Hvordan fikse høy CPU og diskbruk av CompatTelRunner.exe

CompatTelRunner.exe er en prosess som brukes til å oppgradere systemet til den nyeste OS-versjonen eller andre Service Pack-oppgraderinger. Den brukes også til å utføre diagnostikk på datamaskinen din for å avgjøre om det er mulighet for kompatibilitetsproblemer og samler inn programtelemetriinformasjon hvis du er valgt inn i Microsofts forbedringsprogram for kundeopplevelse. Det gjør at Microsoft kan sikre kompatibilitet når du vil installere den nyeste versjonen av Windows OS.

Denne prosessen er en del av en Windows Update, spesielt KB2977759 , som står som kompatibilitetsoppdatering for Windows 7 RTM (utgivelse til produsent). Oppdateringen er en av mange som fungerer som en forberedelse for å oppgradere til den siste OS-versjonen, og vil

Denne prosessen tar opp lagringsbåndbredde som kan redusere PCen, og du vil mest sannsynlig ønske å bli kvitt den. Brukere klaget over flere CompatTellRunner.exe- filer som vises i Oppgavebehandling som bruker CPU og diskbruk.

Selv om denne prosessen egentlig ikke er nødvendig og kan slettes. Hvis du vil at Microsoft skal diagnostisere systemet ditt av seg selv og kjøre kompatibilitetskontrollene, så la det kjøre. Dette kan være et privatliv for noen.

CompatTelRunner.exe-filen ligger i System32-mappen og eies av TrustedInstaller. Alle modifikasjoner du prøver å gjøre på den, vil bli møtt med en feiltilgang, noe som betyr at du ikke kan endre eller slette den i noe vei. Dette er fordi prosessen eies av TrustedInstaller, og alt annet bare har skrivebeskyttet tillatelse, og du kan ikke endre den.

Det er en løsning på problemet, og det innebærer å ta eierskap til prosessen, hvoretter du kan slette den uten å slette hele Windows-oppdateringen og redde deg selv fra problemer ELLER du kan la programmet forbli, og bare deaktivere planlagte oppgaver som starter program.

Metode 1: Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne og reparere korrupte / manglende filer herfra, hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler reparere dem, og sjekk om problemet er løst.

Metode 2: Ta eierskap og slett deretter CompatTellRunner.exe

Prosessen er ganske grei, men sørg for å ikke hoppe over trinn og husk at du skal være logget på som administrator. Først og fremst åpner du Start- menyen ved å trykke på Windows- tasten på tastaturet, eller ved å klikke på Windows- ikonet på slutten av oppgavelinjen.

Skriv inn compattelrunner.exe i søkeboksen, men ikke åpne resultatet, som er en fil som heter compattelrunner , og høyreklikk i stedet på den og velg Åpne filplassering fra rullegardinmenyen.

2016-08-23_225202

ELLER Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv C: \ Windows \ System32 og skriv CompatTelRunner.exe i søkefeltet øverst til høyre.

2016-08-23_225310

Når du er inne i mappen, høyreklikker du Compattelrunner.exe- filen i den, og velger Egenskaper fra menyen. I vinduet som åpnes, vil du legge merke til en fane Sikkerhet , velg den og klikk på Avansert- knappen inne. Når vinduet åpnes, finn fanen Eier og velg Endre eier . Dette vil gi deg en liste over nye eiere, hvorpå du bør velge kontoen du bruker, og klikke Bruk. Du vil bli møtt med en melding som advarer deg om å lukke alle Properties- vinduer som er åpne for å endre eierskapet, så lukk dem.

Når du har endret eier av filen, bør du endre tillatelsene. For å gjøre det, høyreklikker du Compattelrunner.exe- filen igjen og åpner Egenskaper. Gå til kategorien Sikkerhet og klikk Avansert igjen. Velg Tillatelser i vinduet, og velg kontoen du bruker fra listen som dukker opp . Du vil se et nytt vindu med alternativer om tillatelsene. Velg Full kontroll under Tillat- kolonnen, og klikk Bruk.

Når du er ferdig med dette, er du eieren av filen, ikke TrustedInstaller, og du har full kontroll over den, noe som betyr at du kan slette den uten å bli møtt med Access er nektet feil. Gjør det gjerne, og du vil ikke se at det tar over sårt tiltrengte ressurser fra systemet ditt.

CompantTelRunner exe

Selv om det er noen løsninger du kan støte på som vil be deg om å slette hele oppdateringen, er KB2977759, det er ikke en smart idé å gjøre det, da dette vil rote med hele tidsplanen for Windows-oppdateringer, og du kan ha større problemer i fremtiden. Følg de ovennevnte trinnene for å trygt slette filen, så vil datamaskinen kjøre igjen på kort tid.

Metode 3: Deaktiver CompatTelTunner.exe fra Oppgaveplanlegger

Hold Windows-tasten og trykk på R . Skriv taskchd.msc og klikk OK .

CompantTelRunner exe 1

Utvid Task Scheduler Library -> Microsoft -> Windows -> Application Experience

CompantTelRunner exe 2

Høyreklikk på en av oppgavene som er oppført som Microsoft Compatibility Appraiser, og velg Deaktiver .

2016-08-23_224621

Metode 4: Bytt tilbakemelding og diagnostikk til Basic

CompatTelRunner.exe bruker dataene om tilbakemelding og diagnostikk for å oppdatere systemet til den nyeste versjonen. Hvis innstillingen for tilbakemelding og diagnostikk er aktivert fullt ut, kan CompatTelRunner.exe bruke overdrevne systemressurser. I så fall kan det endre problemet å endre innstillinger for tilbakemelding og diagnostikk til grunnleggende.

  1. Trykk på Windows- knappen, skriv inn " Feedback & Diagnostics ".
  2. Velg " Basic " i høyre rute i vinduet .
  3. Start systemet på nytt og sjekk om systemets bruk har redusert.

Metode 5: Deaktiver Connected brukeropplevelser og Telemetri service

Tidligere kalt Diagnostics Tracking eller DiagTracK, nå kalt “ Connected User Experiences and Telemetry ”, er en Windows-tjeneste som kjører i bakgrunnen for automatisk å sende data til Microsoft. Denne tjenesten er ansvarlig for overføring av diagnostikk- og bruksinformasjon til Microsoft. Deaktivering av denne tjenesten kan løse problemet med høy CPU-bruk.

  1. Trykk på Windows- tasten, skriv Tjenester og i den resulterende listen, klikk på Tjenester .
  2. I vinduet Tjenester, finn og høyreklikk Connected User Experiences and Telemetry service, og klikk deretter på Properties .
  3. Nå i kategorien Generelt klikker du på rullegardinboksen av Oppstartstype og velger deretter Deaktivert . Klikk nå på Apply og OK .
  4. Start datamaskinen på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det