Hvordan fikse markørblinking i Windows 10?

En markør eller musepeker er vanligvis en ikke-blinkende, solid pil eller lignende når du arbeider i Windows 10. I Microsoft Word-lignende applikasjoner blir markøren en vertikal stolpe som blinker for å indikere hvor du jobber i dokumentet.

Men en markør som blinker / blinker raskt eller flimrer, kan indikere noe problem med driverne for mus eller mus, videoproblemer eller antivirusprogramvare og andre problemer. Denne blinkende markøren er ganske irriterende og gjør den daglige driften av datamaskinen veldig vanskelig. Denne feilen kan føre til hvilken som helst PC-brukernøtter.

Flertallet blant bassenget av Windows 10-brukere som har blitt berørt av dette problemet, er folk som har en fingeravtrykkskanner festet til systemet sitt. Alle de andre berørte brukerne led av dette problemet på grunn av tredjepartsprogramvare eller driver, men synderen bak dette problemet ble i nesten alle tilfeller funnet å være en inndataenhet eller et tredjepartsprogram eller en driver parret med en inngangsenhet.

Mange Windows 10-brukere klaget over at markøren blinket i Windows 10. Heldigvis kan dette problemet løses, og her er det slik:

Hva får markøren til å blinke?

Etter å ha mottatt flere rapporter fra brukere og gjort eksperimentene våre, konkluderte vi med at problemet oppstod på grunn av flere forskjellige årsaker. Noen av grunnene til at du kan oppleve dette problemet er, men ikke begrenset til:

 • Windows Utforsker : Windows Utforsker er hovedfilbehandleren i Windows som er ansvarlig for all filadministrasjon og skrivebordshåndtering. Hvis det er i en feiltilstand, vil du oppleve mange inkludert musen blinker.
 • Mus- og tastaturdrivere : Mus- og tastaturdriverne er hovedkomponentene som er ansvarlige for å kommunisere operativsystemet og maskinvaren. Hvis disse er korrupte eller på en eller annen måte utdaterte, vil du oppleve mange problemer, inkludert den der musen blinker. Det kan hjelpe å installere / oppdatere dem på nytt.
 • Videodrivere : Grafikkdriverne er hovedkomponentene som sender instruksjoner og signaler til skjermen din for visning. Hvis disse er korrupte og nå fungerer, vil du oppleve mange problemer, inkludert musen som blinker.
 • HP Simple Pass : Selv om dette høres urelatert ut, men HP Simple Pass ble også ansett som ansvarlig for å forårsake problemer med markøren og få den til å blinke. Deaktivering av applikasjonen hjelper.
 • Biometriske enheter : Biometriske enheter er kjent for å være nyttige og forårsaker mye letthet når du logger på. Imidlertid kan de noen ganger komme i konflikt med systemet og forårsake mange problemer.
 • Antivirusprogramvare : Noen antivirusprogrammer, hvis de ikke er oppdatert, kan vise seg å være veldig plagsomme for brukerne og forårsake bisarre oppførsel av systemene deres. Deaktivering av antivirusprogrammet hjelper.

Før vi begynner med løsningene, må du sørge for at du er logget inn som administrator på datamaskinen din. Videre bør du lagre alt arbeidet ditt, ettersom vi vil starte datamaskinen på nytt ganske ofte.

Løsning 1: Start Windows Utforsker på nytt

Windows Utforsker er filbehandling som brukes av Windows 10. Den lar brukerne administrere filer, mapper og nettverkstilkoblinger, samt søke etter filer og relaterte komponenter. Windows Explorer har også vokst til å støtte nye funksjoner som ikke er relatert til filadministrasjon, som å spille av lyd og videoer og starte programmer osv. Skrivebordet og oppgavelinjen er også en del av Windows Explorer. Utseendet, følelsen og funksjonene til Windows Utforsker er forbedret med hver versjon av Windows, og fra og med Windows 8.0 har Windows Utforsker blitt kalt File Explorer.

Å starte Windows Utforsker flere ganger kan løse problemet

 1. Høyreklikk på oppgavelinjen og klikk på Oppgavebehandling
 2. I Oppgavebehandling, høyreklikk på Windows Utforsker og klikk på Avslutt oppgave
 3. I Oppgavebehandling, klikk på Fil- menyen og klikk på Ny oppgave
 4. I nytt oppgavevindu skriver du explorer.exe og klikker ok /

Og problemet ditt blir løst. Hvis ikke, gå til neste løsning

Løsning 2: Oppdatering av mus og tastaturdrivere

Musedriveren og tastaturdriveren kan føre til at markøren flimrer. Sjekk driverversjonene du har installert for maskinvaren din, og sørg for at de er de nyeste versjonene. Sjekk produsentens nettsteder for informasjon om maskinvare- og programvarekonflikter med programmene du kjører. Trådløse mus eller tastaturer kan ha USB-konflikter som kan få markøren til å flimre.

