Fix: nVidia Kontrollpanel mangler

Brukere som har Nvidia-grafikkort installert på PC-ene har alltid hatt muligheten til å tilpasse visse grafiske innstillinger ved å bruke Nvidia-kontrollpanelet. Noen ganger vises det imidlertid et problem der Nvidia Control Panel ikke er å finne, og det er definitivt et problem.

Det er flere måter å få tilbake kontrollpanelet, men noen av disse løsningene kan virke lange og kompliserte. Uansett må du følge med resten av artikkelen for å finne løsningene som skal løse problemet for deg.

Metode 1. Installer Nvidia-drivere på nytt

Denne løsningen ble foreslått for brukere som slet med det samme problemet angående kontrollpanelet. Så generisk som noen av løsningene foreslått av støttesentre kan være, løste denne virkelig problemet umiddelbart, men det er noe lenge å følge. Lykke til!

 1. Først og fremst må du starte opp i sikker modus ved å følge disse trinnene. Bruk Windows Key + I-tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger eller klikk Start-menyen og klikk på tannhjulstasten nederst til venstre.

 1. Klikk på Oppdatering og sikkerhet >> Gjenoppretting, og klikk deretter på Start på nytt alternativ under Avansert oppstartsseksjon. PCen din fortsetter å starte på nytt, og du blir bedt om å velge skjermbildet Velg et alternativ.
 2. Klikk på 4-tasten eller F4 for å starte PC-en i sikkermodus.

Nå må du slette Nvidia-mappen på harddisken og avinstallere driveren.

 1. Naviger til den lokale harddisken ved å klikke på denne PC >> Lokal disk C . Du bør kunne se NVIDIA-mappen der. Høyreklikk på den og velg Slett.
 1. Klikk Start og skriv Kjør. Velg Kjør, en dialogboks Kjør vises.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” i kjøringsboksen og klikk OK-knappen. Dette er for å åpne Enhetsbehandling-vinduet.
 3. Utvid feltet "Skjermkort" . Dette viser alle nettverkskort som maskinen har installert. Høyreklikk på Nvidia-adapteren du vil avinstallere, og velg “Avinstaller”. Dette vil fjerne adapteren fra listen og avinstallere enheten.

 1. Klikk "OK" når du blir bedt om å avinstallere enheten. Dette fjerner adapteren fra listen og avinstallerer driveren.

Nå må du starte på nytt i normal modus og laste ned den nyeste Nvidia-driveren som er tilgjengelig online. Du kan sjekke listen på deres offisielle nettside. Sørg også for å avinstallere Geforce Experience før du går videre.

 1. Kjør installasjonsfilen du nettopp lastet ned, og følg instruksjonene som vises på skjermen. Velg alternativet Egendefinert installasjon, og merk av for alle rutene i vinduene for tilpassede installasjonsalternativer. Merk også av i boksen som sier “utfør ren installasjon”.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om Nvidia Control Panel er tilbake.
 3. Hvis den fremdeles ikke er tilbake, gjenta prosessen igjen, bruk DDU til å avinstallere driverne, men denne gangen laster du ned en eldre versjon av driveren og prøver å installere den på datamaskinen.
 4. Noen ganger fikser eldre versjoner feil som finnes i nyere versjoner.

Metode 2. Start Nvidia Services på nytt

Tjenester er ryggraden i hvert program, og omstart av dem er den vanlige metoden for å løse eventuelle problemer knyttet til dem. Hvis Nvidia-tjenester har blitt ødelagt, er det nesten helt sikkert at du starter problemet på nytt, uansett hva som forårsaket problemet i utgangspunktet.

 1. Hvis du bruker en versjon av Windows eldre enn Windows 10, er den enkleste måten å få tilgang til tjenestene som kjører på PC-en din, å klikke på Start-knappen og navigere til dialogboksen Kjør.
 2. Skriv “services.msc” i dialogboksen, og vent til listen over tjenester åpnes.

 1. Hvis du bruker Windows 10, kan du også få tilgang til tjenester ved å bruke Ctrl + Shift + Esc- tastekombinasjonen for å få opp Task Manager.
 2. Naviger til kategorien Tjenester i Oppgavebehandling og klikk på Åpne tjenester nederst i vinduene, ved siden av tannhjulikonet.

Når du har åpnet Tjenester, følger du instruksjonene nedenfor.

 1. Finn Nvidia-tjenestene ved å klikke på Navn-kolonnen for å sortere tjenestene i alfabetisk rekkefølge. Gjenta den samme prosessen for prosessene som inneholder verket Nvidia.
 2. Høyreklikk på tjenesten og klikk på Egenskaper.

 1. Naviger til oppstartstypen og sett den til Automatisk hvis den ikke allerede er angitt. Klikk på Stopp- knappen for å stoppe tjenesten og vent et øyeblikk. Klikk på Start etter en stund og bekreft dialogboksene som kan vises.
 2. Sjekk om problemet med kontrollpanelet er borte.

Merk: Gjenta denne prosessen for alle Nvidia-tjenester i listen.

Metode 3. Åpne kontrollpanelprosessen manuelt

Hvis prosessen ikke starter automatisk når du vil ha det, kan problemet være med at noe angående automatisk lansering er feilkonfigurert, og det åpnes ganske enkelt ikke alene. Du kan tvinge den til å starte ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Bruk tastekombinasjonen Ctrl + Shift + Esc for å åpne Oppgavebehandling. Klikk på Flere detaljer hvis vinduet er krympet, og finn Nvidia Container-oppføringen på listen. Høyreklikk på den og velg alternativet Åpne filplassering .

