Slik: Avinstaller Kodi på Windows 10

Avinstallering av apper og programmer på Windows 10 skal være en enkel prosess, og det er til og med to funksjoner du kan bruke til å avinstallere apper: Kontrollpanel og Innstillinger. Imidlertid er folk ofte ikke klar over at visse apper kan forårsake problemer under avinstallasjonsprosessen, og de kan fungere feil.

Hvis det er tilfelle, kan du støte på problemer neste gang du vil installere den samme appen, ettersom visse filer vil forbli og forårsake ustabilitet. La oss finne ut om Kodi og hvordan Kodi forårsaker problemer under avinstallasjonsprosessen.

Avinstallerer Kodi på Windows 10

Kodi (tidligere XBMC) er en gratis og åpen kildekode-mediaspillerprogramvare utviklet av XBMC Foundation, et ideelt teknologikonsortium. Den er tilgjengelig for bruk på flere operativsystemer, og den kan brukes med TV-er og fjernkontroller. Det lar brukerne spille og streame de fleste medier som videoer, musikk og podcaster fra Internett. Det kan tilpasses, og det gjør det mulig å installere forskjellige skinn og plugin-moduler som kan legge til nye funksjoner.

Windows 10-brukere har imidlertid rapportert at det var en vanskelig prosess å avinstallere dette programmet fra datamaskinene sine, og de kunne ikke avinstallere det riktig. Finn ut hvordan du avinstallerer det selv ved å følge instruksjonene nedenfor!

Løsning 1: Bruk de konvensjonelle metodene gjennom kontrollpanelet eller innstillingene

Dette er den første metoden du prøvde selv, men la oss prøve dette igjen for å sikre at vi prøvde å avinstallere det på vanlig måte. Hvis denne metoden hjelper deg med å håndtere Kodi-relaterte feilmeldinger, trenger du ikke å fortsette med andre løsninger. Dette er også den enkleste løsningen for tilfeldige brukere.

 1. Først og fremst må du sørge for at du er logget på med en administratorkonto, da du ikke vil kunne slette programmer med noen annen konto.
 2. Sikkerhetskopier dataene du vil lagre fordi sletting av Kodi vil fjerne dem.
 3. Klikk på Start- menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger hvis du bruker Windows 10.
 4. I Kontrollpanel velger du Vis som kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 5. Hvis du bruker Innstillinger-appen, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 6. Finn Kodi i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller .
 7. Kodis avinstallasjonsveiviser skal åpne med to alternativer: Reparer og fjern. Velg Fjern og klikk Neste for å avinstallere programmet.
 8. Det vises en melding som spør " Vil du fjerne Kodi for Windows helt ?" Velg Ja .
 9. Klikk Fullfør når det avinstallerte fullfører prosessen, og start datamaskinen på nytt for å se om feil fortsatt vises.

Løsning 2: Bruk Windows PowerShell til å avinstallere Kodi

Windows PowerShell er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å automatisere oppgaver ved hjelp av et kommandolinjeskall og et skriptspråk som ble bygget ved hjelp av .NET Framework og .NET Core. Det pleide å være eksklusivt for Windows, men det ble gjort med åpen kildekode, og nå er det tilgjengelig for alle plattformer. Du kan bruke PowerShell til å avinstallere forskjellige apper, og du kan til og med bruke den til å slette forhåndsinstallerte Windows-apper som Photos, Video, Calculator, etc.

 1. Skriv PowerShell i søkefeltet , høyreklikk på det første resultatet og velg Kjør som administrator .
 2. Kopier og lim inn følgende kommando for å motta den fullstendige listen over appene du har installert sammen med detaljert informasjon om hver enkelt.
Get-AppxPackage -AllUsers | Velg Navn, PackageFullName
 1. Vent til listen lastes inn, og prøv å søke etter Kodi. Dette kan ta en stund, men vær tålmodig mens du ser gjennom de installerte appene.
 2. Når du finner det, kopierer du alt ved siden av PackageFullName- linjen ved å velge hele teksten og bruke tastekombinasjonen Ctrl + C.
 3. Bruk følgende kommando for å avinstallere Kodi fra PCen. Erstatt det uthevede PackageFullName med det faktiske navnet du nettopp kopierte, og klikk Enter.
Fjern-AppxPackage -package PackageFullName
 1. Start datamaskinen på nytt og se om det er noen endringer angående feilmeldingene.

Løsning 3: Fjern tilleggene

Hvis de to foregående løsningene mislyktes, og hvis du fortsatt har problemer med Kodi, kan du se instruksjonene nedenfor for å fjerne tilleggene før du fortsetter. Hvis noen av Kodi-tilleggene gjenstår, kan du motta noen Kodi-relaterte feilmeldinger når du faktisk har avinstallert det.

 1. For å gjøre dette, bare gå til den spesifikke tilleggsmappen du vil rengjøre.
 2. Stien til den mappen er avhengig av plattformen du er på og mappen du valgte å installere den til.
 3. Vær oppmerksom på at i eldre versjoner av programvaren ble Kodi-katalogene kalt XBMC .
 4. I Windows skal mappen der tilleggene vanligvis finnes, navngis
  C: \ Brukere \ 'Ditt brukernavn' \ AppData \ Roaming \ Kodi.
 5. En annen måte å finne den på er å gå inn
  % APPDATA% \ kodi \ brukerdata

  via søkeboksen til venstre på oppgavelinjen, ved siden av Start-menyknappen.

Løsning 4: Bruk den innebygde avinstalleringsprogrammet

Følg instruksjonene knyttet til denne løsningen for å bruke Kodis innebygde avinstalleringsprogram, men også for å fjerne de gjenværende filene og registeroppføringene etter at prosessen er over. Følg instruksjonene nedenfor nøye for å fjerne Kodi helt fra Windows 10-PCen.

