Fix: Steam Library-mappe er ikke skrivbar

Standardplasseringen for nye Steam-spill ligger i samme mappe der du bestemte deg for å installere Steam i, og det er vanligvis i Program Files >> Steam >> SteamApps >> Common. Imidlertid begynner visse problemer å vises hvis du prøver å lage et nytt bibliotek for Steam-spill, spesielt hvis biblioteket er plassert på en ekstern SSD- eller HDD-stasjon.

Dette problemet vises ikke utelukkende i dette scenariet, og det er mange forskjellige årsaker til det. Likevel kan du følge noen av metodene nedenfor for å prøve å løse problemet ganske enkelt!

Løsning 1: Forsikre deg om at mappen ikke er skrivebeskyttet

Hvis problemet oppstår under installasjonen eller oppdateringen av et Steam-spill, kan du like godt prøve å navigere til biblioteksmappen din og sjekke om mappen har skrivebeskyttet riktig. Hvis den gjør det, kan du prøve å slå den av og sjekke om det faktisk løser problemet.

 1. Først av alt, la oss fjerne nedlastingsprosessen for å starte den på nytt. Lukk Steam-klienten din helt ved å høyreklikke på ikonet på systemstatusfeltet og velge Avslutt.
 2. Naviger til C >> Programfiler >> Steam >> SteamApps >> nedlastingsmappe og slett den nummererte mappen som tilsvarer det problematiske spillet. Du finner nummeret her ved å søke etter spillet ditt og sjekke AppID-nummeret ved siden av det.

 1. Hvis mappen ikke kan slettes, må du kanskje ta eierskap til den. Høyreklikk mappen, klikk Egenskaper, og klikk deretter kategorien Sikkerhet. Klikk på Avansert-knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
 2. Klikk på Endre-lenken ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.

 1. Velg brukerkontoen via Avansert-knappen, eller skriv bare brukerkontoen din i området som sier 'Angi objektnavnet du vil velge' og klikk OK. Legg til brukerkontoen din.
 2. Hvis du vil endre eier av alle undermapper og filer i mappen, kan du eventuelt merke av for "Erstatt eier på undercontainere og objekter" i vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger". Klikk OK for å endre eierskapet. Prøv å slette det etterpå.

Etter dette vil vi prøve å fjerne den skrivebeskyttede egenskapen fra bibliotekmappen du bruker, som hjalp de fleste brukere med å løse problemet umiddelbart.

 1. Finn bibliotekmappen der spillene dine skal installeres og lastes ned. Den vanlige plasseringen er C >> Programfiler >> Steam >> SteamApps. Feilen vises imidlertid vanligvis med mapper som er lagt til av brukerne, så sørg for at du navigerer til den.

 1. Høyreklikk på den problematiske mappen og klikk på Egenskaper-alternativet fra hurtigmenyen. Hold deg i kategorien Generelt og finn attributtseksjonen nederst. Fjern boksen ved siden av skrivebeskyttet alternativ, og klikk på Bruk før du avslutter. Sjekk om problemet fremdeles vises.

Løsning 2: Installer det problematiske spillet på nytt

Hvis problemet vises under en oppdatering for et eksisterende spill på datamaskinen din, og hvis problemet ikke dukket opp før for det samme spillet og for samme mappe, kan det bare være en feil som kan løses ved å installere spillet på nytt.

Det er en enkel, men tidkrevende prosess på grunn av at du må laste ned spillfilene på nytt. Det gode er at du ikke mister noe av fremgangen din, siden den er knyttet til Steam-kontoen din.

 1. Først og fremst må du sørge for at du er logget på med en administratorkonto, da du ikke vil kunne slette programmer med noen annen konto.
 2. Sørg for at filene dine blir sikkerhetskopiert med Steam Cloud for å sikre at du ikke mister fremgangen i spillet.
 1. Klikk på Start-menyen og åpne Kontrollpanel ved å søke etter det. Alternativt kan du klikke på tannhjulikonet for å åpne innstillingene hvis du bruker Windows 10.
 2. I Kontrollpanel velger du å vise som: Kategori øverst til høyre og klikker på Avinstaller et program under Programmer-delen.

