Hvordan fikse Microsoft Word WinWord.exe applikasjonsfeil

winword.exe er det kjørbare filnavnet for Microsoft Word som brukes når Word lanseres. Ordet WinWord står for Windows Word (Microsoft Word) . Denne programvarekomponenten brukes også av andre applikasjoner som Outlook når vedlegg skal vises enten i Outlook eller i et annet vindu i Word.

winword.exe applikasjonsfeil i Microsoft Word

Søknadsfeilen til 'winword.exe' er vanlig blant Microsoft Office-brukere og avstår brukere fra å bruke applikasjonen. Denne feilen ble til og med offisielt anerkjent av Microsoft, og en offisiell oppdatering ble utgitt for å løse dette problemet. Videre ble reparasjonspakker også utviklet av teamet for å reparere Office-pakken. En annen form for denne feilen er ' Programmet kunne ikke starte riktig (0xc0000715). Klikk OK for å lukke applikasjonen .

Hva forårsaker winword.exe applikasjonsfeil?

Denne applikasjonsfeilen kan oppstå på grunn av en rekke forskjellige årsaker. Noen av dem er:

 • Korrupsjon i installasjonen av Office-pakken.
 • Problemer med brukerprofilen . Hver brukerprofil har sitt eget sett med konfigurasjoner lagret lokalt, slik at hver bruker kan ha en tilpasset opplevelse. Hvis noe av dette er ødelagt, vil du ikke kunne starte applikasjonen.
 • Antivirusprogramvare kan også noen ganger betrakte Office-pakken som en falsk positiv og blokkere driften.
 • Hver Microsoft-komponent har flere DLL Hvis noen av disse er korrupte, vil du ikke kunne starte noen av suitens applikasjoner.
 • Hvis noen av komponentene i Microsoft Office-pakken er utdaterte eller mangler, kan det føre til programfeilen winword.exe.
 • Det er også tilfeller der malware forkledning som denne feilmeldingen og retter seg mot brukeren. I dette tilfellet kan det være nødvendig med en omfattende antivirusskanning.

Det er flere løsninger for å fikse denne feilmeldingen med den mest effektive for å installere Office-pakken på nytt. Vi vil lagre det til det siste. Forsikre deg om at du har en god internettforbindelse og har administratorrettigheter før du fortsetter med løsningene.

Løsning 1: Reparere Office-installasjon

Før vi går videre med andre alternativer, for å reparere Office-installasjonen. Det er lenge kjent at Microsoft Office forårsaker problemer når noen av installasjonsfilene enten er korrupte eller mangler. Reparasjonsmekanismen skanner installasjonen av Microsoft Office og kontrollerer om det er avvik.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. Når du er i applikasjonsbehandling, finn oppføringen til Microsoft Office. Høyreklikk på den og velg Endre . Hvis det er et alternativ for reparasjon her, kan du klikke på det direkte.
Reparere Office-installasjon - Programbehandling i Windows 10
 1. Velg alternativet Reparer fra følgende vinduer og trykk Fortsett .
Initialiserer Microsoft Office Repair i Microsoft Windows
 1. Følg nå instruksjonene på skjermen, og start prosessen på nytt når prosessen er fullført, og sjekk om feilmeldingen er løst.

Løsning 2: Se etter problematisk programvare

En annen grunn til at du kan oppleve applikasjonsfeilen winword.exe, er problematisk programvare installert på datamaskinen din. Disse programvarepakkene kan forårsake problemer med tillatelsene eller andre aspekter ved installasjonen din og blokkere Office-pakken.

Avinstallere problematisk programvare i Windows

Hvis du nylig begynte å få denne feilmeldingen, kan du huske og sjekke om du har installert noen nylig applikasjon på datamaskinen. Det var noen brukere som rapporterte at Adobe Acrobat kolliderte med Office-pakken og forårsaket feilmeldingen. Naviger til applikasjonsbehandling som i forrige løsning og avinstaller applikasjonen. Forsikre deg om at du starter datamaskinen på nytt etter at du har gjort de nødvendige endringene.

Løsning 3: Start 'winword'-prosessen på nytt

Hvis begge løsningene ovenfor ikke fungerer, kan vi prøve å starte 'winword' -prosessen fra oppgavebehandling. I eldre versjoner av Windows vil du se prosessnavnet som 'winword', men i en nyere versjon vil du bare se Microsoft Word. I begge tilfeller må du avslutte prosessen fullstendig og starte Office-applikasjonen på nytt.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ taskmgr ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i oppgavebehandling, finn prosessen, høyreklikk på den og velg Avslutt oppgave .
Avsluttende oppgave for Microsoft Office-applikasjonen
 1. Prøv å starte Microsoft Office-applikasjonen og sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Oppdatering av Windows

Som nevnt tidligere har Microsoft offisielt anerkjent denne feilmeldingen og til og med gitt ut en Windows-oppdatering for å fikse problemet. Hvis du holder tilbake og ikke oppdaterer Windows, bør du oppdatere det med en gang. Det er noen komponenter som bare kan repareres av Microsoft-ingeniører, og på grunn av dette blir feilrettingsoppdateringer presset kraftig for at brukerne skal ha det enkelt.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " Oppdater " i dialogboksen og åpne innstillingsprogrammet.
Starter Windows Update-innstillinger
 1. Velg alternativet Se etter oppdateringer, og la Windows sjekke. Forsikre deg om at du har en aktiv internettforbindelse før du fortsetter.
Se etter oppdateringer i Windows 10
 1. Etter at oppdateringen er installert, start datamaskinen på nytt og start Microsoft Office igjen.

Løsning 5: Installere Microsoft Office på nytt

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerer, kan du installere Office-pakken på nytt. Metodene vi nettopp har utført, bør fikse eventuelle små avvik her og der som er verdt å fikse. Hvis de ikke gjør det, må du fortsette og avinstallere den installerte pakken helt. Etter at du har fjernet alle midlertidige filer, kan du fortsette med en ny installasjon.

Merk: Forsikre deg om at du har aktiveringsnøkkelen tilgjengelig. Siden vi installerer applikasjonen på nytt, kan det hende du blir bedt om å angi den på nytt.

 1. Trykk Windows + R, skriv “ appwiz.cpl ” i dialogboksen og trykk Enter.
 2. En gang i applikasjonsbehandling, finn oppføringen til Microsoft Office, høyreklikk på den og velg Avinstaller .
Avinstaller Microsoft Office - Application Manager
 1. Fortsett med instruksjonene på skjermen og avinstaller Office helt.
 2. Sett nå inn Office-CD-en eller start installasjonsprogrammet. Installer Office-pakken, og kontroller om problemet er løst etter omstart av datamaskinen.

Merk: Forsikre deg om at du er logget på som administrator før du fortsetter avinstallasjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det