Hvordan installere DirectX på en Windows-datamaskin på nytt

Microsoft DirectX er en serie programmeringsgrensesnitt som lar programvare kommunisere med datamaskinens maskinvare. DirectX er designet for å brukes til multimediaformål - det være seg lyd eller video, det være seg for gjengivelse av video og lyd for et spill eller for gjengivelse av video og lyd for en videofil. Hensikten med DirectX er i utgangspunktet å tillate Microsoft-plattformer som Windows-operativsystemet å jevnt og effektivt kommunisere med datamaskinens grafikk- og lydmaskinvare for å gi brukeren den best mulige multimediaopplevelsen. DirectX har vært en konstant gjennom alle de forskjellige formene Windows-operativsystemet har tatt, med forskjellige, nyere versjoner av DirectX som følger med nyere iterasjoner av Windows.

Som tilfellet er med alle andre Windows-komponenter, kan ting spontant gå galt med DirectX, og når de gjør det, står brukeren overfor en rekke forskjellige multimediaproblemer på datamaskinen. Fra å være låst ut av favorittspillene sine til å ikke kunne spille av video eller lydfiler, er det mye du må tape hvis DirectX slutter å fungere som det skal. I tilfelle DirectX går i stykker, er det mye du kan gjøre for å prøve å fikse det - først og fremst bør du kjøre en SFC-skanning ettersom DirectX-filer er klassifisert som systemfiler, og en SFC-skanning er designet for å skanne etter og fikse problemer med systemfiler på en Windows-datamaskin.

Hvis en SFC-skanning ikke løser problemet, blir reinstallering av DirectX det anbefalte tiltaket for deg. På hver versjon av Windows er DirectX imidlertid integrert i operativsystemet og er en del av det, så det er ganske enkelt ikke mulig å avinstallere det helt og deretter installere det på nytt. Det er imidlertid andre måter å få jobben gjort. Hvis du vil installere DirectX på nytt på en Windows-datamaskin, er følgende de to beste måtene du kan gjøre om det:

Metode 1: Reparer installasjon av DirectX ved hjelp av DirectX End-User Runtime Web Installer

På alle versjoner av Windows som for øyeblikket støttes av Microsoft, installeres DirectX via Windows Update, og oppdateringer for DirectX sendes også gjennom Windows Update. Det eksisterer imidlertid en omfordelbar installasjonspakke for DirectX som Windows ga ut i 2010. Denne omfordelbare kan brukes til å reparere installasjonen av DirectX - det overskriver alle DirectX-filer på en Windows-datamaskin med nye, og blir kvitt skadede eller ødelagte, som er ambisjonen om en reinstallasjon. For å reparere installere DirectX på en Windows-datamaskin ved hjelp av DirectX End-User Runtime Web Installer, må du:

 1. hit , klikk på Last ned og følg instruksjonene på skjermen for å laste ned DirectX End-User Runtime Web Installer .
 2. Når DirectX End-User Runtime Web Installer er lastet ned, naviger til hvor du lagret den og kjør den.
 3. Følg instruksjonene på skjermen, og det nedlastede installasjonsprogrammet vil pakke ut alle DirectX-sluttbrukerens Runtime Web Installer -filer og plassere dem i en katalog du velger.
 4. Naviger til mappen du hadde det nedlastede installasjonsprogrammet, pakke ut filene til DirectX End-User Runtime Web Installer , finn en fil som heter DXSETP.exe og dobbeltklikk på den for å kjøre den.
 5. Følg instruksjonene på skjermen og instruksjonene for å komme gjennom veiviseren, på slutten av hvilken DirectX på datamaskinen din vil bli reparert / installert på nytt.

Når reparasjonsinstallasjonen er ferdig og støvet, er du fri til å slette mappen full av DirectX End-User Runtime Web Installer-filer opprettet av installasjonsprogrammet du lastet ned fra Microsofts nettsted.

Metode 2: Rull tilbake versjonen av DirectX du har, og oppdater den deretter

En annen måte du i utgangspunktet kan oppnå alt du gjør når du avinstallerer og deretter installerer noe på nytt, i sammenheng med DirectX på en Windows-datamaskin, er å rulle tilbake versjonen av DirectX du har til en eldre versjon, og deretter oppdatere den til den siste tilgjengelige versjon. For å gjøre det, må du:

 1. Trykk på Windows-logotasten + R for å åpne en Kjør- dialog.
 2. Skriv inn regedit i dialogboksen Kjør, og trykk på Enter for å starte Registerredigering .
 3. I den venstre ruten i Registerredigering , naviger til følgende katalog:

  HKEY_LOCAL_MACHINE > PROGRAMVARE > Microsoft

 4. I venstre rute i Registerredigering klikker du på DirectX- undernøkkelen under Microsoft- nøkkelen for å se innholdet i høyre rute.
 5. I høyre rute i Registerredigering , finn en registerverdi med tittelen Versjon og dobbeltklikk på den for å endre den.
 6. Bytt ut 4.09.00.0904 i Verdidata: -feltet med 4.08.00.0904 og klikk på OK . Å gjøre det vil rulle tilbake versjonen av DirectX du har på datamaskinen din til en eldre versjon, eller i det minste er det det Windows vil tro har skjedd.

  Merk: Verdiene som er beskrevet i dette trinnet, er eksklusive for Windows XP, Windows Vista og Windows 7. Denne metoden kan også brukes på nyere versjoner av Windows, men verdiene vil variere - alt du trenger å gjøre er imidlertid bare å endre verdi for hvilken versjon av DirectX du har til verdien av en eldre versjon.

 7. Lukk Registerredigering .
 8. Nå er alt du trenger å gjøre å prøve å installere DirectX - det vil føre til at Windows ser at du tilsynelatende har en eldre versjon av DirectX på datamaskinen din, og Windows vil installere den siste tilgjengelige versjonen for datamaskinen din for å avhjelpe situasjonen. Dette kan oppnås ved å kjøre Windows Update eller ved å kjøre DirectX End-User Runtime Web Installer som beskrevet i metode 1 .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det