Fix: Windows-stikkontakter som kreves for nettverkstilkobling, mangler

De “Windows sockets registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler” feil refererer til korrupsjon inne Windows Sockets (også kjent som Winsock ) registeroppføringer. Windows Sockets er et programmeringsgrensesnitt som fungerer som et støtteprogram ved å administrere innkommende og utgående nettverksforespørsler. Hvis nettverksforespørslene ikke behandles av Winsock, fungerer ikke internettforbindelsen i det hele tatt. Mange av oss håpet lanseringen av Windows 10 vil sette en stopper for tilfeldige nettverksproblemer. Dessverre var det ikke tilfelle, siden mange Windows 10-brukere rapporterer om feil som hindrer dem i å koble seg til internett. Når vi har undersøkt problemet med den innebygde feilsøkingsprogrammet, rapporterer Windows følgende:“Registeroppføringer for Windows Sockets som kreves for nettverkstilkobling mangler” . Som du kanskje forventer, er sjansene for at Windows Feilsøking automatisk løser problemet nesten ikke eksisterende.

Her er en kortliste med de vanligste årsakene som vil utløse feilen "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler" :

 • En eller flere nettverksprotokoller mangler på denne datamaskinen
 • Windows Sockets-registeroppføringer mangler

Merkelig nok begynte problemet først å vises etter en Windows-oppdatering ( KB3034229 ). Umiddelbart etter at oppdateringen ble brukt, har mange brukere blitt stående uten muligheten for å koble til internett. Problemet er også knyttet til oppgraderingen til Windows 10 som ender med å rote med Winsock-registeret.

Den gode nyheten - registeroppføringene dine mangler egentlig ikke. En mer nøyaktig måte å si det er at oppføringene har blitt ødelagt eller har blitt endret til noe annet enn det systemet forventer. Et annet scenario er at et tredjepartsprogram forhindrer at oppføringene endres.

De dårlige nyhetene - du må være forberedt på en omfattende feilsøkingsøkt, siden problemet er kjent forårsaket av mange forskjellige faktorer. Avhengig av situasjonen din kan feilen være villedende, og det faktiske problemet kan ikke ha noe å gjøre med Windows-stikkontakter.

Nå som vi vet de potensielle årsakene, la oss komme til fikseringsdelen. Nedenfor har du en samling av rettelser som har hjulpet Windows 10-brukere med å løse "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler" -feilen og koble til Internett igjen. Følg hver metode i rekkefølge til du får en løsning som fungerer for din situasjon.

Metode 1: Tilbakestille Winsock-komponenten

Winsock er en spesifikasjonsretningslinje som definerer hvordan den innebygde Windows-nettverksprogramvaren får tilgang til nettverkstjenestene. Hvis en ødelagt Winsock er det som forårsaker problemet, er den enkleste og mest effektive måten å løse problemet på å tilbakestille Windows-kontaktene ved hjelp av ledeteksten. Hvis dette er den underliggende årsaken til feilen, er det sannsynlig at det også påvirket TCP / IP-innstillingene.

La oss prøve å kjøre en serie kommandoer i ledeteksten for å tilbakestille Winsock og TCP / IP-innstillingene. Følg den raske trinnvise veiledningen nedenfor og se om problemet er løst:

 1. Klikk på Windows startlinje (nederst i venstre hjørne) og søk etter “cmd” . Høyreklikk på ledeteksten og velg Åpne som administrator.

 2. Skriv / lim inn følgende kommandoer i ledeteksten og trykk Enter- tasten etter hver av dem:

  netsh winsock reset

  netsh int ip reset

  ipconfig / release

  ipconfig / fornye

  ipconfig / flushdns

 3. Start datamaskinen på nytt og se om du klarte å løse problemet. Hvis feilen "Windows Sockets-registeroppføringer" fremdeles forhindrer deg i å koble til internett, går du til metode 2.

Metode 2: Avinstallere nettverksadapterdriverne

Hvis en Winsock-tilbakestilling ikke tillot deg å gjenopprette den normale funksjonaliteten til nettverkskomponentene, la oss eliminere muligheten for en feil nettverksdriver. Selv om det ikke er så vanlig, er det tilfeller der Ethernet-adapteren ikke er riktig installert. Dette skjer vanligvis når brukeren oppgraderer fra Windows 7 eller Windows 8 til Windows 10.

Noen brukere har klart å fikse "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler" -feilen ved å avinstallere nettverksadapterdriverne og installere dem på nytt etter en ren omstart. Her er en rask guide til å gjøre nettopp det:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu, skriv “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling .

 2. I Enhetsbehandling blar du ned til Nettverkskort og utvider rullegardinmenyen. Avhengig av oppsettet ditt, kan det hende du har en, to eller flere drivere under nettverkskort .
 3. Vanligvis er den første oppføringen Ethernet-adapterdriveren som må installeres på nytt. Høyreklikk på den og trykk Avinstaller enhet .

  Merk: Hvis du bruker en bærbar datamaskin, må du også avinstallere den trådløse nettverksadapteren.

