Fix: Lydtjenester svarer ikke på Windows 10

Feilen “Lydtjenester svarer ikke” er en feilmelding generert gjennom Windows lydfeilsøking, som vanligvis kjøres når du har problemer med lydenhetene dine. Denne feilen betyr vanligvis at lydenheten din ikke svarer der den ikke svarer på datamaskinens kommandoer eller meldinger.

Dette er en veldig vanlig feil og oppstår vanligvis når du oppgraderer Windows-versjonen din ved hjelp av Windows Update. Det er noen få løsninger som inkluderer å sørge for at alle lydtjenestene kjører som forventet, og at driverne er oppdatert til den siste versjonen. Hvis alle løsningene ikke fungerer, må vi ty til en systemgjenoppretting.

Løsning 1: Start lydtjenester på nytt

Før vi tar til mer komplekse og omfattende løsninger, vil vi prøve å starte lydtjenesten på nytt. I tillegg til lydmaskinvaren og driverne, er det en lydtjeneste som er ansvarlig for å administrere lyden på datamaskinen. En enkel omstart kan starte konfigurasjonene på nytt og løse problemet.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”, og trykk Enter.
 2. Når du er i tjenester, navigerer du gjennom alle oppføringene til du finner " Windows Audio ". Høyreklikk på den og velg “ Start på nytt ”.

 1. Høyreklikk nå på oppføringen igjen og velg " Egenskaper ". Sett oppstartstypen som “ Automatisk ”. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Gå tilbake til tjenester og se etter " Windows Audio Endpoint Builder ". Høyreklikk på den og velg “ Start på nytt ”. Hvis den ikke er startet ennå, klikker du på “Start”.
 2. Etter at du har startet prosessen, åpner du egenskapene og velger oppstartstypen som “ Automatisk ”. Trykk på Bruk for å lagre endringene og avslutte.

 1. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning 2: Kontrollere lydkomponenter

Før vi går videre til mer tekniske løsninger, vil vi sørge for at alle lydkomponentene kjører. Hvis noen av dem ikke er det, kan det være årsaken til at du får feilmeldingen. Deaktiver også antivirusprogrammet ditt midlertidig, ettersom de noen ganger blokkerer noen tjenester som du har vanskeligheter med. Dette er tjenester, og ekskludering av noen av dem kan forårsake avvik.

 1. Trykk på Windows + R, skriv “ tjenester. msc ”og trykk Enter.
 2. Forsikre deg om at følgende tjenester er i kjører tilstand. Hvis de ikke er det, høyreklikker du på dem og klikker “ Start ”.

RPC Endpoint Mapper

Remote Procedure Call (RPC)

DCOM Server Process Launcher

 1. Sørg også for at alle disse tjenestene er satt til å starte som “ Automatisk ”.
 2. Etter at prosessene er startet (hvis de ikke var i gang), må du sjekke om det aktuelle problemet ble løst. Hvis ikke, bør du vurdere å starte PCen på nytt og sjekke igjen.

Løsning 3: Utføre noen ledetekstinstruksjoner

Hvis begge de ovennevnte løsningene ikke gjør noen forskjell eller kontrollene allerede var riktige på maskinen din, kan vi prøve å utføre noen forhøyede ledetekstinstruksjoner på ledeteksten. Vær oppmerksom på at du trenger en administratorkonto for å utføre denne operasjonen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " ledetekst ", høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang i forhøyet ledetekst, skriv inn følgende kommando og trykk Enter.

nett lokale administratorer / legg til nettverkstjeneste

 1. Skriv nå inn følgende kommando og trykk Enter.

netto lokale gruppeadministratorer / legg til lokal tjeneste

 1. Etter at begge instruksjonene er utført, skriv “ exit ” og trykk Enter.
 2. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet ved hånden ble løst.

Løsning 4: Installere standard lyddrivere

Ettersom operativsystemet ditt fortsetter å oppgradere over tid, er lyddriverne også inkludert i det meste av pakken, og de oppdateres også med jevne mellomrom. Datamaskinen har grunnleggende standarddriver allerede lagret, så når du avinstallerer de nåværende driverne, gjenkjenner datamaskinen maskinvaren som er koblet til og installerer driveren deretter. Vi kan prøve å installere standarddriverne på systemet ditt.

 1. Trykk på Windows + S for å starte søkemenyen på startlinjen. Skriv “ system ” i dialogboksen og velg det første elementet som returnerer i resultatet.

