Fix: Høy CPU-bruk av IAStorDataSvc

IAStorDataSvc er navnet på tjenesten oversatt som Intel Storage Data Service brukt av Intel Rapid Storage Technology, som er installert som standard på de fleste av de nyere operativsystemene. Denne prosessen er ikke skadelig, og den er ment å gi deg raskere tilgang til de ofte brukte programmene og applikasjonene dine ved automatisk å lagre dem på SSD-en (hvis du har en) mens du beholder tilgangen til harddiskens evne. Kort sagt, det lar deg bruke både SSD og HDD. Intels Rapid Response Technology, som er en funksjon av Intels Rapid Storage Technology, fungerer som en master-slave-database for raskere tilgang. Dette brukes mest i Enterprise- og Server-scenarier, og det vil derfor være greit for hjemmebrukere å avinstallere det eller ikke bruke det. SSD-er selv er ganske raske, enten de er i liten kapasitet eller stor.

ssd-chart-1

Nå siden vi vet hva de gjør; og valget er vårt om vi skal beholde det eller miste det, spørsmålene er hvorfor bruker IAStorDataSvc CPU mer enn det burde; Dette er fordi teknologien vil spare til. Den cacher de ofte brukte programmene dine, og det er mye i det, for det kan være at det bygger sin cacheindeks, tømmer cache eller oppgraderer cache for å lagre ny informasjon. Det har også blitt rapportert av noen brukere at appen for hurtiglagring i noen tilfeller kan forårsake blå skjerm. Hvis du bestemte deg for å beholde den, så la denne prosessen kjøre i et par timer, og hvis den fremdeles ikke løser den, avinstaller den og installer den på nytt. Hvis du bestemte deg for å avinstallere det eller stoppe prosessen, er det enkelt å gjøre.

Jeg bestemte meg for å beholde det, så hvordan fikser jeg High CPU Usage?

Metode 1: Avinstaller Intel Rapid Storage Technology

Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv appwiz.cpl og klikk OK .

appwiz

I listen over installerte programmer, finn Intel Rapid Storage Technology , dobbeltklikk på den og velg Avinstaller.

intel hurtig lagring 1

Etter at den er avinstallert, start datamaskinen på nytt og kom tilbake til denne siden. (bokmerke det). Nå, klikk her for å gå til nedlastingssiden for Intel Rapid Storage Technology, velg operativsystemet ditt for å ha nedlastningene for Windows-versjonen din oppført, last den ned, kjør den og installer den. Det burde løse problemet.

2015-11-28_084812

Du kan også hoppe over til produsentens nettsted for at systemet ditt skal få driveren hvis du ikke kan finne ut hvilken du skal bruke, produsentens nedlastingsseksjon for produktet ditt bør liste dem spesifikt siden de vet hvordan systemet er konfigurert.

Metode 2: Stopp Intel Rapid Technology Service

Hver prosess som kjører på datamaskinen din, og nesten alle systemapplikasjoner som er installert på systemet, har sin egen tjeneste som kjører i bakgrunnen som letter lanseringen av operativsystemet. Derfor kan det i de fleste tilfeller hindre at den kjører på datamaskinen ved å stoppe tjenesten som er tilknyttet programmet. I dette trinnet vil vi stoppe denne tjenesten, og så vil vi sjekke om det løser problemet. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Services.msc” og trykk “Enter” for å starte vinduet for tjenesteadministrasjon.
 3. I tjenesteadministrasjonsvinduet høyreklikker du på “IAStorDataSvc” eller “Intel Rapid Storage Service” fra listen over installerte tjenester og velger alternativet “Egenskaper” .
 4. I tjenesteegenskapene klikker du på rullegardinmenyen “Oppstartstype” og velger “Deaktivert” fra listen.
 5. Klikk på "Stopp" -knappen for å forhindre at tjenesten kjører, og klikk deretter på "Bruk" -knappen.
 6. Klikk på “OK” og lukk ut av vinduet.
 7. Sjekk nå om den høye bruken fra applikasjonen kommer tilbake.

Metode 3: Utfør en systemskanning

I visse situasjoner er det mulig at systemet ditt har blitt infisert av skadelig programvare eller et virusangrep. Noen virus, forkled seg under navnene på systemapplikasjoner, slik at de ikke lett oppdages ved manuell kontroll, og slik at de kan kjøre i bakgrunnen uten avbrudd fra brukeren. Derfor, i dette trinnet, vil vi utføre en systemkontroll ved hjelp av Standard Windows Defender og sjekke om noe er galt.

 1. Trykk “Windows” + “I” for å åpne innstillingene.
 2. Klikk på "Oppdater og sikkerhet" for å starte sikkerhetsinnstillingene.
 3. I sikkerhetsinnstillingene klikker du på “Windows Security” fra venstre side.
 4. I Windows Security klikker du på “Virus- og trusselbeskyttelse” fra hovedskjermen.
 5. I det neste vinduet klikker du på “Skannealternativer” -knappen og sjekker deretter alternativet “Full skanning” .
 6. Klikk på "Skann nå" -knappen for å starte skanningen og la Windows Defender gå gjennom systemfilene for å finne eventuelle feil.
 7. Vent til skanningen er fullført, og sjekk om den oppdager misdannelser på datamaskinen din.

