Slik setter du en GIF som bakgrunn i Windows 10

På en Windows-datamaskin er bakgrunn eller bakgrunn bildet du ser på bakgrunnen på skrivebordet. Å ha en bakgrunn du selv velger er bare ett av de mange personaliseringsalternativene Windows tilbyr brukerne. På hvilken som helst versjon av Windows-operativsystemet kan brukere angi hvilke bildefiler de vil ha som skrivebordsbakgrunn så lenge bildene de vil bruke, er i formater som støttes av Windows. Dessverre er GIF imidlertid en helt annen historie. GIF (Graphics Interchange Format) er et bitmap-bildeformat som tillater tapsløse bildefiler som kan lagre både statiske og animerte bilder.

Windows-operativsystemet har aldri klart å sette GIF-er (eller videoer for den saks skyld) som skrivebordsbakgrunn. Dette faktum har forblitt sant selv etter utgivelsen av Windows 10, da den siste og beste iterasjonen av Windows, akkurat som forgjengerne, ikke klarer å sette GIF-er som skrivebordsbakgrunner. Selv om du ber Windows 10 om å angi en GIF-fil på skrivebordsbakgrunnen, vil den ganske enkelt sette en enkelt ramme fra den animerte GIF som skrivebordsbakgrunn (iboende vil dette være den første rammen av animasjonen).

Windows 10 er ikke i stand til å gjøre GIF-er til skrivebordsbakgrunner - i det minste ikke alene. Det er ganske mange programmer kompatible med Windows 10 som kan brukes til å spille animerte GIF-er som datamaskinens skrivebordsbakgrunn. Den absolutte kremen av avlingen når det gjelder slike applikasjoner er BioniX Animated Wallpaper og Stardock DeskScapes. Hvis du vil angi en GIF som skrivebordsbakgrunn på en Windows 10-datamaskin, kan du gjøre følgende:

Bruke BioniX Animated Wallpaper

Først og fremst bør du vite at BioniX Animated Wallpaper er utmerket når du snur GIF-er av mindre størrelse (generelt GIF-er som ikke kommer til å oppta hele skrivebordet ditt), men hvis du gjør en GIF på størrelse med hele skjermen til skrivebordsbakgrunnen. kan det hende at programmet viser bakgrunnen over ikonene på skrivebordet. Kanskje den mest fremtredende egenskapen til BioniX Animated Wallpaper er det faktum at det er freeware - det koster ingenting å plukke opp programmet og bruke det. For å sette en GIF som skrivebordsbakgrunn på en Windows 10-datamaskin ved hjelp av BioniX Animated Wallpaper, må du:

  1. Gå  hit  og last ned  Desktop Background Switcher-  pakken som inneholder  GIF Wallpaper Animator-  programmet fra  nedlastingsdelen  av websiden.
  2. Når installasjonspakken for programmet er lastet ned, navigerer du til hvor du lagret den og dobbeltklikker på den for å kjøre den.
  3. Gå gjennom installasjonsveiviseren ved å følge instruksjonene på skjermen for å installere applikasjonen.
  4. Når programmet er installert, start det.
  5. Klikk på  Verktøy Bakgrunnsanimator  når du er inne i programmet.
  6. Rett applikasjonen til mappen som inneholder den animerte GIF-filen du vil gjøre om til skrivebordsbakgrunnen.
  7. Klikk på GIF-filen du vil at applikasjonen skal angi som skrivebordsbakgrunn, i listen over GIF-filer som vises til venstre for å velge den. 
  8. Så snart du gjør det, blir GIF-filen angitt som skrivebordsbakgrunn. Du kan tilpasse funksjoner som avspillingshastighet, kvalitet og zoom i  Bakgrunn-animatorvinduet  , og du kan også bestemme hvor GIF-filen skal animeres på skrivebordet.

Når du er ferdig med dem, må du minimere både  Wallpaper animator-  vinduet og hovedprogrammet, og begge vil forsvinne til varslingsområdet i oppgavelinjen der de fortsetter å kjøre i bakgrunnen. Hvis du trenger å gjøre endringer i bakgrunnsbildet ditt, henter du bare  bakgrunns animatorvinduet  ved å klikke på det røde drageikonet på oppgavelinjen. 

Bruke Stardock DeskScapes

Stardock DeskScapes er et betalt, men mye mer polert og sofistikert alternativ til BioniX Animated Wallpaper. Å gjøre GIF til bakgrunnsbilder er bare en av de mange funksjonene BioniX Animated Wallpaper har å tilby, men Stardock DeskScapes er designet spesielt for å gjøre GIF-filer til skrivebordsbakgrunner, og det er derfor, på en rekke forskjellige måter, bedre på det sammenlignet med til sin motstand. Stardock DeskScapes er et mye kraftigere verktøy for jobben.

Hvis du mener å gjøre GIF til bakgrunnsbilder med letthet og komfort er et forsøk verdt å betale for, vil Stardock DeskScapes koste deg $ 10. Du kommer imidlertid ikke inn på noe blindt - Stardock DeskScapes tilbyr også en gratis prøveperiode på 30 dager, slik at potensielle kunder kan lære nøyaktig hva Stardock DeskScapes handler om og bestemme om det er noe de vil være villige til å bruke kalde harde penger på .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det