Hvordan fikse Kodi åpner ikke feil på Windows?

Når Kodi ikke åpner på Windows, er det vanligvis et tegn på at noe har gått galt. Dette problemet vises ofte etter at brukere har oppdatert Windows eller Kodi til den nyeste versjonen, eller etter at de har installert visse tillegg. Dette problemet er også relatert til fryseproblemer når du prøver å avslutte Kodi og en haug med andre små problemer.

Det har vært flere metoder folk brukte for å løse dette problemet. Vi bestemte oss for å samle de som har hjulpet dem mest, og samle dem i en artikkel. Lykke til i å følge metodene nedenfor!

Hva forårsaker at Kodi ikke åpnes på Windows?

Når Kodi ikke åpner, kan du ofte skylde på mange ting. Det er imidlertid mulig å krympe ned listen over mulige årsaker og bruke listen til å bestemme hvilken av løsningene nedenfor som kan hjelpe saken din. Sjekk ut listen over årsaker nedenfor!

 • Ødelagte tilleggsprogrammer - Installering av alle slags tilleggsprogrammer kan enten ødelegge Kodi-installasjonen eller forvirre databasefilene. Slette databasefilene kan i de fleste tilfeller løse problemet.
 • Kodi kjører fortsatt - Hvis det er Kodi-prosesser som kjører fra forrige økt, åpnes ikke Kodi igjen. Det er viktig å avslutte alle Kodi-prosesser før du prøver å åpne den på nytt.
 • Broken Kodi-installasjon eller data - Hvis det er noe galt med den gjeldende versjonen av Kodi du har installert, eller med profilen din og dataene dine, kan du velge å installere Kodi på nytt eller å tilbakestille alle innstillinger.

Løsning 1: Installer Kodi på nytt

Problemet er ofte relatert til en feil som er vanlig for versjonen av Kodi du har installert på datamaskinen din. Installere den nyeste versjonen av Kodi eller bare utføre en ren installasjon av den nyeste versjonen kan virkelig gjøre underverker og løse dette problemet umiddelbart. Forsikre deg om at du prøver det nedenfor!

 1. Klikk på Start-menyknappen nederst til venstre på skjermen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter den. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne Innstillinger hvis du er Windows 10-bruker.
 2. Inne i Kontrollpanel, velg å se som - Kategori øverst til høyre og klikk på Avinstaller et program under Programmer-delen.
 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen på Windows 10, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte apper og programmer på datamaskinen din.
 2. Finn Kodi i noen av listene du kanskje har åpnet, og klikk på Avinstaller .
 3. Avinstallasjonsveiviseren skal åpne, så følg instruksjonene for å avinstallere den.
 1. Klikk Fullfør når avinstallasjonsprogrammet fullfører prosessen, og start datamaskinen på nytt for å se om åpningsproblemene fremdeles vises.

Etter dette må du slette Kodis data som ligger igjen på datamaskinen din ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Naviger til følgende sted på datamaskinen din ved å åpne Windows Utforsker og klikke på Denne PCen :
C: \ Users \ YOURUSERNAME \ AppData \ Roaming \ Kodi
 1. Hvis du ikke kan se AppData-mappen, må du kanskje slå på alternativet som lar deg se skjulte filer og mapper. Klikk på " Vis " -fanen på Filutforsker-menyen og klikk på " Skjulte elementer " i avkrysningsruten i Vis / skjul-delen. File Explorer viser de skjulte filene og vil huske dette alternativet til du endrer det igjen.
 1. Slett innholdet i Kodi- mappen i Roaming-mappen. Hvis du mottar en melding som sier at noen filer ikke kunne ha blitt slettet fordi de var i bruk, kan du prøve å avslutte Kodi og avslutte prosessen i Oppgavebehandling .

Sørg for at du laster ned den nyeste versjonen fra denne lenken. Kjør filen du nettopp lastet ned, og følg instruksjonene på skjermen for å installere den. Sjekk om problemet fremdeles vises!

