Hvordan skrive N med en Tilde på toppen

Bokstaven N med en tilde på toppen (Ñ / ñ) danner en helt annen bokstav fra et helt annet språk. Navnet eñe, er dette brevet en bokstav i det moderne latinske alfabetet som tilhører det spanske språket. Eñe er bokstaven som brukes i ord som jalapeño, piña colada og piñata som tilhører det engelske språket. Mens brevet brukes i en rekke forskjellige ord som tilhører det engelske språket, er det ikke en del av tastaturene som er på engelsk. Når det er tilfelle, er det ikke så enkelt å skrive eñe på en datamaskin som å skrive bokstaven n på en.

De fleste mennesker trenger imidlertid å skrive en eñe på en datamaskin på et eller annet tidspunkt av en eller annen grunn. Du kan alltid gå den manuelle ruten og bare kopiere over Ñ eller ñ fra en ekstern kilde, for eksempel et annet dokument eller en webside som inneholder bokstaven et sted i den når du trenger å bruke den, men det er langt, og hvis du velg å gå nedover denne banen du må se etter et dokument eller en webside med Ñ eller ñ i hver gang du trenger bokstaven eñe. Ville det ikke vært mye enklere hvis du bare kunne skrive eñe ved hjelp av tastaturet ditt? Vel, det er bare det - du kan definitivt gjøre det!

Selv om det ikke er så enkelt å skrive eñe ved hjelp av et tastatur på engelsk, er det absolutt mulig å skrive et enkelt n. Det er faktisk en rekke forskjellige måter du kan bruke til å skrive store eller små bokstaver på en datamaskin, og følgende er noen av de absolutt beste:

Metode 1: Skriv eñe ved hjelp av Alt-koden

På en Windows-datamaskin kommer hvert språk med spesialtegn som brukeren kan skrive selv om de ikke er lett tilgjengelige på tastaturet. Disse spesialtegnene er skrevet ved hjelp av deres respektive Alt-koder i stedet for bare å trykke på en knapp på tastaturet (fordi det ikke er en). Blant spesialtegnene på engelsk på en Windows-datamaskin er bokstaven eñe. For å skrive eñe hvor som helst på en Windows ved hjelp av Alt-koden, må du:

  1. Flytt markøren til punktet på skjermen der du vil skrive Ñ eller ñ.
  2. Forsikre deg om at tastaturets  Num Lock  er slått på, noe som betyr at du kan bruke talltastaturet.
  3. Trykk og hold nede  Alt-  tasten på tastaturet.
  4. Når  Alt-  tasten holdes inne, skriver du enten  165  (for å skrive store og små bokstaver Ñ) eller 164 (for å skrive små bokstaver ñ).
  5. Slipp  Alt-  tasten. Så snart du slipper  Alt- tasten, vises en Ñ eller ñ der markøren din var.

Metode 2: Konfigurer datamaskinen til å bruke US-International tastaturoppsett

Datamaskiner støtter en rekke forskjellige tastaturoppsett, og en av disse tastaturoppsettene er US-International  tastaturoppsett. Du kan også skrive bokstaven eñe på en datamaskin hvis du konfigurerer den til å bruke  US-International  tastaturoppsett. Selv om denne metoden fungerer på datamaskiner som kjører på hvilken som helst versjon av Windows-operativsystemet, fungerer den også på datamaskiner som kjører på stort sett alle andre operativsystemer der ute.

Når du har konfigurert datamaskinen til å bruke  US-International  tastaturoppsett, kan du skrive ñ ved å trykke og holde nede på  Alt Gr eller  Høyre Alt-  tasten og skrive  n mens du fortsatt holder nede på tasten, og slipper tasten etter å ha trykket på  n . Alternativt, når datamaskinen din er konfigurert til å bruke  US-International  tastaturoppsett, kan du også skrive  ñ ved å skrive en tilde ( ~ ) etterfulgt av  n , og den blir automatisk til  ñ .

Metode 3: Skriv bokstaven eñe i Microsoft Word

Metoder som kan brukes til å skrive Ñ eller ñ i utgangspunktet alle deler av Windows-operativsystemet til side, en metode som kan brukes spesifikt til å skrive bokstaven eñe i et Word-dokument, eksisterer også og er ekstremt enkel. For å skrive bokstaven eñe i Microsoft Word, er alt du trenger å gjøre:

  1. Flytt markøren til punktet på skjermen der du vil skrive Ñ eller ñ.
  2. Trykk  CtrlShiftTilde  ( ~ ), og slipp deretter tastene.
  3. Skriv  N eller  n , og så snart du gjør det, vil det du vil se på skjermen være  henholdsvis Ñ  eller ñ .

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det