 1. Hvis du bruker Innstillinger-appen på Windows 10, skal du klikke på Apper umiddelbart åpne en liste over alle installerte programmer på din PC.
 2. Finn det problematiske spillet i Kontrollpanel eller Innstillinger, og klikk på Avinstaller.
 3. Steam-klient bør starte etter en stund og be deg om å bekrefte valget ditt og slette spillfilene fra datamaskinen din. Forsikre deg om at du bekrefter valget ditt og vær tålmodig til prosessen er ferdig.
 4. Installer spillet på nytt ved å navigere til Steam-klientens bibliotekområde og finne spillet ditt fra listen til venstre i vinduet. Høyreklikk på spillet og velg alternativet Installer spill. Det bør starte nedlastings- og installasjonsprosessen umiddelbart. Sjekk om du fortsatt får den samme feilen.

Løsning 3: Utfør en mappefiks fra klienten

Steam-klienten har faktisk en metode for å fikse den nåværende biblioteksmappen enkelt, og denne funksjonen har vist seg nyttig, selv når du håndterer disse feilene. Det er mange brukere som hevder at denne enkle metoden har klart å løse problemet etter at løsningene ovenfor har mislyktes, så sørg for at du prøver det!

 1. Åpne Steam-klienten din ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet eller ved å søke etter den i Start-menyen og klikke på det første resultatet.
 2. Klikk på Steam-alternativet på menyen øverst i klientvinduet og velg Innstillinger. I innstillingsvinduet navigerer du til nedlastingsfanen og klikker på Steam-bibliotekets mappeknapp øverst i vinduet.

 1. Finn mappen der det problematiske spillet ditt ligger. Du bør kunne se standard bibliotekmappe (C >> Programfiler >> Steam) samt alle mappene du har lagt til manuelt. Velg den du vil fikse, høyreklikk på den og velg alternativet Reparer biblioteksmappe.
 2. Bekreft eventuelle UAC-meldinger, og du ser et Steam Client Service-vindu åpent med et "Command-Prompt-like" -grensesnitt. Vent en stund for å reparere mappen - Den bør lukkes av seg selv, så sjekk om problemet ditt er løst etterpå.

Løsning 4: Bruk en mappe som er annen enn programfiler

Hvis Program Files-mappen på datamaskinen din har blitt skrivebeskyttet på en måte, vil du kanskje endre standard biblioteksmappe på datamaskinen din og sette den til en ny, forhåpentligvis løse problemet du står overfor. Lykke til!

 1. Lag en mappe hvor du vil. Den mappen er der det problematiske spillet blir lastet ned, så sørg for at det er god plass på det bestemte stedet. Forsikre deg om at du deaktiverer den skrivebeskyttede egenskapen, akkurat som i løsning 2, andre del.
 2. Høyreklikk på Steam-klienten din enten på skrivebordet eller i Start-menyen og velg Kjør som administrator.

 1. Deretter klikker du på Steam-alternativet på menyen øverst i klientens vindu og velger Innstillinger. I innstillingsvinduet navigerer du til nedlastingsfanen og klikker på Steam-bibliotekets mappeknapp øverst i vinduet.
 2. Klikk på Legg til biblioteksmappe og velg mappen du har opprettet i trinn 1 i denne løsningen. Hver gang du prøver å laste ned og installere et spill, blir du bedt om å velge hvor du skal installere.
 3. Avinstaller spillet ved å navigere til fanen Bibliotek i Steam-klienten, finne spillet ditt i listen til venstre i vinduet, høyreklikke på det og velge alternativet Avinstaller.

 1. Prøv å installere det igjen fra biblioteket, og sørg for at du velger den nye mappen for installasjonen. Høyreklikk på spillet i biblioteket og velg Installer. Sjekk om problemet er borte.

Løsning 5: Start datamaskinen på nytt

Dette kan se ut som den forenklede løsningen som aldri fungerer, men det er mange brukere som ganske enkelt ikke trodde at omstart av datamaskinen vil løse det, men til slutt. Forsikre deg om at du starter datamaskinen på nytt ofte, da det er feil som vises når systemet har kjørt for lenge, og omstarter det på en måte, løser dette problemet.

Klikk på Start-menyen og klikk på av / på-knappen. Velg Start på nytt og vent til datamaskinen din starter opp igjen. Sjekk om problemet er borte nå.

