Fix: Kunne ikke skaffe IP-adresse

Som du vet, kan det være en uforglemmelig telefonregning å stole på mobildataplanen din for internettforbindelser. Hvis du ikke har en ubegrenset dataplan, er det mye rimeligere å bruke Wi-Fi-nettverk når du kan, og vanligvis mye raskere. Men hva skjer når smarttelefonen din nekter å koble til eller holde kontakten med Wi-FI-nettverk?

Mange Android-brukere har rapportert at enhetene deres ikke klarer å få IP-adressen når de prøver å koble til et WI-FI-nettverk eller et hotspot. Enda mer er problemet ikke begrenset til en bestemt produsent, og det ser ut til at alle versjoner av Android er sårbare for denne feilen.

Det går vanligvis slik: Du slår på WI-FI, prøver å koble til et Wi-Fi / hotspot, og etter at du har satt inn passordet, vil du se en melding som " Koble til ... " eller " Motta IP-adresse " eller " Motta IP-adresse fra * Ditt nettverk * . Problemet er at det fortsetter i en løkke en stund til det viser en melding som sier " Kunne ikke oppnå IP-adresse ". Sluttresultatet er at du ikke vil kunne koble til internett.

Noen brukere har dette problemet med bare ett WI-FI-nettverk, mens andre ikke kan koble til noen nettverk eller hotspots. Det dårlige er at problemet kan stamme fra mange forskjellige steder. Her er noen potensielle skyldige:

 • en trådløs forstyrrelse
 • en rutefeil
 • feil trådløse sikkerhetsinnstillinger
 • svartelisteinnstillinger i MAC-adressen
 • en programvarekonflikt

Hvis du er uheldig nok til å ha dette problemet, ikke bekymre deg. Vi har utarbeidet en hovedveiledning med de mest effektive løsningene for feilen " mislyktes i å oppnå IP-adresse ". Gå gjennom dem alle i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for deg.

Metode 1: Fjerne og legge til nettverket på nytt

Noen ganger er det like enkelt å løse dette problemet som å fjerne nettverket fra enheten din før du legger det til igjen. Dette vil tvinge ruteren til å automatisk konfigurere noen innstillinger og tildele deg en ny IP-adresse. Dette er hvordan:

 1. Gå til Innstillinger> Wi-Fi .
 2. Langt trykk på nettverket som nekter å koble til og trykk på Glem nettverk .

 3. Trykk på nettverket igjen, skriv inn passordet og koble til på nytt.

Metode 2: Sett telefonen til flymodus

Denne løsningen vil ende opp med å fungere mesteparten av tiden, men den vil bare være midlertidig. Vitenskapen bak det ligner metode en. Ved å slå på flymodus tvinger du ruteren til å konfigurere nettverksinnstillingene på nytt.

 1. Slå på flymodus / flymodus.

 2. Vent 10 - 15 sekunder.
 3. Deaktiver flymodus / flymodus og se om telefonen klarer å koble til Wi-FI-nettverket.

Metode 3: Start Android-enheten og ruteren på nytt

Selvfølgelig gjelder dette bare hjemmenettverkene dine. Hvis du kan koble til en lokal kafébar Wi-FI, kan du ikke forvente at de starter nettverket på nytt bare for deg. Hvis du er hjemme og problemet skyldes en programvarekonflikt på telefonen eller en rotfestet feil, kan omstart av begge deler løse problemet for godt.

De fleste rutere har en nettbasert konfigurasjon som du kan få tilgang til via nettleseren din så lenge du er på samme lokale nettverk som ruteren. Ruterens standard IP-adresse ( standard gateway ) brukes til å koble til nettkonfigurasjonen til ruteren din. Følg trinnene nedenfor for å starte både Android-enheten og den lokale ruteren på nytt:

 1. Åpne en ledetekst ved å skrive “ cmd ” i søkefeltet.

 2. Skriv " ipconfig " i den nylig åpnede ledeteksten.

 3. Rull helt ned til Wireless LAN adapter Wi-FI og kopier Standard Gateway IP .

 4. Lim inn standard gateway i nettleseren din og trykk Enter .

 5. De fleste rutere vil be deg om å logge på med brukernavn og passord. Hvis du ikke kjenner disse, og du aldri har endret dem før, bruker ruteren sannsynligvis standard legitimasjon. De fleste gangene kommer du gjennom ved å sette inn “ admin ” i begge boksene.

  Merk: Hvis “admin” ikke fungerer for deg, gjør du et nettsøk med * rutermodell * + standardpassord . Du bør være i stand til å finne standardinformasjonen ganske enkelt. Hvis standardlegitimasjonen ikke fungerer, kjører modemet sannsynligvis på en tilpasset fastvare som leveres av internettoperatøren, i så fall må du nå dem og be om riktig legitimasjon.

 6. Når du er i den nettbaserte applikasjonen til ruteren din, kan du se etter en Restart- eller Reboot- knapp. Noen rutermodeller har det under Systemverktøy . Klikk på den og vent til ruteren din starter på nytt.

