Fix: Ark fortsetter å krasje PC

Ark: Survival Evolved er et eventyr-action-overlevelsesspill som ble utgitt i slutten av 2017 og har gjort veien til nesten alle plattformer der ute, alt fra Linux til Windows til Xbox. Spillet fikk enorm popularitet etter den første utgivelsen og blir hyllet et av de beste overlevelsesspillene der ute.

Ark: Survival Evolved

Til tross for suksess og utvidelse rapporterte brukere som spilte Ark på Windows-plattformen om flere problemer med spillet. I følge brukerrapporter og eksperimenter gjort selv, så vi at spillet fortsatte å krasje tilfeldig mellom økter som ikke bare førte til at spillet krasjet, men også hele PC-en.

Hva får Ark: Survival Evolved til å krasje PCen din?

De fleste av spillene krasjer når de får feil eller problemer når de opererer. Imidlertid, hvis spillet bruker ressursene dine og de blir berørt, kan PC-en din også krasje. Dette er tilfellet med Ark; spillet krasjer din PC. Her er noen av grunnene til at dette kan skje:

 • Dårlig maskinvare : Siden spill som Ark sterkt stoler på at maskinvaren din spiller, kan de krasje hvis du har dårlig maskinvare som RAM eller PSU.
 • Mods : Hvis du kjører en Ark-server, kan flere mods installert i applikasjonen være en av årsakene. Siden spillet oppdateres nå og da, kan mods komme i konflikt med de nye funksjonene.
 • Dårlige drivere : Utdaterte grafikkdrivere kan føre til at spillet ikke kjører og kan krasje spillet og PC-en.
 • Manglende / korrupte spillfiler : Hvis installasjonsfilene for spillet mangler eller er ødelagt, kan spillet ikke starte eller krasje ved oppstart.

Før du går videre til løsningene, må du sørge for at du har minimum systemkrav for å kjøre spillet på datamaskinen. Husk at dette er minimumskravene og ikke gjenspeiler de optimale kravene som kreves for spillet. Kravene er:

 • OS : Windows 7 eller 8
 • Prosessor: 2 GHz Dual-core 64-biters CPU
 • Grafikk : DirectX11-kompatibel GPU med 1 GB video-RAM
 • Harddisk : 20000 MB tilgjengelig plass
 • DirectX : versjon 11

Hvis du ikke oppfyller disse kravene, bør du oppgradere maskinvaren din før du fortsetter med løsningene nedenfor.

Løsning 1: Bekrefte integriteten til spillfiler

Det aller første du må gjøre når du feilsøker problemer med spill som er tilstede i Steam, er å verifisere integriteten til Steam-spillfiler. Det er en rekke tilfeller der spillfilene på datamaskinen din kan være ødelagte eller ha manglende moduler. Dette verktøyet laster automatisk ned det siste manifestet fra nettstedet og sammenligner filene på manifestet med de på datamaskinen din. Hvis det er noen forskjell, erstattes filene.

 1. Åpne Steam-applikasjonen og klikk på Spill fra topplinjen. Velg nå Ark: Survival Evolved fra venstre kolonne, høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 2. Når du er i Egenskaper, klikker du på kategorien Lokale filer og velger Bekreft integriteten til spillfiler .
ark eiendommer
 1. Vent nå til prosessen er fullført. Start datamaskinen på nytt etter at bekreftelsen er fullført, og start Ark igjen. Sjekk om krasj er løst.

Løsning 2: Rulling tilbake / oppdatering av grafikkdrivere

Hvis spillfilene dine er komplette og ikke er skadet, kan det være at grafiske drivere er skyldige i at spillet krasjer. Hvis grafikkdriverne ikke er oppdatert til den siste versjonen som er tilgjengelig, kan det føre til problemer med kjøringen av spillet. Imidlertid bør det bemerkes at installering av de nyeste driverne i noen tilfeller forårsaket ytterligere problemer. Derfor må du prøve to metoder; oppdater driverne dine til den siste versjonen og se hvordan det går, eller prøv å kjøre driverne tilbake.

