Hvordan få eurosymbol på standard QWERTY US-tastatur

Behovet for å skrive Euro-tegnet så raskt som mulig er forståelig, siden det er hovedvalutaen i de fleste europeiske land. Men selv om tastaturet ditt viser € (euro) -tegnet på nummer 4-tasten, vil trykk på Shift + 4 bare produsere $ (dollar) -symbolet med Standard US Keyboard.

På Windows er den enkleste løsningen å bytte til et europeisk tastaturoppsett og bruke Ctrl + Alt + E, AltGr + 4 eller AltGr + E. Men hvisdu er opptatt av å beholde Standard US tastaturoppsett, det er noen løsninger du kan bruke til å skrive inn eurosymbolet.

Nedenfor har du en samling metoder som lar deg skrive Eurosymbolet (€). Hvis du bruker Mac, følger du metode 1 og metode 2 . For Windows, følg metode 3 og metode 4 . La oss begynne.

Å skrive eurosymbolet på Mac

Metode 1: Å skrive eurosymbolet på en Mac

Hvis du bruker en Mac, er det like enkelt å skrive Euro-tegnet som å trykke Alternativ (Alt) + Skift + 2 . Men husk at denne snarveien bare fungerer med amerikansk engelsk tastatur og kanadisk engelsk. Hvis du har et annet tastaturoppsett, kan du gå til denne lenken og finne tastetrykk-kombinasjonen knyttet til språket ditt.

Merk: Husk at dette bare vil fungere hvis fondet du bruker har € (euro) symbolet tilgjengelig. Noen skrifter vil ikke ha noe symbol for euro-valutaen.

Hvis du har problemer med å identifisere snarveien for Euro-tegnet på din Mac, kan du bruke Keyboard Viewer til å finne den eksakte snarveien for den. Dette er hvordan:

 1. Gå til Systemvalg og klikk på Tastatur ( språk og tekst hvis du bruker eldre OS X-versjoner).

 2. Velg tastaturfanen og merk av i boksen ved siden av Vis tastatur- og emoji-seere i menylinjen.

 3. Deretter går du til Systemvalg> Språk og region og klikker på Tastaturinnstillinger. Velg deretter fanen Importer kilderog merk av i boksen ved siden av Vis inndatamenyen i menylinjen.

  Merk: På eldre OS X-versjoner går du til Systemvalg> Språk og tekst> Inndatakilder .

 4. Når begge alternativene er aktivert, klikker du på tastaturikonet i menylinjen (øverst til høyre) og klikker på Vis tastaturvisning.

 5. Hold nede Alternativ , Skift eller Alternativ + Skift til du oppdager hurtigtasten for Euro-tegnet.

Metode 2: Opprette en tekstsnarvei for € (euro) symbolet

Mac OS lar deg lage tekstsnarveier for ethvert symbol ved hjelp av tekstutskiftninger. Hvis du ikke er så flink til å huske hurtigtaster, vil dette hjelpe deg med å skrive Euro-tegnet raskt. Slik lager du en teksterstatning for eurosymbolet på Mac:

 1. Start systeminnstillinger og klikk på tastatur ( språk og tekst i tidligere versjoner) og velg kategorien Tekst .

 2. Klikk på + -knappen nederst til venstre for å legge til en ny snarvei. Sett deretter inn “ euro ” i det første tekstfeltet ( med ) og “ ” i det andre tekstfeltet ( erstatt ).

  Merk: Du kan enten bruke hurtigtasten ( metode 1 ) for å sette inn eurotegnet. I tillegg kan du kopiere den fra denne artikkelen eller ved å søke på nettet etter symbolet.

Når tekstutskiftningen er på plass, blir den automatisk erstattet med “€” -symbolet neste gang du skriver “euro” . Hvis du skriver ordet “euro” eller et annet ord som har disse bokstavene (f.eks. Europeiske), kan du trykke på ESC- tasten for å avbryte utskifting av tekst.

Å skrive eurosymbolet på Windows

Metode 1: Bruke universelle snarveier

På Windows vil snarveien for eurosymbolet variere mye fra tastaturoppsett til tastaturoppsett. Imidlertid er det en snarvei som kan brukes uavhengig av operativsystemversjon, produsentland eller tastaturoppsett.

Du kan skrive Euro-tegnet ved å holde Alt og skrive 0128 i de numeriske blokkene på høyre side av tastaturet. Alt + 0128 fungerer med hele systemet på Windows og med hvilket som helst tredjepartsprogram, uavhengig av språkoppsett. Men husk at du må bruke de numeriske putene, ellers fungerer det ikke. Den eneste ulempen er at snarveien er litt tidkrevende.

Merk: Hvis du bare trenger Euro tegn når du bruker Word, kan du bruke Ctrl + Alt + E . Det fungerer med alle Microsoft Word-versjoner, og det er mye raskere.

Metode 2: Bruke tegnkart for å sette inn eurosymbolet

Hvis det ikke er en interesse å lære en lang tastatursnarvei, kan du bruke tegnkartet til å sette inn eurosymbolet manuelt når du trenger det. Tegnkartet er ekstremt lett tilgjengelig og er tilgjengelig med alle Windows-versjoner.

Her er en rask guide til bruk av tegnkart for å sette inn eurosymbolet:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu og skriv CHARMAP . Trykk Enter for å åpne tegnkartet.

 2. Enten blar du etter eurosymbolet manuelt, eller bruk søkefeltet for å finne det enkelt.

 3. Når du har funnet symbolet, drar du det i boksen Tegn for å kopiere og trykker på Kopier- knappen for å kopiere dem til utklippstavlen.

 4. Lim inn Euro (€) -symbolet der du trenger det.

Som du kan se, er det flere løsninger som lar deg bruke eurosymbolet på et standard amerikansk tastatur. Alternativt kan du bruke verktøy som AllChars for Windows eller UniChar for Mac. Disse vil legge til flere mnemoniske nøkkelsekvenser, noe som gjør det lettere å skrive uvanlige symboler.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det