Hva er: CTF Loader & lsquo; ctfmon.exe & rsquo;

Hvis du opplevde treg systemytelse og sjekket oppgavebehandling, eller hvis du bare så en prosess med navnet ctfmon.exe kjører i oppgavebehandling, lurer du kanskje på hva denne prosessen er. Ctfmon.exe kan vises og forsvinne fra oppgavebehandling. For noen mennesker kan det ikke føre til ytelsesproblemer, men de kan bare være nysgjerrige på om prosessen er legitim eller et virus / skadelig programvare. Selv om prosessen ikke bruker mye ressurser, kan det være plagsomt for mange brukere å ikke vite hvilket program som starter prosessen.

Ctfmon.exe-filen er relatert til CTF (Collaborative Translation Framework) Loader. Dette er en tjeneste som brukes til å gi tekststøtte for håndskrift og talegjenkjenning. Denne filen er ansvarlig for å aktivere Microsoft Office Language Bar og alternativ brukerinntasting Tekstinntastingsprosessor. Så denne filen er en legitim fil som skal kjøres når det er nødvendig. Imidlertid, hvis filen fortsetter å vises i oppgavebehandling og bruker mange ressurser, kan det være et rødt flagg. Det er to tilfeller her. Den første er at det er en app som kjører som starter ctfmon.exe, men du er bare ikke sikker på appen som bruker CTF Loader. Hvis du for eksempel bruker håndskriftmodus i Windows, er det normalt å se ctfmon.exe i oppgavebehandling.Det andre tilfellet er at du er sikker på at du ikke bruker en app som kan starte ctfmon.exe. I dette tilfellet bør du være forsiktig, spesielt hvis ctfmon.exe bruker mange ressurser.

Det er et par måter å kontrollere ctfmon.exe på. Fortsett å gå gjennom hver metode som er oppført nedenfor til problemet er løst.

Tips

 • Hvis du kontinuerlig ser en CTF Loader-feil eller ekstrem ytelsesnedgang på grunn av ctfmon.exe, spesielt etter oppdatering av Windows, vil løsningen være å gå tilbake til den eldre Windows-versjonen. Det er Windows-oppdateringer som er kjent for å forårsake dette problemet med CTF Loader. En enkel måte å gå tilbake til den eldre versjonen er å trykke på Windows-tasten > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Gjenoppretting > Klikk Kom i gang i seksjonen Gå tilbake til forrige versjon av Windows 10
 • Sjekk plasseringen C: \ Windows \ System32 eller C: \ Windows \ SysWOW64. Du bør kunne finne den legitime kjørbare filen på en av disse stedene, avhengig av om du har 32-biters eller 64-biters versjon. Hold Windows-tasten og trykk E > Hold Windows-tasten og trykk F > Skriv exe i søkefeltet og trykk Enter . Slett alle ctfmon.exe-filene du finner andre steder enn de som er nevnt ovenfor, og skann datamaskinen.

Metode 1: Deaktiver berøringstastatur og håndskriftpanel

Den vanligste løsningen på dette problemet er å bare deaktivere Touch Keyboard and Handswriting-tjenesten. Hvis du er sikker på at du ikke trenger denne tjenesten eller bruker mye ressurser, kan du deaktivere den.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv services.msc og trykk Enter

 1. Finn og dobbeltklikk på en tjeneste som heter Touch Keyboard and Handswriting panel

 1. Velg Deaktivert fra rullegardinmenyen i Oppstartstype- delen

 1. Klikk Bruk og velg deretter OK

Det er det. Det bør ikke kontinuerlig kjøre og hog ressursene på datamaskinen din lenger.

Merk: Hvis du har problemer med å bruke appene eller begynner å se CTF Loader-relaterte feil, kan du alltid aktivere tjenesten. Bare følg trinnene ovenfor og velg Aktivert i trinn 4.

Merk: Det er en bivirkning ved å deaktivere denne tjenesten. Du ser kanskje at oppførselen "skriv for å søke" når du trykker på Windows-tasten ikke fungerer når du deaktiverer tjenesten. I dette tilfellet aktiverer du tjenesten og prøver metode 2.

Metode 2: Bruk Oppgaveplanlegger

Du kan bruke Oppgaveplanlegger til å kontrollere når ctfmon.exe starter uten å måtte deaktivere noen tjenester eller slette noen filer. Hvis metode 1 presenterte noen feil for deg, eller hvis du ikke er komfortabel med å deaktivere en tjeneste, bør dette fungere for deg.

 1. Hold Windows-tasten og trykk på R
 2. Skriv taskchd.msc og trykk Enter

 1. Dobbeltklikk Task Scheduler Library fra venstre rute
 2. Dobbeltklikk Microsoft fra venstre rute
 3. Dobbeltklikk Windows fra venstre rute

 1. Velg TextServicesFramework fra venstre rute
 2. Høyreklikk MsCtfMonitor og velg Deaktiver (eller hvilken som helst annen utløser du ønsker)

Dette skal gjøre jobben. Nå ser du ikke CTF Loader i Oppgavebehandling.

Metode 3: Skann datamaskinen

Dette bør gjøres uten å si, men du bør skanne datamaskinen i denne situasjonen. Selv om du fulgte instruksjonene i metodene ovenfor, anbefales det å utføre en fullstendig systemskanning bare for å være på den sikre siden. Det verste som kan skje er at du vil kaste bort noen timer av dagen din.

Så last ned et antivirus- og skadevareoppdagingsverktøy etter eget valg, og kjør en fullstendig systemskanning. Hvis du ikke er sikker, vil vi anbefale Malwarebytes.

 1. Klikk her for å laste ned Malwarebytes for Windows.
 2. Når du er lastet ned, kjører du Malwarebytes og skanner systemet.

Når du er ferdig, bør systemet være fritt for skadelig programvare.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det