Fix: Ingen Wifi-alternativ i Innstillinger på Windows 10

Noen brukere har rapportert at det ut av det blå er ingen Wifi-fane i kategorien Nettverk og Internett i Windows-innstillinger . Problemet skyldes ofte at nødvendige tjenester ikke kjører eller dine utdaterte Wifi-drivere. De fleste av oss bruker et Wifi-kort på systemet vårt i stedet for kablede tilkoblinger fordi vi foretrekker det på den måten. Det er ikke mye endring i hastigheten på internettforbindelsen, men bare for å redde oss fra problemene med en kablet forbindelse, velger vi et Wifi-kort.

Nevnte problem kan i noen tilfeller skyldes operativsystemet ditt. I et slikt tilfelle oppdager Windows enten ikke Wifi-kortet, eller noe hindrer det i å gjøre det. Likevel kan problemet enkelt håndteres ved å bruke noen få spesifikke løsninger.

Hva får Wifi-alternativet til å forsvinne i Windows-innstillinger på Windows 10?

Vel, årsaken til at du ikke mottar en Wifi-fane i Windows-innstillingene, er sannsynligvis at Windows ikke oppdager det. Problemet er ofte forårsaket av følgende faktorer:

 • Nødvendige tjenester . Wifi på systemet ditt krever at visse tjenester kjører for at den skal fungere skikkelig. Hvis de nødvendige tjenestene blir stoppet, kan det forårsake problemet.
 • Wifi-drivere . Wifi-driverne på systemet ditt er ansvarlige for å opprette en forbindelse mellom det trådløse kortet og systemet. Korrupte eller foreldede drivere kan føre til at problemet oppstår.

Nå, for å løse problemet ditt, følg gjennom de gitte løsningene. Imidlertid kan det hende at noen løsninger ikke gjelder i visse tilfeller, så sørg for at du går gjennom dem alle.

Løsning 1: Sjekk Wifi-kortet

Hvis hovedkortet ditt kommer uten et innebygd trådløst kort, og du har kjøpt et Wifi-kort for systemet separat, er denne løsningen noe for deg. Før du går inn i de andre løsningene, må du sørge for at du har koblet til wifi-kortet riktig, i tilfelle feil tilkobling. Kortet blir ikke oppdaget av Windows, og du får det nevnte problemet.

Hvis du bruker en bærbar PC eller hovedkortet ditt har innebygd wifi, kan du hoppe til neste løsning.

Løsning 2: Slå på den nødvendige tjenesten

Noen brukere har rapportert at problemet skyldes at de nødvendige Wifi-tjenestene ikke kjører. Sørg derfor for å sjekke de nødvendige tjenestene før du fortsetter. Slik gjør du det:

 1. Gå til Start-menyen , skriv inn Tjenester og åpne den.
 2. I tjenestevinduet finner du WLAN Autoconfig- tjenesten.
 3. Høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 4. Endre oppstartstypen til ' Automatisk ' og klikk Start for å kjøre tjenesten.
 5. Klikk Bruk, og trykk deretter OK .
 6. Sjekk om dette løser problemet.

Løsning 3: Oppdater Wifi-driver

I noen tilfeller kan du ikke se Wifi-alternativet i Windows-innstillinger fordi Wifi-driverne dine er foreldede. I et slikt scenario bør du prøve å oppdatere driveren automatisk. Slik gjør du det:

 1. Åpne Start-menyen , skriv Enhetsbehandling og åpne den.
 2. Utvid listen over nettverkskort .
 3. Finn ditt trådløse kort, høyreklikk på det og velg ' Oppdater driver '.
 4. Klikk " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".
 5. Velg ' La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min '.
 6. Hit Neste .
 7. Vent til den er fullført, og sjekk deretter om problemet ditt er løst.

Løsning 4: Installer Wifi Driver på nytt

Det er scenarier der Wifi-driveren din er ødelagt, i så fall vil bare oppdatering av driveren ikke løse problemet. I et slikt tilfelle må du installere Wifi-driveren på nytt ved å laste ned driveren fra produsentens nettsted. Dette er hvordan:

 1. Åpne Enhetsbehandling .
 2. Utvid listen over nettverkskort og finn den trådløse driveren.
 3. Dobbeltklikk på den for å åpne Egenskaper .
 4. Bytt til Driver- fanen og noter driverinformasjonen.
 5. Lukk Egenskaper- vinduet, høyreklikk på det trådløse kortet og klikk Avinstaller .

Etter at du har avinstallert den trådløse kortdriveren, går du til produsentens nettsted og laster ned de nyeste driverne for Wifi-kortet. Installer driverne og start systemet på nytt.

Løsning 5: Juster strømstyring

Hvis Wifi-alternativet i Windows-innstillinger forsvinner ut av det blå, kan dette skyldes kortdriverens strøminnstillinger. Derfor, for å få Wifi-alternativet tilbake, må du redigere strømstyringsinnstillingene. Dette er hvordan:

 1. Åpne Enhetsbehandling og utvid listen over nettverkskort .
 2. Dobbeltklikk på det trådløse kortet og bytt til kategorien Strømstyring .
 3. Fjern merket for ' Tillat at denne datamaskinen slår av denne enheten for å spare strøm '.
 4. Klikk OK .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det