Løsning 6: Sjekk stasjonen for feil

Hvis problemet ikke er direkte knyttet til Steam-problemer, kan det være harddiskkorrupsjonen som forårsaker problemet, eller det kan ha vært noen feil som lett kan løses. Uansett er det en enkel måte å kjøre en skanning etter feil på harddisken din (eller en hvilken som helst annen lagringsenhet der spillene dine kan være plassert). Dette har hjulpet flere brukere, og det er veldig enkelt å gjøre det!

 1. Åpne denne PCen eller Min datamaskin, avhengig av hvilken versjon av Windows du har installert. Du kan komme dit ved å åpne Windows Explorer-grensesnittet og klikke på Denne PCen / Min datamaskin i navigasjonsruten til venstre.
 2. Høyreklikk på stasjonen der det problematiske spillet ditt ligger, og velg Egenskaper-alternativet. I vinduet Egenskaper navigerer du til Verktøy-fanen og klikker på Kontroller under Feilkontroll-delen.

 1. Følg instruksjonene på skjermen for å komme videre og ha tålmodighet for verktøyet til å skanne harddisken, da det definitivt vil ta en stund. Start datamaskinen på nytt etterpå, og sjekk om problemet er borte.

Løsning 7: Forsikre deg om at du legger til damp i Antivirus unntak

Antivirusverktøy bør ikke forstyrre driften av normale, pålitelige programmer som Steam, men de gjør det noen ganger, og det er et faktum som har pågått i mange år nå. Dette skjer ofte med gratis antivirusverktøy som Avast eller AVG, men problemet kan løses ganske enkelt ved å legge til Steam i unntakslisten uten å måtte avinstallere eller endre antivirusprogrammet du bruker.

 1. Åpne antivirusgrensesnittet ved å dobbeltklikke på ikonet på systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen nederst i vinduet) eller ved å søke etter det i Start-menyen.
 2. Innstillingen Unntak eller unntak er plassert på forskjellige steder med hensyn til forskjellige antivirusverktøy. Det kan ofte bli funnet uten mye bry, men her er noen raske guider for hvordan du finner det i de mest populære antivirusverktøyene:

Kaspersky Internet Security : Hjem >> Innstillinger >> Tillegg >> Trusler og unntak >> Eksklusjoner >> Spesifiser pålitelige applikasjoner >> Legg til.

AVG : Hjem >> Innstillinger >> Komponenter >> Web Shield >> Unntak.

Avast : Hjem >> Innstillinger >> Generelt >> Eksklusjoner.

 1. Du må legge til Steams viktigste kjørbare fil i boksen som vises og ber deg om å navigere til filen. Den skal være i samme katalog som du installerte den (C >> Programfiler >> Steam >> Steam.exe er vanligvis stedet). Hvis du har en snarvei på skrivebordet, høyreklikker du på den og velger Åpne filplassering.
 2. Sjekk om du nå kan åpne filen. Hvis det fremdeles ikke fungerer, kan du prøve å starte datamaskinen på nytt og prøve på nytt.

Løsning 8: Ta eierskap til mappen og gi skrivetillatelser

Hvis feilen sier at mappen ikke kan skrives, er det fullt mulig at du ikke har tilstrekkelige tillatelser til å skrive og lese fra den mappen. Dette kan oppstå på grunn av en rekke forskjellige årsaker, og det er ganske greit å fikse det hvis du har tålmodighet.

 1. Høyreklikk bibliotekmappen du bruker, klikk Egenskaper og klikk deretter kategorien Sikkerhet. Klikk på Avansert-knappen. Vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger" vises. Her må du endre eier av nøkkelen.
 2. Klikk på Endre-lenken ved siden av "Eier:" - etiketten. Vinduet Velg bruker eller gruppe vises.

 1. Velg brukerkontoen via Avansert-knappen Legg til brukerkontoen din.
 2. Hvis du vil endre eier av alle undermapper og filer i mappen, kan du eventuelt merke av for "Erstatt eier på undercontainere og objekter" i vinduet "Avanserte sikkerhetsinnstillinger". Klikk OK for å endre eierskapet.
 3. I kategorien Sikkerhet i bibliotekmappens Egenskaper-vindu, klikk på Rediger for å endre tillatelser og velg din personlige brukerkonto du setter eierskapet til. Endre tillatelser til Full Control og bruk endringene. Sjekk om problemet oppstår lenger.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det