” -knappen.
 4. Sørg for å klikke på "Apply" og deretter på "OK" for å lagre dette valget.
 5. Sjekk og se om Stardew Valley-spillet kjører etter at du har gjort denne endringen.

Løsning 11: Plassere .DLL-filer manuelt

Det er mulig å løse dette problemet ved å erstatte noen DLL-filer manuelt på datamaskinen din etter å ha lastet den ned fra internett. Denne løsningen kan være skadelig hvis du klarer å laste ned filene som inneholder virus eller skadelig programvare, så vi ber deg om å gjøre det på egen risiko, siden det kan være skadelig. Hvis du bestemmer deg for å fortsette, følger du trinnene nedenfor for å erstatte disse filene.

 1. Start nettleseren din og åpne en ny fane.
 2. Naviger til dette nettstedet der vi vil laste ned “.DLL” -filene.
 3. Skriv inn følgende filer i søkefeltet en etter en og last dem ned på datamaskinen din.
  msvcp100.dll 64 bit msvcp100.dll 32 bit msvcr100.dll 64 bit msvcr100.dll 32 bit
 4. Høyreklikk nå på “64-biters” filer og velg alternativet “Kopier” .
 5. Naviger til følgende sted.
  C: \ Windows \ System32
 6. Lim inn filene i denne mappen og erstatt dem med alle filer som allerede er til stede hvis det dukker opp en melding på skjermen om at filene allerede er til stede.
 7. Etter dette høyreklikker du på "32-biters" filer og velger "Kopier" .
 8. Naviger til dette stedet på datamaskinen din.
  C: \ Windows \ SysWOW64
 9. Høyreklikk hvor som helst og velg alternativet "Lim inn" , og erstatt tilsvarende filer som allerede er til stede.
 10. Sjekk om spillet fungerer etter å ha gjort disse.

Metode 12: Opprette en ny brukerkonto

Hvis problemet fremdeles ikke er løst etter alt dette bryet, er det mulig at det er en feil i systemets register som skyldes at alt dette rotet blir opprettet mens du prøver å starte spillet. Derfor vil vi i dette trinnet opprette en ny brukerkonto, og deretter vil vi sjekke om problemet fortsatt vedvarer. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "I" for å åpne innstillingene og klikk på "Kontoer" .
 2. I kontoalternativet klikker du på "Familie og andre brukere" fra venstre side.
 3. Klikk på “ Legg til noen andre til denne PCen ” -knappen.
 4. Klikk på alternativet " Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon " i neste vindu.
 5. Velg alternativet "Legg til en bruker uten Microsoft-konto" fra det nye vinduet som dukker opp.
 6. Skriv inn brukerkontoens brukernavn og tildel det et passord.
 7. Skriv inn sikkerhetsspørsmålene og svar på dem, og klikk deretter på "Neste" -alternativet.
 8. Etter at du har opprettet denne kontoen, klikker du på den og velger deretter alternativet "Endre kontotype" .
 9. Klikk på rullegardinmenyen “Kontotype” og velg deretter alternativet “Administrator” .
 10. Lagre endringene og logg inn på denne kontoen.
 11. Etter å ha logget på kontoen, kjør Steam og sjekk om spillet kjører.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det