Metode 4: Kjør en antivirusskanning

Det er mulig at standard Windows Defender kanskje ikke har skaffet seg de nyeste virusdefinisjonene og oppdateringene som er nødvendige for å isolere virus og skadelig programvare på datamaskinen din. Derfor vil vi i dette trinnet bruke Microsoft Security Scanner til å sjekke om det er virus på datamaskinen vår. For det:

 1. Start nettleseren din og naviger til denne lenken.
 2. Last ned versjonen av applikasjonen som samsvarer med arkitekturen til operativsystemet ditt.
 3. Når nedlastingen er fullført, kjører du den kjørbare filen og lar den kjøre en skanning på datamaskinen din.
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre skanningen og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 5: Endre Bios-innstillinger

I visse situasjoner kan problemet løses ved å konfigurere noen innstillinger fra datamaskinens biografier. Bios styrer modusen som lagringsenhetene dine fungerer i, og hvis en bestemt modus er valgt som ikke er riktig kompatibel med maskinvaren som er installert på datamaskinen din, kan denne høye CPU-bruken sees når du prøver å bruke den. For å fikse dette:

 1. Start datamaskinen på nytt og vent til den slås helt av.
 2. Når datamaskinen starter opp, trykker du på “DEL”, “F12” eller “F11” -tastene for å komme inn i datamaskinens Bios, avhengig av hovedkortet.
 3. En gang i Bios, naviger til lagringsdelen og se etter alternativet “Konfigurer SATA som” eller “SATA-modus” .
 4. Klikk på dette alternativet og velg “AHCI” -modus fra listen.
 5. Lagre endringene du har gjort i Bios, og start datamaskinen på nytt.
 6. Når du starter opp i Windows, må du sjekke om du gjør denne endringen, løser situasjonen.

Metode 6: Avslutter fra oppgavebehandling

En ganske enkel, men midlertidig løsning på dette problemet er å bare avslutte prosessen fra Oppgavebehandling hvis den begynner å bruke mange ressurser på datamaskinen din. Vær imidlertid oppmerksom på at dette ikke forhindrer at prosessen kommer tilbake, og at løsningen bare kan være midlertidig. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å starte Run-ledeteksten.
 2. Skriv inn “taskmgr” og trykk “Enter” for å starte Oppgavebehandling.
 3. I Oppgavebehandling klikker du på “Prosesser” -vinduet og velger “Intel Rapid Storage Technology” -prosessen fra listen som bruker mange ressurser.
 4. Etter at du har valgt prosessen, klikker du på “Avslutt oppgave” -knappen for å forhindre at oppgaven kjøres.
 5. Sjekk om det løser problemet.

Metode 7: Installere eldre drivere

De fleste som opplevde dette problemet på datamaskinene deres, la merke til at det bare begynte å dukke opp etter at de hadde installert en oppdatering på datamaskinen. Derfor vil vi i dette trinnet avinstallere den nåværende installasjonen av driveren og installere en eldre versjon av den på nytt fra Intel-nettstedet. For å gjøre dette:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “Enter” for å starte enhetsadministrasjonsvinduet.
 3. I enhetsbehandling klikker du på alternativet Storage Controller for å utvide det og høyreklikker på driveren "Intel Rapid Storage Technology" .
 4. Velg knappen "Avinstaller enhet" for å fjerne driveren fra datamaskinen.
 5. Sørg for å følge instruksjonene på skjermen for å fullføre avinstallasjonen av driveren.
 6. Når du har avinstallert, åpner du nettleseren og navigerer til dette nettstedet.
 7. På dette nettstedet, klikk på “Vis mer” -alternativet for å gi noen nylig publiserte driveroppdateringer fra Intel.
 8. Last ned en eldre versjon av driveren for riktig Windows-arkitektur.
 9. Når nedlastingen er fullført, kjører du den kjørbare filen og følger instruksjonene på skjermen for å installere den på datamaskinen.
 10. Sjekk om det løser problemet på datamaskinen din.

Metode 8: Se etter Windows Update

En Windows Update kan bare være løsningen for deg, da de fleste oppdateringer gir store feilrettinger og oppdateringer som til slutt skal forbedre ytelsen på datamaskinen din. Derfor ser det ut som en anstendig ting å se etter en Windows Update hvis du får dette problemet fordi Microsoft og Intel er klar over dette spesielle problemet og kanskje jobber med å fikse det i en nylig oppdatering. For å se etter oppdateringer:

 1. Trykk på "Windows" + "I" for å åpne innstillingene.
 2. I innstillingene klikker du på “Oppdater og sikkerhet” -alternativet og deretter velger du “Windows Update” -knappen fra venstre side.
 3. Klikk på alternativet "Se etter oppdateringer" og la operativsystemet sjekke for manglende oppdateringer på datamaskinen din.
 4. Sjekk om problemet er løst etter at du har brukt en oppdatering.

Jeg bestemte meg for å avinstallere det, hvordan gjør jeg det?

Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv appwiz.cpl og klikk OK. I listen over installerte programmer, finn Intel Rapid Storage Technology, dobbeltklikk på den og velg Avinstaller. Dette bør avinstallere det, og stoppe prosessen fra å kjøre. Du kan også deaktivere bare tjenesten, men det er best å avinstallere den siden den kan installeres på nytt når du vil.

Merk: Etter at du har avinstallert, må du også sørge for å fjerne søppelfilene for å kvitte seg med rester fra applikasjonen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det