Fix: Oppgavebehandling åpnes ikke på Windows 10

Oppgavebehandling er et systemmonitorprogram som gir informasjon om datamaskinens generelle status og programmene og prosessene som kjører på den. Det kan brukes til å tvinge lukke noen programmer / applikasjoner og ta datamaskinen ut av en tilstand som ikke reagerer.

Du kan også endre prosessprioritetene ved hjelp av dette verktøyet og vise applikasjonene / tjenestene som kjører ved oppstart. Dette verktøyet viser også detaljert informasjon om CPU, minne, lokale disker og internettforbindelsen. Den finnes i nesten alle versjoner av Microsoft-operativsystemet. Noen brukere rapporterte at de hadde problemer med å få tilgang til oppgavebehandling. Enten svarte det ikke, eller de kunne ikke finne en måte å starte det på. Vi har listet opp en rekke løsninger for å hjelpe deg med problemet ditt.

Her er noen måter på hvordan du kan starte oppgavebehandling.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Run Type “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Høyreklikk på Windows-ikonet til stede nederst til venstre på skjermen, og velg " Oppgavebehandling " fra listen over tilgjengelige alternativer.
 3. Trykk Ctrl + Alt + Del . En ny skjerm vil komme frem bestående av få alternativer. Klikk på “ Oppgavebehandling ” fra listen over alternativer for å åpne den.
 4. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Task Manager ” i dialogboksen. Høyreklikk på resultatet som kommer og velg "Kjør som administrator".

Løsning 1: Kjøre feilsøking for systemvedlikehold

Feilsøkingsverktøyet for systemvedlikehold vil du kjøre Windows-vedlikeholdsoppgaver automatisk. Det vil automatisk oppdage og fikse problemer som ødelagte lenker, filstier eller snarveier, og til og med diskvolumfeil. Vi kan prøve å kjøre det og sjekke at problemet vårt blir løst.

 1. Trykk Windows + S for å starte startmenysøket. Skriv inn “ vedlikehold ” i dialogen og velg det første resultatet som kommer frem.

 1. Når vedlikeholdsfanen er åpnet, klikker du på overskriften Vedlikehold for å utvide rullegardinmenyen. Velg deretter Start vedlikehold til stede under alternativet Automatisk vedlikehold.

 1. Etter at du har klikket på den, starter Windows vedlikeholdet og informerer deg om manglende eller ødelagte lenker til snarveier eller feil av noe slag.
 2. Start datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted. Hvis dette fortsatt ikke løser noe, se neste løsning.

Løsning 2: Opprette en annen konto i Windows 10

Det er mulig at problemet du står overfor skyldes en feil i profilen din, eller administratoren har ikke gitt deg tilgang. Vi vil dekke hvordan du redigerer registret for å gi tilgang til oppgavebehandling i kontoen din hvis du bruker en begrenset. Hvis du er eieren av denne datamaskinen og fremdeles ikke fikk tilgang til oppgavebehandling, kan vi prøve å opprette en ny lokal konto og sjekke om dette løser noe.

 1. Åpne en administratorkonto. Skriv Innstillinger i dialogboksen startmeny og klikk på Kontoer .

 1. Klikk nå " Familie og andre brukere " -alternativer til venstre i vinduet.
 2. Når du er inne, velg menyen, velg “ Legg til noen andre til denne PCen ”.

 1. Nå vil Windows lede deg gjennom veiviseren om hvordan du oppretter en ny konto. Når det nye vinduet kommer frem, klikker du “ Jeg har ikke denne personens påloggingsinformasjon ”.

 1. Velg nå alternativet “ Legg til en bruker uten Microsoft ”. Windows vil nå be deg om å lage en ny Microsoft-konto og vise et vindu som dette.

 1. Skriv inn alle detaljene og velg et enkelt passord som du kan huske.
 2. Gå nå til Innstillinger> Kontoer> Kontoen din .
 3. På plassen under kontobildet ditt vil du se et alternativ som sier " Logg på med lokal konto i stedet ".
 4. Skriv inn ditt nåværende passord når ledeteksten kommer, og klikk på Neste .
 5. Skriv inn brukernavn og passord for den lokale kontoen din, og klikk på “ Logg ut og fullfør ”.
 6. Nå kan du enkelt bytte til en ny lokal konto, og flytte alle dine personlige filer til den uten barrierer.
 7. Gå nå til Innstillinger> Kontoer> Kontoen din, og velg alternativet " Logg på med en Microsoft-konto i stedet ".

