Korriger: Datamaskinen starter Windows 7, 8 og 10 tilfeldig på nytt

Hvis du er en vanlig bruker av Windows, kan du oppleve et scenario der systemet starter på nytt automatisk. Normalt vil dette være nyttig fordi Windows er designet for å starte på nytt i tilfelle en feil, spesielt en BSOD. Det er funksjoner og alternativer som lar deg slå dette av og på. Men dette blir et problem når datamaskinen starter på nytt automatisk uten feil. Det er mange tilfeller der brukere har klaget på at PC-en deres starter på nytt uten advarsel eller feil. Dette kan være problematisk fordi det kan skje når som helst, for eksempel under spillingen eller arbeidet etc.

Det er noen få ting som kan forårsake dette problemet. Det kan være funksjonen for automatisk omstart som kan oppføre seg feil, eller det kan starte systemet på nytt uten å gi deg nok tid til å se på feilmeldingen. Det kan også skyldes overoppheting eller feil strømforsyning. Feil RAM kan også være skyldige bak dette problemet. Kort sagt, for det meste er det et maskinvareproblem relatert til RAM eller PSU eller GPU (spesielt hvis det er et overopphetingsproblem). Den sjeldne årsaken til dette inkluderer også driverproblemer.

Det er noen få ting du kan sjekke som er gitt nedenfor i metodene. Så gå gjennom hver metode til problemet er løst.

Metode 1: Slå av funksjonen for automatisk omstart

Det første du bør gjøre er å slå av funksjonen for automatisk omstart. Dette bør gjøres for å begrense årsakene til feilen. Deaktivering av denne funksjonen hjelper oss å kontrollere om omstarten skyldtes en feil eller ikke. Dette er hovedsakelig fordi det meste av tiden den automatiske omstartsfunksjonen vil starte PC-en på nytt uten å vise feilmeldingen. Så hvis problemet skyldes en bestemt feil, bør det vises på skjermen etter at du har slått av denne funksjonen.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv inn sysdm. cpl og trykk Enter

 3. Velg kategorien Avansert
 4. Klikk Innstillinger fra Oppstart og gjenoppretting seksjon

 5. Fjern merket for alternativet Start alternativet på nytt automatisk i delen Systemfeil
 6. Klikk ok

Nå, bruk systemet ditt som du ville gjort med jevne mellomrom, og sjekk om omstart skjer eller ikke. Hvis omstarten skjer og du ser en feilmelding, kan du se etter løsningene på den feilen. Ellers fortsett til neste metode.

Metode 2: Sjekk RAM for problemer

Det første du bør gjøre er å sjekke RAM. Feil RAM kan også forårsake problemet som lett kan spores. Du kan sjekke RAM med MemTest86, eller du kan gjøre det manuelt ved å sette en RAM-pinne av gangen for å sjekke hvilken som forårsaker omstart. Du kan også prøve å utføre en referansetest for å se om RAM henger etter.

Å sjekke RAM med MemTest86 er en tidkrevende oppgave. Så vi vil råde deg til å gå til manuell kontroll.

MemTest86

MemTest86 er et program som vil kontrollere RAM for eventuelle problemer. Dette programmet er ganske pålitelig, men tar mye tid.

 1. Gå hit og last ned programmet
 2. Du kan gå her for detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker MemTest86

 3. Når du har konfigurert MemTest86 og start datamaskinen på nytt, vil MemTest86 kjøres automatisk. Du vil kunne se alt på en blå skjerm
 4. Forsikre deg om at du kjører 7-8 tester for å få nøyaktige resultater, og sjekk alle sporene

Hvis du ser et rødt resultat, betyr det at RAM er feil. Ta den ut og sjekk deretter PCen for eventuelle omstartproblemer.

Manuell kontroll

Den manuelle måten er den enkle måten, men krever at du åpner kabinettet på systemet ditt. Følg instruksjonene nedenfor

 1. Slå av datamaskinen
 2. Koble fra systemet
 3. Åpne sidedekselet på datamaskinens deksel eller bakdekselet på den bærbare datamaskinen. Du kan gjøre det enten ved å løsne eller skru ut.
 4. Du bør se smale, men lange pinner på brettet. Det kan være en eller flere, men de vil være plassert sammen
 5. Du kan ta dem ut ved å låse dem opp
 6. Hvis du har flere RAM-pinner, tar du ut dem alle. Sett RAM-en tilbake i brettet en pinne av gangen for å sjekke hvilken som forårsaker omstart. Den som forårsaker problemet er den feil.
 7. Hvis du bare har en enkelt pinne, bør du erstatte den med en annen (midlertidig). Du kan ta en fra en annen datamaskin eller fra en butikk, men ikke glem å sjekke rangeringene og typen. Erstatnings-RAM-et må være kompatibelt med systemet ditt.

