Fix: En administrator har blokkert deg fra å kjøre denne appen

Å kjøre eller installere en app i Windows 10 bør være en enkel prosess, men visse ting oppstår som ganske enkelt ikke lar oss gjøre det. Lignende problemer følger etter utgivelsen av et nytt operativsystem, og det tar vanligvis en stund før Microsoft løser dem på egenhånd. Men før de gir ut en løsning, er du ganske mye alene.

Årsaken til dette er det faktum at de prøver å forbedre sikkerheten sin ved å blokkere programvare fra tredjeparter fra å starte og prøve å beskytte datamaskinen, men de ender opp med å gjøre ting vanskelig for deg.

"En administrator har blokkert deg fra å kjøre denne appen" Feil

Denne spesielle feilen kommer sikkert til å vises hver gang du prøver å installere noen nye programmer på din Windows 10-PC. Dette skjer fordi Windows angivelig var ganske svakt med å håndtere skadelig programvare, så Microsoft ønsket å forbedre denne sikkerheten med den nye Windows 10-oppdateringen. Oppdateringen ser imidlertid ut til å være hard mot tredjeparts kjørbare filer, og Windows blokkerer dem som standard ved hjelp av den nye Windows Defender og SmartScreen.

Selv om feilmeldingen kan vises når du prøver å installere bekreftede programmer, må du ikke bare ignorere den og sjekke om appen tross alt er skadelig. La oss se hva du kan gjøre for å løse dette problemet.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og deretter sjekke om det løser problemet, hvis ikke, fortsett deretter med løsningene nedenfor.

Løsning 1: Bruke den skjulte administratorkontoen

Selv om du sannsynligvis er den eneste brukeren av PC-en, og selv om du er sikker på at du har administratortillatelser, må du fortsatt bruke en alternativ administratorkonto for å installere et program.

 1. Skriv "Kommandoprompt" i søkefeltet, høyreklikk på det og velg "Kjør som administrator".
 2. Kopier og lim inn følgende kommando i ledeteksten og klikk Enter. Du bør kunne se meldingen "Kommandoen fullført vellykket" på kort tid.

nettbrukeradministrator / aktiv: ja

 1. Logg av din nåværende økt ved å klikke på Windows-logoen nederst til venstre på skjermen. Klikk på kontoens logo og velg "Logg av".
 2. Logg på administratorkontoen din og vent i noen minutter.
 3. Finn filen du vil installere, og installer den uten problemer.
 4. Logg av administratorkontoen og gå tilbake til den opprinnelige kontoen.
 5. For å deaktivere denne skjulte administratorkontoen, må du få tilgang til ledeteksten med administratorrett og lime inn følgende kommando:

nettbrukeradministrator / aktiv: nei

Løsning 2: Deaktivering av Windows SmartScreen

Windows SmartScreen er en innebygd komponent i alle Windows-operativsystemer som starter fra Windows 8. Den er basert på og kan brukes til å beskytte datamaskinen din. Det kan imidlertid forhindre at noen kjørbare filer åpnes i det hele tatt for å beskytte deg. Derfor må du deaktivere den eller omgå den for å installere noen apper.

 1. Finn filen du vil kjøre eller installere, høyreklikk på den og velg Egenskaper.
 2. Finn avkrysningsruten ved siden av "Fjern blokkering" og merk av for den.
 3. Dette bør omgå SmartScreen siden vi har merket denne filen som trygg.
 4. Prøv å kjøre filen nå.

Hvis problemet vedvarer, kan du vurdere å deaktivere Windows SmartScreen kort for å kjøre filen. Aktiver den på nytt, ellers risikerer du å utsette Windows-PC-en din for skadelig programvare.

 1. Åpne Windows Defender Security Center ved å søke etter det eller ved å høyreklikke på skjoldikonet i høyre del av oppgavelinjen og velge "Åpne".
 2. Utvid menyen til høyre ved å klikke på toppen av den og åpne "App- og nettleserkontroll".
 3. Finn delen "Kontroller apper og filer" og slå den av.
 4. Prøv å kjøre filen nå.

Når du er ferdig med å installere eller kjøre en fil, må du sørge for å aktivere Windows SmartScreen på nytt ved å følge de samme trinnene, men denne gangen klikker du på "Blokker" i delen "Kontroller apper og filer".

Løsning 3: Kjører filen via ledeteksten

Å kjøre kommandoprompt med administratorrett kan gi deg litt mer kontroll over PC-en din, og vi skal bruke dette for å kjøre denne problematiske filen og omgå feilen "En administrator har blokkert deg fra å kjøre denne appen".

 1. Først av alt, finn den problematiske filen, høyreklikk på den og velg Egenskaper.
 2. Kopier hele plasseringen av filen.
 3. Deretter kjører du ledeteksten med administratorrettigheter ved å høyreklikke på den og velge dette alternativet.
 4. Lim inn plasseringen til filen din, og legg til navnet på filen med .exe på slutten.
 5. Klikk Enter og sjekk om den vil kjøre.

Løsning 4: Deaktivering av antivirus

Hvis du bruker et tredjeparts Antivirus på datamaskinen din, er det mulig at det kan hindre deg i å få tilgang til filene, og feilmeldingen " En administrator har blokkert deg fra å kjøre denne appen " kan utløses. Derfor anbefales det å deaktivere Antivirus installert på datamaskinen din og sjekke om problemet forsvinner. Hvis det gjør det, kan du legge til et unntak for applikasjonen du prøver å kjøre eller holde Antivirus deaktivert.

For deaktivering

 1. Høyre - klikk på “ Antivirus ” ikonet i systemstatusfeltet.
 2. I de fleste antivirusprogrammer er det et alternativ å deaktivere antivirusprogrammet derfra
 3. Hvis det ikke finnes noe alternativ, kan du søke på nettet etter veibeskrivelse for å deaktivere antivirusprogrammet.

Legge til et unntak

 1. Åpne Antivirus-programvaren og klikk på “ Scan ” -alternativet.
 2. Klikk på alternativet " Legg til et unntak " og velg alternativet " Legg til mappe ".
 3. Velg mappen der applikasjonen er installert.
 4. Prøv å kjøre programmet og sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det