 1. Trykk Windows + R, skriv “devmgmt.msc” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i enhetsbehandleren, navigerer du til skjermkort og utvider kategorien. Høyreklikk på grafikkdriveren og velg Oppdater driverprogramvare .
Enhetsbehandling
 1. Velg det første alternativet Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare . Windows vil nå se etter de siste driverne som er tilgjengelige på Windows Update.
oppdater drivere

Hvis du allerede har de nyeste driverne installert på datamaskinen din, kan du prøve å avinstallere dem (hvis spillet ditt fungerte perfekt før den siste driverprogramvaren ble utgitt).

Last ned versjonen av driveren som fungerte for systemet ditt manuelt fra produsentens nettsted og bruk DDU til å avinstallere driveren helt før du installerer den valgte.

Løsning 3: Fjerne modi og redusere grafikkalternativer

Hvis du kjører en server for Ark: Survival Evolved, bør du deaktivere modene som brukes i spillet. Mods er et flott tillegg til spillet, men kan forårsake problemer når hyppige oppdateringer for spillet slippes. Innstillingene deres kolliderer og spillet krasjer.

Redusere grafikkalternativer - Arc Survival

Du bør også prøve å redusere grafikkalternativene i spillet. Reduser skydetaljene, den viste avstanden, skygger osv. Prøv å spille på lave grafikkinnstillinger og se om dette løser krasj.

Løsning 4: Installere på nytt og kontrollere maskinvare

Hvis alle tre løsningene ikke fungerer for deg, kan du prøve å installere spillet på datamaskinen på nytt. Installasjonen på nytt er ment å eliminere muligheten for korrupte eller ødelagte installasjonsfiler på datamaskinen din. Når du installerer på nytt, laster Steam automatisk brukerdataene dine tilbake til spillet ditt.

 1. Start Steam og naviger til spillbiblioteket ditt . Høyreklikk på Ark: Survival Evolved og velg Avinstaller .
Installere Ark Survival på nytt
 1. Start datamaskinen på nytt etter avinstalleringen, og last ned spillet igjen fra Steam.

Løsning 5: Installer siste oppdatering

Noen ganger er disse problemene forårsaket av en feil med den nåværende oppdateringen av spillet eller på grunn av en generell feil i spillfilene. Disse slags problemer blir nesten hver gang adressert i nye oppdateringer fra spillutviklerne. Derfor anbefales det å laste ned og bruke den nyeste tilgjengelige ARK-oppdateringen.

 1. Start Steam og logg på med kontoopplysningene dine.
 2. Klikk på alternativet 'Bibliotek' og høyreklikk på spillet ditt fra venstre fane.
 3. Velg Egenskaper fra listen, og klikk deretter på fanen Oppdateringer .
 4. Forsikre deg om at alternativet ' Hold alltid dette spillet oppdatert ' er valgt under alternativet Autooppdateringer.Velge alternativet Hold deg oppdatert
 5. Dette vil gjelde de siste tilgjengelige oppdateringene så snart de ankommer.
 6. Du kan også sjekke nettstedet ark survival for tilgjengelige nedlastinger.

Løsning 6: Start PCen på nytt

I noen tilfeller kan en løsning som er så enkel som dette, faktisk være løsningen på dette særegne problemet. Egentlig kan det være noen useriøse programmer som kjører bakgrunnen som kan forhindre at spillet blir startet riktig. Derfor anbefales det alltid å gi datamaskinen din en omstart for å fikse problemet med ARK holder på å krasje for å unngå mulig inkompatibilitet med bakgrunnsappene.

Løsning 7: Tillate antivirus / brannmur

I noen tilfeller kan brannmuren eller Windows Defender på datamaskinen din blokkere noen av funksjonene i spillet eller hindre det i å opprette en forbindelse med serverne. Derfor vil vi i dette trinnet tillate spillet gjennom Antivirus og brannmuren for å sikre at dette ikke er tilfelle med oss.