 7. Gå over til Android-enheten din og start den også på nytt.
 8. Koble til det lokale Wi-Fi-nettverket igjen og se om enheten din klarer å få en IP-adresse.

Metode 4: Stille inn WPA2 - PSK

Noen Android-enheter spiller ikke bra med noen WPA-krypteringsmetoder. Vil noen få problemer med AES- kryptering, andre glir ut når ruteren er satt til TKIP . Slik bytter du mellom dem:

 1. Gå til ruterenes webgrensesnitt. Hvis du ikke er sikker på hvordan - bare følg trinn 1 til 5 presentert i metode tre.
 2. Se deg om etter trådløse sikkerhetsinnstillinger. Avhengig av ruteren din, vil du noen ganger finne dem under Sikkerhet eller WLAN.
 3. Når du har klart å finne dem, kan du se hvilken kryptering ruteren bruker. Hvis den er satt til AES, endrer du den til TKIP . Hvis det er TKIP , kan du endre det til AES.
 4. Se etter Lagre-knappen og klikk på den.

 5. Bytt til telefonen, gå til Innstillinger> Wi-Fi og trykk lenge på ruterenettverket.
 6. Trykk på Glem nettverk og koble deretter til det igjen ved å sette inn passordet.

Metode 5: Slå AV MAC-filteret

Hvis metoden ovenfor ikke hjalp deg, kan ruteren din nekte å tillate Android-enheten din basert på MAC-adressen. Hvis MAC-filteret er PÅ og Android-enheten din ikke er i den hvite listen, vil du sitte fast med feilen "å skaffe IP-adresse ".

Det er også muligheten for at Android-enheten din har klart å finne seg på svartelisten - Android kan bli påvirket av et virus som gjør det. I alle fall kan dette løses ved å få tilgang til ruterenes innstillinger og sikre at Android-enheten ikke påvirkes av MAC-filtrering . Du kan også prøve å slå opp og endre MAC-adressen. For å forenkle trinnene skal jeg vise hvordan du deaktiverer MAC-filtrering først, slik at du kan finne ut om det er årsaken til problemet ditt. Dette er hvordan:

 1. Logg deg på nettgrensesnittet til ruteren din. Ta kontakt med metode tre hvis du ikke er sikker på hvordan.
 2. Se etter en sikkerhetsfane og utvid den.

 3. Forsikre deg om at Aktiver MAC-filter er deaktivert. Hvis den var aktivert, fjerner du merket i boksen og ikke glemmer å trykke Lagre.

 4. Bytt til telefonen, gå til Innstillinger> Wi-Fi og trykk lenge på ruterenettverket.
 5. Trykk på Glem nettverk og koble deretter til det igjen ved å sette inn passordet.

 6. Hvis dette løste problemet ditt, kan du gå tilbake til Sikkerhets- fanen på ruteren, aktivere MAC-filteret på nytt og undersøke det. Hvis filtermodus er satt til svarteliste og du kan se Android-enheten din, fjern den og trykk Lagre .

  Merk: Hvis MAC-filteret fungerer med en hvitliste og du ikke kan se enheten din der, kan du legge til MAC-adressen til Android-enheten din og trykke på Lagre .

Metode 6: Tilordne en statisk IP-adresse

Hvis løsningene ovenfor ikke har gitt noen resultater, la oss prøve å tilordne en statisk IP-adresse. Hvis enheten ikke kan få IP-adressen automatisk, kan du tilordne en manuelt. Men husk at denne løsningen også er midlertidig, og det vil kreve at du konfigurerer nettverksinnstillingene når du bytter Wi-Fi-nettverk, slår av WI-FI eller starter Android-enheten på nytt.

 1. Gå til Innstillinger> Wi-Fi og trykk lenge på nettverket som nekter å koble til.
 2. Trykk på Modify Network.

 3. Rull ned og sørg for at det er merket av for Vis avanserte alternativer .

 4. Endre IP-innstillingene til Statisk .

 5. I IP-adressefeltet endrer du den siste oktetten med et hvilket som helst tall fra 10 til 255. Forsikre deg om at det er en annen enn den du allerede har.

 6. Trykk på Lagre og se om Android klarer å koble til Wi-FI-nettverket.

  Merk: Det er liten sjanse for at nummeret du velger kan komme i konflikt med en annen enhet som er koblet til det nettverket som fikk den samme IP-adressen. For å være sikker på at det ikke er tilfelle, kan du prøve å tildele 2-3 forskjellige tall før du går videre til neste metode.

Metode 7: Utføre en malware-sletting

Hvis du har fulgt alle metodene ovenfor, men ingenting er endret, kan dette være et resultat av interferens med skadelig programvare. Skadelig programvare kan lett finne veien på Android-enheten din, men det er også muligheten for at viruset fant veien inne i ruteren din. Noen trojanere er i stand til å unngå tilbakestilling av fabrikken, så det er best å skanne enheten før du gjør dette. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Last ned og installer en anti-malware-app på Android-enheten din. Malwarebytes Anti-Malware er en solid malware-fjerner.
 2. Åpne appen og trykk på Skann nå .

