Huion Pen fungerer ikke

Huion Pen kan ikke fungere på datamaskinen din primært på grunn av inkompatibilitetsproblemer, drivere og andre konflikter med Windows-operativsystemet. Pennen slutter enten å svare helt, fungerer ikke på bestemte deler av skjermen eller vil dø ned etter en kort stund da den ble startet. Dette er en pågående sak og har skjedd siden ganske lang tid.

Huion er et populært selskap som leverer grafikkbrett og penner til brukerne. Disse produktene er av forskjellige kategorier, inkludert nybegynnerprodukter til profesjonelt utstyr som brukes i grafikkindustrien. Det anses å være en konkurrent til Wacom og dens serie med grafiske nettbrett og penner. I denne artikkelen vil vi gå gjennom alle de forskjellige årsakene til hvorfor dette problemet oppstår, og hva de mulige løsningene er for å løse problemet.

Hva får Huion Pen til ikke å fungere?

Etter å ha sjekket flere rapporter og kombinert vår undersøkelse med resultatene fra brukerfellesskapet, diagnostiserte vi flere aktører på grunn av hvilke Huion Pen ikke fungerte som forventet. Her er noen av de vanligste årsakene:

 • Batterier: Selv om denne virker åpenbar, kom vi over flere tilfeller der Huion-pennen ikke fungerte som forventet på grunn av svake eller ufullstendige batterier. Hvis du bytter ut batteriene eller sørger for at de er satt inn riktig, kan det løse problemet.
 • PC i feiltilstand: Dette er et veldig vanlig scenario. Datamaskiner har en tendens til å gå inn i feiltilstander der de på grunn av noen få korrupte konfigurasjonsfiler nekter å oppdage eksterne tilkoblede enheter. Her vil vi slå datamaskinen av og kontrollere om problemet er løst.
 • Windows Ink: Windows Ink er en fin funksjon utviklet av Microsoft selv for å imøtekomme eksterne penner eller grafiske enheter koblet til datamaskinen. Det gir rask tilgang til notater og forbedret kompatibilitet. Denne funksjonen er ment å lette pennene / grafikkbrettene, men er kjent for å forårsake flere problemer.
 • Driverproblem : Dette er kanskje den vanligste grunnen til at Huion-pennen ikke fungerer sammen med datamaskinen din. Feil eller korrupte drivere som er installert, kan forhindre pennen i å samhandle med systemet. dermed forårsaker at den ikke fungerer som den skal.
 • Nettbrett: Hvis du eier en hybrid-bærbar PC som også inneholder en berøringsskjerm, og du prøver å bruke Huion med den, er det sjanser for at den ikke vil fungere hvis det spesifikke alternativet ikke er valgt. Her kan vi navigere til Huion-innstillinger og endre kompatibilitetsalternativene derfra.
 • Søvninnstillinger: Hvis du kommer over et problem der pennen slutter å virke etter en stund med å være inaktiv, er sjansen stor for at Huion blir sendt i hvilemodus av systemet, og når du prøver å vekke den, initialiserer den ikke. Deaktivering av søvninnstillinger hjelper her.
 • Pennekompatibilitet med nettbrett: Hver tablett av Huion har spesifikke penner som kan fungere med den. Hvis du prøver å få en annen penn til å fungere med et nettbrett som ikke støttes, vil du ikke kunne synkronisere de to.
 • USB-porter: Sist, men ikke minst, kan USB-porter på datamaskinen din også være skyldige i situasjonen du står overfor. Nettbrettet og pennen er vanligvis koblet til en USB-port på datamaskinen din, og hvis USB-porten er feil, vil du oppleve tilkoblingsproblemer.

Merk: Ikke alle disse årsakene kan være aktuelt i ditt tilfelle, ettersom hver datamaskinkonfigurasjon og brukstilfelle er forskjellige.

Før du går videre, må du sørge for at du er logget på som administrator på datamaskinen din. Videre bør du også ha en aktiv internettforbindelse da vi laster ned drivere i løsningene. Start fra den første løsningen og arbeid deg ned når vi lister opp hver løsning i henhold til dens kompleksitet.

