Fix: Steam App Configuration Unavailable

Steam er en spilldistribusjonsplattform som lar brukere kjøpe, laste ned, installere og spille spill. Nylig klager mange brukere på at Steam-appkonfigurasjonen ikke er tilgjengelig under installasjonen av spillene. Denne feilen vil dukke opp under installasjonen av et spill, og den vil vanligvis vises for et bestemt spill. Denne feilen hindrer brukere i å installere spillet. Husk at dette problemet ikke er begrenset til installasjon av komplette spill, noen brukere ser problemet under nedlasting / installasjon av en DLC for spillet også.

Hva forårsaker at Steam-appkonfigurasjonen ikke er tilgjengelig?

Det er et par ting som kan forårsake dette problemet, og de er oppført nedenfor.

  • Steam Bug: Den vanligste årsaken til dette problemet er vanligvis en feil i Steam-systemet. Siden feil kan innføres under en oppdatering, og de kan forårsake denne typen rare problemer, er dette høyst sannsynlig en feil. Den vanlige løsningen for dette er å bare sitte og vente på at utviklerne frigjør en løsning i neste oppdatering.
  • Steam appinfo.vdf-fil: Dette kan også være forårsaket av Steams appinfo.vdf-fil. Denne filen inneholder informasjon om de nedlastede spillene, som deres fulle navn osv. Så et problem eller korrupsjon i denne filen kan forårsake problemer med installasjonen. Så, å slette denne filen løser vanligvis problemet.

Metode 1: Slett appinfo.vdf-filen

Siden appinfo.vdf kan føre til at Steam-appkonfigurasjonen ikke er tilgjengelig, vil sletting av filen i de fleste tilfeller løse problemet. Dette er fordi Steam vil opprette denne filen ved neste oppstart, slik at korrupsjon eller endring som kan ha forårsaket problemet ikke vil være til stede i den nyopprettede appinfo.vdf-filen. Så bare naviger til plasseringen til appinfo.vdf og slett den. Start deretter Steam på nytt, og problemet skal løses. Trinn for å utføre denne prosessen er gitt nedenfor.

  1. Slå av Steam- appen
  2. Hold Windows og trykk på E.
  3. Skriv C: \ Program Files (x86) \ Steam \ appcache \ i adressefeltet og trykk Enter
  4. Finn filen som heter appinfo.vdf . Høyreklikk og velg Slett . Bekreft eventuelle ytterligere beskjeder.

Åpne nå Steam og prøv å laste ned spillet igjen.

Merk: Hvis dette ikke fungerer, så prøv å kjøre Steam med administratorrettigheter (høyreklikk og velg Kjør som administrator) etter å ha slettet appinfo.vdf-filen. Dette kan løse problemet.

Metode 2: Vent på Steam-oppdatering

Hvis metode 1 ikke løste problemet, er det ikke mye du kan gjøre for å rette opp problemet. Hvis metode 1 ikke fungerte, betyr det at problemet skyldes en feil i Steam. Disse feilene blir vanligvis løst i de neste oppdateringene, så alt du trenger å gjøre er å vente på neste Steam-oppdatering. Du trenger ikke gjøre noe skjønt, Steam ser automatisk etter de siste oppdateringene. Så oppdateringer blir automatisk installert når de er tilgjengelige, eller du vil bli varslet om de nye oppdateringene. Bare ikke glem å åpne Steam så den kan se etter de siste oppdateringene.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det