Slik kommer du i gang med ReShade og SweetFX for nybegynnere

PC-spillere leter alltid etter måter å oppnå best mulig grafikkvalitet, derfor hvorfor HD-teksturpakker og mods er så populære. Og hvis datamaskinen din takler det, kan du laste ned fotorealistiske ENB-skyggeleggere for en enorm katalog med spill - men de fleste av disse ENB- og SweetFX-skyggeleggerne er brukerlagede. Hva om du ville lage dine egne fra bunnen av? Hvor ville du begynne?

I denne Appual-guiden vil vi gå gjennom det grunnleggende om å installere og konfigurere ReShade, et populært skyggetillegg for DirectX-spill som har mindre ytelsespåvirkning enn ENB-serien - dermed kan ReShade brukes selv på eldre datamaskiner for minimal ytelsespåvirkning, mens ENB vanligvis hekter seg inn i spillets skript og kan hogge framerates i to ( men hvis datamaskinen din takler det, kan ENB være mye penere enn SweetFX / ReShade - vi lar ENB-opplæringen stå en dag til) .

Krav:

ReShade

( Valgfritt) Ekstra skyggepakker:

 • MassFX
 • Shaders av Ioxa
 • ReShade 2.0 Shaders portet til ReShade 3.0
 1. Begynn med å laste ned installasjonspakken til Reshade og installere den på datamaskinen din.
 2. Nå skal du velge .exe-filen for spillet du vil jobbe med - Reshade vil be deg om å velge et API, vanligvis vil du bruke DirectX-versjonen som du kjører spillet i.

 3. Du bør nå ha en mappestruktur i spillmappen som inneholder en ReShade DLL (kan være dxgi.dll, d3d9.dll, opengl32.dll, osv.), Og en mappe “reshade-shaders” med et par undermapper “Shaders” og “Tekstur”.
 4. Nå kan du starte spillet ditt og trykke på Shift + F2 for å åpne ReShade-overleggsmenyen. Det vil vise deg en kort veiledning, så bare gå gjennom den.
 5. For å gjøre det enklere å konfigurere ting, klikker du på Innstillinger-knappen og endrer alternativet Input Processing til " Block all input when overlay is visible".
 6. Hvis du ikke ser noen skyggeleggere i hovedfanen, eller du har lastet ned egendefinerte skyggepakker , kan du se i Innstillinger-menyen etter hvor ReShade skal se etter skyggene. Vanligvis skal det være \ reshade-shaders \ Shaders and Textures. Klikk deretter på “Last inn på nytt” i Hometab, og alle tilgjengelige skyggelegger skal vises.

 7. Nå kan du aktivere effekter i kategorien Hjem - variablene for å konfigurere effektene er i det nedre området, og du kan søke gjennom dem. Det er ganske intuitivt, i utgangspunktet som en stor meny for grafikkalternativer.
 8. En ting å huske er at hvis du skal bruke dybdebaserte effekter (HBAO / MXAO, dybdeskarphet eller noen SMAA dybdeeffekter), må du konfigurere forprosessordefinisjonene i henhold til merknader som er spesifikke for spillet du jobber med - du kan finne en enorm liste over spill og anbefalte dybdebaserte definisjoner på Reshade-nettstedet, eller deres fora for eventuelle råd om feilsøking.
 9. Etter at du har konfigurert alle effektene, vil det ta litt tid å kompilere alle skyggeleggerne og bruke dem på spillet - det vil gå gjennom dette hver gang du starter spillet, eller alt-fanen frem og tilbake inn og ut av spill. For å gjøre denne prosessen raskere, kan du enten slette skyggeleggene du ikke bruker (ved å flytte dem til undermapper), eller aktivere ytelsesmodus i Innstillinger-fanen. Ved å aktivere ytelsesmodus gjør det alle variablene statiske ( noe som betyr at de ikke kan redigeres før ytelsesmodus er deaktivert) , men det vil øke hastigheten på kompilering mye og også øke rammeverket generelt ( ettersom ReShade ikke skanner skyggene i bakgrunnen for å se hvilke de trenger å bruke) .