 1. Trykk på "Windows" + "I" for å åpne Windows-innstillinger.
 2. I innstillingene klikker du på " Oppdater og sikkerhet " og velg deretter " Windows Security " -knappen fra venstre rute.
 3. Klikk på " Virus og trusselsbeskyttelse " på høyre side, og velg deretter " Administrer innstillinger " under Virus og trusselsbeskyttelse.
 4. Rull litt lenger ned i neste vindu og klikk på " Legg til eller fjern unntak " under overskriften "Ekskluderinger" .
 5. Klikk på knappen " Legg til en ekskludering " og velg "Mappe" fra listen.
 6. Velg nå stien til ARK Survival Game.
 7. Når mappen er lagt til, kan vi gå videre mot å tillate spillet gjennom Windows-brannmuren.
 8. Trykk "Windows" + "R" for å åpne kjøringsprompten
 9. Skriv inn "Control" og trykk deretter "Enter".
 10. Velg alternativet " System og sikkerhet " og klikk deretter på " Windows Defender Firewall " -knappen.
 11. Klikk på alternativet " Tillat en app eller funksjon gjennom Windows Defender-brannmur " fra venstre rute.
 12. Klikk på " Endre innstillinger " -knappen for å tillate endring av innstillinger, og sørg for å sjekke både 'Offentlig' og 'Privat' for Steam og ARK Survival.
 13. Lagre innstillingene og lukk ut av brannmurvinduet.
 14. Sjekk og se om å gjøre disse endringene har løst problemet på datamaskinen din.

Løsning 8: Kjører som administrator

Det er også mulig at spillet krever administratortillatelser for å kunne få tilgang til systeminformasjon for privilegier eller for å fungere skikkelig. For å gi administrative rettigheter til spillet ditt, følg trinnene nedenfor.

 1. Høyreklikk på skrivebordsgenveien til spillet og velg “Åpne filplassering”.
 2. Høyreklikk på spillet som kan kjøres, og velg “Egenskaper”.
 3. I egenskapene klikker du på "Kompatibilitet" -fanen og sjekker deretter "Kjør som administrator" -knappen.
 4. Sørg for å klikke på "Apply" og deretter på "OK" for å lagre dette valget.
 5. Sjekk og se om ARK Survival krasjer er løst ved å gjøre det.

Løsning 9: Endring av startparametere

I noen tilfeller kan spillet kreve at du angir noen ekstra startparametere på datamaskinen din for at den skal fungere skikkelig. Disse parametrene kan variere hvor som helst fra å sette spillet til å bruke Direct X 11 for å endre antall kjerner som spillet har lov til å bruke. For å gjøre alt dette med en enkel kommando:

 1. Start Steam og logg på med informasjonen din.
 2. Etter at du har logget på Steam, klikker du på "Bibliotek" -alternativet og velger spillet ditt fra venstre rute.
 3. Høyreklikk på spillet og velg Egenskaper fra listen.
 4. Klikk på "Set Launch Options" -knappen under "General" -fanen.
 5. Skriv inn følgende linje i neste vindu som vises.
  -USEALLAVAILABLECORES -sm4 -d3d11
 6. Klikk på 'OK' for å lagre disse lanseringsparametrene for spillet og starte spillet.
 7. Sjekk og se om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 10: Endre strømalternativer

Å sette de riktige strømalternativene kan bare være løsningen for deg, spesielt hvis du spiller på en bærbar datamaskin. Derfor vil vi i dette trinnet velge High-Performance-profilen som standard for datamaskinen vår. Sørg for å koble til den bærbare datamaskinen også før du prøver denne løsningen.