 1. Når du er i systemet, klikker du på " Avanserte systeminnstillinger " til stede på venstre side av skjermen.

 1. Naviger til kategorien Maskinvare og klikk på “ Installasjonsinnstillinger for enhet ”.

 1. Velg alternativet “ Nei (enheten din fungerer kanskje ikke som forventet) ”. Trykk på Lagre endringer og avslutt. Dette vil deaktivere Windows-oppdateringen fra å oppdatere lyddriverne automatisk.

Merk: Hvis denne løsningen ikke fungerer, må du endre alternativet tilbake til “Ja”.

 1. Trykk nå Windows + X for å starte hurtigstartmenyen og velg “ Enhetsbehandling ” fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når du er i Enhetsbehandling, utvider du kategorien " Lyd-, video- og spillkontroller ". Høyreklikk på lydenheten din og velg “ Avinstaller enhet ”.
 3. Merk av avkrysningsruten for avinstaller driver for å avinstallere driveren også, og fortsett med avinstallasjonen.

 1. Når enheten er avinstallert, høyreklikker du på et tomt område i Enhetsbehandling og velger " Skann etter maskinvareendringer ". Datamaskinen din vil nå oppdage lydmaskinvaren på datamaskinen din og automatisk installere standarddriverne på datamaskinen.

 1. Sjekk nå om dette gir noen forskjell. Start maskinen på nytt etter installasjon av standarddrivere.

Løsning 5: Installere Realtek eller High Definition Audio Device

Mange brukere rapporterte at installering av High Definition Audio Device driver i stedet for IDT High Definition Audio CODEC etc. løste problemet for dem. Vi kan prøve denne siste løsningen før vi bruker systemgjenoppretting eller gjør en ren installasjon.

 1. Trykk nå Windows + X for å starte hurtigstartmenyen og velg “ Enhetsbehandling ” fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når du er i Enhetsbehandling, utvider du kategorien " Lyd-, video- og spillkontroller ".
 3. Høyreklikk på lydenheten din og velg “ Oppdater driver ”. Nå vil det vises et alternativ om driverne skal installeres automatisk eller manuelt. Velg " Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare ".

 1. Velg nå " La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min ".

 1. Fjern merket for alternativet " vis kompatibel maskinvare " for å sikre at alle resultatene er oppført i driverlisten din. Naviger gjennom alle driverne til du finner “ High Definition Audio Device ”. Velg den og trykk på Neste.

 1. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre installasjonen. Start datamaskinen på nytt og sjekk om problemet er løst.

Merk: Hvis dette ikke fungerer, kan du prøve å laste ned driverne fra produsentens nettsted og installere dem ved hjelp av metoden som er oppført ovenfor. I de fleste tilfeller løste dette også problemet.

Løsning 6: Gjenopprette fra siste gjenopprettingspunkt / Gjøre en ren installasjon

Hvis alle ovennevnte metoder ikke fungerer, har vi ikke noe annet valg enn å gjenopprette Windows til det siste gjenopprettingspunktet. Hvis du ikke har et gjenopprettingspunkt, kan du installere en ren versjon av Windows. Du kan bruke verktøyet "Belarc" for å lagre alle lisensene dine, sikkerhetskopiere dataene dine ved hjelp av ekstern lagring og deretter utføre en ren installasjon.

Her er metoden for hvordan du gjenoppretter Windows fra det siste gjenopprettingspunktet.

 1. Trykk på Windows + S for å starte startmenyens søkefelt. Skriv " gjenopprett " i dialogboksen og velg det første programmet som kommer i resultatet.

 1. En i gjenopprettingsinnstillingene, trykk på Systemgjenoppretting til stede i begynnelsen av vinduet under fanen Systembeskyttelse.

 1. Nå åpnes en veiviser som navigerer deg gjennom alle trinnene for å gjenopprette systemet. Trykk på Neste og fortsett med alle de videre instruksjonene.

 1. velger gjenopprettingspunkt fra listen over tilgjengelige alternativer. Hvis du har mer enn ett systemgjenopprettingspunkt, vil de bli oppført her.

 1. Nå vil windows bekrefte handlingene dine for siste gang før det starter systemgjenopprettingsprosessen. Lagre alt arbeidet ditt og sikkerhetskopier viktige filer bare i tilfelle og fortsett med prosessen.

 1. Når du har gjenopprettet, logg inn på systemet og sjekk om feilen ved hånden ble løst.

Hvis du ikke har noen gjenopprettingspunkter, kan du gjøre en ren installasjon av Windows ved hjelp av oppstartbare medier. Du sjekker artikkelen vår om hvordan du lager et oppstartbart medium . Det er to måter: ved å bruke medieopprettelsesverktøy fra Microsoft og ved å bruke Rufus.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det