 1. Mens du er i mappen til Nvidia, går du opp en mappe til du havner i Nvidia Corporation-mappen. Prøv å finne mappen som heter Kontrollpanelklient, åpne den og se etter applikasjonen kalt nvcplui.exe.

 1. Høyreklikk på den og velg alternativet Kjør som administrator . Problemet skal løses nå.

Metode 4. Slutt å overklokke GPU-en

Overklokking av GPUen din forårsaker vanligvis disse feilene. Overklokking er en prosess der du endrer frekvensen og hastigheten til prosessoren til større verdi og over fabrikkinnstillingene. Dette kan gi PC-en din en betydelig hastighetsforbedring, men du må være helt forsiktig siden det var anledninger der hele PC-ene falt i flammer etter at brukerne overklokket dem for mye eller fordi de var uforsiktige.

Å tilbakestille GPU-hastigheten og frekvensen til sin opprinnelige tilstand, avhenger av hvilken programvare du pleide å overklokke i utgangspunktet. AMD og Nvidia har sine egne applikasjoner tilgjengelig for nedlasting, som lar brukerne overklokke GPU-en, men det er dusinvis av programmer tilgjengelig å velge mellom.

Slutt å overklokke grafikkortet og sjekk om Kontrollpanel vises igjen. Hvis det gjør det, kan du prøve å overklokke trygt igjen, men vær forsiktig så du ikke gjør for mye.

Metode 5: Oppdater GPU-drivere

I noen tilfeller kan grafikkortdriverne ha blitt utdaterte på grunn av at det oppstår en feil over tid, og Nvidia Control Panel ikke kan åpne seg riktig. Derfor vil vi i dette trinnet starte i enhetsbehandleren og se etter enhetsdrivere som er tilgjengelige fra Windows Update. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “enter”.
 3. Utvid "Display Adapter" -fanen og høyreklikk på Nvidia-driveren.
 4. Klikk på "Egenskaper" og velg kategorien "Driver" fra toppen.
 5. Klikk på "Oppdater driver" -knappen og vent til oppdatereren skal behandles.
 6. Følg instruksjonene på skjermen og sjekk om problemet vedvarer.

Metode 6: Få det fra Windows Store

Det har vært litt kontrovers angående Nvidia Control Panel, og noen brukere har uttalt at de trenger å laste ned og installere Nvidia Control Panel separat fra Windows Store. Derfor anbefales det at du bruker denne lenken til å navigere til butikken og deretter laste ned og installere kontrollpanelet derfra.

Hvis kontrollpanelet er der, men mangler fra skrivebordsmenyen

Noen brukere hevder at de er i stand til å finne Nvidia-kontrollpanelet i det vanlige kontrollpanelet, men de som skal ha det tilgjengelig i hurtigmenyen som vises når de høyreklikker på skrivebordet. Dette er en mye enklere måte å få tilgang til dette alternativet, så følg instruksjonene nedenfor for å oppnå dette.

 1. Bruk Windows Key + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør eller bare søk etter "Run" i Start-menyen.

 1. Skriv "kontrollpanel" i dialogboksen Kjør, og trykk Enter på tastaturet. Dette åpner Kontrollpanel umiddelbart. Øverst til høyre i vinduene, endre alternativet Vis etter til store ikoner.
 2. Finn oppføringen til NVIDIA-kontrollpanelet, klikk på den, og NVIDIA-kontrollpanelet skal åpne med en gang. Klikk på View eller Desktop og sjekk alternativet som sier Add Desktop Context Menu.

 1. Bruk endringene du har gjort, naviger til skrivebordet, og sjekk om kontrollpanelet vises i hurtigmenyen igjen.

Hvis NVIDIA Kontrollpanel ikke starter

En av brukerne på Nvidias offisielle forum oppdaget en mulig løsning for at nvidia-kontrollpanelet ikke kunne åpnes, prøvde det, og han viste seg å lykkes. Løsningen er kort, men det innebærer noen avanserte handlinger som du bør utføre nøye.

 1. Naviger til følgende adresse
   "C: \ Program Files \ NVIDIA Corporation \ Display.NvContainer"
 2. Deretter høyreklikker du på filen "NVDisplay.Container.exe" og velger Kopier fra hurtigmenyen.
 3. Bruk Windows Key + R- tastekombinasjonen for å åpne Run-dialogboksen eller bare søk etter "Run" i Start-menyen. Skriv inn “ shell: startup ” i dialogboksen og klikk Enter.
 4. Den skal åpne mappen " C: \ Users \ naoda \ AppData \ Roaming \ Microsoft \ Windows \ Start Menu \ Programs \ Startup ". Lim inn "NVDisplay.Container.exe" som en snarvei i denne mappen.
 5. Til slutt høyreklikker du på "NVDisplay.Container.exe" snarveien du nettopp har laget, går til Egenskaper og navigerer til kategorien Snarvei. Gå til Avansert i kategorien Snarvei og sjekk alternativet "Kjør som administrator" . Bekreft endringene, naviger til kategorien Kompatibilitet og merk av for "Kjør dette programmet som administrator". Klikk på Bruk og deretter OK, og sjekk om problemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det