Bekreft problemet ved å følge trinnene ovenfor. Hvis du ikke ser noen fremgang ved å endre RAM-pinner, så gå til neste metode. På den annen side, hvis det ikke er noe omstartproblem etter å ha tatt ut det defekte RAM-minnet, er du god å gå.

Merk: Ikke bare RAM, men PSU kan også forårsake lignende problemer med datamaskinen din, derfor må du kanskje også teste den ut.

Metode 3: Sjekk PCen for overoppheting

Du bør også sjekke systemet for problemer med overoppheting. Systemet starter automatisk på nytt hvis det overopphetes mens du kjører et bestemt program. Så hvis du merker at systemet blir startet på nytt på et bestemt program eller generelt når du kjører et ressurskrevende program, er overoppheting den mest sannsynlige årsaken.

Du kan sjekke problemet med overoppheting på to måter: Du kan bruke tredjepartsprogramvare til å måle temperaturen, eller du kan bruke de innebygde maskinvaresensorene til systemet ditt.

CPUID

CPUID er en programvare som lar deg måle temperaturene på datamaskinen din. Du kan bruke dette til å måle temperaturen mens du spiller et spill og sjekke om temperaturene er innen rekkevidde eller ikke.

 1. Gå hit og last ned HWMonitorPro.
 2. Når den er lastet ned, kjører du den nedlastede filen og installerer den.

Du kan kjøre programmet og la det stå i bakgrunnen. Nå kan du spille et spill eller kjøre et annet ressurskrevende program. Kontroller temperaturverdiene og spenningene etter noen minutter.

BIOS

Som nevnt tidligere, kan du også bruke BIOS til å kontrollere avlesningene og spenningene til systemet ditt. De fleste systemene har innebygde sensorer. Følg trinnene nedenfor for å sjekke sensorene på systemet ditt

 1. Start på nytt
 2. Trykk på F2 når produsentens logo vises. Denne nøkkelen varierer avhengig av produsent, men du kan også prøve F10 og Del. Ikke bekymre deg for det, nøkkelen vil bli nevnt på et av hjørnene på skjermen når produsentens logo vises. Så hold øye med det og trykk på nevnte tast.
 3. Nå bør du være i BIOS hvis du ikke er det, bør du kunne se en meny med flere alternativer. Ett av disse alternativene bør være BIOS-innstillinger eller BIOS-meny (eller en variant av den). Du kan bruke piltastene og til å navigere gjennom listen og velge BIOS-alternativet. Trykk Enter for å gå inn i et alternativ.
 4. Bruk nå piltastene til å velge H / W-skjerm eller Status (eller en variant av dette avhengig av produsent) og trykk Enter.
 5. Du bør kunne se temperatur- og spenningsavlesningene i dette avsnittet.

Sjekk om målingene er innenfor grensene. Begrensningene blir gitt på CPUID-programvaren, men hvis du ikke er sikker, kan du Google det for din spesifikke enhet. Hvis målingene ikke er i området, betyr det at det er et overopphetingsproblem.

Du kan bekrefte overopphetingsproblemet ved å legge hendene på GPU eller CPU når systemet automatisk startes på nytt. Hvis CPU eller GPU er veldig varm, bekrefter det problemet.

Løse problemer med overoppheting

Det er et par måter å løse problemet med overoppheting.

 1. Å rengjøre systemet og sørge for at du har et riktig kjølesystem er en god måte å løse problemet med overoppheting. Bytt termopasta og rengjør varmeavlederen, spesielt hvis du ikke har gjort disse på lenge.
 2. Hvis omstart skjer spesielt når du spiller et spill, kan overoppheting skyldes GPU. Du kan ta ut eller koble fra GPUen og bruke den integrerte grafikken til systemet ditt. Hvis det ikke er noen omstart uten GPU, må du sjekke grafikkortet ditt. Sørg også for at den har riktig kjøling og oppdater driverne.

