Fix: Adblock jobber ikke lenger på YouTube

Adblock er definitivt en av de mest nyttige nettleserutvidelsene gjennom tidene, og hovedformålet er å forhindre at annonser forstyrrer nettleseropplevelsen din. Noen mennesker synes det er det beste noensinne, og noen liker det ikke litt (avhengig av synspunkt). Imidlertid begynte folk å legge merke til at Adblock ikke fungerer så perfekt med YouTube lenger.

Noen mener det er Google som kjemper mot Adblock-brukere med tanke på at annonser brukes av Google for å tjene dem penger. Selv om kampen kan se ut til å være tapt, kan det hende vi har noen løsninger du kan prøve ut, så sørg for at du følger metodene nedenfor!

Løsning 1: Logg av Google-kontoen din

Det ser ut til at annonsene på en eller annen måte er knyttet til Google-kontoen din du bruker mens du surfer på YouTube, og det er fornuftig med tanke på det faktum at annonser vil vises basert på data samlet inn om nettleseropplevelsen din. Det ser ut til at det har hjulpet mange brukere å logge ut og tilbake til Google-kontoen din mens du surfer på YouTube, så vurder å prøve denne!

 1. Klikk på YouTube-logoen på et hvilket som helst YouTube-underdomener eller video for å åpne hjemmesiden til YouTube i nettleseren din.
 2. Klikk på pilen ved siden av navnet på kontoen din til høyre i sidens navigasjonslinje.

 1. Klikk på alternativet "Logg av" i Alternativer-panelet for å logge av YouTube.
 2. Når du besøker YouTube igjen, bør du se en påloggingsknapp øverst til høyre i nettleservinduet. Klikk på den og skriv inn påloggingsinformasjonen for kontoen din for å logge på igjen. Kontroller om annonser fremdeles vises.

Løsning 2: Deaktiver og aktiver Adblock-utvidelsen på nytt

Hovedårsaken til at folk er lei seg over at Adblock ikke fungerer på YouTube, er at alle som bruker dette verktøyet, får lange annonser som ikke kan hoppes over, og som vanligvis varer rundt et og et halvt minutt mens andre brukere kan hoppe over dem rett etter fem sekunder.

Det ser ut til at YouTube har bestemt seg for å flagge brukere som bruker Adblock ved å forhindre at de i det hele tatt hopper over annonser. Noen brukere har imidlertid rapportert at dette kan løses ved å deaktivere og aktivere utvidelsen på nytt i nettleseren din.

Microsoft Edge:

 1. Åpne nettleseren og klikk på de tre horisontale punktene øverst til høyre i nettleseren. Dette åpner rullegardinmenyen.

 2. Klikk på Extensions og finn AdBlock Extension og deaktiver den for å løse problemet.

Google Chrome:

 1. Åpne Google Chrome ved å søke etter det i Start-menyen eller ved å finne ikonet på skrivebordet og lime inn følgende lenke i adressefeltet øverst i nettleservinduet:

krom: // utvidelser /

 1. Finn AdBlock-utvidelsen i dette vinduet, og deaktiver den ved å fjerne merket for avkrysningsruten ved siden av den.

Safari:

 1. Åpne Safari-nettleseren din og klikk på Safari-menyen.
 2. Klikk på Innstillinger ... og naviger til Extensions-fanen som skal vise alle utvidelser som er installert i nettleseren din.
 3. Finn AdBlock-utvidelsen, men hold øye med alle mistenkelige utvidelser du kan støte på.
 4. Fjern haken ved siden av "Aktiver AdBlock-utvidelse" -boksen for å deaktivere den, men pass på at du ikke avinstallerer den ved å klikke på det alternativet.

Mozilla Firefox:

 1. Kopier og lim inn følgende lenke i adresselinjen til Mozilla Firefox:
om: addons
 1. Naviger til utvidelses- eller utseende-panelet, og prøv å finne AdBlock-utvidelsen.
 2. Deaktiver det ved å klikke på Deaktiver-knappen og start nettleseren på nytt hvis du blir bedt om det.

Begynn å bruke YouTube for å se at du nå kan hoppe over annonser slik andre brukere som ikke bruker Adblock, kan. Aktiver utvidelsen på nytt etter en stund ved å følge de samme trinnene.

Løsning 3: Oppdater utvidelsen til den nyeste versjonen

Dette problemet var et stort problem, og Adblock-utviklere klarte å svare raskt og gi ut en ny versjon for nesten alle nettlesere som skal løse problemet. Denne nye versjonen skal installeres automatisk så snart utviklere slipper den.

Hvis du sliter med å få den nyeste versjonen, kan du gjøre det beste hvis du avinstallerer den først ved å følge trinnene fra en av løsningene ovenfor og installere den på nytt ved å skrive navnet på hjemmesiden til butikken nettleseren din bruker og klikke på installere-knappen. Sjekk om problemet er løst.

Løsning 4: Oppdater filterlister manuelt

Selv om en oppdatering ikke ble utgitt, kan du fremdeles kjøre de gamle filterlistene som kan bli foreldet hvis siden (YouTube i dette eksemplet) har endret strukturen på noen måte. Du må sørge for at du mottar oppdateringene regelmessig, og du kan alltid oppdatere filterlisten manuelt ved å følge trinnene nedenfor:

 1. Klikk på AdBlock-knappen i nettleserens verktøylinje. Denne knappen ligger vanligvis øverst til høyre i nettleservinduet, men dette avhenger vanligvis fra en nettleser til en annen. Bare se etter logoen deres. Klikk på Alternativer etter å ha klikket på AdBlock-knappen.

 1. Naviger til FILTERLISTER-fanen til venstre navigasjonsmeny og klikk på oppdater nå.
 2. Vent til alle listene er oppdatert, og sjekk om annonser fortsatt vises på YouTube etter at du har startet datamaskinen på nytt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det