Fix: Windows kunne ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter

Denne feilkoden ' Windows kunne ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter ' vises for brukere som kjører Windows på sine datamaskiner, og den vises når de prøver å oppdatere PCene til den siste tilgjengelige versjonen av Windows. Hele feilmeldingen går slik:

"Windows kunne ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter. For å installere windows, start datamaskinen på nytt og start deretter installasjonen på nytt."
Windows kunne ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter

Til tross for behovet for en omstart, har det knapt hjulpet noen, og folk er desperate etter en reell løsning. Vi har besluttet å samle de mest vellykkede løsningene som faktisk har hjulpet folk online og presentere dem på en detaljert måte. Lykke til med å løse problemet ditt!

Hva forårsaker feilen "Windows kunne ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter"?

Det er flere ting å se opp for hvis du vil holde deg borte fra denne irriterende feilkoden. Her er hele listen:

 • Feil eller manglende nøkler som brukes til å kryptere konfigurasjonsbutikken for AES-leverandøren
 • Gamle og utdaterte trådløse drivere (eller drivere generelt)
 • Feilkonfigurert eller defekt verktøy for Internett-informasjonstjenester som må avinstalleres

Løsning 1: Fjern visse filer fra datamaskinen

Hvis datamaskinens nøkler som IIS (Internet Information Server) bruker for å kryptere konfigurasjonsbutikken ved hjelp av AES-leverandøren på en eller annen måte mangler eller er ødelagt, vil leverandørens instantiering mislykkes.

På grunn av at Window 10-installasjonsprogrammet også vil prøve å installere IIS (Internet Information Server), og dette mislykkes, mislykkes oppgraderingen og rulles tilbake. Den riktige måten å løse dette problemet på er å fjerne visse filer fra datamaskinen. De blir gjenskapt når du kjører Windows 10-installasjonsprogrammet.

 1. Naviger til følgende sted på datamaskinen din ved å åpne Windows Utforsker og klikke på Denne PCen:
C: \ ProgramData \ Microsoft \ Crypto \ RSA \ MachineKeys
 1. Hvis du ikke kan se ProgramData-mappen, kan det hende du må slå på alternativet som lar deg se skjulte filer og mapper. Klikk på " Vis " -fanen på Filutforsker-menyen og klikk på " Skjulte elementer " i avkrysningsruten i Vis / skjul-delen.
Aktivering av visningen av ProgramData-mappen
 1. Her er filene du bør se etter. Navnet på filen begynner med den første sekvensen med tall og bokstaver og slutter med maskinens GUID (forskjellig for hver bruker:
6de9cb26d2b98c01ec4e9e8b34824aa2_GUID iisConfigurationKey d6d986f09a1ee04e24c949879fdb506c_GUID NetFrameworkConfigurationKey 76944fb33636aeddb9590521c2e15
Riktig mappe å se i
 1. Velg disse filene, høyreklikk på dem, og velg deretter Slett- alternativet som vises i hurtigmenyen. Filene blir gjenskapt når du kjører Windows-oppdatereren eller Windows-installasjonen, og problemet bør være borte.

Løsning 2: Prøv å bruke Media Creation Tool

Hvis en oppdatering ble utgitt for Windows 10, og du prøvde å installere den på vanlig måte før du mottok feilkoden, vil du kanskje prøve et alternativ som består i å bruke Windows Media Creation Tool. Dette er en fil du laster ned fra Microsofts offisielle nettsted. Du får muligheten til å oppdatere Windows til den siste versjonen etter at du har lastet den ned.