Hvordan bruke SweetFX med ReShade 3.0

Hvis du av en eller annen grunn vil kombinere SweetFX med ReShade, kan du følge denne installasjonsprosedyren. Det eneste du må være oppmerksom på er at du ikke vil kunne konfigurere SweetFX i sanntid gjennom ReShade GUI inne i spillet - du trenger å tilpasse alle konfigurasjonsvariablene fra et SweetFX-konfigurasjonsformat til ReShade .ini-filen.

 1. Installer ReShade som vi gikk gjennom tidligere, men ikke bruk skyggelisten fra GitHub repo - slett dem hvis du allerede har installert dem. Teknisk sett kan du bruke dem alle sammen, men det vil skape mye forvirring for en nybegynner. Så bare slett mappene “Shaders” og “Textures” der du installerte ReShade ( i spillkatalogen ) .
 2. Sett nå SweetFX-mappen og Sweet.fx-filen i spillmappen ved siden av ReShade.DLL - ikke kopier over ReShade.fx, fordi den laster Sweet.fx, og hvis du skriver over ReShade.fx med Sweet.fx, Sweet .fx vil lastes inn to ganger, og så får du doble effekter, noe som er veldig rart .
 3. Start nå spillet ditt, og ReShade vil laste inn Sweet.fx-forhåndsinnstillingen. Du kan nå konfigurere SweetFX som vanlig, for eksempel å holde spillet i Windowed-modus mens du justerer SweetFX-konfigurasjonsfilen i noe som Notepad ++.

Merknader om ytelse:

ReShade kan brukes med enten minimal ytelse ( noen få tap av bilder på det meste) hvis du bare bruker noen fargeforbedringsskygger, eller det kan absolutt kutte rammeverket mer enn halvparten hvis du aktiverer alle avanserte skyggeteknikker. Det er generelt god praksis å leke med forskjellige ting for å finne det søte stedet, men her er en generell ide om hva skyggelegger skal koste deg når det gjelder FPS ( dette er for øvrig akkumulert - per effekt) .

 • Lysskyere og fargekorrigeringskygger bør vanligvis koste omtrent 1% av FPS-en.
 • Etterbehandlingsfiltre som SMAA / FXAA skal koste mellom 2% - 5%.
 • Slipefilter og mykgjørende filtre bør koste ca 2% - 5% avhengig av effekttype.

Avanserte skyggeleggere som dybdeskarphet og blomst kan koste opptil 20% , men dette avhenger av GPU-typen og DOF / blomstringsteknikkene som brukes.

De dyreste skyggeleggerne vil være de forskjellige omgivelses okklusjonsskyggene (MXAO, HBAO, SSAO, etc), som kan koste mellom 30% og 50% av framerate, men igjen avhenger av GPU-typen og den spesifikke skyggeteknikken som brukes.

Det er best å prøve de forskjellige skyggeleggene som gjør de samme tingene, for å se hvilke versjoner som fungerer best på PCen. For eksempel er det generelt enig i at:

 • Vibranse> Fargerikhet
 • LumaSharp> Adaptiv skjerp
 • FXAA> SMAA

Du kan også gi avkall på noen av disse effektene hvis du har en flott skjerm, for eksempel kan du hoppe over å bruke Vibrance shaders ved å bare heve Digital Vibrance i Nvidia / Catalyst-panelene. Noen skjermer kan også gjøre mye av det ReShade gjør - for eksempel skjermer som gjør at skjerping kan økes gjennom skjermens innstillinger. Det er bedre å bruke det med ingen ytelsespåvirkning enn å bruke slipeteknikker i ReShade, hvis skjermen støtter det.

Generelle tips om hvordan du bruker Shaders

LUT - Står for "Look Up Table", og inneholder i utgangspunktet informasjon om fargekorrigering fra en ekstern kilde, som vil være et .PNG-bilde. Dette er en av de beste metodene for å bruke fargekorrigering til spillet ditt med null ytelsespåvirkning , det bare krever noen innledende oppsett. Du må ta den tomme Lut.PNG fra ReShade-teksturmappen, og deretter ta noen skjermbilder i spillet av spillet ditt.

