Fix: Denne oppdateringen gjelder ikke datamaskinen din

Oppdateringer er en integrert del av Windows-systemet; uten disse oppdateringene vil ikke PC-en din prestere opp til sitt potensiale.

Mange brukere rapporterer at når de prøver å installere en oppdatering, får de en feilmelding som sier " Denne oppdateringen gjelder ikke datamaskinen din ". Denne feilmeldingen antyder at enten systemet ditt mangler en forutgående oppdatering, eller at PCen din er inkompatibel med den nye oppdateringen.

Hva som forårsaker feilmeldingen "Denne oppdateringen gjelder ikke datamaskinen din"

Før vi går i detaljer om hvordan disse problemene kan løses, må vi finne ut av mulige årsaker. Her er de hyppigste scenariene.

 • Uovertruffen oppdateringspakke : Oppdateringen du prøver å installere, er kanskje ikke ment for systemet ditt, eller det er kanskje ikke kompatibelt med prosessorarkitekturen. Du må sørge for at den samsvarer med systemspesifikasjonene dine.
 • Oppdatering allerede installert : Kanskje oppdateringen du prøver å installere allerede er installert i Windows. Den eneste måten å finne ut av dette er å sjekke oppdateringsloggen.
 • Problem med Windows Update : Det kan ha oppstått et problem med Windows Update, noe som kan føre til at oppdateringen ikke installeres. For å fikse dette må du bruke feilsøkingsprogrammet.
 • Den siste oppdateringen er kanskje ikke installert : Den siste KB-oppdateringen er kanskje ikke installert i systemet ditt. Du må installere den for å fikse feilen.
 • Korrupte systemfiler : Korrupte systemfiler kan forhindre at oppdateringene installeres riktig, så å kjøre en DISM- og SFC-skanning kan være din vei ut.
 • Feil systemsted : Hvis du får feilmeldingen "denne oppdateringen gjelder ikke datamaskinen din" og ikke finner noen årsak, kan du prøve å endre systemområdet til engelsk. Feil sted kan føre til at dette problemet vises.

Ikke bekymre deg, metodene nedenfor lar deg finne og fikse årsaken til dette problemet.

Metode 1: Sjekk om Windows Update-pakken samsvarer med Windows-versjonen din

Det første du kan gjøre er å prøve å kontrollere at oppdateringen er kompatibel med Windows og også med prosessorarkitekturen. Du kan gå til Microsoft Update-katalogen ved å klikke her og deretter bruke søket på nettstedet til å søke etter navnet på oppdateringen du prøver å installere. Hvis den er kompatibel med Windows, kan du følge trinnene nedenfor for å se hvis du har en kompatibel prosessorarkitektur for å installere den versjonen av oppdateringen.

 1. Åpne startmenyen og skriv Denne PCen og trykk Enter .søk etter denne PCen og åpne den
 2. Høyreklikk hvor som helst og klikk Egenskaper .
 3. En gang i egenskapene kunne du se arkitekturen til prosessoren og vinduene dine ved siden av systemtypen. Hvis det er 64-biters og x64, må oppdateringens katalog også vise 64-biters, ellers er oppdateringen ikke for systemet ditt og kan kan ikke installeres.

Metode 2: Match oppdateringen din med oppdateringsloggen

Hvis oppdateringen du prøver å installere er kompatibel med prosessoren din, er den neste tingen å gjøre å sjekke om den allerede er installert på PCen. Noen ganger er oppdateringen du prøver å installere allerede installert i Windows, du kan sjekke dette ved å gå inn i vinduens oppdateringslogg og matche oppdateringskoden med de installerte oppdateringene.

 1. Åpne startmenyen ved å klikke på startknappen, og åpne deretter kontrollpanelet ved å skrive Kontrollpanel .Åpne kontrollpanelet
 2. Når du er i kontrollpanelet, klikker du på Programmer.
 3. Klikk nå på Vis installerte oppdateringer under Program og funksjoner- menyen for å åpne mappen for installerte oppdateringer.
 4. Her må du matche koden for hver oppdatering med oppdateringen du prøver å installere for å se om den ikke allerede er installert på datamaskinen din. Hvis den ikke er installert, fortsett til neste løsning.

Metode 3: Kjør feilsøkingsprogrammet for oppdatering

Hvis det er et problem med vinduets oppdaterer, kan du bruke Windows feilsøkingsprogram for å diagnostisere og fikse problemet.

