Hvordan få Fallout 3 til å fungere på Windows 10

Fallout 3 er et actionrollespill med åpen verden opprettet av Bethesda og utgitt til verden på flere plattformer tilbake i 2008. Et av de mest vellykkede spillene på ikke bare sin tid, men også sjangeren, Fallout 3 var årsaken til at tusenvis av spillere begynte å idolisere Fallout-serien. Bevis på Fallout 3s enorme popularitet og suksess er det faktum at spillere fortsatt spiller spillet i dag, i utgangspunktet et tiår etter utgivelsen. Fallout 3 var en slik suksess at senere ble en spesiell Game of the Year Edition av spillet også utviklet og gitt ut. Spillere elsker å spille Fallout 3 den dag i dag, og det er derfor Fallout 3 har prydet skjermene på datamaskiner som ikke bare kjører på Windows 7, men også Windows 8, 8.1 og til og med 10.

Imidlertid, så tidløs en klassiker som Fallout 3 er, er faktum at saken ble designet for å kjøre på gamle, klumpete datamaskiner. Spillet er ikke kompatibelt med både datamaskiner og operativsystemer i dag, men der det er en vilje, er det en måte, og folk har funnet måter å kjøre og spille Fallout 3 selv på Windows 10, den siste og beste i lang rekke Windows-operativsystemer. Mens Fallout 3 kan installeres og lanseres på Windows 10, har brukerne rapportert om et bredt utvalg av forskjellige problemer med spillet på den siste iterasjonen av Windows, og det viktigste blant dem er at spillet krasjer rett etter at spilleren klikker på Ny mens du starter et nytt spill , rett før introscenen spiller.

Et så elsket spill som Fallout 3 som ikke fungerer på den nyeste standarden for Windows-datamaskiner, er ikke noe som kan tas lett på. Når det er tilfelle, har mange metoder og måter å få Fallout 3 til å fungere på Windows 10 blitt utviklet og oppdaget. Hvis du har problemer med å kjøre og spille Fallout 3 på Windows 10, er følgende noen av de mest effektive løsningene du kan bruke til å løse problemet du står overfor:

Løsning 1: Kjør Fallout 3 som administrator

I mange tilfeller kan problemer knyttet til Fallout 3 på Windows 10 løses ved å kjøre spillet med administrative rettigheter. Å kjøre Fallout 3 som administrator på Windows 10 er ganske enkelt, og det er også å sørge for at Windows alltid kjører spillet med administrative rettigheter når du starter det. For å bruke denne løsningen for å prøve å løse problemet ditt, må du:

 1. Naviger til Fallout 3- mappen i Steam- mappen. Standardplasseringen til Fallout 3- mappen:
  X: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ Fallout 3 goty

  eller

  X: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ Fallout 3

  ( X er bokstaven som tilsvarer partisjonen på datamaskinens harddisk som Windows er installert på).

 2. Høyreklikk på EXE- filen for Fallout 3 .
 3. Klikk på Egenskaper i den resulterende hurtigmenyen.
 4. Naviger til kategorien Kompatibilitet .
 5. Aktiver alternativet Kjør dette programmet som administrator ved å merke av i avmerkingsboksen rett ved siden av den.
 6. Klikk på Bruk .
 7. Klikk på OK .
 8. Start Fallout 3 og sjekk om problemet er løst.

Løsning 2: Kjør Fallout 3 i kompatibilitetsmodus

De absolutt vanligste problemene for Windows 10-brukere som prøver å kjøre Fallout 3 på datamaskinene deres, er kompatibilitetsproblemer. Som nevnt tidligere, ble Fallout 3 utgitt tilbake i 2008, og det er derfor det ikke er offisielt kompatibelt med Windows 10 (eller Windows 8 og 8.1 for den saks skyld). Når det er tilfelle, kan kompatibilitetsproblemer oppstå når du prøver å spille Fallout 3 på Windows 10, og disse problemene kan føre til at spillet krasjer eller ikke kjører i det hele tatt. Heldigvis kan de fleste kompatibilitetsproblemer løses ved å kjøre Fallout 3 i kompatibilitetsmodus. For å kjøre Fallout 3 i kompatibilitetsmodus, må du:

 1. Naviger til Fallout 3- mappen i Steam- mappen.

  Standardplasseringen til Fallout 3- mappen:

  X: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ Fallout 3 goty

  eller

  X: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ common \ Fallout 3 

  ( X er bokstaven som tilsvarer partisjonen på datamaskinens harddisk som Windows er installert på).

