Fix: Steam-feilkode 118

Steam er en digital distribusjonsplattform etablert av Valve Corporation for innkjøp og spill av videospill. Plattformen gir også enkel spilladministrasjon og er elsket av millioner av spillere som bruker den hver dag. I følge våre rapporter har imidlertid mange brukere stått overfor problemet der en feil " kode 118 " dukker opp med meldingen " Kan ikke koble til serveren " mens de prøver å åpne butikken eller til og med biblioteket.

Hva forårsaker "Feilkode 118" i Steam?

Etter å ha mottatt flere rapporter fra flere brukere, bestemte vi oss for å undersøke problemet og kom med et sett med løsninger ved å implementere som problemet forsvant for de fleste av våre brukere. Vi så også på årsakene til at denne feilen utløses, og listet dem opp nedenfor.

 • Brannmur: Det er mulig at Window's Firewall kan blokkere programvaren fra å komme i kontakt med serverne på grunn av denne feilen. Window's Firewall oppdager ofte bestemt programvare som skadelig for datamaskinen din, selv om de ikke er det, og blokkerer dem automatisk.
 • Internett-problem: Det er mulig at internettforbindelsen du bruker på datamaskinen din ikke fungerer som den skal, eller at den er treg på grunn av at Steam-klienten står overfor problemer mens du prøver å koble til databasen.
 • Bakgrunnsapplikasjoner: I noen tilfeller kan en tredjepartsapplikasjon forstyrre visse elementer i Steam-klienten som kan forårsake denne feilen.
 • Virus: Hvis et bestemt virus eller skadelig programvare manifesterer seg på datamaskinen din, er det mulig at det kan forhindre at Steam-klienten fungerer som den skal.

Nå som du har en grunnleggende forståelse av problemets natur, vil vi gå videre mot løsningene. Sørg for å implementere disse løsningene i den spesifikke rekkefølgen de leveres i for å unngå konflikter.

Løsning 1: Tillat brannmur

Windows-brannmuren kan blokkere Steam-klienten fra å ta kontakt med serverne på grunn av at feilen kan utløses. Derfor, i dette trinnet, skal vi sørge for å tillate Steam-applikasjonen gjennom brannmuren. For det:

 1. Trykk " Windows " + " S " -tastene samtidig og skriv inn " Brannmur "
 2. Klikk på det første alternativet, og klikk deretter på alternativet " Tillat en app eller funksjon gjennom brannmur ".
 3. Klikk på alternativet " Endre innstillinger ".
 4. Rull nedover listen og sørg for å merke av for både " Offentlig " og " Privat " for " Steam- klient ".
 5. Klikk på alternativet Bruk, og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 2: Sykle Internett-ruteren

Hvis Internett-hastigheten er treg, eller den ikke er riktig konfigurert, kan Steam-klienten møte problemer med å koble seg til databasen som skyldes at denne feilen utløses. Derfor vil vi i dette trinnet være fullstendig Power Cycling the Internet Router for å starte konfigurasjonene på nytt. For det:

 1. Plugg ut “ strømledning ” av Internett Router.
 2. Vent i 5 minutter og koble ledningen tilbake i.
 3. Vent til Internett-tilgang er gitt, start damp og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 3: Deaktivering av motstridende applikasjoner

Feilen kan utløses hvis noen tredjepartsapplikasjon eller -tjeneste forstyrrer den. Derfor vil vi i dette trinnet deaktivere alle ekstra tjenester og applikasjoner. For det:

 1. Trykk " Windows " + " R " -tastene samtidig for å åpne "Kjør ledeteksten".
 2. Skriv inn “ msconfig ” og trykk “ Enter ”.

 3. Klikk på fanen " Tjenester " og fjern merket for " Skjul alle Microsoft- tjenester ".

 4. Klikk på alternativet " Deaktiver alt" og klikk deretter på " Oppstart " -fanen.

 5. Klikk på “ Åpne Oppgavebehandling ” og klikk på et program oppført der.

 6. Klikk på “ Deaktiver ” -knappen for å deaktivere at den starter automatisk ved oppstart.

 7. Gjenta denne prosessen og deaktiver alle applikasjoner på listen.
 8. Start datamaskinen på nytt og kjør bare "Steam Client".
 9. Kontroller om problemet forsvinner hvis det gjør det. Du kan begynne å aktivere tjenestene "1 av 1" til problemet kommer tilbake. På denne måten kan du enkelt isolere problemet til en enkelt tjeneste eller applikasjon og deaktivere det permanent.

Løsning 4: Skann etter virus

Hvis datamaskinen er berørt av skadelig programvare eller virus, kan den forstyrre visse elementer i Steam-programvaren og forårsake problemer mens du prøver å koble til serverne. Derfor anbefales det å skanne datamaskinen for virus. Du kan bruke ekspertisen i denne artikkelen for å hjelpe deg med å skanne og slette virus.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det