Forutsetning: Kontrollere penn / nettbrett for skader

Før vi hopper inn i løsningene, må du sørge for at Huion-pennen / nettbrettet ikke blir skadet fysisk på noen måte. Hvis pennen eller grafikkbrettet er skadet fysisk, vil denne opplæringen ikke fungere for deg som forventet.

Du kan enkelt se etter fysiske skader ved å inspisere spissen på pennen og også tabletten for eventuelle støt i overflaten. Du bør også se om nettbrettet faktisk slår seg på når det er koblet til datamaskinen (du skal se litt indikatorlampe). Når du er sikker på at det ikke er noe maskinvareproblem, kan du fortsette med løsningene som er oppført nedenfor.

Merk: Sørg også for at du har ekte Huion-produkter. Hvis du bruker en forfalskning, vil ikke løsningene nedenfor fungere med maskinvaren din.

Løsning 1: Kontrollere kompatibilitet

Det første trinnet i feilsøkingsprosessen vil være å kontrollere pennens kompatibilitet med grafikkbrettet du bruker. Huion-penner er vanligvis programmert til å bare kjøre med Huion-tabletter. Hvis du prøver å kjøre pennene på andre grafiske nettbrett, vil du ikke kunne bruke den.

Videre støttes ikke alle Huion-pennene av alle Huion-grafikkbrett. Hvis du bruker en penn som fulgte med nettbrettet, er du klar. Hvis ikke, bør du åpne Huions offisielle nettside og sjekke der.

Løsning 2: Kontrollere Huion Pen-batterier

Dette er kanskje det mest grunnleggende og viktigste trinnet som vi bør utføre i feilsøkingsprosessen. Hvis batteriene i pennen din på en eller annen måte ikke er satt inn ordentlig, vil de ikke kunne gi energi. Åpne pennen (ved å vri den) og sjekk deretter om polene på batteriet er riktig tilkoblet.

Videre bør du også sjekke om batteriene er på full nivå. Hvis batteriene på en eller annen måte er tømt eller tomme i pennene dine, vil de ikke overføre informasjon riktig og dermed forårsake problemer. Bytt ut batteriene om nødvendig, og sjekk igjen. Bare hvis du er helt sikker på at batteriene er i orden, kan du fortsette.

Løsning 3: Sykle datamaskinen

En annen ting å prøve før du starter andre løsninger, er å sykle datamaskinen helt. Som vi nevnte tidligere i årsakene, er det tilfeller der datamaskinen din går i feiltilstander, på grunn av hvilken den ikke leser all konfigurasjonen riktig. Enten dette eller datamaskinen klarer ikke å samhandle med nettbrettene riktig. Her i denne artikkelen vil vi starte datamaskinen på nytt helt og fjerne all strømmen, slik at alle midlertidige konfigurasjoner blir slettet og blir satt som standardverdier.

 1. Slå datamaskinen helt av ved å slå den av og koble fra strømkabelen og også alle eksterne eksterne enheter som er koblet til den.
 2. tar du ut batteriet på den bærbare datamaskinen ved å skyve spakene eller trykke på dem avhengig av modell.
 1. Trykk og hold inne av / på-knappen i rundt 5-8 sekunder. All strøm vil bli tømt fra datamaskinen din. La den bærbare datamaskinen sitte i rundt 4-5 minutter.
 2. Nå kobler du alt til igjen og starter datamaskinen. Sjekk om problemet er løst og Huion Pen fungerer som den skal.

Løsning 4: Aktivering av Support TabletPC

Som nevnt tidligere, kan det være kompatibilitetsproblemer med Huion-nettbrettet ditt med datamaskinen du bruker. For å imøtekomme dette scenariet har Huion gitt ut et alternativ av "Support TabletPC" som muliggjør støtte for nettbrett-PC-er med din Huion-enhet. Du kan alltid tilbakestille endringene hvis dette ikke passer deg.

 1. Se på oppgavelinjen til stede nederst til høyre på skjermen, og du vil se et nettbrettikon (sørg for at Huion er koblet til datamaskinen din). Start den.
 2. Nå vil et lite vindu komme frem. Sjekk muligheten for Support TabletPC og sparerendringer.
 3. Start datamaskinen på nytt og kontroller om problemet er løst for godt.