Hvis du bruker trådløse produkter, kan det hende at markøren flimrer ujevnt når batteriene i musen eller tastaturet er lave.

 1. Trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen.
 2. Klikk på Enhetsbehandling .
 3. Utvid Mus og andre pekeenheter
 4. Høyreklikk på hver oppføring under datamaskinens mus og andre pekeenheter, og klikk på Oppdater driver .
 5. Start datamaskinen på nytt, så skal det ikke lenger flimre i musepekeren, og musepekeren din skal være helt brukbar.

Løsning 3: VIDEODRIVERUTSTYR

Problemer med videodrivere kan manifestere seg på en rekke måter, hvorav den ene får markøren til å flimre eller forsvinne helt. Kontroller at du har den nyeste versjonen av skjermkortdriverne som trengs for maskinvaren og operativsystemet. Skjermkortprodusentens nettsted er et godt sted å starte for feilsøking og har vanligvis nedlastbare videodrivere og en FAQ-seksjon. Operativsystemprodusentens nettsted eller elektroniske datamaskinfora er gode kilder for å finne ut om kjente problemer med skjermkort og operativsystem. Microsofts DirectX-drivere oppdateres med jevne mellomrom, og du bør sørge for at du har den nyeste versjonen som er kompatibel med maskinvare og programvare.

 1. Trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen.
 2. Klikk på Enhetsbehandling.
 3. Utvid Sound Video and Game Controller
 4. Høyreklikk på Video på datamaskinens lyd- og video- og spillkontroller og klikk på Oppdater. Gjør det samme med skjermkort .
 5. Start datamaskinen på nytt, og det skal ikke lenger være en flimring i musepekeren, og musepekeren din skal være helt brukbar.

Løsning 4: Deaktivering av HP Simple Pass-funksjonen

For HP-brukere med biometriske enheter på datamaskinene, er den skyldige en HP-applikasjon for biometriske enheter kjent som HP SimplePass.

HP SimplePass letter bruken av en biometrisk enhet med en HP-datamaskin, og lar brukerne også kontrollere hva deres biometriske enhet gjør. Imidlertid passer applikasjonen bare ikke veldig bra sammen med Windows 10, noe som gir opphav til dette problemet. Hvis du er en HP-bruker som opplever dette problemet, og du har HP SimplePass installert, er alt du trenger å gjøre for å løse dette problemet, deaktivere en av HP SimplePass-funksjonene. For å gjøre dette må du:

 1. Start HP SimplePass .
 2. Klikk på Innstillinger-knappen (betegnet med et tannhjul) øverst til høyre i vinduet.
 3. Fjern avmerkingen for LaunchSite under Personlige innstillinger.
 4. Klikk på OK.

Det er det.

Deaktivering av denne funksjonen i HP SimplePass gjør fortsatt at HP-verktøyet er helt brukbart, men hvis du ikke bruker det og ikke en gang planlegger å bruke det, ville det sannsynligvis være best hvis du avinstallerte det helt for å forhindre ytterligere problemer i fremtiden .

Løsning 5: Deaktivering av biometriske enheter

Gamle drivere av biometriske enheter har kompatibilitetsproblemer med Windows 10, og hvis du har en datamaskin som har en biometrisk enhet og lider av dette problemet, er en av de beste metodene du kan bruke for å løse det, å deaktivere den biometriske enheten. Ja, hvis du deaktiverer den biometriske enheten, blir den ubrukelig, men du bestemmer hva som er bedre - en ubrukelig biometrisk enhet eller en ubrukelig musepeker. For å deaktivere datamaskinens biometriske enhet, må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + X for å åpne WinX-menyen.
 2. Klikk på Enhetsbehandling .
 3. Utvid de biometriske enhetene
 4. Høyreklikk på datamaskinens biometriske enhet og klikk på Deaktiver .

Start datamaskinen på nytt, og det skal ikke lenger være en blå blinkende lastesirkel ved siden av musepekeren, og musepekeren skal være helt brukbar.

Løsning 6: Deaktivering av antivirusprogramvare og andre tips

En flimrende markør i en nettleser kan være forårsaket av problemer relatert til CSS-koding eller skript som kjører i nettleseren. For å feilsøke et kodingsproblem, prøv å besøke et nettsted som ikke kjører CSS eller skript for å se om problemet forsvinner.

 1. Antivirusprogramvare kan også forstyrre driverprogramvaren og føre til at markøren flimrer. Sjekk produsentens og antivirus nettstedet for informasjon om produktproblemer og feilsøking.
 2. Videre er det en god ide å skanne systemet ditt for antimalware med det oppdaterte antivirusprogrammet.
 3. Hvis datamaskinen din er opptatt med mange programmer som kjører eller aktivt lagrer filer på harddisken eller leser en CD eller DVD, kan markøren blinke midlertidig mens systemet er aktivt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det