Hvordan fikse rullehjulet til mus & lsquo; hopp & rsquo; på Windows

Musenes rullehjul "hopper" vises vanligvis mens brukerne ruller nedover med musen. Det vises på PCer og bærbare datamaskiner, og det er ikke eksklusivt for en bestemt versjon av Windows OS. Mens du blar nedover, beveger siden eller egentlig alt som kan rulles opp et par piksler, og det kan være veldig irriterende.

Selv om det kanskje ikke virker som et stort problem, plager det brukerne. Det har vært mange forskjellige måter å løse problemet på, og noen av dem ble rost som vellykkede av nettsamfunnet. Vi har samlet slike metoder i denne artikkelen, så sørg for at du følger dem nøye.

Hva får musehjulet til å hoppe tilfeldig på Windows?

Det er mange forskjellige årsaker til dette problemet, og de varierer basert på hvilken mus du bruker eller om du er en bærbar PC eller en PC-bruker. Å identifisere riktig årsak sammen med ditt faktiske scenario er nøkkelen hvis du ønsker å løse problemet så snart som mulig. Det er derfor det er viktig å sjekke ut listen over årsaker nedenfor:

 • Problematiske funksjoner for rulling av mus - Hvis du bruker en Microsoft-mus, finner du mange funksjoner i Microsoft Mouse and Keyboard Center. Forsikre deg om at du deaktiverer de problematiske.
 • Gamle og utdaterte drivere - Nye drivere løser ofte problemer forårsaket av tidligere versjoner, og det er viktig å oppdatere dem. Gamle drivere kan utløse mange problemer og kan til og med føre til at musemarkøren blinker.
 • Bærbar pekeplate til bærbar PC - Hvis du bruker en bærbar PC, kan rullefunksjonen på pekeplaten til den bærbare datamaskinen forårsake problemet, så sørg for at du deaktiverer den.
 • Skjule pekeren mens du skriver - Selv om denne funksjonen ikke er nært knyttet til rullehjulet, fungerte det for noen brukere, så sørg for at du fjerner merket for å prøve å løse problemet.

Løsning 1: Slå av visse rullingsfunksjoner for mus (Microsoft Mouse-brukere)

Disse innstillingene er tilgjengelige for Microsoft Mouse-brukere, da disse funksjonene har vist seg å være problematiske når det gjelder problemet som er beskrevet i denne artikkelen. Deaktivering av akselerasjon av muserulling og vending av rulleretningen har vist seg å være nyttig for mange brukere, så sørg for at du prøver dette ut nedenfor!

 1. Klikk på Start- menyknappen og skriv inn " Kontrollpanel " når den åpnes. Klikk på det første resultatet for å åpne Kontrollpanel. Du kan også klikke Windows Key + R- tastene samtidig og skrive inn “ exe ” i dialogboksen Kjør.
 2. Sørg for at du endre visningen i Kontrollpanel til etter: Store ikoner og klikk på Mus .
 1. Etter at vinduet Mus-innstillinger åpnes, klikker du på Endre innstillinger for mushjul >> Endre innstillinger for Microsoft-mus for å åpne Microsoft Mouse and Keyboard Center .
 2. Sørg for at du fjerner merket for akselerert vertikal rulling og omvendt rulleretningsalternativer for å prøve å løse problemet under fanen Grunnleggende innstillinger .
 1. Sjekk om musen 'hopper' fremdeles oppstår mens du ruller!

Løsning 2: Installer de nyeste driverne

Brukere har rapportert at installering av de siste driverne som er tilgjengelige, klarte å løse problemet for dem uten å måtte endre noen standard musinnstillinger. Musdrivere finner du på produsentens side. Siden Microsoft Mouse-maskinvare ser ut til å lide mest av dette problemet, vil vi inkludere lenken til deres nettside.

