Hvordan fikse & lsquo; comdlg32.ocx & rsquo; mangler feil på Windows?

Filen ' comdlg32.ocx ' er en del av Visual Basic Runtime-pakken, og den ligger ikke som standard på datamaskinen din. Det er en del av nevnte suite, og den brukes av mange forskjellige applikasjoner. Nå kan applikasjonen som bruker den vise følgende feilmelding:

Komponent comdlg32.ocx eller en av dens avhengigheter er ikke riktig registrert: en fil mangler eller er ugyldig.

Denne meldingen indikerte at filen enten mangler eller er skadet. Å løse dette problemet bør ikke være for vanskelig, ettersom mange brukere var så snille å legge ut metodene de brukte for å løse problemet, så sørg for at du sjekker dem ut nedenfor!

Hva forårsaker den 'comdlg32.ocx' manglende feilen på Windows?

Den manglende feilen 'comdlg32.ocx' på Windows er forårsaket av to forskjellige problemer. Vi har tatt med dem nedenfor slik at du kan sjekke ut og forhåpentligvis være et skritt nærmere den endelige løsningen!

 • Problemer med filen 'comdlg32.exe' - Hvis filen mangler, er skadet eller ikke-registrert, må du kanskje erstatte den med en fungerende versjon og registrere deg på nytt ved hjelp av ledeteksten. Det kan være mulig at den problematiske appen ikke har tilgang til filen, så sørg for at du gir eierskap og tillatelser!
 • Brukerkontokontroll (UAC) - Deaktivering av UAC klarte å løse problemet for mange brukere, men denne metoden vil for det meste avhenge av den problematiske appen.

Løsning 1: Registrer filen på nytt

Hvis 'comdlg32.ocx' filen på datamaskinen din har forsvunnet eller er ødelagt, er det beste du kan gjøre å laste ned en fungerende fil og registrere deg på nytt ved hjelp av ledeteksten. Det er et enkelt sett med trinn, men sørg for at du følger instruksjonene nøye siden du jobber med systemfiler. Sjekk det ut nedenfor!

 1. Klikk på denne lenken for å laste ned en fungerende comdlg32.ocx-fil på datamaskinen din. Ved å klikke på lenken vil nedlastingen starte umiddelbart. Finn filen på datamaskinen din, høyreklikk på den og velg Kopier fra hurtigmenyen som vises.
 1. Deretter åpner du Bibliotekoppføring på den problematiske PC-en, eller åpner en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikker på Denne PC-alternativet fra menyen til venstre.
 2. Naviger til følgende sted på datamaskinen for å finne mappen du trenger å kopiere filen til:
C: \ Windows \ System32 >> 32-bit Windows C: \ Windows \ SysWOW64 >> 64-bit Windows
 1. Høyreklikk hvor som helst i mappen og velg Lim inn alternativet fra hurtigmenyen som vises. Du må kanskje oppgi administratortillatelser for det. Bekreft eventuelle instruksjoner om å erstatte filen som er plassert der.
 1. Søk etter " Kommandoprompt " ved å skrive den enten rett i Start-menyen eller ved å trykke søkeknappen rett ved siden av den. Høyreklikk den første oppføringen som dukker opp som et søkeresultat, og velg " Kjør som administrator " hurtigmenyoppføring.
 2. I tillegg kan du også bruke Windows Logo Key + R-tastekombinasjonen for å få fram dialogboksen Kjør . Skriv inn " cmd " i dialogboksen som vises, og bruk Ctrl + Shift + Enter-tastekombinasjonen for administrator ledetekst.
 1. Skriv inn følgende kommando i vinduet og sørg for at du trykker Enter etter å ha skrevet den ut.
regsvr32 / u Comdlg32.ocx regsvr32 / i Comdlg32.ocx
 1. Prøv å åpne appen som kaster feilmeldingen 'comdlg32.ocx' og sjekk om problemet fremdeles vises!

Løsning 2: Kjør programmet i kompatibilitetsmodus med administratorrettigheter

Å kjøre programmet i kompatibilitetsmodus for en eldre versjon av Windows enn den som for øyeblikket er installert på datamaskinen din, fungerte for mange brukere. I tilfelle tilfeller klarte å kjøre det problematiske programmet kjørbart med administratorrettigheter å løse problemet med comdlg32.ocx-filen. Du kan prøve begge eller én av dem samtidig. Merk at denne metoden for det meste avhenger av at programmet kaster feilen!