Først av alt, la oss sørge for at ingenting relatert til Kodi kjører for øyeblikket på datamaskinen vår, da dette kan forhindre at avinstallasjonsprosessen kjører normalt.

 1. I nederste høyre hjørne av skjermen, sjekk oppgavelinjen og systemstatusfeltet for Kodi ikonet. Hvis du ser det, høyreklikker du på det og velger alternativet knyttet til å lukke programmet .
 2. For å sikre at ingenting relatert til programmet kjører i bakgrunnen, bruk Ctrl + Shift + Esc- tastekombinasjonen på tastaturet for å åpne Oppgavebehandling . Finn og avslutt prosessene knyttet til programmet.

Etter at vi har deaktivert Kodi fra å kjøre på datamaskinen vår under avinstallasjonsprosessen, la oss fortsette med riktig fjerning.

 1. Åpne File Explorer ved å klikke på mappeikonet på oppgavelinjen som skal lede deg til Quick Access-funksjonen.
 2. Naviger til
  X: \ Programmer Files (x86) \ Kodi \

  Finn Uninstall.exe- fil og dobbeltklikk på den for å fjerne Kodi ved å aktivere den innebygde avinstallasjonsprogrammet. (X representerer disken du installerte programmet.)

 3. Følg instruksjonene på skjermen for å fortsette med fjerningen.
 4. I midten får du muligheten (" Ja, jeg er sikker og gir tillatelse til å også slette profilmappen ") for å slette profilmappen til Kodi - La valgboksen være avmerket for å holde mappen som inneholder Kodis innstillinger og biblioteksdata for senere bruk, og klikk Avinstaller . Ellers merker du av for alternativet og klikker Avinstaller.
 5. Vent til det innebygde avinstallasjonsprogrammet fullfører jobben og fjerner Kodi fra datamaskinen.

Etter at avinstallasjonsprogrammet har fjernet Kodi fra PCen, er det på tide å fjerne alle relaterte registernøkler også. La oss fortsette med denne prosessen, men la oss først sørge for at vi sikkerhetskopierer arbeidet vårt, det opprinnelige registeret i tilfelle noe går galt.

 1. Åpne Registerredigering ved å søke etter den i søkeboksen i Start-menyen eller ved å bruke Ctrl + R-tastekombinasjonen for å få frem dialogboksen Kjør der du trenger å skrive " Regedit ".
 2. Klikk på Fil-menyen øverst til venstre i vinduet og velg Eksporter- alternativet.
 3. Velg hvor du vil lagre endringene i registret.
 4. Hvis du forårsaker skade på registeret ved å redigere det, åpner du bare Registerredigering igjen, klikker Fil> Importer og finn .reg-filen du eksporterte på forhånd.
 5. Alternativt, hvis du ikke klarer å importere endringene som er gjort i registret, kan du gjenopprette systemet til en tidligere arbeidstilstand ved å bruke Systemgjenoppretting.

Siden registret vårt er sikkerhetskopiert og trygt, kan vi fjerne Kodi-registeroppføringene ved å følge instruksjonene nedenfor.

 1. I Registerredigering, naviger til denne mappen:
  HKEY_CURRENT_USER \ Programvare \ Kodi \

  og slett den.

 2. På navigatoren klikker du Rediger> Finn og skriv inn " Kodi " for å søke etter andre gjenværende filer i programmet, og slett dem hvis det blir funnet å fjerne Kodi helt.
 3. Hvis du ikke har startet datamaskinen på nytt en gang, må du starte den på nytt nå. Deretter kan du sjekke om fjerningen var vellykket, og om datamaskinen din har blitt kvitt Kodi.

Løsning 5: Bruk Advanced Uninstaller Pro for å fjerne Kodi

Det er mange forskjellige avinstallere som er designet for å erstatte kontrollpanelet og innstillingene, ettersom de ofte ikke svarer og noen ganger fryser midt i avinstallasjonsprosessen.

Du trenger ikke å bruke dette avinstallasjonsprogrammet, men dette var i stand til å hjelpe folk som har taklet dette problemet spesielt, og det er nettopp derfor vi anbefaler det. Det vil også kvitte seg med registeroppføringene og appdataene for deg hvis du vil at du ikke er mannen for den jobben, eller hvis du er en tilfeldig bruker.

 1. Last ned Advanced Uninstaller Pro fra deres offisielle nettside eller CNET.
 2. Finn filen du lastet ned, dobbeltklikk på den og følg instruksjonene på skjermen for å avinstallere den. Vær forsiktig så du ikke installerer flere programmer du kan bli bedt om å installere, og fjern merket for dem alle. Velg Tilpasset installasjon og fjern merket for alt unntatt Advanced Uninstaller Pro.
 3. Åpne programmet og åpne Generelle verktøy .
 4. Under Generelle verktøy klikker du på Avinstaller programmer, og en liste over alle installerte programmer skal vises.
 5. Velg Kodi og klikk på Avinstaller- knappen til venstre under informasjonen om programmet du valgte.
 6. Etter å ha klikket på Avinstaller-knappen, vil avinstalleringsprogrammet trolig mislykkes siden det enten viser en feilmelding eller det allerede er brukt eller slettet.
 7. Imidlertid implementerer dette programmet en skanner som har som formål å skanne harddisken og registeret ditt etter rester. Det vil finne disse filene, og du kan klikke på Velg alle og fjerne dem .
 8. Start PCen på nytt og sjekk om Kodi er fjernet fra enheten din.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det