 1. Trykk 'Windows' + "R" -knappene på tastaturet for å åpne Kjør og skriv inn "Kontroll" for å starte kontrollpanelet.
 2. Klikk på "Maskinvare og lyd" -knappen og velg deretter "Strømalternativer" -knappen fra listen.
 3. Velg alternativet "High Performance" og lagre endringene.
 4. Prøv å starte spillet og sjekk om å gjøre denne endringen har løst problemet på datamaskinen din.

Løsning 11: Frigjør plass på harddisken

Mange ser ut til å ha løst problemet ved å frigjøre mer plass på driveren som ARK ble installert på. Så hvis du får hyppige krasjer med spillet, er det best å sjekke om det er noe plass på stasjonen din som kan frigjøres. For en generell metode kan du prøve å kjøre Diskopprydding for å frigjøre plass. For det:

 1. Åpne File Explorer og velg “Denne PCen” fra venstre rute.
 2. Høyreklikk på "Partition" som spillet er installert på, og velg "Properties".
 3. Klikk på "Diskopprydding" -knappen under "Generelt" -fanen, og klikk deretter på "OK" -knappen.
 4. La diskoppryddingen kjøre, og hvis den ikke frigjør mye plass, kan du også velge å rydde opp systemfiler fra tredje trinn.
 5. Etter at du har kjørt Diskopprydding, må du sørge for at det er minst 4 GB ledig plass i systemstasjonen.
 6. Hvis ikke, kan du prøve å rydde opp i flere filer.
 7. Sjekk og se om å frigjøre diskplass har løst problemet på datamaskinen din.

Løsning 12: Tilbakestill spilloppløsning

Noen ganger hvis du har valgt en feil oppløsning fra innstillingene i spillet som ikke kan støttes av skjermen, eller hvis du har valgt fullskjermmodus, kan dette problemet utløses. Derfor, som en løsning, vil vi konfigurere spillets konfigurasjonsfil på nytt for å imøtekomme en oppløsning som skjermen støtter, og også deaktivere fullskjermmodus. For det:

 1. Closeout av Steam og spillet helt.
 2. Naviger til følgende sted på datamaskinen og sørg for å justere hvis du har valgt en tilpasset filsti.
  steamapps \ common \ ARK \ ShooterGame \ Saved \ Config \ WindowsNoEditor
 3. Det bør være en GameUserSettings.ini-fil på dette stedet.
 4. Åpne denne filen og se etter følgende innstillinger i filen.
  ResolutionSizeX = 1920 ResolutionSizeY = 1080 bUseDesktopResolutionForFullscreen = False FullscreenMode = 0 bUseVSync = False
 5. Verdiene foran disse innstillingene kan være noe annet, men de vil være tilstede i alle brukernes konfigurasjonsfiler.
 6. Sørg for å endre verdiene til de som er oppført i fjerde trinn og lagre endringene i filen før du avslutter.
 7. Start spillet og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 13: Underklokke GPU

Dette problemet ble sett blant nesten alle overklokkere og med brukere som kjørte fabrikkoverklokkingsinnstillinger på sine GPUer. Dessverre reagerer ARK ikke godt på overklokkere, og det er et vanlig problem for de fleste med denne feilen. Derfor, i dette trinnet, vil vi laste ned et program for å underklokke GPUen vår litt og sjekke om det løser problemet vårt.

 1. Last ned MSI Afterburner-programmet herfra hvis du ikke allerede har det installert på datamaskinen.
 2. Etter nedlasting klikker du på den kjørbare filen for å kjøre programmet og installerer det på datamaskinen din ved å følge instruksjonene på skjermen.
 3. Etter installasjonen, start programmet og gi det de tillatelsene UAC-ledeteksten på skjermen ber deg om.
 4. Mens overklokking er en risikabel prosedyre, bør du ikke være risikabelt i det hele tatt hvis du fortsetter med forsiktighet.
 5. Etter å ha lansert MSI Afterburner, reduser du "Core Clock" -glidebryteren litt og stiller den til et sted rundt "-50".
 6. Gjør det samme for minneklokken og klikk på "Apply" -knappen.Underklokking av kortet
 7. Dette bør underklokke kortet ditt litt, og nå kan du prøve å kjøre spillet.
 8. Sjekk og se om ARK fortsatt krasjer.