 1. Last ned verktøyet Media Creation som kan kjøres fra Microsofts nettsted, og vent til nedlastingen er fullført. Dobbeltklikk på den nedlastede filen i nedlastingsmappen din kalt MediaCreationTool.exe for å åpne oppsettet. Trykk på Godta på det første skjermbildet.
 2. Velg alternativet “Oppgrader denne PCen nå” ved å aktivere alternativknappen, og klikk på Neste for å fortsette. Verktøyet vil laste ned bestemte filer, se etter oppdateringer og skanne PC-en for å se om den er klar, så vær tålmodig.
Oppgrader denne PC-en nå
 1. Godta lisensvilkårene fra neste vindu hvis du vil fortsette med installasjonen og vent igjen med å kommunisere med Microsoft for oppdateringer (igjen).
 2. Etter det, bør du allerede se skjermbildet Klar til å installere med Installer Windows og Behold alternativene for personlige filer og apper. Dette er valgt automatisk siden du allerede kjører Windows 10 og du vil beholde alt. Installasjonen skal nå fortsette, slik at datamaskinen din bør oppdateres etter at verktøyet er ferdig med prosessen, og feilen ikke lenger skal vises.

Løsning 3: Avinstaller gamle Wi-Fi-drivere og oppdater andre

Gamle og utdaterte drivere er også en kjent årsak til dette problemet. Det er flere forskjellige måter driverne er skyld i. Noen brukere hevder at deres gamle Wi-Fi-driver var skylden, og de var i stand til å løse problemet ved å avinstallere det.

Andre hevder at de trengte å oppdatere alle driverne før de fortsetter. Prøv begge disse metodene og se hvilken som fungerer best for deg!

 1. Klikk på Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen, skriv inn Enhetsbehandling, og klikk på oppføringen fra resultatlisten øverst.
 2. Du kan også bruke Windows Key + R-kombinasjonen ved å klikke begge disse tastene samtidig for å få frem dialogboksen Kjør. Skriv inn “devmgmt.msc ” i boksen og klikk OK.
Kjører Enhetsbehandling
 1. Finn driveren til den trådløse adapteren under Nettverkskort, høyreklikk på den og velg Avinstaller enhet fra rullegardinmenyen som vises. Bekreft eventuelle dialogbokser.
 2. Høyreklikk på andre enheter på datamaskinen din der driveren må oppdateres, og velg Oppdater driver fra rullegardinmenyen. Det er verktøy som kan automatisere prosessen for deg hvis du vil.
Avinstallere den trådløse adapteren
 1. Etter at du har oppdatert driverne og kvitt den trådløse driveren, kan du prøve å kjøre installasjonen og sjekke om feilen “ Windows ikke kunne konfigurere en eller flere systemkomponenter ” fremdeles vises!

//social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/1b5b24b7-a0f0-4955-9f44-32a977643aef/windows-10-fall-creator-upgrade-1709-stops-at-45-with-quotwindows-could- not-configure-one-or-more? forum = win10itprosetup

Løsning 4: Avinstaller IIS

Internet Information Services (IIS, tidligere Internet Information Server) er en utvidbar webserver opprettet av Microsoft for bruk sammen med Windows NT-familien. IIS støtter HTTP, HTTP / 2, HTTPS, FTP, FTPS, SMTP og NNTP.

Hvis du ikke bruker den, bør du vite at det kan være synderen bak frustrasjonene dine angående denne feilen, og du bør vurdere å avinstallere den umiddelbart!

 1. På tastaturet ditt bruker du Windows Key + R-tastekombinasjonen for å åpne dialogboksen Kjør. Du kan også søke i disse direkte i Start-menyen hvis Windows OS støtter det.
 2. Skriv inn Kontrollpanel og klikk OK for å åpne det. Forsikre deg om at du endrer visningen i Kontrollpanel til Vis etter: Kategori og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.
Avinstaller et program i Kontrollpanel
 1. På høyre side av skjermen som åpnes klikker du på Slå Windows-funksjoner på eller av og finn oppføringen Internet Information Services i listen. Fjern avkrysningsruten ved siden av den, og klikk OK for å bruke endringene. Sjekk om feilen er borte!

Løsning 5: Koble SD-kortleseren

Dette kan være en merkelig måte å løse problemet på, men mange brukere antydet at problemet automatisk har løst seg etter at brukerne har koblet fra SD-kortet fra sine respektive datamaskiner. Du kan koble til igjen hvis etter at oppdateringen er ferdig eller etter at du har installert Windows vellykket!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det