Fix: Forespørselen mislyktes på grunn av en dødelig maskinvarefeil

Feilen “Forespørselen mislyktes på grunn av en alvorlig maskinvarefeil på enheten” oppstår når harddisken / SSD-en på datamaskinen din er fysisk skadet, og operativsystemet enten ikke får tilgang til eller utfører lese- / skriveoperasjoner på den. Denne feiltilstanden sees også i flyttbare stasjoner.

Denne feilen er veldig vanlig, og i de fleste tilfeller er maskinvaren faktisk skadet fysisk på grunn av at du ikke klarer å utføre operasjoner. Imidlertid er det noen rettelser du kan prøve før du prøver å sikkerhetskopiere dataene og flytte dem til en annen harddisk.

Hva forårsaker feilen 'Forespørselen mislyktes på grunn av en alvorlig maskinvarefeil på enheten'?

Som nevnt før, er selve feilen ganske selvforklarende og gir en ide til brukeren at det enten er korrupsjon eller at harddisken er i dårlig tilstand. Denne feilen blir ofte provosert når:

 • Den harddiskkabelen er defekt. Hvis kabelen er feil, kan ikke dataene overføres, og datamaskinen ber derfor om feilmeldingen.
 • Det er dårlige sektorer på disken. Det kan også være korrupsjon og feil kartlegginger.
 • Hvis kabelen ikke er feil, og harddisken viser den samme feilmeldingen på alle datamaskiner, betyr det sannsynligvis at det er en maskinvarefeilharddisken .

Løsning 1: Bekrefte harddisken ved hjelp av SMART-attributter

Windows har en innebygd funksjon av SMART-analyse som analyserer harddisken / SSD og sjekker alle parametere ved å utføre mindre operasjoner. Hvis analysen returnerer resultater som 'Dårlig', 'Forsiktig' eller 'Ukjent', betyr det sannsynligvis at det er en alvorlig feil, og du bør sikkerhetskopiere dataene dine som førsteprioritet. Etter å ha sikkerhetskopiert, prøv å bytte ut stasjonen.

 1. Trykk på Windows + S, skriv " ledetekst ", høyreklikk på applikasjonen og velg Kjør som administrator .
 2. En gang i forhøyet ledetekst, utfør følgende kommando:
wmic diskdrive får status

 1. Hvis responsen er normal som på bildet ovenfor, kan du bevege deg med de andre løsningene.

Løsning 2: Kjører feilkontroller og kommandoen 'chkdsk'

Hvis problemet ligger i kartleggingen av harddisken eller en mindre feil, er det en sjanse for at den kan løses ved hjelp av kommandoen 'chkdsk' eller ved hjelp av feilkontrollverktøyet i Windows. Disse kommandoene skanner i utgangspunktet hele harddisken, og hvis de støter på dårlige sektorer eller minne, blir disse blokkene flyttet til en "ikke-tilgang" -sone.

 1. Trykk Windows + S, skriv " ledetekst " i dialogboksen, høyreklikk på applikasjonen og velg " Kjør som administrator ".
 2. En gang i forhøyet ledetekst, utfør følgende kommando:
CHKDSK [volum [[bane] filnavn]] [/ F] [/ V] [/ R] [/ X] [/ C] [: størrelse]]

Her [/ F] vil prøve å fikse systemfeil mens [/ R] vil prøve å fikse dårlige sektorer.

 1. Hvis du blir bedt om å kjøre chkdsk etter omstart, trykker du på Y og starter datamaskinen på nytt.

Hvis chkdsk ikke finner noen feil, trykker du på Windows + E, navigerer til tilgangsvinduet, høyreklikker på stasjonen og klikker Egenskaper . Når du er i egenskapene, klikker du på fanen Verktøy og velger Kontroller under Feilkontroll . Vent til prosessen er fullført og start datamaskinen på nytt.

Løsning 3: Formatering av stasjonen / initialisering

Siden denne feilen også oppstår på bærbare harddisker, kan du prøve å formatere stasjonen og se om dette løser problemet. Hvis harddisken din ikke er initialisert riktig, kan denne feilen også komme frem. Forsikre deg om at harddisken er initialisert og at riktig partisjonsstil er valgt.

 1. For å formatere den bærbare harddisken, trykk Windows + E og naviger til siden for stasjonstilgang. Høyreklikk på stasjonen og velg Format .
 2. Fjern sjekk Hurtigformat og formater stasjonen riktig. Etter formatering, koble fra stasjonen, koble den til igjen og sjekk.

 1. Hvis stasjonen ikke er initialisert, trykker du på Windows + R, skriver “ diskmgmt. msc ”og trykk Enter. Høyreklikk på volumet og velg Initialiser disk . Velg riktig partisjonstype og fortsett.

Merk: Hvis feilmeldingen vedvarer, selv etter at du har fulgt alle løsningene, anbefales det at du prøver å koble maskinvaren til en annen datamaskin og sjekke om den blir oppdaget. Hvis feilen fortsatt vedvarer, bør du vurdere å bytte ut harddisken.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det