 4. Når nettverksadapterdriveren er avinstallert, utløser du en omstart av systemet for å tvinge Windows til å installere den manglende driveren på nytt. Hvis feilen er forårsaket av Ethernet-adapterdriveren, bør du kunne koble til Internett når systemet starter på nytt. Hvis du har det samme problemet, går du til metode 3 .

Metode 3: Slette Winsock-registeret og installere TCP / IP på nytt

For å frita Winsock for alle implikasjoner angående “Windows Sockets-registeroppføringer som kreves” -feilen, la oss gå langt og fullstendig slette Winsock-registeret og installere TCP / IP på nytt. Selv om denne metoden tar lengre tid enn en enkel Winsock-tilbakestilling, vil den sikre at Winsock-registeroppføringene er fri for korrupsjon.

Merk: Denne prosedyren innebærer manipulering av registerfiler. Selv om det ikke er noen risiko å følge trinnene nedenfor, kan feil føre til uventede systemproblemer. Det anbefales på det sterkeste at du oppretter et systemgjenopprettingspunkt før du prøver denne metoden.

Når du har gjenopprettingspunktet, følger du trinnene nedenfor:

 1. Trykk Windows-tasten + R , skriv "regedit" og trykk Enter for å åpne Registerredigering .

 2. I Registerredigering bruker du venstre rute for å navigere til følgende sted: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ WinSock2

 3. Høyreklikk på WinSock2- nøkkelen og velg Eksporter , og lagre deretter sikkerhetskopien på et trygt sted. Dette trinnet gjøres som en sikkerhetskopi, bare i tilfelle.

 4. Når sikkerhetskopien er på plass, høyreklikker du på WinSock2 igjen og velger Slett.

 5. Gjenta trinn 3 og trinn 4 med WinSock- mappen. Nå kan du trygt lukke Registerredigering .
 6. Trykk Windows-tasten + R for å åpne et Run-vindu, skriv “ncpa.cpl” og trykk Enter for å åpne nettverkstilkoblinger.

 7. Høyreklikk på din lokale tilkobling (eller Ethernet ) og velg Egenskaper .

 8. Trykk på Installer- knappen i vinduet Egenskaper .

 9. Velg Protokoll under Velg nettverksfunksjonstype og klikk på Legg til .

 10. I vinduet Select Network Protocol klikker du på Have Disk .

 11. Når du kommer til vinduet Installer fra disk , skriver du C: \ Windows \ inf og trykker Enter .

 12. Under Velg nettverksprotokoll velger du Internett-protokoll (TCP / IP) - tunneler og klikker OK .

 13. Start maskinen på nytt og se om problemet er løst.

Metode 4: Deaktivering av VPN / proxy-tilkobling

Hvis du brant gjennom de tre første metodene uten resultat, kan du i det minste være sikker på at Winsock-registeret er intakt.

Hvis du bruker en VPN / proxy- løsning for å beskytte anonymiteten din og surfe trygt, bør du definitivt gjøre noen undersøkelser. Som noen brukere har rapportert, oppstår feilen "Windows Sockets registeroppføringer" noen ganger når forbindelsen med VPN / proxy er svak eller ustabil.

Merk: Hvis du ikke bruker VPN eller proxy, går du rett til metode 5.

Se om din VPN / proxy er skyld i problemet ved å deaktivere tilkoblingen og starte systemet på nytt. Hvis feilen "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler" ikke vises mens VPN / Proxy er deaktivert, må du kontakte support fra VPN / Proxy-leverandøren din og se om de kan være til hjelp. Ellers må du kanskje se etter en annen løsning for å beskytte anonymiteten din.

Hvis du bruker et VPN (Virtual Private Network) som vises i vinduet Nettverkstilkoblinger , kan du kanskje løse problemet midlertidig ved å deaktivere og aktivere Ethernet-adapteren på nytt. For å gjøre dette, åpne et Run-vindu ( Windows-tast + R ), skriv " control ncpa.cpl" , og trykk Enter. En gang i vinduet Nettverkstilkoblinger , høyreklikker du på Ethernet-adapteren og velger Deaktiver . Når adapteren er deaktivert, høyreklikker du på den igjen og aktiverer den igjen.

Metode 5: Avinstallere den eksterne antiviruspakken

En annen potensiell synder som kan forårsake feilen "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling", er antiviruspakken. Fra det vi samlet, er dette problemet ikke kjent for å være forårsaket av Windows Defender, og det er bare bekreftet at det skjer med noen få eksterne antiviruspakker.

Merk: Hvis du ikke bruker en ekstern antiviruspakke, blar du ned til metode 6 .

BitDefender og Avira blir ofte rapportert som skyldige, men det kan være flere tredjeparts sikkerhetspakker som vil utløse dette problemet. Selv om årsakene til at noen antiviruspakker forårsaker WinSock-problemer er uklare, er det spekulasjoner om at noen sikkerhetsløsninger kan være overbeskyttende med registerfilene.