 1. Åpne startmenyen og skriv Feilsøk , og trykk Enter .
 2. De Feilsøk vinduer vises, Klikk på Windows Update under Feilsøking -menyen, og klikk deretter på Kjør feilsøkings å starte prosessen.
 3. Nå starter prosessen, og det vil ta litt tid å diagnostisere problemene med Windows-oppdatereren. Du må vente til den er ferdig.
 4. Hvis den finner noen feil, vil den be om å fikse dem. Klikk på Bruk reparasjoner automatisk for å fikse eventuelle feil.

Metode 4: Installere den siste KB-oppdateringen

Hvis systemet ikke har den nyeste KB-oppdateringen installert, kan du vurdere å installere den ved hjelp av Windows-katalogen.

 1. Åpne denne websiden som inneholder en liste over de nyeste Windows 10-oppdateringene.
 2. Nå på siden prøver du å finne den nyeste Windows 10 KB-oppdateringen, toppen på venstre panel er vanligvis den siste. Noter nummeret.
 3. Åpne nettstedet for Microsoft-oppdateringskatalogen ved å klikke her og skriv deretter KB-nummeret i søkeboksen, og last ned og installer deretter oppdateringen.

Metode 5: Kjør DISM- og SFC-skanning gjennom ledeteksten

DISM- og SFC-verktøyene kan skanne integriteten til systemfiler og registerfilene. Enhver feil i disse filene kan forårsake et Windows-oppdateringsproblem, så å fikse registeret kan potensielt fikse oppdateringsfeil.

 1. Åpne Start-menyen og skriv CMD og trykk Shift + Ctrl + Enter for å åpne ledeteksten med administrative rettigheter, klikk Ja hvis du blir bedt om det av UAC.

 2. Når ledeteksten er åpen, skriver du inn DISM.exe / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth / Source: C: \ RepairSource \ Windows \ LimitAccess og trykker Enter .
 3. Etter at DISM er ferdig, må du starte SFC-skanningen ved å skrive sfc / scannow i ledeteksten.
 4. Etter SFC-skanningen, start Windows på nytt og prøv å installere oppdateringen igjen.

Metode 6: Endre systemets språk til engelsk

Noen brukere rapporterte å fikse feilen ved å endre systemets språk til engelsk. Her er trinnene for å få dette gjort.

 1. Åpne Start-menyen og skriv kontrollpanelet. Klikk nå på Kontrollpanel for å åpne det.
 2. Når du er i kontrollpanelet, åpner du regionen.
 3. I dialogboksen Region under Format- fanen, angir du formatet til Engelsk (USA) .
 4. Klikk nå på Administrator- fanen, og klikk deretter på Endre system locale- knappen og sett system locale til engelsk (USA). Prøv nå å installere oppdateringen.

Metode 7: Bruk systemgjenoppretting for å gå tilbake til en tidligere versjon

Hvis du ikke kan løse problemet med de tidligere metodene, kan du prøve systemgjenoppretting og prøve å installere oppdateringen. Slik gjør du det.

 1. Åpne Start-menyen ved å klikke på start -knappen, og skriv deretter Gjenopprett i søke og klikk på Opprett et gjenopprettingspunkt.
 2. Nå under kategorien Systembeskyttelse , klikk på Systemgjenoppretting. Dette starter systemgjenopprettingsprosessen, klikk Neste .
 3. Velg deretter et gjenopprettingspunkt fra listen, prøv det siste og klikk Neste .
 4. Nå etter at gjenopprettingen er fullført, kan du prøve å oppdatere PC-en.

Metode 8: Oppgrader vinduer gjennom Media Creation Tool

Den siste tingen å prøve er Windows Media Creation Tool. Det er et verktøy fra Microsoft som lar deg enten installere en ny kopi av windows eller oppgradere den.

 1. Last ned verktøyet Media Creation ved å klikke her, og kjør det som administrator ved å dobbeltklikke på det.
 2. Velg nå Oppgrader denne PC-en nå .
 3. Oppsettet vil ta en stund og laste ned de nødvendige oppgraderingene.
 4. Når oppsettet er klart, vises skjermbildet Klar til installasjon , Velg Behold personlige filer, ellers blir filene dine slettet. Klikk nå Neste .
 5. Installasjonen vil begynne å installere oppgraderingene. Du trenger ikke å installere oppdateringen fordi oppgraderingen vil gjøre det og installere de siste oppdateringene for deg.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det