Fix: Geforce Experience svart skjerm i Windows 10

Hvis du har problemer med Geforce Experience etter at du har oppdatert appen eller installert en ny kopi fra Nvidias nettsted, vet du bare at du ikke er alene. Jeg hadde også dette problemet etter å ha installert Geforce Experience på nytt i Windows 10.

Som det viser seg, har mange Nvidia-eiere rapportert dette problemet, spesielt etter å ha blitt bedt om å installere en ny driverversjon med Geforce Experience. Symptomet på dette problemet er Geforce Experience-vinduet som viser en helt svart skjerm. Noen brukere har rapportert at FPS i spillet ved hjelp av ShadowPlay har sluttet å virke etter å ha møtt denne feilen.

Merk: Du kan også støte på en lignende svart skjerm når du bruker nettlesingsapper som Chrome eller File Explorer. Hvis det er tilfelle, har du enda flere grunner til å følge retningslinjene nedenfor og eliminere problemet.

Fra undersøkelsene mine ser det ut til at den nyeste versjonen av Intel Graphics Driver er i konflikt med Geforce-opplevelsen og produserer denne feilen. Nedenfor viser jeg deg hvilken løsning som eliminerte den svarte skjermen i min situasjon. Jeg har også tatt med noen få andre forslag som andre brukere har rapportert som effektive.

I metodene som følger skal vi ta deg gjennom en komplett feilsøkingsguide som får den svarte skjermen til å forsvinne. Sørg for at du følger hver metode i rekkefølge til du finner en løsning som fungerer for deg.

Metode 1: Kjøre Geforce Experience med integrert grafikk

Denne løsningen fungerte for meg, så jeg kommer til å presentere den først. Jeg er ikke helt sikker på hvorfor, men å åpne applikasjonen ved hjelp av den integrerte grafikken en gang, og deretter oppdatere Nvidia-driveren gjennom Geforce Experience, fjernet den svarte skjermen på ubestemt tid. Her er en rask guide til å gjøre dette:

Merk: Bruk denne metoden bare hvis du er sikker på at svartskjermfeilen ikke skjer utenfor GeForce Experience. Hvis andre apper blir berørt, anbefales det sterkt at du følger metode 2 .

 1. Høyreklikk på Geforce Experience på skrivebordet . Hold markøren over Kjør med grafikkprosessor og klikk på Integrert grafikk .

 2. Hvis Geforce Experience ble lansert uten å vise en svart skjerm, klikker du kategorien Driver og deretter Last ned- knappen for å oppdatere den dedikerte driveren gjennom Geforce Experience.

  Merk: Hvis du fremdeles ser en svart skjerm, går du rett til metode 2 .

 3. Start datamaskinen på nytt, og prøv å åpne Geforce Experience normalt ved å dobbeltklikke. På dette tidspunktet ble problemet løst på datamaskinen min. Men hvis du fortsatt opplever svart skjermfeil, følg med de neste trinnene.
 4. Høyreklikk på Geforce Experience-ikonet, hold markøren over Kjør med grafikkprosessor og klikk på Endre standard grafikkprosessor.

 5. Under Programinnstillinger må du sørge for at GeForce Experience er valgt fra programlisten. Klikk deretter på rullegardinmenyen nedenfor, og i stedet for Bruk globale innstillinger,  sett den til Integrert grafikk . Trykk på Apply for å bekrefte valget ditt.

Det er det. Hvis den svarte skjermen bare var begrenset til GeForce Experience, vil dette løse problemet ditt på ubestemt tid. Å kjøre GeForce Experience med integrert grafikk vil ikke påvirke PCens ytelse i spillet. Hvis noe, vil det spare det dedikerte grafikkortet ditt fra å måtte behandle tilleggsinformasjon.

Men som jeg har sagt før, er dette bare effektivt hvis du opplever svart skjermfeil utelukkende i GeForce Experience. Hvis andre programmer også påvirkes, følg metode 2 .

Metode 2: Rulling av den integrerte grafikkdriveren

Hvis svartskjermfeilen skjer i andre programmer som Chrome, Office 365 eller File Explorer, er det sannsynligvis en konflikt mellom den dedikerte grafikkdriveren og den integrerte. Mange brukere har rapportert at å rulle tilbake grafikkdriveren til en tidligere versjon klarte å fikse problemet permanent. Her er hva du trenger å gjøre:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run-kommando. Skriv inn " devmgmt.msc " og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling.

 2. Under Skjermkort, høyreklikk på integrert grafikkort, og velg Egenskaper .

 3. Velg Driver-fanen , og klikk deretter på Roll Back Driver .

  Merk: Hvis du vellykket rullet tilbake den integrerte grafikkdriveren, bør problemet ditt nå løses. Hvis ikke, følg de neste trinnene.

 4. Hvis Roll Back Driver- knappen er nedtonet, klikker du Avinstaller enhet og fjern den integrerte driveren helt.

 5. Gjør et søk online og last ned den nyeste versjonen for det integrerte grafikkortet. Det er stor sjanse for at du har et Intel-integrert kort, så sørg for at du laster ned driveren fra deres offisielle nettside.

 6. Installer driveren på systemet og start på nytt på slutten av det.
 7. Åpne Nvidia Experience. Svarten på svart skjerm bør fjernes.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det