 1. Finn programmets kjørbare fil og endre egenskapene ved å høyreklikke på oppføringen enten på skrivebordet, Start-menyen eller søkeresultatvinduet og velg Egenskaper . Naviger til kategorien Kompatibilitet i vinduet Egenskaper og merk av i boksen ved siden av Kjør dette programmet som administrator .
 2. Under delen Kompatibilitetsmodus merker du av i boksen ved siden av Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velger Windows 8 eller 7 fra rullegardinlisten før du godtar endringene. Hvis dette alternativet allerede var merket av, fjerner du merket helt.
 3. Forsikre deg om at du bekrefter eventuelle dialoger som kan vises for deg for å bekrefte med administratorrettigheter, og programmet skal starte med administratorrettigheter fra nå av. Åpne den ved å dobbeltklikke på ikonet og prøve å se om feilen fremdeles vises.

Løsning 3: Endre eierskap og gi full tillatelse til filen 'comdlg32.ocx'

Hvis det ikke er mulig å få tilgang til filen av applikasjonen som viser feilmeldingen, vil denne feilen vedvare, og du vil ikke kunne bruke appen. Det er imidlertid mulig å endre eier og tillatelser for filen 'comdlg32.ocx' slik at alle får tilgang til den. For å fortsette med trinnene nedenfor, må du selvfølgelig ha administratortillatelser!

 1. Åpne Biblioteker på den problematiske PC-en, eller åpne en hvilken som helst mappe på datamaskinen, og klikk på Denne PC-alternativet fra menyen til venstre.
 2. Naviger til følgende sted på datamaskinen din for å finne mappen der 'comdlg32.ocx' filen ligger:
  C: \ Windows \ System32 >> 32-bit Windows C: \ Windows \ SysWOW64 >> 64-bit Windows
 3. Du må ta eierskap til ocx- filen som ligger i mappen som er angitt ovenfor før du fortsetter. Høyreklikk filen, klikk deretter Egenskaper , og klikk deretter kategorien Sikkerhet . Klikk på Avansert- knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
 4. Klikk på Endre- koblingen ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.
 5. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til Alle- kontoen.
 6. Klikk på Legg til- knappen nedenfor, og følg den opp ved å klikke på Velg en hovedknapp øverst. Velg brukerkontoen via Avansert- knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier ' Angi objektnavnet du vil velge ' og klikk OK . Legg til Alle- kontoen.
 7. Sørg for at du velger Full kontroll før du bruker endringene du har gjort under Grunnleggende tillatelser .
 8. Sjekk om problemet er løst, og om du fortsatt ser feilmeldingen 'comdlg32.ocx' på datamaskinen din!

Løsning 4: Deaktiver UAC

Deaktivering av UAC kan være nyttig når feilen vises i bestemte programmer. UAC er ikke akkurat en førsteklasses sikkerhetsfunksjon, da den bare ber brukeren når de skal gjøre noen mer betydningsfulle endringer på datamaskinen. Hvis noe, slår du av det, deaktiverer du irriterende instruksjoner som vises når du åpner systemverktøy

 1. Åpne Kontrollpanel ved å søke etter det i Start-menyen. Du kan også bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen , skriv inn “ control.exe ” i Kjør- boksen som vises, og klikk OK.
 2. Endre alternativet Vis etter i Kontrollpanel til Store ikoner, og finn alternativet Brukerkontoer ved å bla eller se nederst.
 3. Åpne den og klikk på knappen " Endre innstillinger for brukerkontokontroll ". Du vil merke at det er flere forskjellige nivåer du kan velge på sikkerhetsglidebryteren.
 4. Prøv å redusere denne verdien med en hvis den er øverst på glidebryteren, og sjekk om det hjalp etter lanseringen av det problematiske programmet. Gjenta prosessen hvis feilen fremdeles vises.
 5. Vi anbefaler at du slår av UAC for nå, da programmet sannsynligvis burde starte vellykket og prøve å aktivere det etter.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det