Slik oppdaterer du BIOS på en HP stasjonær / bærbar PC

BIOS står for Basic Input Output System. Det er et sett med kode som ligger på en chip på systemets hovedkort. Når en datamaskin starter opp, ser den i brikken etter BIOS for instruksjoner om hvor du finner operativsystemet, og blant annet forenkler BIOS også ytterligere kommunikasjon mellom operativsystemet og maskinvaren.

Oppdateringer for BIOS kan løse eller forbedre funksjoner og aspekter av systemets ytelse. Men installering av feil oppdatering eller feil versjon kan gi systemet ditt en ubrukelig måte. Så du må være veldig spesifikk mens du følger denne guiden.

Først må du vite versjonen av gjeldende BIOS som er installert på systemet ditt. For å oppdatere BIOS på din HP datamaskin / laptop, må du først sjekke hvilken versjon av BIOS som for øyeblikket kjører på systemet ditt.

Hold Windows-tasten + R . I løpet av vinduet skriver du msinfo32 og trykker Enter . Et system Informasjon åpnes. I vinduet må du sørge for at Systemoppsummering er valgt i venstre rute. I den større høyre ruten, finn BIOS-versjon / dato . Verdien mot det vil være din BIOS-versjon. Noter det.

hp bios oppdatering

Verdi mot OS vil være din Drifts system . Verdi mot System typen vil være dens bitness . Hvis det er x64 , har du 64-biters vinduer . Hvis det er x86 , har du 32-biters vinduer. Verdien mot “System Mode” vil være din eksakte systemmodell. Merk deg alt dette, du trenger det i flere trinn.

Metode 1: Oppdatering gjennom Windows

Du kan prøve følgende for å oppdatere Bios gjennom Windows.

 1. Gå til HP Software & Driver Downloads.
 2. Under “ Skriv inn HP-modellnummeret mitt ”, skriv inn systemets modellnavn du noterte tidligere, og trykk Enter.
 3. I søkeresultatene klikker du på modellen som stemmer overens med din. Støttesiden for modellen din åpnes.
 4. Klikk under "Operativsystemer på engelsk:" og velg operativsystemet du noterte deg tidligere.
 5. I resultatlisten nedenfor klikker du på (+) tegnet ved siden av BIOS-kategorien for å utvide den hvis du kan se en. Hvis ikke, er den opprinnelige BIOS-versjonen den eneste BIOS-versjonen som er tilgjengelig for din modell
 6. Etter å ha klikket på BIOS-kategorien, hvis den tilgjengelige BIOS-versjonen er nyere enn du har for øyeblikket, klikker du på Last ned-knappen. Hvis de tilgjengelige BIOS-versjonene er eldre eller den samme, har du allerede den nyeste versjonen av BIOS.
 7. Lagre og lukk alle andre applikasjoner . Det anbefales også at du midlertidig deaktiverer antivirusprogrammet ditt for denne aktiviteten. Kjør nå det nedlastede oppdaterte BIOS-oppsettet.
 8. Klikk på neste . Godta det Eula avtalen . Klikk på neste , og oppsettet trekkes først ut. Kopier sin utvinning vei , som vil være noe sånt som c: \ SWSETUP \ SP73917.Click Neste .
 9. Når utpakkingen er ferdig, trykker du Windows-tasten + E . I explorer vinduet, lime den tidligere kopierte banen på adresselinjen ovenfor, og trykk på Enter for å navigere til det.
 10. Åpne mappen hpqflash .
 11. Kjør nå filen som ligner på noe som SP73917 _E . Tallene kan endres i filnavnet ditt, men “E” -tegnet er til slutt det samme.
 12. Velg alternativet "Start BIOS-oppdatering på dette systemet ." Og klikk OK . Følg og bekreft instruksjonene på skjermen, og vent tålmodig til installasjonen er fullført. Ikke slå av den bærbare datamaskinen under noen omstendigheter under oppdateringsprosessen. Forsikre deg om at batteriet er til stede i den bærbare datamaskinen og at strømadapteren er koblet til den hele tiden . Ikke avbryt oppdateringsprosessen når den har startet. Start på nytt når du blir spurt, og du har den nyeste BIOS-versjonen i byen.

