Korriger: Windows 10 markør fryser / sitter fast

Mange brukere rapporterte at markøren satt fast på skjermen i Windows 10 - vanligvis på bærbare og bærbare datamaskiner etter at de ble oppgradert til Windows 10. Oppgraderingen overskriver de eksisterende driverne, derfor kan det være mulig at driverne har blitt inkompatible med styreflaten, derfor hvorfor markøren sitter fast på skjermen. Dette skjer imidlertid sjelden, og det er også flere andre muligheter som kan hindre musemarkøren i å bevege seg. I denne guiden vil vi lede deg gjennom et par trinn for å løse problemet.

Mens markøren er frossen, må du bruke tastaturet

Mens du søker etter en løsning, må du stole på tastaturet og navigere ved hjelp av det.

Bruk Windows- tasten på tastaturet for å få tilgang til Start-menyen.

Bruk Tab for å navigere til forskjellige elementer i applikasjoner eller nettleseren. Tab-tasten tar deg for eksempel til neste lenke i en nettleser. Bruk Skift + Tab for å reversere navigasjonsrekkefølgen. Bruk Enter for å åpne varen eller lenken.

Bruk piltastene til å navigere til forskjellige elementer i mapper eller Kontrollpanel.

Bruk Alt + Tab for å navigere til forskjellige åpne Windows.

Ved å trykke Windows + X- tasten på tastaturet, får du en meny med nyttige elementer å navigere.

Hvis du kan ordne en USB-mus, kan du bruke den til du løser dine frosne problemer.

Løsning 1: Bruk funksjonstastene til å sjekke styreputen

Hvis du bruker en bærbar PC, sjekk om du uvitende har deaktivert styreflaten. Ulike bærbare datamaskiner har forskjellige tastekombinasjoner for å deaktivere styreflaten ved hjelp av Fn- tasten. For eksempel bruker mange bærbare datamaskiner fra Lenovo Fn + F8- tasten som en snarvei for å deaktivere og aktivere styreflaten.

Hvis du tar en titt på Fn-tastene, vil du se symboler på den. Symbolet for styreflaten vil se slik ut.

2016-03-24_102750

Når du har identifisert hvilket symbol / nøkkel det er, holder du Fn-tasten og trykker på styreputetasten. For eksempel: Fn + F5. Sjekk deretter, og test for å se om musen fungerer.

Løsning 2: Kontroller egenskapene til musen

Gå til musegenskapene i Innstillinger (Kontrollpanel) og sjekk om styreflaten er aktivert i innstillingene. Hold Windows-tasten og Press X . Velg Kontrollpanel -> "søk etter mus" eller velg " mus ". Vanligvis er berøringsflateinnstillingen den siste kategorien, den kan ha hvilket som helst navn avhengig av produsenten av enheten din, for eksempel “Enhetsinnstillinger”, “Synaptics” eller “ELAN” osv. Klikk på den, og sørg for at den er aktivert.

musegenskaper

Løsning 3: Sjekk styreputedrivere

Hvis ingenting fungerer, finn modellnummeret til systemet ditt og besøk systemprodusentens nettsted for å laste ned de nyeste driverne. Etter at du har lastet ned driverne, kjører du installasjonen og installerer dem. Test deretter for å se.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det