 1. Klikk på Start-menyknappen, skriv inn " Enhetsbehandling ", og velg den fra listen over tilgjengelige resultater ved å klikke på den første. Du kan også trykke på Windows-tasten + R-nøkkelkombinasjonen for å få opp dialogboksen Kjør. Skriv inn “ devmgmt. msc ”i dialogboksen og klikk OK for å kjøre den.
 1. Siden det er skjermkortdriveren du vil oppdatere på datamaskinen, utvider du delen Mus og andre pekeenheter , høyreklikker på musen og velger Avinstaller enhet
 1. Bekreft eventuelle dialoger eller ledetekster som kan be deg om å bekrefte avinstalleringen av den gjeldende musedriveren, og vent til prosessen er fullført.
 2. Se etter Microsoft Mouse-driveren på nettstedet deres. Skriv inn eventuelle søkeord, og sett tilbehørstypen til Mus .
 3. Hvis du har en mus laget av en annen produsent, googler du ' musens navn + produsent ' og ser etter en lenke til deres offisielle nettsted. Finn musens siste driver, last ned den og hopp til trinn 7 .
 1. En liste over alle tilgjengelige mus skal vises. Sørg for at du blar nedover til du når ønsket oppføring, klikker på navnet og ruller ned til Nedlastinger . Nå til delen Programvare og drivere , og sørg for at du angir operativsystemet ditt i tillegg til driverspråket før du klikker på den blå nedlastingskoblingen .
 1. Sørg for at du kjører filen du nettopp har lastet ned, og følg instruksjonene som vises på skjermen for å installere de nyeste driverne.
 2. Sjekk for å se om problemet er løst, og om mus hopp fremdeles oppstår!

Løsning 3: Deaktiver rulling av styreflaten på den bærbare datamaskinen

Hvis du er en bærbar PC-bruker, bør du vurdere å deaktivere rulling av styreflaten når du bruker en ekstern mus. Dette enkle middelet har hjulpet mange bærbare brukere som ikke har sett tilbake på dette problemet. Følg trinnene nedenfor for å gjøre det!

 1. Bruk Windows Key + I-tastekombinasjonen for å åpne Innstillinger på Windows 10-PCen din. Alternativt kan du søke etter "Innstillinger" ved å bruke søkefeltet på oppgavelinjen, eller du kan klikke på tannhjulikonet rett over Start-menyknappen etter at den åpnes.
 2. Finn og åpne underenhetene " Enheter " i Innstillinger-appen ved å klikke på den en gang.
 1. Naviger til berøringsflate- fanen og se etter Rulle- og zoom- delen øverst. Fjern merket i ruten ved siden av Dra to fingre for å bla Kontroller for å se om musen hopper når du ruller nedover igjen!

Løsning 4: Skjul pekeren mens du skriver

Selv om denne metoden virker tilfeldig nok, siden den ikke er direkte relatert til pekeproblemer, bør du prøve den som en siste utvei før du sjekker ut om det er noe galt med maskinvareaspektet til musen.

Hvis alle fire metodene ikke har hjulpet saken din, bør du sjekke om musen er fysisk skadet og muligens til og med prøve å fikse hjulet selv. Prosessen vil variere fra en mus til en annen, men du bør kunne finne gode guider online. Sjekk ut den endelige metoden nedenfor:

 1. Klikk på Start- menyknappen og skriv inn " Kontrollpanel " når den åpnes. Klikk på det første resultatet for å åpne Kontrollpanel. Du kan også klikke Windows Key + R- tastene samtidig og skrive inn “ kontroll. exe ”i dialogboksen Kjør.
 2. Sørg for at du endre visningen i Kontrollpanel til etter: Store ikoner og klikk på Mus .
 1. Når vinduet Egenskaper for mus åpnes, navigerer du til kategorien Pekeralternativer . Under Synlighet delen, merk av i boksen ved siden av Skjul pekeren mens du skriver alternativet.
 1. Sjekk om musen 'hopper' fremdeles oppstår mens du ruller!

Løsning 5: Deaktivering av hjulknappen

I noen tilfeller kan mushjulet være konfigurert til å fungere som en knapp for noen musedrivere. Derfor deaktiverer vi denne konfigurasjonen i dette trinnet. For det:

 1. Trykk "Windows" + "R" for å åpne kjøringsprompten.
 2. Skriv inn "Kontrollpanel" og trykk "Enter".
 3. Klikk på “Vis som” og velg alternativet “Store ikoner” .
 4. Velg "Mus" -knappen og klikk på "Knapper" -fanen ovenfor.
 5. Klikk på rullegardinmenyen " Hjulknapp " og velg alternativet "Deaktivert" .
 6. Sjekk om det løser problemet ditt.

Løsning 6: Aktivere jevn rulling

Hvis du står overfor dette problemet med Chrome, er det mulig at du bare trenger å aktivere jevn rulling for å få musen til å fungere skikkelig. For å gjøre det:

 1. Start Chrome og skriv inn følgende adresse.
  krom: // flagg / # jevn rulling
 2. Sett "Jevn rulling" til aktivert, og sjekk om problemet vedvarer.

Merk: Dette fungerer bare for noen datamaskiner som har et bestemt sett med drivere installert. Blås litt luft inn i rullehjulet på musen din ved hjelp av en blåser for å kvitte deg med støvpartikler, eller prøv å åpne musen og rengjør rullehjulet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det