Fix: Laptop høyttalere knitrende

Popping, knitring og andre lydproblemer kan skyldes forskjellige årsaker. Det kan være dårlige drivere, feil lydinnstillinger eller andre maskinvareenheter som forstyrrer. Dette er et veldig vanlig problem med bærbare datamaskiner som stort sett dukker opp etter en oppdatering.

Det er veldig enkle løsninger på problemet. Vi har listet dem opp med det enkleste på toppen med økende vanskeligheter mot bunnen. Før du begynner med feilsøking, må du sørge for at maskinvaren ikke er skadet. Dette kan man gjette om noe vann ble indusert i høyttalerne eller hvis den bærbare datamaskinen falt ned.

Løsning 1: Kontrollere lydformat

Windows har et alternativ for å endre lydkvaliteten i henhold til høyttalerne. Du kan stille inn CD-kvalitet, DVD-kvalitet eller Studio-kvalitet. Frekvensene varierer i alle disse alternativene tilsvarende. Maksimum er 192000 Hz med laveste 44100 Hz. Det var mange tilbakemeldinger der endring av lydformatet til lyden ville løse det knitrende problemet i bærbare datamaskiner.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å starte Kjør. I dialogboksen skriver du inn " Kontrollpanel " for å starte applikasjonen.
 2. Når du er i kontrollpanelet, skriver du inn “ lyd ” i søkefeltet øverst til høyre på skjermen. Åpne alternativene for lyd avkastningen i søkeresultatet.

 1. Når lydalternativene er åpnet, klikker du på lydenheten som er koblet til datamaskinen din. Høyreklikk og velg Egenskaper .

 1. Velg kategorien Avansert øverst på skjermen. Her vil du se en del av " Standardformat ". Klikk på den og rullegardinmenyen vises.
 2. Velg CD-kvalitet (det første alternativet til stede) og lagre endringene.

 1. Det kan være lurt å starte datamaskinen på nytt selv om effekten er umiddelbar. Sjekk om problemet ditt er løst.

Merk : Du kan alltid prøve å endre lydformatene til forskjellige verdier og fortsette å sjekke om dette løste problemet ditt.

Løsning 2: Deaktivering av lydforbedringer og eksklusiv modus

Noen lyddrivere bruker forbedringer i et forsøk på å forbedre lydkvaliteten din. Hvis disse egenskapene ikke er kompatible, eller hvis CPU-en din blir overbelastet mye, kan dette føre til noen store problemer. Vi kan prøve å deaktivere lydforbedringene og sjekke lydkvaliteten blir bedre. Ikke alle lyddrivere utfører denne funksjonen. De kan ha forbedringsfanen omdøpt til lydblaster. I så fall kan vi prøve å deaktivere alle effektene til lyden.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å starte Kjør. I dialogboksen skriver du inn " Kontrollpanel " for å starte applikasjonen.
 2. Når du er i kontrollpanelet, skriver du inn “ lyd ” i søkefeltet øverst til høyre på skjermen. Åpne alternativene for lyd avkastningen i søkeresultatet.
 3. Når lydalternativene er åpnet, klikker du på lydenheten som er koblet til datamaskinen. Høyreklikk og velg Egenskaper .

 1. Gå nå til fanen Forbedringer og fjern merket for alle forbedringene som er aktivert (du kan også merke av i boksen som sier "Deaktiver alle forbedringer").
 2. Velg deretter kategorien Avansert og fjern merket for den eksklusive modusen der applikasjoner har lov til å overstyre innstillingene. Lagre endringene og avslutt.

 1. Prøv nå å sende ut lyd og sjekk om problemet er løst

Løsning 3: Kontrollere DPC-ventetid

Lydknasringen på den bærbare datamaskinen din kan også være forårsaket av DPC latens. DPC er også kjent som “ Utsatt prosedyreanrop ”, og det er en del av Windows som håndterer maskinvaredriverne. Hvis noen drivere tar for lang tid på å utføre driften, kan det forhindre at andre drivere, for eksempel lyddriverne, gjør jobben sin jevnt. Dette kan føre til lydproblemer som summende, knitrende, klikk osv.

Du bør laste ned DPC Latency Checker på datamaskinen din og kjøre den. Hvis ventetiden er i grønne eller gule søyler, betyr det sannsynligvis at det ikke er noe latensproblem. Imidlertid, hvis ventetiden er i rødt, betyr det at noen drivere ikke fungerer etter behov.

I eksemplet til venstre er det en driver som forårsaker høy ventetid hvert tredje sekund. Hvis dette er tilfelle, må du feilsøke hvilken driver som forårsaker problemet ved å aktivere og deaktivere hver driver om gangen.

Løsning 4: Deaktivering av tredjepartsprogrammer

Det knitrende problemet kan også spores tilbake til tredjepartsprogrammer. Det er forskjellige programmer som har en tendens til å komme i konflikt med lydsystemet på den bærbare datamaskinen. Disse tredjepartsprogrammene forstyrrer den første driften av lyddriverne ettersom lyden må gå gjennom dem før de sendes ut til høyttalerne eller hodetelefonporten.

Se etter datamaskinen din for eventuelle tredjeparts lydprogrammer som Sonicmaster, Smartbyte etc. Deaktivering av alle disse programmene. Hvis programmene er for mange, kan du starte datamaskinen i sikker modus og prøve feilsøking der (alle tredjepartsapplikasjoner er deaktivert som standard i sikker modus).

Løsning 5: Installere høydefinisjonslydenhet

Mange brukere rapporterte at installering av High Definition Audio Device driver i stedet for IDT High Definition Audio CODEC eller Realtek High Definition Audio etc. løste problemet for dem. Lydkvaliteten til begge driverne er stort sett den samme. Det eneste tapet av funksjonalitet som du vil merke er kontrollpanelet som bare Realtek tilbyr.

 1. Trykk nå Windows + X for å starte hurtigstartmenyen og velg “ Enhetsbehandling ” fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når du er i Enhetsbehandling, utvider du kategorien " Lyd-, video- og spillkontroller ".
 3. Høyreklikk på lydenheten din og velg “ Oppdater driver ”. Nå vil det vises et alternativ om driverne skal installeres automatisk eller manuelt. Velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Velg nå " La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min ".

 1. Fjern merket for alternativet " vis kompatibel maskinvare " for å sikre at alle resultatene er oppført i driverne. Naviger til Microsoft og deretter til du finner " High Definition Audio Device ". Velg den og trykk på Neste.

 1. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Prøv også å deaktivere Intel SpeedStep Technology fra Bios, og hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å laste ned driverne fra produsentens nettsted og installere dem ved hjelp av metoden som er oppført ovenfor. I de fleste tilfeller løste dette også problemet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det