Metode 2: Gjennom oppstartbar USB

For å oppdatere BIOS via en USB, må USB-en være på 1 GB eller mindre. Mer enn det vil ikke fungere.

 1. Hold trykke på F10 -tasten for å gå inn i BIOS- innstillinger -menyen . På noen systemer er BIOS-innstillingsmenyen tilgjengelig ved å trykke F2 eller F6- tasten . Du må kanskje prøve dem alle eller søke mot systemmodellen din på HPs nettside. En gang på oppsettet kan du se BIOS-versjonen din mot BIOS Revision i hovedmenyen.
 2. Gå til HP Programvare- og drivernedlastinger på en hvilken som helst annen PC du har tilgang til og som har en internettforbindelse.
 3. Skriv inn systemets modellnavn under “Angi HP-modellnummeret mitt” som må skrives et sted på kroppen til CPUen eller den bærbare datamaskinen, og trykk Enter.
 4. I søkeresultatene klikker du på modellen som stemmer overens med din. Støttesiden for modellen din åpnes.
 5. Klikk under " Operativsystemer på engelsk: " og velg operativsystemet ditt.
 6. I resultatlisten nedenfor klikker du på (+) tegnet ved siden av BIOS-kategorien for å utvide den hvis du kan se en. Hvis ikke, er den opprinnelige BIOS-versjonen den eneste BIOS-versjonen som er tilgjengelig for din modell
 7. Etter å ha klikket på BIOS-kategorien, hvis den tilgjengelige BIOS-versjonen er nyere enn du har for øyeblikket, klikker du på Last ned-knappen. Hvis de tilgjengelige BIOS-versjonene er eldre eller den samme, har du allerede den nyeste versjonen av BIOS.
 8. Lagre og lukk alle andre applikasjoner. Det anbefales også at du midlertidig deaktiverer antivirusprogrammet for denne aktiviteten. Kjør nå det nedlastede oppdaterte BIOS-oppsettet.
 9. Klikk på neste . Godta Eula-avtalen. Klikk på neste, og oppsettet trekkes først ut. Kopier ekstraksjonsstien , som vil være omtrent som c: \ SWSetup \ SP73917 . Klikk Neste .
 10. Når utpakkingen er ferdig, trykker du Windows-tasten + E . I explorer vinduet, lime den tidligere kopierte filen banenadresselinjen ovenfor , og trykk på Enter for å navigere til det.
 11. Åpne mappen hpqflash .
 12. Kjør nå filen som ligner SP73917_E. Tallene kan endres i filnavnet ditt, til slutt er "E" -tegnet alltid det samme.
 13. Forsikre deg om at ingen USB er koblet til nå.
 14. Velg alternativet "Opprett en oppstartbar USB-disk på nøkkel", og klikk OK . Fest en USB og sikkerhetskopier dataene fra den når det står Sett inn USB-en som skal formateres, og klikk OK . Trykk på Ja for å formatere USB . I vinduet HP USB Disk Storage Format Tool velger du FAT32 fra rullegardinmenyen i File System og klikker Start . Når du er ferdig, vises en bekreftelsesmelding. Bekreft og lukk alle vinduer.

  Merk: Du kan også velge USB som en oppstartsenhet fra Bios.

 15. Nå fester USB til målet systemet og slå den på. Trykk på Esc- knappen for å få tilgang til oppstartsmenyen og velg alternativene for oppstartsenhet, og marker og velg USB- stasjonen fra listen .
 16. Følg og bekreft instruksjonene på skjermen, og vent tålmodig til installasjonen er fullført. Ikke slå av den bærbare datamaskinen under noen omstendigheter under oppdateringsprosessen. Forsikre deg om at batteriet er til stede i den bærbare datamaskinen og at strømadapteren er koblet til den hele tiden . Ikke avbryt oppdateringsprosessen når den har startet. Start på nytt når du blir spurt, og du har den nyeste BIOS på systemet ditt i gang.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det