Metode 4: Kontroller og bytt ut strømforsyningen

Til slutt må du sjekke strømforsyningsenheten for eventuelle problemer. Din strømforsyning er ansvarlig for å levere strøm til alle komponentene. Følg trinnene nedenfor for å kontrollere strømforsyningen for støv / smuss.

 1. Slå av datamaskinen
 2. Koble fra systemet
 3. Åpne sidedekselet på datamaskinens deksel eller bakdekselet på den bærbare datamaskinen. Du kan gjøre det enten ved å løsne eller skru ut.
 4. Du vil kunne se en liten boks på et av hjørnene med en vifte og et klistremerke med rangeringer. Dette vil være strømforsyningen din.
 5. Ta ut strømforsyningen ved å koble fra ledningene som er koblet til hovedkortet. Når du er koblet fra, kan du skru av eller løsne strømforsyningen fra systemet.
 6. Sjekk nå strømforsyningen for støv fra blokkerte luftveier, fordi disse kan føre til overoppheting i strømforsyningen. Rengjør strømforsyningen, sett den tilbake og kontroller om problemet med overoppheting er løst.

Du kan også erstatte strømforsyningen med en annen (som er i fungerende tilstand) og sjekke om omstartingsproblemet er løst eller ikke. Det vil også bekrefte problemet. Hvis du skifter strømforsyning løser problemet, bør du skaffe deg en ny strømforsyning.

Metode 5: BIOS-oppdatering

Selv om det er lite sannsynlig, men ikke helt umulig, kan problemet også skyldes en utdatert BIOS. Hvis du har datamaskinen i veldig lang tid, og du ikke har oppdatert BIOS, er det verdt å sjekke etter en oppdatering.

Du kan gå til produsentens nettsted og se etter oppdaterte BIOS-versjoner.

Merk: Oppdatering av BIOS er en svært avansert prosedyre, og den kan ha irreversible effekter. Hvis du ikke er sikker eller ikke er komfortabel med å gjøre det på egen hånd, ta datamaskinen til en spesialist.

Metode 6: Installere drivere på nytt

Noen ganger kan problemet skyldes inkompatible eller utdaterte drivere, spesielt hvis problemet begynte å oppstå etter en oppdatering eller oppgradering. Grafikkortdriveren er den mest sannsynlige årsaken til tilfeldige omstart. Så avinstaller grafikkortdriveren og la Windows laste ned de mest kompatible driverne for den.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv devmgmt. msc og trykk Enter

 3. Finn og dobbeltklikk Skjermkort
 4. Høyreklikk grafikkortet ditt og velg Avinstaller

Start systemet på nytt når avinstallasjonen er fullført. Windows installerer automatisk den nyeste og mest kompatible driveren for grafikkortet ditt ved neste pålogging. Sjekk om du har problemer etter omstart.

Metode 7: Endre strømalternativer

Denne løsningen ser ut til å løse det tilfeldige omstartproblemet. I utgangspunktet vil du senke minimum prosessortilstand til nesten 5%, noe som vil forhindre at systemet ditt starter tilfeldig.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv inn powercfg. cpl og trykk Enter

 3. Velg endre planinnstillinger fra den valgte (aktive) planen

 4. Velg Endre avanserte strøminnstillinger

 5. Dobbeltklikk prosessorens strømstyring
 6. Dobbeltklikk Minimum prosessortilstand
 7. Velg 5% av rekkeviddemenyen. Gjør det for både tilkoblet og batteri også.
 8. Velg Bruk og deretter OK

Bruk nå systemet ditt eller kjør et program for å sjekke om problemet fortsatt er der eller ikke.

Metode 8: Installere VCRedist på nytt

Ifølge noen brukere løste en enkel ominstallering av VC Redist-programvaren problemet i det minste midlertidig. Derfor kan du prøve lykken ved å installere VC Redist på nytt og sjekke om det løser dette problemet for deg. For å gjøre det:

 1. Trykk på "Windows" + "R" for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “appwiz.cpl” og trykk “Enter”.
 3. Høyreklikk på hver forekomst av "Microsoft Visual C ++" her og velg "Avinstaller".
 4. Følg instruksjonene og kontroller at alle forekomster er fjernet.
 5. Last ned VC Redist-programvaren herfra og kjør den kjørbare.
 6. Installer programvaren ved å følge instruksjonene på skjermen, og sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det