Fix: Facebook Hardware Access Error?

Facebook viser maskinvaretilgangsfeilen, hovedsakelig fordi den ikke får tilgang til kameraet eller mikrofonen på datamaskinen din. Dette skjer hovedsakelig på grunn av tillatelser og nettleserkompatibilitet eller utdaterte Windows / systemdrivere. Dette problemet kan også skyldes motstridende enheter, drivere eller applikasjoner. Brukere kommer over dette problemet når de vil ringe en videosamtale fra Facebook messenger (i en nettleser), men ikke klarer å gjøre det. Dette er feilmeldingen:

"Det oppstod en feil da du prøvde å få tilgang til kamera og / eller mikrofon: maskinvaretilgangsfeil."

Dette er et veldig vanlig problem og løses vanligvis ved å aktivere tillatelser på datamaskinen din. Hvis tillatelsene allerede er der, betyr det sannsynligvis at det er et problem med nettleseren din eller andre programvaremoduler. Før vi dykker inn i andre tekniske løsninger, vil vi først gå gjennom noen grunnleggende løsninger og feilsøkingstrinn.

Først, for å utelukke maskinvareproblemer, sjekk om andre videosamtaler som Skype, Hangouts, Zoom, etc. fungerer bra. Sørg også for at nettleseren din er oppdatert til det siste bygget, og prøv å oppdatere Facebook-siden ved å trykke på F5 for å utelukke enhver midlertidig kommunikasjonsfeil. Videre bør du vurdere å deaktivere antivirusprogrammet eller slå av brannmuren og bruke inkognito- eller privatmodus i nettleseren din, eller fjerne nettlesingsdataene i nettleseren din.

Løsning 1: Tillat bruk av mikrofon og kamera i personverninnstillingene

Windows 10 har implementert personverninnstillinger veldig bra der applikasjoner ikke har tilgang til visse Windows-funksjoner og ressurser før de ikke er tillatt av brukeren. Hvis tilgangen til mikrofonen din og kameraet er deaktivert i personverninnstillingene til systemet ditt, kan du støte på maskinvaretilgangsfeilen . I så fall kan det være mulig å løse tilgangen til nettleseren din til å bruke mikrofonen og kameraet.

 1. Trykk på Windows- tasten og skriv inn Personverninnstillinger for kamera . Klikk deretter på Personverninnstillinger for kamera i søkeresultatene .
 2. Hvis kameratilgang for denne enheten er deaktivert , klikker du på Endre-knappen og bytter bryteren til Aktivert .
 3. Sjekk nå under overskriften Tillat apper å få tilgang til kameraet ditt, og hvis alternativet er Deaktivert , Aktiver det.
 4. Deretter, under overskriften Velg hvilke Microsoft Store-apper som kan få tilgang til kameraet ditt, blar du nedover for å finne appen din (hvis du bruker en butikkapp som Messenger) og la kameraet få tilgang til den.
 5. Aktiver muligheten til Tillat skrivebordsprogrammene for å få tilgang til kamerainnstillingen.
 6. Gjenta de samme trinnene for mikrofonen din . Åpne Facebook og sjekk om det fungerer bra nå.

Løsning 2: Tilbakestill nettstedstillatelsene

Nettleseren din bruker nettstedsrettigheter til å administrere tilgangen til nettstedet til forskjellige ressurser. Hvis noen av disse tillatelsene ikke er riktig konfigurert for Facebook, kan du støte på feilen som diskuteres. Her kan tilbakestilling av nettstedsrettigheter løse problemet. Følg trinnene som er nevnt nedenfor for Chrome:

 1. I adressefeltet i nettleseren, på venstre side av Facebook-adressen , klikker du på hengelåsikonet og klikker deretter på Nettstedsinnstillinger .
 2. Nå, foran tillatelsene, klikker du på Tilbakestill tillatelser .
 3. Start Chrome på nytt og åpne Facebook. Hvis du blir bedt om tilgang til kamera og mikrofon, tillater du det og sjekker om det fungerer bra.