 1. Skriv inn brukernavn og passord og klikk Logg på.

 1. Sjekk om oppgavebehandling jobber med denne kontoen. Hvis det er, kan du trygt slette den eldre kontoen og fortsette å bruke denne.

Løsning 3: Kjører systemfilkontroll

Hvis løsningene nevnt ovenfor ikke gir noen resultater, kan vi prøve å kjøre systemfilkontrollen. System File Checker (SFC) er et verktøy som er til stede i Microsoft Windows som lar brukerne skanne datamaskiner for korrupte filer i operativsystemet. Dette verktøyet har vært der i Microsoft Windows siden Windows 98. Det er et veldig nyttig verktøy for å diagnostisere problemet og kontrollere om noe skyldes korrupte filer i Windows.

Vi kan prøve å kjøre SFC og se om problemet ditt blir løst. Du får ett av de tre svarene når du kjører SFC.

 • Windows fant ingen brudd på integriteten
 • Windows Resource Protection fant korrupte filer og reparerte dem
 • Windows Resource Protection fant korrupte filer, men klarte ikke å fikse noen (eller alle) av dem
 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv ledeteksten i dialogboksen. Høyreklikk på applikasjonen som returnerer som et resultat og velg " Kjør som administrator ".

 1. Skriv inn følgende kommandoer:

 1. Prosessen kan ta en stund ettersom Windows sjekker alle filene dine og ser etter avvik. Vent til prosessen er helt ferdig. Når den er ferdig og det ble oppdaget feil, start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ble løst.

Løsning 4: Aktivering av oppgavebehandling ved hjelp av registeret

Vi kan sjekke om oppgavebehandling er deaktivert av datamaskinens administrator eller av et virus fra registerinnstillingene dine. Merk at Windows Registry er et kraftig verktøy, og det kan skade PC-en din å gjøre endringer i dataoppføringene du ikke vet om. Vær ekstra forsiktig og følg trinnene nøye.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen, skriv " regedit " i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i registerredigereren, naviger til følgende filsti ved å bruke venstre navigasjonsrute:
HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Current Version \ Policies \ System
 1. Hvis systemet ikke er der, må du opprette det. Vi vil vise deg hvordan du oppretter hele registeret etter dette.
 2. Finn " DisableTaskmgr " fra listen over tilstedeværende elementer. Dobbeltklikk på den og skriv inn verdien som 0 . Trykk OK.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet blir løst.

Hvis du ikke har registeret til stede, og filbanen bare går til policyer, kan vi prøve å opprette registret og implementere de nødvendige endringene.

 1. Navigere til
HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Microsoft \ Windows \ Gjeldende versjon \ Retningslinjer
 1. Høyreklikk på retningslinjene og velg Ny> Nøkkel .

 1. Navngi den nye nøkkelen som “ System ” og trykk Enter for å implementere endringene.
 2. Når du er i systemet, høyreklikker du på den tomme plassen til høyre i vinduet og velger Ny> DWORD (32-bit) verdi

 1. Navngi det nye DWORD som “ DisableTaskMgr ” og sett verdien til 0 .

 1. Lagre endringene og avslutt redigeringsprogrammet. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted.

Løsning 5: Aktivering av oppgavebehandling ved hjelp av gruppepolicyeditoren

Group Policy Editor er et verktøy i Microsoft Windows som lar deg redigere lokale policyinnstillinger. Den kan brukes til å aktivere oppgavebehandling hvis den er deaktivert.

 1. Trykk på Windows + R for å starte Kjør-applikasjonen. Skriv gpedit.msc i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Gå nå til følgende bane ved hjelp av navigasjonsruten til venstre på skjermen.
Brukerkonfigurasjon> Administrative maler> System> Ctrl + Alt + Del-alternativer
 1. På høyre side av skjermen ser du en oppføring som heter “ Fjern oppgavebehandling ”. Dobbeltklikk på den for å åpne innstillingene.

