Slik løser du Wii U USB GCN-adapter ikke oppdaget i Windows

Flere brukere som bruker en Wii U Gamecube-adapter, rapporterer at den plutselig slutter å bli gjenkjent av operativsystemene deres. Dette rapporteres vanligvis etter at brukeren har installert en større Windows-oppdatering, for eksempel Creators Update eller Anniversary update . Hvis brukeren prøver å inspisere enhetens status ved hjelp av Enhetsbehandling, vises følgende melding “Enheten kan ikke starte. (Kode 10) ”.

Wii U USB GCN-adapter gjenkjennes ikke

Problemet er ikke eksklusivt for Windows 10 og rapporteres ofte på Windows 7 og Windows 8.1.

Hva er en Wii U Gamecube-adapter?

Selv om Wii U GameCube-adapteren ikke er ment å fungere på PC, fant harde fans en måte å bruke den spesielle USB-dongelen som kobler til fire GameCube-kontrollere for å gjøre kontrollerne brukbare på PC.

Akkurat nå er det flere lag med kodere som har gitt ut gaffelversjoner av Wii U USB GCN Adapter-driveren.

Hva forårsaker Wii U USB GCN Adapter Not Detected feil

Etter å ha undersøkt problemet og sett på forskjellige brukerrapporter, klarte vi å oppdage noen få scenarier som ender med å forårsake dette problemet:

 • Wii U USB GCN-adapterdriver er ikke riktig installert - Noen ganger vil Windows bryte funksjonaliteten til Gamecube-adapteren ved å installere en inkompatibel driver. I dette tilfellet er løsningen å velge driveren manuelt (Metode 1)
 • Bruke feil installasjonsveiledning og drivere - Det er mange versjoner av den samme driveren. Noen av dem fungerer bedre og er mer stabile enn de andre.

Slik løser du feilen Wii U USB GCN-adapter ikke oppdaget

Hvis du sliter med å løse Wii U USB GCN-adapteren ikke oppdaget feil, vil denne artikkelen gi deg en rekke bekreftede feilsøkingstrinn. Nedenfor har du en samling metoder som brukere i en lignende situasjon har brukt for å få problemet løst.

For best resultat anbefaler vi at du starter med den første metoden og deretter fortsetter med de neste i den rekkefølgen de presenteres. La oss begynne!

Oppdater driveren via Enhetsbehandling

I henhold til forskjellige brukerrapporter kan det hende at Wii U USB GCN-adapter ikke blir gjenkjent fordi den ikke bruker de riktige driverne. Hvis dette er kilden til problemet, kan det rettes opp ved å bruke Enhetsbehandling for å installere riktig driver manuelt.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

 1. Trykk på Windows-tasten + R for å åpne en Run- boks. Skriv deretter inn “ devmgmt.msc ” og trykk Enter for å åpne Enhetsbehandling. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , klikker du på Ja .Kjør dialog: devmgmt.msc
 2. Inne i Enhetsbehandling , se etter en hvilken som helst enhet som er merket med det gule utropstegnet. Det heter mest sannsynlig Uidentifisert enhet .
 3. Høyreklikk på den uidentifiserte enheten og velg Oppdater driver .
 4. Fra neste skjermbilde, klikk på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare.

  Nettleser for driveren manuelt

 5. Klikk deretter på La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen min .
 6. Forsikre deg om at avkrysningsruten som er tilknyttet Vis kompatibel maskinvare er merket av, og deretter velger du en driver fra listen og trykker på Neste for å installere den.
 7. Start datamaskinen på nytt og se om Wii U USB GCN-adapteren blir gjenkjent ved neste oppstart. Hvis ikke, gjør du om trinnene ovenfor og velger en annen driver når du kommer til trinn 6. Gjenta denne prosedyren til du går tom for kompatible drivere.

Hvis denne metoden ikke tillot deg å løse feilen Wii U USB GCN-adapter ikke oppdaget , kan du gå ned til neste metode nedenfor.

Metode 2: Bruke den offisielle GameCube Controller Adapter-guiden

Det er mange forskjellige guider og forked driverversjoner for den samme Gamecube-adapteren for Wii U. Med dette blir Wii U USB GCN-adapteren kanskje ikke oppdaget fordi du fulgte feil instruksjoner i forhold til driverversjonen du har bruker.

Dolphins offisielle GameCube Controller Adapter for Wii U har den mest stabile driverbyggingen. De slipper regelmessige oppdateringer og har trinnvise installasjonsveiledninger for alle større plattformer som støttes (inkludert Windows, MacOS, Linux og Android).

Så hvis du brukte en annen guide for å konfigurere Wii U USB GCN-adapteren, bruk denne guiden ( her ) i stedet.

Bruk et systemgjenopprettingspunkt

Hvis en Windows-oppdatering ødela funksjonaliteten til Wii U USB GCN-adapteren din, kan du prøve å installere alle involverte komponenter på nytt og se om problemet blir løst automatisk.

Men hvis det ikke fungerer, kan du bruke et systemgjenopprettingspunkt til å tilbakestille maskinen til et punkt der Wii U USB GCN-adapter fungerte som den skal. Men husk at dette bare gjelder hvis du tilfeldigvis har et systemgjenopprettingspunkt som er datert før oppdagelsen av Wii U USB GCN-adapteren ikke oppdaget feil.

Her er en rask guide for å gjenopprette maskinen til en tidligere tilstand der GameCube-adapteren fungerte som den skal:

 1. Trykk Windows-tasten + R for å åpne dialogboksen Kjør. Skriv deretter inn “ rstrui ” og trykk Enter for å åpne veiviseren for systemgjenoppretting. Hvis du blir bedt om det av UAC (User Account Control) , velger du Ja når du blir bedt om det.Kjør dialog: rstrui
 2. I det første skjermbildet til Systemgjenoppretting, klikk Neste .
 3. På neste skjermbilde, start med å merke av i boksen som er tilknyttet Vis flere gjenopprettingspunkter . Velg deretter et gjenopprettingspunkt som er eldre enn feilen, og trykk Neste på nytt.Aktiver Vis flere gjenopprettingspunkter og klikk Neste
 4. Til slutt klikker du Fullfør og bekrefter ved å klikke Ja for å starte gjenopprettingsprosessen. Etter en stund vil datamaskinen starte på nytt, og den eldre tilstanden vil bli gjenopprettet ved neste oppstart.
 5. Når den eldre tilstanden er gjenopprettet, bør Wii U USB GCN-adapter ikke ha noen problemer med å bli oppdaget.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det