Bruk nå et program som GIMP eller PhotoShop, slå sammen skjermbildene dine og LUT.PNG til et enkelt lag, og begynn å justere fargekurvene til skjermbildene. Gjør bare fargeendringer, ikke bruk etterbehandling, LUT brukes bare til fargekorrigering. I utgangspunktet justerer du fargene på skjermbildene slik at LUT vil bruke disse fargene i spillet! Tenk på det som å Photoshoppe spillet ditt i sanntid.

Eksporter nå arbeidet ditt som LUT.PNG, kopier det over den originale blanke LUT.PNG i teksturmappen i spillkatalogen din, og aktiver LUT.fx i ReShade. Spillet ditt skal nå vises nøyaktig slik du redigerte fargene for å vises i fotoredigeringsprogrammet. Dette er absolutt den beste måten å bruke fargekorrigering til din absolutte smak med ingen ytelsespåvirkning og ingen ekstra fargekorrigeringsskygger.

LumaSharpen - Det er en god ide å sette dette til en intensitet på 1.0, et mønster av 'Normal', og deretter justere klemmen med feilsøking slik at den vil skjerpe seg så mye som mulig, uten å skape noen hvite høydepunkter. Du kan bruke en klemme på rundt 0,2 for dette.

Filmkorn - For en fin, subtil effekt, kan du stille signalet til støyforholdet rundt 16 ( slik at det bare gjelder skygger) , intensiteten til 1,0 og avviket til hvor synlig du vil at filmkarakteren skal være - prøv å starte med en varians på 0,5 og juster derfra etter eget ønske.

Bloom and Lens Flare - Dine valg for blomstring vil vanligvis være Magic Bloom eller Ambient Light - det er best brukt i eldre spill som har virkelig gamle blomstereffekter, slik at du kan deaktivere Bloom-innstillingen i disse spillene og deretter bruke den gjennom ReShade.

Dybdeskarphet - Det er ganske mange DOF-teknikker tilgjengelig i ReShade, så du vil generelt finne den som fungerer best for deg, men vær også oppmerksom på at DOF kan være rart i noen spill. Det blir brukt på hele skjermen, så det kan for eksempel bli uskarpt på noen deler av GUI eller spillmenyer. Generelt er Matso DOF eller Advanced DOF de beste DOF-teknikkene å bruke, og deretter justerer du kurvene for nær / fjern uskarphet og uskarphet, slik at skyggen ikke får noen effekt med mindre objektet i spillet er veldig nær spillkameraet. Dybdeskarphetseffekt krever at ReShade kan få tilgang til spillets dybdebuffer, og dette er generelt ikke mulig i flerspillerspill (som Battlefield), fordi folk hypotetisk kan skrive wallhacks og sånt hvis de har tilgang til spillmotorens dybde -buffer.

HQ4X - Dette kan brukes til å glatte noen kornete eller pikselerte spill. Innstillingene er opp til deg, siden det avhenger mye av typen utjevning du trenger.

MXAO - Dette er den mest intense versjonen av omgivelses okklusjon og vil bringe datamaskinen din på kne når det gjelder innvirkning på rammen. Hvis datamaskinen din kan håndtere MXAO (og spillet du jobber med, freak out og ser rart ut når MXAO blir brukt), er den beste måten å finjustere det på i svart-hvitt feilsøkingsvisning, slik at du kan se nøyaktig hva du justerer. Bruk også indirekte belysning (SSIL) i kombinasjon for best effekt.

Surface Blur - Dette er egentlig mer for å endre kunststilen i spillet, som om du vil at teksturene skal fremstå som oljemalerier (som i DOTA 2).

UI Mask - Dette er når du bruker dybdeeffekter som MXAO og DOF, og effekten blir brukt på spillets brukergrensesnitt og får det til å se rart ut. Du kan ta et skjermbilde av spillingen din (med UI / HUD synlig), deretter åpne skjermbildet i et bilderedigeringsprogram og slette alt unntatt HUD / UI og gjøre det til en gjennomsiktig PNG. Nå når du peker UI Mask på denne .png-filen, vil den bruke dybdeeffektene til alt i spillet, bortsett fra bitene du ikke slettet i PNG .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det