Slik løser du Windows Update-feil 0xc8000222

Windows System Update Readiness Tool, er en programvarepakke utviklet av Microsoft for å hjelpe til med å løse problemer som forhindrer at Windows Updates kan brukes. Dette verktøyet kjører en helsesjekk på operativsystemet for å sikre at Windows Update-prosessen kan fortsette.

Feilkode 0xC8000222 er en Windows Installer feilkode. Dette kan skje når du prøver å installere spesifikke oppdateringer eller selve beredskapsverktøyet. Selv beredskapsverktøyet er avhengig av Windows Update-prosessen. En virus- eller malware-infeksjon bør alltid utelukkes, da det kan forårsake mange uventede feil med et operativsystem. Andre ganger kan viktige delte biblioteker bli korrupte, noen ganger på grunn av et virus- eller malware-problem. Andre ganger kan Windows Update-konfigurasjonen eller nedlastingsbufferen bli ødelagt og tømme det løser problemet.

Nedenfor er noen metoder for å hjelpe deg med å løse dette problemet. Vennligst løp gjennom dem i den oppførte rekkefølgen, og test Windows Update i mellom. Disse løsningene skal ikke kreve en omstart i mellom, med mindre du blir bedt om det av kommandoene som kjøres.

Hvordan kjøre kommandoprompt som administrator

Et par av disse metodene krever at kommandoer kjøres som administrator ved ledeteksten. Her er instruksjoner for hvordan du gjør det. I Windows 8 og nyere høyreklikker du på "Start-menyen" og velger "Kommandoprompt (administrator)". Hvis brukerkontokontroll (UAC) er aktivert, blir du bedt om å la Windows Command Processor kjøre med eskalert tilgang. Velg “Ja”.

2016-09-30_120954

Metode 1: Kjør MalwareBytes og / eller SuperAntiSpyware

For Malwarebytes, sørg for at databaseversjonen er den siste og klikk "Oppdater" på hovedskjermen før du kjører skanningen. Versjonen skal angi gjeldende dato. Når den er oppdatert, klikker du på "Skann nå". Det kan ta ganske lang tid å fullføre, avhengig av størrelsen på harddisken og antall filer. Når du er ferdig, fjerner du noen av truslene som er angitt med resultatene. Det kan be deg om å starte på nytt for å kunne fjerne. Vennligst gjør på den tiden.

Kjør deretter SUPERAntiSpyware. Forsikre deg om at den nylig er oppdatert i nederste høyre hjørne. Det vil indikere tiden i nederste høyre hjørne, men for beste praksis, klikk “Klikk her for å se etter oppdateringer” uansett. Neste klikk, “Skann denne datamaskinen”. Du kan forlate standardinnstillingene og klikke "Fullfør skanning".

Metode 2: Kjør SFC (systemfilkontroll)

Kjør kommandoen “ sfc / scannow ” ved ledeteksten som administrator . Denne prosessen kan ta fra 10 minutter til en time. Det vil liste trinnene underveis med en prosent fullført. På slutten vil den indikere om den fant noen problemer, og i så fall om noen problemer ble reparert.

sfcscannow

Metode 3: Fjern Windows Update-konfigurasjon og hurtigbuffer

I Windows 8 og nyere høyreklikker du på " Start-menyen " og velger " Kommandoprompt (administrator) ". Hvis brukerkontokontroll (UAC) er aktivert, blir du bedt om å la Windows Command Processor kjøre med eskalert tilgang. Velg “ Ja ”.

Kjør deretter " net stop wuauserv " ved ledeteksten og vent på meldingen som indikerer " Windows Update-tjenesten ble stoppet vellykket ".

Kjør “ ren c: \ windows \ SoftwareDistribution softwaredistribution.old ” for å gi nytt navn til den gamle og få Windows Update-tjenesten til å gjenskape denne mappen.

Til slutt, kjør " net start wuauserv " og vent på meldingen om at " Windows Update-tjenesten ble startet vellykket ".

2016-09-30_121028

På dette tidspunktet, prøv å kjøre beredskapsverktøyet igjen.

Metode 4: Start på nytt

Hvis ingen av metodene ovenfor fungerer, og du ikke har startet på nytt, må du starte på nytt på dette punktet og prøve igjen.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det