Løsning 5: Deaktivering av Windows-blekk

Windows Ink er en fin funksjon som er inkludert i de siste iterasjonene av Windows 10, som lar brukerstøtte bruke tredjeparts pennenheter med Windows selv. Det er mange andre applikasjoner som følger med Windows Ink, som inkluderer Sketchpad, Sticky notes osv. I tillegg til disse, gir Windows Ink også brukere tilgang til andre funksjoner som inkluderer følgende:

 • Digital blekk : Bruk av forbedrede digitale markerings- og blekkverktøy som finnes i kategorien Gjennomgang i aktuelle applikasjoner.
 • Windows-inngangspanel : Bruk håndskrift eller tastaturet på skjermen for å skrive inn tekst direkte med Wacom-pennen.
 • Håndskriftgjenkjenning : Konverter håndskrift direkte til teksten.

Selv om Windows Ink er testet for å fungere med alle tredjepartspenner inkludert Huion, er det tilfeller der de ikke fungerer som forventet. Dette kan være på grunn av feil konfigurasjon av pennen eller kompatibilitetsproblemer mellom de to. Vi vil prøve å deaktivere Windows Ink og se om dette gjør susen for oss.

 1. Naviger til Innstillinger for Huion og åpne ' Huion Properties '.
 2. Velg kategorien 'Mapping' og sørg for at alternativet " Bruk Windows Ink " ikke er merket av . Lagre endringer og avslutt.

Løsning 6: Oppdatering av driverne

Som en siste utvei, vil vi prøve å oppdatere Huions drivere og se om dette gjør susen. Drivere er hovedkomponentene som formidler informasjon mellom datamaskinens programvare og maskinvarekomponentene (for eksempel nettbrettet / pennen). Hvis sjåførene på en eller annen måte ikke fungerer, vil du ikke kunne bruke pennen riktig.

Det er mange tilfeller hvorfor drivere kanskje ikke fungerer i ditt tilfelle. Hvis driverne på en eller annen måte er korrupte eller utdaterte, er de kanskje ikke synkroniserte med den nåværende Windows-oppdateringen. På den annen side er det kjent at nyere drivere også forårsaker problemer. I denne løsningen vil vi navigere til Huions offisielle nettside og laste ned driverne derfra. Hvis disse driverne fungerer, vel og bra. Hvis de nyeste driverne ikke fungerer, vil vi laste ned en eldre driver og se om det gjør susen.

 1. Naviger til Huions støttenettsted.
 2. Finn nå nettbrettet, og last ned driveren til et tilgjengelig sted etter at du har valgt Windows.
 3. Pakk ut mappen og pakk ut innholdet. Forsikre deg om at nettbrettet er koblet til datamaskinen.
 4. Høyreklikk nå på den kjørbare filen og velg Kjør som administrator .
 5. Når den kjørbare installerer driverne, må du starte datamaskinen på nytt og deretter kontrollere om problemet er løst.

Merk: Hvis nyere drivere ikke fungerer, bør du vurdere å installere eldre. Du kan også sjekke artikkelen vår om hvordan du avinstallerer drivere på Wacom. Metodene er noe like.

Løsning 7: Testing på andre USB-spor

USB-sporet du kobler til Huion-nettbrettet, fungerer kanskje ikke som forventet. Det er ikke ut av det blå hvis noen USB-porter ikke støtter nettbrettet mens noen av dem gjør det. Test mottakeren på andre USB-spor. Hvis du eier en PC, kan du prøve å koble mottakeren til sporenebaksiden av PCen . Hvis du har en bærbar PC , kan du prøve å koble til alle USB-sporene som er tilstede på begge sider av datamaskinen .

Du bør også ta hensyn til 2.0 eller 3.0 USB-spor. Hvis du bruker en USB-hub fra tredjepart, kan du prøve å koble nettbrettet til en riktig USB-port som er inne i datamaskinen.

Vurder å starte nettbrettet på nytt og sjekk om problemet ved hånden er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det