 2. Høyreklikk på. EXE- fil for Fallout 3 .
 3. Klikk på Egenskaper i den resulterende hurtigmenyen.
 4. Naviger til kategorien Kompatibilitet .
 5. Aktiver alternativet Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for å merke av i avkrysningsruten rett ved siden av den.
 6. Åpne rullegardinmenyen rett under Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for alternativet og klikk på Windows XP (Service Pack 3) for å velge det.
 7. Klikk på Bruk og deretter på OK .
 8. Når du er ferdig, kan du prøve å starte Fallout 3 og sjekke om problemet du sto overfor er løst.

Merk: Hvis du ikke kjører spillet i kompatibilitetsmodus for Windows XP (Service Pack 3 ) , kan du bare konfigurere spillet til å kjøres i kompatibilitetsmodus for Windows XP (Service Pack 2), eller hvis det ikke gjør det fungerer enten for Windows XP (Service Pack 1) eller Windows 7 .

Løsning 3: Last ned og installer Games for Windows Live-applikasjonen

Fallout 3 krever ofte at Games for Windows Live- applikasjonen er installert på en Windows 10-datamaskin for at spillet skal kunne kjøres på den. Heldigvis er nedlasting og installering av Games for Windows Live- applikasjonen ganske enkel. Alt du trenger å gjøre er:

 1. Last ned installasjonsprogrammet for Games for Windows Live (AKA GFWL) og vent til det blir lastet ned.
 2. Når installasjonsprogrammet er lastet ned, navigerer du til katalogen du lagret den i, og dobbeltklikker på den for å starte den.
 3. Følg instruksjonene på skjermen og gå gjennom installasjonsveiviseren, på slutten av hvilken Games for Windows Live blir installert på datamaskinen din.
 4. Når applikasjonen Games for Windows Live er installert, starter du den.
 5. Games for Windows Live laster automatisk ned alle filene Fallout 3 trenger for å kjøre på datamaskinen din.
 6. Når du er ferdig, lukker du Games for Windows Live og prøver å starte Fallout 3 for å se om du har blitt kvitt problemet du tidligere sto overfor.

Løsning 4: Rediger Falloutprefs.ini-filen

Sist, men absolutt ikke minst, kan problemer som Windows 10-brukere står overfor mens de prøver å spille Fallout 3, også løses i mange tilfeller ved å redigere falloutprefs.ini- filen - en konfigurasjonsfil som tilhører Fallout 3. Hvis du vil løse hvilket som helst problem (s) du står overfor og prøver å kjøre Fallout 3 på Windows 10 ved hjelp av denne løsningen, må du:

 1. Naviger til Mine dokumenter \ Mine spill \ Fallout3 .
 2. Finn en fil med tittelen falloutprefs.ini .
 3. Åpne falloutprefs.ini- filen og dobbeltklikk på den for å åpne den i en ny forekomst av Notisblokk .
 4. Lokaliser
  bUseThreadedAI = 0

  i innholdet i filen og endre 0 til en 1 . Hvis du ikke ser bUseThreadedAI = 0 hvor som helst i hele filens innhold, er det bare å legge til

  bUseThreadedAI = 1

  i en ny linje i filen.

 5. Skriv inn en ny linje i filen
  iNumHWThreads = 2.
 6. Trykk Ctrl + S for å lagre endringene du har gjort i falloutprefs.ini- filen og lukke forekomsten av Notisblokk .
 7. Kjør Fallout 3 og sjekk om endringene du gjorde klarte å få jobben gjort. Det anbefales at du, etter å ha brukt denne løsningen, kjører Fallout 3 i kompatibilitetsmodus med administrative rettigheter.

Merk: Hvis Fallout 3 fremdeles ikke fungerer som den skal og krasjer eller opplever andre problemer, kan du bare gå tilbake til falloutprefs.ini- filen, endre iNumHWThreads = 2til iNumHWThreads = 1 , lagre endringene og start Fallout 3 på nytt for å sjekke om problemet er løst. Last også ned spill for Windows Live herfra og installer det på datamaskinen din. Etter installasjonen, sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det