Løsning 3: Oppdater Windows og systemdrivere

Utdaterte Windows og systemdrivere er årsaken til mange systemproblemer. Hvis den utdaterte Windows-versjonen eller systemdriveren ikke er kompatibel med Facebook-nettstedet, kan det føre til den gjeldende maskinvaretilgangsfeilen . Gitt forholdene, kan oppdatering av Windows og systemdrivere løse problemet.

 1. Oppdater Windows til det siste bygget.
 2. Oppdater deretter systemdriverne. Det vil være lurt å sjekke leverandørens nettsted for den nyeste versjonen av systemdriverne, spesielt for kamera- og mikrofondrivere.
 3. Etter at du har oppdatert Windows og systemdrivere, må du slå datamaskinen på og sjekke om Facebooks problem er løst.

Løsning 4: Fjern motstridende applikasjoner

Hvis noen av ressursene ikke er tilgjengelige for nettleseren / Facebook-nettstedet på grunn av et tredjepartsprogram, vil Facebook-nettstedet kaste maskinvaretilgangsfeilen. Tredjepartsapplikasjoner kjøres side om side med nettleseren din. For å utelukke enhver programvarekonflikt, vil det være en god ide å rense oppstarten av Windows.

 1. Rengjør oppstart av systemet ditt (for å utelukke driverproblemer, kan du starte opp i sikker modus).
 2. Åpne nå Facebook, og bruk messenger for å sjekke om feilmeldingen har gått.
 3. Hvis den har det, finn og avinstaller de motstridende applikasjonene. To slike applikasjoner er Corel Video Maker og Messenger Beta .

Hvis du har problemer med å diagnostisere hvilket program som kan være i konflikt, kan du aktivere applikasjoner haug for haug og til feilen dukker opp igjen. Deretter kan du begrense det til hvilket program som forårsaket problemet.

Løsning 5: Deaktiver motstridende enheter

Hvis det er enheter som skaper problemer i driften av kameraet / mikrofonen, for eksempel en Bluetooth-enhet eller et sekundært kamera, kan Facebook kanskje ikke få tilgang til kameraet og dermed vise maskinvaretilgangsfeilen. I dette tilfellet kan deaktivering av ekstra enheter som ekstra kameraer eller mikrofoner du ikke bruker, løse problemet.

 1. Klikk på Windows- knappen, og skriv Enhetsbehandling i Windows-søkeboksen . Klikk deretter på Enhetsbehandling i søkeresultatene .
 2. utvide kategorien av det mistenkte anordningen. Finn og høyreklikk deretter på enheten du mistenker for å ha opprettet problemet, og klikk på Deaktiver enhet .
 3. Problematiske enheter kan være Bluetooth-enheter, sekundære kameraer, IR-sensorer, sekundær mikrofon osv. Men husk at deaktivering av disse enhetene kan føre til andre typer problemer som funksjonshemming av Windows Hello osv. Du kan alltid slå disse på igjen hvis dette ikke ' t fungerer.

Løsning 6: Installer de problematiske driverne på nytt

Windows har sitt eget bibliotek med innebygde drivere. Maskinvarefeilen kan oppstå når en hvilken som helst av de nødvendige enhetene, dvs. kamera og mikrofon, bruker en tredjepartsdriver eller bruker en utdatert. Avhengig av omstendighetene, kan avinstallering av den problematiske driveren og installering av den kompatible Windows-driveren løse problemet.

 1. Åpne Enhetsbehandling, finn og høyreklikkkameraet ditt (som kan være under kameraer, lyd-, video- og spillkontroller eller bildeenheter), og klikk deretter på Avinstaller enhet .
 2. Kontroller også haken for Slett driverprogramvaren for denne enheten .
 3. Klikk nå på Avinstaller-knappen og start systemet på nytt.
 4. Når du starter på nytt, skal enheten installere automatisk installere standarddriverne. Hvis ikke, åpne Enhetsbehandling og klikk på Skann etter maskinvareendringer .
 5. Gjenta samme prosess for mikrofonen din .
 6. Åpne nå Facebook ved hjelp av nettleseren og sjekk om den fungerer bra.