Merk: Noen foreslo også å underklokke og undervoltere prosessoren, slik at du også kan prøve det hvis du noen gang overklokket prosessoren. Sørg også for å stille inn Terrain Shadows-innstillingen til Lav eller AV fordi det glitter ut spillet for noen av de nyere grafikkortene.

Løsning 14: Kjører i kompatibilitetsmodus

Det er mulig at spillet ikke er fullt kompatibelt med operativsystemet du bruker på datamaskinen. Derfor vil vi i dette trinnet kjøre den i kompatibilitetsmodus for Service Pack 1, som skal kvitte seg med noen inkompatibilitetsproblemer. For det:

 1. Naviger til spillinstallasjonsmappen fra File Explorer.
 2. Høyreklikk på spillet som kan kjøres, og velg “Egenskaper”.
 3. Klikk på "Kompatibilitet" -fanen og velg alternativet " Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for ".
 4. Velg "Service Pack 1 " fra listen over tilgjengelige, og sørg for å klikke på "Apply" for å lagre endringene.
 5. Klikk på “OK” for å lukke vinduet og sjekke om problemet vedvarer.

Løsning 15: Velge passende GPU

De fleste spill-bærbare datamaskiner inneholder en dedikert og integrert GPU, og de bytter mellom de to for å spare strøm i scenarier med lite bruk. Men hvis den bærbare datamaskinen din er konfigurert til å bruke den integrerte GPUen til å kjøre spillet, kan dette problemet utløses. Derfor vil vi i dette trinnet velge Nvidia GPU fra kontrollpanelet. For det:

 1. Høyreklikk hvor som helst på skrivebordet ditt og velg "Nvidia Control Panel" fra listen.
 2. I Nvidia-kontrollpanelet klikker du på "Konfigurer Surround, PhysX" -alternativet under "3D-innstillinger" .
 3. Klikk på rullegardinmenyen “Prosessor” under overskriften Physx Settings og velg GPUen din fra listen.
 4. Klikk på "Bruk" for å lagre endringene og avslutte kontrollpanelet.Velge passende prosessor
 5. Sjekk og se om det løser dette problemet på datamaskinen din.

Løsning 16: Fjern nedlastingsbuffer

Noen ganger kan hindringen foran å bruke en spilloppdatering eller kjøre spillet på riktig måte være en ødelagt nedlastingsbuffer. Derfor vil vi i dette trinnet rydde spillets Last ned hurtigbuffer fra Steam. For å gjøre det:

 1. Start Steam og logg inn med legitimasjonen din.
 2. Klikk på "Steam" -alternativet i øvre venstre hjørne, og velg deretter "innstillinger" fra listen.
 3. I Steam-innstillinger velger du "Nedlastinger" fra venstre rute og klikker deretter på "Fjern nedlastingsbuffer" -knappen på høyre side av vinduet.
 4. Klikk på “OK” i meldingen, og vent til hurtigbufferen blir tømt.
 5. Start spillet og sjekk om det har løst problemet.

Hvis selv ominstallasjonen ikke fungerer i ditt tilfelle, bør du sjekke maskinvarendatamaskinen for problemer. Vi fikk flere brukerrapporter der feil moduler som RAM og PSU fikk PC til å krasje hver gang Ark begynte å bruke maskinvareressursene. Hvis du også opplever å krasje med andre ressurskrevende applikasjoner, bør du sjekke maskinvaren uavhengig. Skru også ned glidebryteren for oppløsninger, selv om maskinvaren din kan støtte den, og sjekk om det løser problemet for deg, i tillegg til det, fjerner du merket for noen DLCer og tilleggsfunksjoner for å fjerne belastningen på systemet ditt, og det kan også ende opp fikser problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det