Løs: Kan ikke spille den nåværende sangen & rsquo; i Spotify

" Kan ikke spille den nåværende sangen " møter noen brukere når de prøver å spille musikk fra en stasjonær versjon av Spotify. I de fleste tilfeller er problemet bare begrenset til visse spor, men problemet er at de samme sporene fungerer bra på mobilversjonen av Spotify.

Merk: Her er hva du skal gjøre i tilfelle du har å gjøre med Spotify-installasjonsfeilkode 53.

1. Logg på Spotify på nytt

I tilfelle du hadde et Premium-abonnement som nettopp utløp, er sjansen stor for at problemet oppstår fordi Spotify trenger en oppdatering for å migrere abonnementet ditt tilbake til Standard. Som flere brukere har rapportert, må du logge inn og ut av applikasjonen for å imøtekomme de nye endringene.

For å gjøre dette, klikker du bare på rullegardinpilen som er tilknyttet kontonavnet ditt (øverst til høyre), og deretter klikker du på Logg av- knappen.

Etter at du har gjort dette, vil du bli bedt om å sette inn påloggingsinformasjonen din igjen. Gjør det og se om problemet nå er løst.

I tilfelle du fremdeles støter på den samme feilen " Kan ikke spille av nåværende sang ", gå ned til neste metode nedenfor.

2. Deaktivering av streaming av høy kvalitet

Som det viser seg, oppstår de aller fleste rapporter med denne spesielle feilen for brukere som tidligere hadde et Premium-abonnement som siden utløp. Da vi undersøkte problemet, innså vi at dette har noe å gjøre med en premium-funksjon som kalles streaming av høy kvalitet .

Spotify legger til rette for lyd av høy kvalitet for Premium-brukere, men det tar det like lett bort i tilfelle abonnementet blir opphevet. Det eneste problemet er at innstillingen som gjør dette mulig forblir aktivert selv etter at Premium-kontoen er omgjort til en standard.

Som du kan forestille deg, gjør denne overgangen mange spor uspillbare fordi Spotify fremdeles har sine høykvalitetsekvivalenter som kun er Premium. Dette er uten tvil den vanligste årsaken som ender med å utløse feilen ' Kan ikke spille den nåværende sangen '.

For å fikse det, er alt du trenger å gjøre å gå inn på Spotifys innstillingsmeny og deaktivere innstillingen for streaming av høy kvalitet. Her er en rask guide til å gjøre dette:

Merk : Instruksjonene for å gjøre dette kan være litt forskjellige, avhengig av enheten du bruker, men bunnlinjen er den samme.

 1. Åpne Spotify fra din stasjonære enhet og se, klikk på rullegardinpilen som er knyttet til kontoikonet ditt (vanligvis øverst til høyre).
 2. Fra den nylig viste kontekstmenyen klikker du bare på Innstillinger .
 3. Når du er inne på innstillingsmenyen, blar du ned til delen Musikkvalitet og endrer strømmekvaliteten fra høy eller veldig høy til automatisk .
 4. Når du har klart å håndheve endringen, starter du bare Spotify-applikasjonen på nytt og ser om problemet løses ved neste appoppstart.

Hvis det samme problemet fremdeles oppstår, kan du gå til neste potensielle løsning nedenfor.

3. Deaktivering av maskinvareakselerasjon av Spotify

Som det er blitt rapportert av flere berørte brukere, kan maskinvareakselerasjon også være ansvarlig for innseendet til dette problemet. For å løse det, må du få tilgang til menyen for avanserte innstillinger i Spotify og deaktivere den derfra.

Merk: Her er hva du skal gjøre hvis du la merke til tilfeldig lydreduksjon med Spotify.

Det er ennå ikke bekreftet hvorfor dette fungerer, siden det ser ut til at det ikke har noe å gjøre med sporoppstillingen, men mange berørte brukere har bekreftet at det fungerer.