 3. Vent til prosessen er fullført, og gå deretter til Apper> Innstillinger> Sikkerhetskopiering og tilbakestilling .
 4. Siden en tilbakestilling av fabrikken vil slette alle dine personlige data, er det sannsynligvis best å lage en sikkerhetskopi ved å trykke på Sikkerhetskopier dataene mine .
 5. Trykk på tilbakestilling av fabrikkdata og trykk på Tilbakestill enheten .

 6. Trykk på Slett alt . Det vil ta en stund, og enheten starter på nytt på slutten.
 7. Sjekk om enheten er i stand til å koble til Wi-Fi-nettverket. Hvis du fortsatt har det samme problemet, fortsett med trinnene nedenfor.
 8. Logg deg på ruterenes nettgrensesnitt og få tilgang til Systemverktøy og se etter en oppføring som ligner på “ Gjenopprett standardkonfigurasjon ”. Klikk på den og vent til ruteren starter på nytt.

Metode 8: Tømme hurtigbufferen for Google Play Services

Det er mulig at Google Play Services-applikasjonen på datamaskinen din har fått noen ødelagte hurtigbuffere som skyldes at dette problemet utløses mens du prøver å koble til nettverket. Derfor vil vi i dette trinnet navigere gjennom lagringsinnstillingene til mobilen og tømme hurtigbufferen manuelt. For å gjøre det:

 1. Lås opp telefonen, dra ned varslingspanelet og klikk på "Innstillinger" -ikonet.
 2. I innstillingene klikker du på "Programmer" og klikker på alternativet "Apper" .
 3. Klikk på "Three Dots" i høyre hjørne og velg "Show System Apps" fra menyen.
 4. Klikk på "Google Play Services" -alternativet, og klikk deretter på "Storage" -knappen.
 5. Klikk på "Clear Cache" og deretter på "Clear Data" -knappen for å slette de bufrede dataene fra applikasjonen.
 6. Prøv å koble til Wifi-nettverket og sjekk om problemet vedvarer.

Metode 9: Endring av enhetsnavn

Det er mulig at enhetsnavnet du har angitt for mobiltelefonen din, er blitt blokkert eller svartelistet fra ruteren på grunn av at dette tilkoblingsproblemet blir utløst mens du prøver å koble til. Derfor, i dette trinnet, vil vi endre mobilnavnet vårt og deretter sjekke om problemet er løst ved å gjøre det. For det:

 1. Lås opp telefonen, dra ned varslingspanelet og trykk på "Innstillinger" -alternativet.
 2. I innstillingene, bla ned til bunnen og trykk på "Om" -alternativet.
 3. I alternativet om enhet klikker du på “Enhetsnavn” -knappen.
 4. Skriv inn et nytt enhetsnavn for mobilen din og gå tilbake til startskjermen.
 5. Prøv å koble til Wifi-nettverket og sjekk om du er i stand til å gjøre det.

Metode 10: Deaktiver privat DNS-modus

I noen tilfeller kan privat DNS-modus på mobiltelefonen være årsaken til at denne feilen blir utløst. Hvis modusen er aktivert på mobilen din, men du ikke har konfigurert innstillingene riktig, vil feilmeldingen vises når du prøver å koble til et Wifi-nettverk. Derfor vil vi i dette trinnet slå av denne funksjonen. For det:

 1. Lås opp telefonen, dra ned varslingspanelet og klikk på "Innstillinger" -ikonet.
 2. I innstillingene klikker du på "Flere tilkoblinger" og deretter på "Privat DNS" -knappen.
 3. Sett alternativet til “Av” og naviger tilbake til startskjermen.
 4. Prøv å koble til Wifi-nettverket og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 11: Definere innstillinger

Det er mulig at mobiltelefonen din noen ganger ikke kan oppdage de riktige innstillingene for Wifi-tilkoblingen på grunn av dette problemet blir utløst når du prøver å koble til nettverket. Derfor vil vi i dette trinnet skrive inn disse selv for å løse dette problemet. For å gjøre det:

 1. Dra ned varslingspanelet og klikk på tannhjulet "Innstillinger" .
 2. I innstillingene klikker du på “Wifi” -alternativet og trykker deretter langt på Wifi-nettverket du prøver å koble til.
 3. Velg alternativet "Endre nettverk" og sjekk deretter "Vis avanserte innstillinger" -knappen.
 4. Sørg for å sette IP-innstillingene til Statisk for å låse opp ytterligere kontroll.
 5. I forhåndsinnstillingene, sørg for å angi IP-adressen selv og skriv inn "8.8.8.8" som den primære DNS-serveren og "8.8.4.4" som den sekundære DNS-serveren.
 6. Lagre endringene og koble til nettverket.
 7. Kontroller om det løser problemet med mobiltelefonen din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det