Fix: Windows Update frittstående installatør fast ved å søke etter oppdateringer

Brukere som støter på " Windows Update Standalone Installer fast ved å søke etter oppdateringer ", rapporterte at søket gjennom  Windows Update Standalone Installer tar mye tid (flere timer) eller blir sittende fast på ubestemt tid. Et annet symptom på dette problemet er Svchost.exe- prosessen som har jevnlig høy CPU- og RAM-bruk. Utseendet til dette problemet kan dateres tilbake til 2. kvartal 2016 og er bekreftet at det vises på Windows Vista, Windows 7 og Windows 8. Denne oppførselen oppstår vanligvis etter en ren OS-installasjon eller etter en oppgradering fra en eldre Windows-versjon. Inntil nå har Microsoft ikke levert en "fungerer-for-alle" -løsning som vil hjelpe sluttbrukere med å møte dette problemet.

Bekrefter at systemet har dette spesielle problemet

Før du går til de potensielle løsningene nedenfor, er det viktig å sørge for at datamaskinen din faktisk lider av dette problemet. Oppdateringskomponenten kan feile av mange forskjellige grunner, så det er viktig å avgjøre om metodene i denne artikkelen vil være effektive for å løse Windows Update-problemet. Følg trinnene nedenfor og se om datamaskinen din har symptomene knyttet til dette problemet:

 1. Åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Skift + Esc) , gå til fanen Prosesser og klikk på Vis prosesser fra alle brukere .

 2. Gå til kategorien Tjenester og klikk på tjenesten som heter Wuaserv for å markere den. Høyreklikk deretter på den og velg Gå til prosess . Oppgavebehandling bør automatisk åpne prosessfanen og markere Svchost.exe- prosessen som er tilknyttet Windows-oppdateringene .

 3. Bruk litt tid på å overvåke Svchost.exe og se hvordan den oppfører seg. Hvis du ser at prosessen har jevnlig høy CPU- og RAM-bruk (rundt 200 MB), er det stor sjanse for at datamaskinen din lider av dette spesielle problemet. Følgelig bør metodene nedenfor gjøre det mulig for deg å bruke de manglende oppdateringene og redusere ressursbruken.

Hvis du har bekreftet at datamaskinen din lider av de samme symptomene, kan du fortsette med de potensielle løsningene nedenfor. Følg de to metodene i rekkefølge til du støter på en løsning som fungerer for din situasjon.

Metode 1: Oppdatering via den siste Servicing Stack Update (SSU)

Microsoft er klar over dette problemet og tilbyr en noe effektiv løsning med KB 3102810- oppdateringen. Dette spesielle Windows Update-problemet kan vanligvis løses ved å laste ned den siste Servicing Stack Update (SSU) . Oppdatering via SSU vil imidlertid ikke fungere med mindre brukeren har deaktivert automatiske oppdateringer . Følg trinnene nedenfor for å slå av automatiske oppdateringer og oppdatere via den siste oppdateringspakken:

Merk: Trinnene (og skjermbildene) nedenfor ble opprettet med tanke på Windows 7. Bruk avsnittene Merk under hvert trinn for de nøyaktige instruksjonene og banene for Windows 8.

 1. Gå til startmenyen (nederst i venstre hjørne) og skriv " windows update " i søkeboksen. Klikk deretter på Windows Update i programlisten ovenfor.

  Merk: På Windows 8 kan du trykke på Windows-tasten + I og deretter velge Kontrollpanel fra den nylig viste menyen. I Kontrollpanel velger du Windows Update fra listen.

 2. Klikk på Endre innstillinger i venstre rute i Kontrollpanel , og sett deretter Innstillinger for viktig oppdatering til Aldri se etter oppdateringer . Trykk OK for å bekrefte endringene.

  Merk: På Windows 8, klikk på for å endre innstillinger og sett innstillingene for automatiske oppdateringer til Aldri.

 3. Start datamaskinen på nytt og vent til den starter opp igjen.
 4. Bruk denne Microsoft-lenken (her) for å laste ned den riktige versjonen av SSU som er oppdatert for operativsystemet ditt. Du finner nedlastingskoblingene under Metode 2: Microsoft Download Center .

  Merk: På Windows 8, besøk denne offisielle Microsoft-lenken (her) og last ned riktig SSU-driver basert på Windows-versjonen din under Metode 2: Microsoft Download Center .

 5. Installer SSU-oppdateringen og start systemet på nytt. Gå deretter tilbake til automatiske oppdateringer  som vi gjorde i trinn 2, og aktiver automatiske oppdateringer igjen ved å sette dem tilbake til Installer oppdateringer automatisk.

 6. Til slutt klikker du på Søk etter oppdateringer igjen i Windows Update-dialogboksen. De gjenværende oppdateringene skal nå installeres uten problemer.

Metode 2: Oppdatering via WSUS Offline Updater

Hvis metoden ovenfor mislyktes, vil du sannsynligvis kunne installere alle de manglende Windows-oppdateringene ved å bruke WSUS Offline Updater. WSUS Offline Updater er en lett programvare med åpen kildekode som automatisk henter de manglende oppdateringene fra Microsoft-serverne og installerer dem på systemet ditt.

Denne programvaren fungerer på Windows 7 og Windows 8.1. Følg guiden nedenfor for å laste ned de manglende Windows-oppdateringene med WSUS Offline Updater:

 1. Besøk den offisielle siden til  WSUS Offline Updater (her). Naviger til nedlastingssiden og last ned arkivet ved å klikke på versjonsnummeret under Nyeste versjon .

 2. Åpne arkivet wsusoffline.zip og trekk ut innholdet i en stasjon som har nok plass.
 3. Kjør UpdateGenerator- kjørbarheten og merk av i boksene ved siden av Bekreft nedlastede oppdateringer og Inkluder C ++ Runtime Libraries og .Net Frameworks . Trykk på Start for å begynne å laste ned de manglende oppdateringene.

 4. Når nedlastingsdelen er over, lukker du UpdateGenerator.exe og starter UpdateInstaller.exe fra  wsusoffline> klientmappe  .
 5. Til slutt merker du av i boksen ved siden av Update C ++ Runtime Libraries og trykker Start for å bruke oppdateringene på datamaskinen din.

 6. Avhengig av hvor mange oppdateringer du har ventet, kan denne prosessen ta over en time. Når alle oppdateringene er brukt, må du starte datamaskinen på nytt og nyte den oppdaterte Windows-versjonen.

Original text


Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det