Løsning 2: Slette tilleggsfil

Det er en fil som holder oversikt over hvilke tillegg du har lagt til i Kodi-programmet. Hvis åpningsproblemet startet på grunn av et tillegg du nylig har lagt til, bør sletting av en bestemt Kodi-fil få Kodi til å åpne, og du vil være tilgjengelig for å fjerne tillegget og fortsette å bruke Kodi riktig! Følg trinnene nedenfor:

 1. Naviger til følgende sted på datamaskinen din ved å åpne Windows Utforsker og klikke på Denne PC- ikonet fra menyen til venstre:
C: \ Users \ YOURUSERNAME \ AppData \ Kodi \ userdata \ Database
 1. Hvis du ikke kan se AppData-mappen, må du kanskje slå på alternativet som lar deg se skjulte filer og mapper. Klikk på " Vis " -fanen på Filutforsker-menyen og klikk på " Skjulte elementer " i avkrysningsruten i Vis / skjul-delen. File Explorer viser de skjulte filene og vil huske dette alternativet til du endrer det igjen.
 1. Slett tilleggene27. db- mappen i Database-mappen. Hvis du mottar en melding som sier at noen filer ikke kunne ha blitt slettet fordi de var i bruk, kan du prøve å avslutte Kodi og avslutte prosessen i Oppgavebehandling .
 2. Forsikre deg om at mappene er helt slettet og at det ikke er flere gjenværende filer i den. Sjekk om Kodi-problemet fremdeles vises etter at du har startet datamaskinen på nytt!

Løsning 3: Avslutt Kodi-prosesser i Oppgavebehandling

Hvis det er noen Kodi-prosesser som er igjen fra forrige økt, vil ikke dobbeltklikke på Kodi-ikonet åpne det ettersom programmet lurer på at det allerede kjører på det, forhindrer at det åpnes to ganger. Derfor bør du avslutte alle Kodi-prosesser som kjører i Oppgavebehandling før du kontrollerer om problemet fortsatt vedvarer.

 1. Bruk Ctrl + Shift + Esc-tastekombinasjonen ved å trykke på tastene samtidig for å åpne Task Manager-verktøyet.
 2. Alternativt kan du bruke Ctrl + Alt + Del-tastekombinasjonen og velge Oppgavebehandling fra den blå popup-skjermen som vil vises med flere alternativer. Du kan også søke etter det i Start-menyen.
 1. Klikk på Flere detaljer nederst til venstre i vinduet for å utvide Oppgavebehandling og søke etter Kodi-relaterte oppføringer. De skal være plassert rett under bakgrunnsprosesser eller apper . Velg hver oppføring og velg alternativet Avslutt oppgave nederst til høyre i vinduet.
 2. Sjekk om problemet fortsatt vises når du prøver å åpne Kodi.

Løsning 4: Tilbakestill Kodi

Hvis alt det ovennevnte ikke har gitt noen levedyktige resultater, er din siste utvei å bare tilbakestille Kodi og starte på nytt fra begynnelsen. Dette vil føre til tap av data, men problemet bør løses fullstendig etter at du er ferdig med denne metoden. Følg trinnene nedenfor for å tilbakestille Kodi!

 1. Åpne Kodi ved å dobbeltklikke på snarveien fra skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen og klikke på resultatet som vises.
 2. Når Kodi-hjemmemenyen åpnes, navigerer du til øvre venstre del av vinduet og ser etter tannhjulikonet under Kodi-logoen.
 1. Klikk på den og velg System fra neste skjerm. Naviger til kategorien Tillegg og sørg for at du setter glidebryteren ved siden av Ukjente kilder til . Bekreft at dialogboksen du ber om å motta.
 2. Naviger tilbake til Innstillinger og åpne Filbehandling . Klikk på Legg til kilde, og skriv inn følgende, og gi den navnet “ repo ” eller lignende før du klikker OK.
  //dimitrology.com/repo
 1. Gå tilbake til Innstillinger >> Tilleggsprogrammer og velg Installer fra zip- fil. Finn " repo " -mappen og se etter " plugin.video.freshstart-1.0.5.zip " -oppføringen i listen. Velg den og velg OK .
 2. Etter at den er installert, finn den fra startskjermen >> Tilleggsprogrammer og åpne den. Du blir bedt om å tilbakestille Kodi til standardinnstillingene. Sørg for at du godtar.
 1. Du vil bli varslet når prosessen er fullført. Du bør starte datamaskinen på nytt eller starte Kodi på nytt for å kunne bruke endringene. Sjekk om det oppstår flere problemer!

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det