Fix: Windows fikk et problem med å installere driverprogramvaren for enheten din

Dette er en feil som vises etter at datamaskinen prøver å installere en driver på PCen. Prosessen med driverinstallasjon utløses vanligvis når du kobler til en bestemt enhet til datamaskinen for første gang, og feilen har dukket opp med flere enheter: iPod, kameraer, hodesett osv.

Windows fikk et problem med å installere driverprogramvaren for enheten

Veien til å løse problemet er ganske likt i alle disse scenariene, og det er flere nyttige metoder du kan bruke for å løse problemet. Vi har laget denne artikkelen for å hjelpe deg, så sørg for at du prøver ut disse metodene!

Løsning 1: Kjør feilsøkingsprogrammet fra kontrollpanelet

Dette er sannsynligvis den enkleste måten å feilsøke problemet på, da det består i å kjøre en feilsøking som skal identifisere og løse problemet automatisk. Denne metoden hjalp flere brukere, men vær ikke opprørt hvis det ikke fungerer for deg, da det også er andre metoder. Det er absolutt verdt å gi denne en sjanse!

 1. Start opp kontrollpanelet ved å søke etter verktøyet i Start-knappen eller ved å klikke Søk-knappen (Cortana) -knappen til venstre på oppgavelinjen (nederst til venstre på skjermen.
 2. Du kan også bruke Windows Key + R-nøkkelkombinasjonen der du skal skrive “control.exe” og klikke Kjør som også åpner Kontrollpanel direkte.
Kjører kontrollpanel
 1. Når Kontrollpanel åpnes, endrer du visningen til Kategori og klikker på Vis enheter og skrivere under Maskinvare og lyd for å åpne denne delen. Merk at du må løse problemet ved hjelp av Kontrollpanel og ikke Innstillinger på Windows 10.
 2. Under Enheter-delen, finn den problematiske enheten, venstreklikk på den en gang, og klikk på Feilsøk-knappen i toppmenyen. Hvis du ikke finner den problematiske enheten din, klikker du på datamaskinens ikon.
Feilsøking av en enhet
 1. Vent til feilsøkingen er ferdig med å prøve å oppdage og løse problemet, og følg instruksjonene på skjermen for å la det løse problemet. Sjekk om feilen "Windows oppstod på et problem med å installere driverprogramvaren for enheten din" fortsatt vises.
 2. Hvis du har valgt å feilsøke datamaskinen din i trinn 4, bør du se en liste over feil etter at feilsøkingsprogrammet har samlet inn dataene. Velg den problematiske enheten ved å klikke på alternativknappen og velge Neste. Følg instruksjonene på skjermen.

Løsning 2: Spesifiser banen for driverinstallasjoner

Dette er sannsynligvis den mest populære metoden som brukes til å feilsøke og løse dette problemet. Dette inkluderer manuell installering av driveren for enheten etter at den er koblet til den. Dette kan utføres ved hjelp av Enhetsbehandling med enheten koblet til. Dette har hjulpet utallige brukere, og vi anbefaler på det sterkeste at du ikke hopper over denne metoden når du feilsøker!

 1. Klikk på Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen, skriv inn Enhetsbehandling, og klikk på oppføringen fra resultatlisten øverst.
 2. Du kan også bruke Windows Key + R-kombinasjonen ved å klikke begge disse tastene samtidig for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “devmgmt.msc” i boksen og klikk OK.
Kjører Enhetsbehandling
 1. Finn den problematiske enheten du vil feilsøke under riktig meny, høyreklikk på i og velg Egenskaper. Etter at vinduet Egenskaper har åpnet, naviger til kategorien Driver og se etter knappen Oppdater driver.
 2. Klikk på den. Velg det "Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare" i det nye vinduet som vises. Naviger til C: \ Windows \ WinSxS-plasseringen på datamaskinen din under alternativet "Søk etter driverprogramvare på dette stedet".
Endring av driverplasseringsmappe
 1. Nå vil datamaskinen din sjekke driverinstallasjon under dette stedet, og forhåpentligvis bør det forhindre at "" Windows oppstod et problem med å installere driverprogramvaren for enheten "vises.

Løsning 3: Gjenta prosessen ved hjelp av den skjulte administratorkontoen

Hvis løsningen ovenfor ikke hjelper, kan du prøve å bruke den skjulte administratorkontoen til å løse problemet, da det vil gi deg flere skjulte fordeler. Denne profilen er lett tilgjengelig, og du kan logge på uten passord. Prøv å installere enhetsdriveren på denne måten!

 1. På påloggingsskjermen på datamaskinen din, når datamaskinen starter eller etter at du har logget av, klikker du på strømikonet og holder nede Skift-tasten mens du klikker på omstart.
 2. I stedet for eller starte på nytt, vises en blå skjerm med et par alternativer. Velg Feilsøk >> Avanserte alternativer >> Kommandoprompt.
 3. Selvfølgelig kan du åpne kommandoprompt ved å bruke Windows-tasten + R-tastekombinasjonen og skrive "cmd" før du klikker på OK eller ved å søke etter den.
Kjører kommandoprompt
 1. Kopier og lim inn følgende kommando i ledeteksten og klikk Enter. Du bør kunne se meldingen "Kommandoen fullført vellykket" på kort tid.
nettbrukeradministrator / aktiv: ja
 1. Logg deg på denne administratorkontoen og vent et par minutter før alt er klart.
 2. Nå kan du prøve å starte datamaskinen på nytt, logge på den nye administratorkontoen uten passord og koble til enheten for å installere den.
 3. Når du er ferdig med den skjulte administratorkontoen, kan du deaktivere den igjen ved å åpne en administrativ ledetekst og skrive følgende kommando:
nettbrukeradministrator / aktiv: nei

Løsning 4: Gi full kontroll til TrustedInstaller

TrustedInstaller-kontoen på datamaskinen din må ha full kontroll over System32- og SysWOW64-mappene på datamaskinen din, og du bør definitivt oppgi den. Dette kan gjøres enkelt, men du må gjenta den samme prosessen for begge disse mappene!

 1. Åpne biblioteksoppføringen på PC-en, eller åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikk på Denne PC-alternativet fra menyen til venstre. Dobbeltklikk for å åpne din lokale disk C: og naviger til Windows-mappen inne.
 2. Høyreklikk System32-mappen og velg Egenskaper fra hurtigmenyen. Naviger til Sikkerhets-fanen og klikk på Rediger-knappen. Sørg for at du gir administratortillatelser hvis du blir bedt om det.
System32 sikkerhetsegenskaper
 1. Se etter TrustedInstaller-oppføringen under gruppe- eller brukernavn. Hvis den er til stede i listen, klikker du på den for å merke den og merker av i boksen ved siden av Full kontroll under Tillatelser for TrustedInstaller.
TrustedInstaller Full kontrolltilgang
 1. Hvis den ikke er til stede i listen, klikker du på Legg til-knappen og finner den for å legge den til. Etter det, gi det også full kontroll. Gjenta nøyaktig samme prosess for SysWOW64-mappen i Windows-mappen.
 2. Start datamaskinen på nytt for å bruke endringene, og sjekk om feilen “Windows oppstod med et problem med å installere driverprogramvaren for enheten” vises etter at du prøver å installere eller koble til enheten.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det