Her er en rask guide om hvordan du deaktiverer maskinvareakselerasjon på Spotify:

 1. Åpne Spotify-appen din fra den berørte stasjonære enheten.
 2. Klikk deretter på rullegardinpilen som er tilknyttet kontoikonet ditt øverst til høyre.
 3. Når du ser hurtigmenyen, klikker du bare på Innstillinger .
 4. Etter at du klarer å komme inn i Innstillinger-menyen, blar du helt ned til bunnen av skjermen og klikker på Vis avanserte innstillinger .
 5. Fra Avanserte innstillinger- menyen, bla helt ned til kategorien Kompatibilitet og deaktiver vekselen som er knyttet til Aktiver maskinvareakselerasjon .
 6. Start Spotify-appen på nytt og se om problemet er løst.

Hvis du fremdeles støter på feilen ' Kan ikke spille den nåværende sangen ', gå ned til neste potensielle løsning nedenfor.

4. Sett Crossfade til 0 sekunder

Et annet potensielt scenario som kan være den nederste årsaken til feilen ' Kan ikke spille den nåværende sangen ' er en fastmeny kalt Crossfade.

Vi klarte ikke å finne noen offisiell bekreftelse på hvorfor dette fungerer, men mange brukere har klart å fikse problemet ved å gå inn i Innstillinger-menyen til Spotify, aktivere Crossfade-sanger og sette verdien til 0.

Her er en rask guide til hvordan du gjør dette:

Merk: Veiledningen nedenfor skal fungere på Windows (UWP og desktop app) og Mac.

 1. Åpne Spotify-applikasjonen din fra din stasjonære datamaskin
 2. Klikk deretter på pilen som er tilknyttet kontoikonet ditt (øverst til høyre).
 3. Når du ser hurtigmenyen, klikker du bare på Innstillinger .
 4. Fra Innstillinger- menyen, bla helt ned til bunnen av skjermen og klikk på Vis avanserte innstillinger .
 5. Nå som du har gjort de avanserte innstillingene synlige, blar du ned til avspillingsdelen , aktiverer vekselen som er tilknyttet Crossfade-sanger, og setter justeringslinjen til 0 sekunder.
 6. Start Spotify-appen på nytt og se om problemet nå er løst.

5. Tømme Offline Song Cache

I noen sjeldne tilfeller kan dette spesielle problemet også oppstå på grunn av en slags lokal filkorrupsjon. I de fleste tilfeller tilrettelegges problemet av et uventet maskinbrudd i en tid da Spotify kopierer musikkfiler til den lokale lagringen.

Dette kan føre til at noen spor ikke kan spilles av og utløser feilmeldingen ' Kan ikke spille den nåværende sangen ' når brukeren prøver å spille dem.

Hvis dette scenariet gjelder, er det en rask guide til hvordan du løser problemet:

 1. Åpne Spotify-appen din, klikk på rullegardinpilen (øverst til høyre) for å få frem kontekstmenyen, og klikk deretter på Innstillinger fra listen over tilgjengelige alternativer.
 2. Når du er inne i Innstillinger-menyen, blar du helt ned til bunnen av skjermen og klikker på Vis avanserte innstillinger- knappen.
 3. Når de avanserte alternativene er tilgjengelige, blar du nedover i listen til du kommer til lagring av sanger uten nett . Noter deg plasseringen, ettersom du må komme dit senere.
 4. Lukk Spotify, åpne File Explorer og naviger til plasseringen til Spotifys offline sanger som identifisert ovenfor.

  Merk: AppData-mappen vil ikke være synlig som standard. For å skjule det, bare gå til Vis og sørg for at boksen som er tilknyttet skjulte gjenstander er aktivert.

 5. Når du kommer til riktig sted, velger du alt i lagringsmappen, og høyreklikker deretter> Slett.
 6. Start Spotify på nytt og se om problemet løses ved neste oppstart.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det