Dessverre vil deaktivering av antivirusprogrammet midlertidig ikke avsløre om suiten er den underliggende årsaken til problemet. Den eneste måten å teste dette problemet er å avinstallere antiviruspakken, starte systemet på nytt og se om feilen er fjernet. Hvis problemet fremdeles vises, kan du gå til metoden nedenfor.

Metode 6: Avinstallere eldre spill og applikasjoner

Eldre applikasjoner og spill kan medføre kompatibilitetsproblemer i de nyeste versjonene av Windows. Noen brukere har rapportert at feilen "Windows Sockets-registeroppføringer som kreves for nettverkstilkobling mangler" begynte å vises etter installasjonen av et eldre spill eller program.

Selv om det aktuelle spillet installeres og kjører perfekt med kompatibilitetsmodus på Windows 10, er det stor sjanse for at installasjonssettet blir pakket med gamle drivere som er inkompatible eller ikke lenger støttes av det nye operativsystemet.

Hvis du nylig avinstallerte et gammelt spill eller program som ikke var konfigurert til å kjøre på Windows 10, kan du prøve å avinstallere det sammen med drivere som var inkludert i installasjonssettet. Når hvert spor av det eldre programmet er fjernet, start systemet på nytt og se om du er i stand til å koble til internett. Hvis problemet vedvarer, går du til metode 7.

Metode 7: Løse en statisk IP-konflikt

Hvis du bruker en statisk IP for datamaskinen din, vil du kanskje undersøke om du har adressekonflikt. Det er kjent at dupliserte IP-adressekonflikter produserer feilen "Windows Sockets-registeroppføringer påkrevd" . En konflikt som dette oppstår når to sluttpunkter tildeles samme IP-adresse.

Det meste av tiden skjer en IP-konflikt fordi systemadministratoren feilaktig tildeler to datamaskiner i lokalnettverket samme IP-adresse. Imidlertid kan en IP-konflikt også produseres hvis en datamaskin er konfigurert med flere adaptere eller hvis ISP ved et uhell tilordner to kunder samme IP-adresse.

Hvis du bruker en statisk IP, må du først sørge for at du ikke har en annen enhet i ditt lokale nettverk som har fått samme IP. Hvis problemet ikke er lokalt, kan du gå til en annen statisk IP og se om det løser problemet.

Metode 8: Endre DNS-serveradressen manuelt

Netsh, det innebygde verktøyet i Windows kan gjøre mye kult med ditt lokale nettverk, men det har også hjulpet noen brukere med å løse feilen "Windows Sockets registeroppføringer kreves" .

For å være spesifikk klarte de å gjenoppta nettverksforbindelsen ved å bruke Netsh til å endre DNS-serveradressen manuelt. Dette er hvordan:

 1. Klikk på Windows startlinje (nederst i venstre hjørne) og søk etter “cmd” . Høyreklikk på ledeteksten og velg Åpne som administrator.

 2. I kommandoprompt skriver du ” netsh interface ip set dns“ Ethernet ”statisk 8.8.8.8 ″ og trykker Enter.

  Merk: Erstatt Ethernet med adapternavnet ditt, hvis det er annerledes enn i vårt scenario.

 3. Start på nytt og se om feilen er løst.

Metode 9: Endre trådløs modus

Hvis du opplever problemet med en trådløs tilkobling, kan det ha noe å gjøre med trådløs modus . Noen brukere har klart å rette opp problemet ved å endre den trådløse modusen fra 802.11b + g + n til 802.11g.

Fra det vi samlet, liker Windows 10 ikke virkelig den trådløse 802.11b + g + n -modusen, og fungerer ofte når du arbeider med en trådløs nettverkstilkobling av den typen. Dette er kjent for å skje mest på bærbare datamaskiner fra Dell som kjører Windows 10.

Hvis du har tilgang til ruterinnstillingene dine, kan du se etter en oppføring som heter Trådløs modus. Hvis du har den satt til 802.11b + g + n, sett den til 802.11g eller noe annet.

Metode 10: Tilbakestille ruteren / modemet til fabrikkstatus

Hvis ingenting har lykkes, kan det være lurt å rette oppmerksomheten mot ruteren. Start lys ved å koble fra / slå av ruteren for å tvinge den til å konfigurere nettverksinnstillingene på nytt.

Hvis det ikke gir resultater, bruk tilbakestillingsknappen på baksiden. Alle rutere / modemer har en tilbakestillingsknapp - den ligger vanligvis på baksiden og krever noe skarpt å skyve siden den er utenfor rekkevidde.

Merk: Avhengig av modell, kan tilbakestilling av ruteren til fabrikkinnstillingene også tilbakestille ruteren. For å beskytte mot uventet utvikling, søk på nettet etter den spesifikke tilbakestillingsprosedyren knyttet til modem / rutermodell.

Hvis du har en annen ruter / modem som ligger rundt, kan du også prøve å sette den andre opp og se at den gir den samme "Windows Sockets-registeroppføringen som kreves" -feilen. Hvis ikke, må du tilbakestille fastvaren på den defekte ruteren / modemet. Husk at den nøyaktige prosedyren varierer fra produsent til produsent.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det