Løsning 7: Opprette EnableFrameServerMode-nøkkel i registeret

Windows Registry er det sentrale knutepunktet for alle konfigurasjoner og innstillinger på systemet ditt. Selv noen innstillinger som ikke er tilgjengelige hvor som helst i operativsystemet, kan administreres ved hjelp av registeret. Hvis ingenting har hjulpet deg så langt, så la oss prøve løsningen i registeret for å løse problemet med maskinvaretilgang.

Advarsel : Fortsett på egen risiko da redigeringsregister krever et visst nivå av kompetanse, og hvis du ikke gjør det riktig, kan du ende opp med å forårsake evig skade på systemet ditt.

 1. Sikkerhetskopier registeret ditt før du fortsetter med løsningene. Trykk Windows + R, skriv Regedit og trykk deretter Enter.
 2. Naviger til følgende bane:
  Datamaskin \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ WOW6432Node \ Microsoft \ Windows Media Foundation
 3. Velg plattformnøkkelen i venstre rute i registervinduet . Hvis det ikke er noen plattformnøkkel, så opprett en (høyreklikk Windows Media Foundation og velg Ny> Nøkkelnavnet den som plattform).
 4. Nå, i høyre rute i registervinduet, høyreklikker du i et tomt område, og svever deretter over Ny og velger DWORD (32-bit) verdi
 5. Ginytt navn til EnableFrameServerMode, og velg verdien som null .
 6. Avslutt registereditoren etter at du har lagret endringene og start systemet på nytt.
 7. Ved omstart åpner du Facebook ved å bruke nettleseren din for å sjekke om det er feil med maskinvaretilgangsfeilen.

Løsning 8: Bruk Microsoft Store Messenger-appen

Windows Store har sitt eget bibliotek med mange populære applikasjoner. Hvis du har problemer med å bruke Facebook Messenger i nettleseren og fremdeles ikke kan få det til å fungere, kan det være at du bruker Windows Store-appen, som kan løse problemet for deg.

 1. Åpne Microsoft Store, og klikk på Søk og skriv inn Messenger øverst til høyre .
 2. I søkeresultatene klikker du på Messenger (publisert av Facebook).
 3. Klikk på Get- knappen og deretter på Installer- knappen. Vent på at installasjonsprosessen er fullført.
 4. lanserer Messenger-appen og bruke legitimasjonen til å logge på .
 5. Prøv å ringe gjennom den nylig installerte appen for å sjekke om problemet er løst.

Løsning 9: Prøv en annen nettleser

Facebook-maskinvareproblemet kan være forårsaket av feilen i nettleseren din. Hver nettleser har midlertidige konfigurasjoner og lagring lagret sammen med installasjonsfiler. Hvis noen av disse er korrupte eller ufullstendige, vil du ha problemer som den som diskuteres. For å utelukke det, prøv å bruke en annen nettleser.

 1. Last ned og installer en annen nettleser. Men husk at hvis du har problemer i den krombaserte nettleseren som Chrome, kan du støte på den samme feilen hvis en annen krombasert nettleser brukes. I så fall kan du prøve å bruke en ikke-krombasert nettleser som Mozilla Firefox.
 2. Start den nylig installerte nettleseren og åpne Facebook for å sjekke om den har begynt å fungere bra.

Løsning 10: Start en taleanrop og bytt deretter til videosamtale

Hvis ingenting har fungert for deg så langt, er det en løsning som lar deg ringe videosamtalene i en nettleser hvis du får maskinvarefeil når du gjør det. Vi starter først taleanropet og deretter bytter det til en videosamtale.

 1. Åpne Facebook i nettleseren din og velg kontakten du vil ringe.
 2. Start deretter et taleanrop med kontakten.
 3. Etter at taleanropet er opprettet, når begge personene kan høre hverandre, klikker du på kameraikonet for å bytte til videosamtalen .
 4. Hvis du prøver å foreta en gruppeanrop, bør brukerne, etter opprettelsen av taleanropet, bytte kameraet en etter en for å starte videosamtalen.

Hvis du fortsatt har problemer, kan du enten tilbakestille nettleseren eller prøve en annen app / plattform som Skype.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det