 1. satt innstillingen som Aktivert , og klikk på Apply . VelgIkke konfigurert eller Deaktivert og trykk Bruk . Den endelige verdien er ikke konfigurert / deaktivert. Vi valgte Aktiverte og anvendte endringer, slik at gruppepolicyen kan overskride alle innstillinger som gjøres av eksternt program eller skadelig programvare. Trykk på OK for å lagre endringene og avslutte. Du må kanskje starte datamaskinen på nytt for at endringene skal finne sted.

Sjekk om oppgavebehandleren åpner som forventet.

Løsning 6: Skanner etter skadelig programvare

Noen ganger er denne uvanlige oppførselen forårsaket av skadelig programvare eller virus på maskinen din. De har spesielle skript som kjører i bakgrunnen som kan trekke ut dataene dine eller gjøre endringer i innstillingene.

Skann datamaskinen din ved hjelp av antivirusprogrammet og sørg for at PC-en er ren. Hvis du ikke har noe spesifikt antivirusverktøy installert, kan du bruke Windows Defender-verktøyet og skanne.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " Windows Defender " og åpne det første resultatet som kommer frem.

 1. På høyre side av skjermen ser du et skannealternativ. Velg full skanning og klikk på Skann Denne prosessen kan ta litt tid ettersom Windows skanner alle datamaskinens filer en etter en. Vær tålmodig og la prosessen fullføres tilsvarende.

 1. Hvis det var skadelig programvare på datamaskinen din, la verktøyet fjerne og starte datamaskinen på nytt før du starter oppgavebehandling.

Løsning 7: Gjenopprette systemet

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å gjenopprette systemet til det siste systemgjenopprettingspunktet. Lagre alt arbeidet ditt riktig og sikkerhetskopier viktige data. Vær oppmerksom på at alle endringene i systemkonfigurasjonene etter siste gjenopprettingspunkt vil bli fjernet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " gjenopprett " i dialogboksen og velg det første programmet som kommer i resultatet.

 1. En i gjenopprettingsinnstillingene, trykk på Systemgjenoppretting til stede i begynnelsen av vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nå åpnes en veiviser som navigerer deg gjennom alle trinnene for å gjenopprette systemet. Trykk på Neste og fortsett med alle de videre instruksjonene.

 1. velger gjenopprettingspunkt fra listen over tilgjengelige alternativer. Hvis du har mer enn ett systemgjenopprettingspunkt, vil de bli oppført her.

 1. Nå vil windows bekrefte handlingene dine for siste gang før det starter systemgjenopprettingsprosessen. Lagre alt arbeidet ditt og sikkerhetskopier viktige filer bare i tilfelle og fortsett med prosessen.

 1. Når du har gjenopprettet datamaskinen, bytter du til nettbrettmodus og deretter tilbake til skrivebordsmodus. Merk: Hvis du har en vanlig datamaskin og ikke har nettbrettmodus, ikke bekymre deg. Fortsett med de neste instruksjonene.
 2. Prøv nå å starte oppgavebehandling. Du kan starte den på en rekke måter som forklart begynnelsen av artikkelen.

Løsning 8: Installer de nyeste Windows-oppdateringene

Windows lanserer viktige oppdateringer som er rettet mot feilrettinger i operativsystemet. Hvis du holder tilbake og ikke installerer Windows-oppdateringen, anbefaler vi på det sterkeste at du gjør det. Windows 10 er det nyeste Windows-operativsystemet, og nye operativsystemer tar mye tid å bli perfekte i alle henseender.

Det er mange problemer som fortsatt venter med operativsystemet, og Microsoft lanserer hyppige oppdateringer for å målrette disse problemene.

 1. Trykk på Windows + S- knappen for å starte startmenyens søkefelt. Skriv “ Windows update ” i dialogboksen . Klikk på det første søkeresultatet som kommer frem.

 1. Når du er i oppdateringsinnstillingene, klikker du på knappen som sier " Se etter oppdateringer ". Nå vil Windows automatisk sjekke for tilgjengelige oppdateringer og installere dem. Det kan til og med be deg om en omstart.
 2. Etter oppdatering, sjekk om problemet ditt ble løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det