Fix: DS4Windows oppdager ikke kontrolleren Windows 10

DS4 Windows er et verktøy som etterligner Sonys Dual Shock 4-kontroller som en XBOX-kontroller som lar deg spille PC-spill på Windows OS. Med de nyeste Windows 10-oppdateringene har et flertall av brukerne opplevd et problem med DS4 Windows, ettersom DS4-kontrollere ikke klarer å koble seg til PCene / bærbare datamaskinene. Det kommer vanligvis opp med feilmeldingen “No Controllers Connected (Max 4)” og forsvinner ikke selv etter at DS4-kontrolleren er koblet til PC / laptop.

Hvorfor vil ikke DS4 Windows Detect Controller i Windows 10?

Det kan være flere grunner til å starte dette problemet, og disse er vist nedenfor.

 • Windows 10 Update: Den siste oppdateringen av Windows 10 kan være en av syndene bak dette problemet. Nye oppdateringer kan begrense bruken av DS4-kontrollere.
 • Feil ved enhetsdrivere: Feil i enhetsdrivere fra DS4-kontrolleren kan også føre til dette problemet som kan løses ved å installere driverne på nytt.
 • Kontroller deaktivert av DS4 Windows: DS4 Windows kan også på en eller annen måte forhindre at kontrolleren blir brukt i Windows 10.

Løsning 1: Avinstallere og koble til DS4-kontrollerenhet

Dette problemet kan løses ved å avinstallere og koble til DS4-kontrollerenheten. Følg trinnene som er nevnt nedenfor for å fortsette.

 1. Lukk DS4 Windows og koble DS4-kontrolleren din hvis du ikke allerede har gjort det.
 2. Trykk på Win + R- tastene for å åpne 'Kjør' dialogboksen og skriv 'kontrollpanel' etterfulgt av Enter.
 3. Inne i kontrollpanelet, naviger til innstillingene for 'Maskinvare og lyd' ved å klikke over det. Klikk nå på 'Enheter og skrivere' som er oppført øverst for å få tilgang til alle enhetene som er koblet til PCen.
 4. Koble nå DS4-kontrolleren til PCen din. Det vil poppe opp et ikon av en spillkontroller som vist i bildet nedenfor. Høyreklikk på ikonet og velg Egenskaper .
 5. Inne i DS4-kontrolleregenskapene, klikk på 'Hardware' -fanen øverst og dobbeltklikk på 'HID-kompatibel spillkontroller' for å åpne egenskapene.
 6. Nå, naviger til 'Driver' -fanen og klikk på 'Avinstaller enhet'. Denne prosessen vil avinstallere spillkontrolleren. Sørg for å koble den fra PCen etter å ha utført de ovennevnte trinnene.
 7. Åpne DS4 Windows på PC-en og koble til DS4-kontrolleren på nytt. Spillkontrolleren din vil dukke opp i delen Controllers.

Løsning 2: Aktiver DS4-kontrolleren på nytt

Noen brukere har også opplevd dette problemet selv under spillingen, dvs. DS4-kontrolleren slutter å fungere og blir deaktivert automatisk. Dette kan være en feil i DS4 Windows-programvare, men det kan rettes opp ved å aktivere kontrollerenheten på nytt fra enhetsbehandleren.

 1. Åpne dialogboksen "Kjør" ved å trykke snarveitasten Win + R. Skriv devmgmt. msc og trykk Enter-tasten på tastaturet.
 2. Utvid listen ved å klikke over pilen med 'Human Interface Devices' og dobbeltklikke på 'HID-kompatibel spillkontroller'.
 3. Aktiver den for å få den oppdaget av DS4 Windows.

Løsning 3: Avinstallere Windows Update

Oppdatering til den siste versjonen av Windows kan hindre funksjonaliteten til noen enheter som er koblet til PCen. I tilfelle løsningene ovenfor ikke fungerer for deg, kan avinstallering av Windows-oppdatering være en utlåner av siste utvei.

 1. Trykk på Windows + I- tastene på tastaturet for å starte Innstillinger.
 2. I Innstillinger klikker du på 'Oppdater og sikkerhet'.
 3. Naviger til 'Windows Update' fra listen i venstre rute og klikk på 'Vis installert oppdateringslogg'.
 4. I neste vindu klikker du på 'Avinstaller oppdateringer'. Vent til listen inneholder alle installerte oppdateringer på datamaskinen.
 5. Du kan organisere listen basert på de siste installerte oppdateringene øverst. Velg oppdateringen etter som du begynte å oppleve problemet, og klikk 'Avinstaller'. Gå gjennom veiviseren for avinstallasjon til slutten. Start datamaskinen på nytt etter at prosessen er ferdig.

Løsning 4: Avinstallere driver og sette DS4 Windows Up

I noen tilfeller fungerer ikke kontrolleren selv etter å ha gått gjennom alle metodene ovenfor. Derfor, i dette trinnet, vil vi gjøre mye konfigurasjon fordi det har løst dette problemet for mange brukere.

 1. Naviger til denne lenken for å laste ned "Remote Play App" for PCen.

 2. Sjekk om kontrolleren fungerer. Hvis den ikke gjør det, trykker du på “Windows” + “R” for å åpne Kjør ledeteksten og skriver inn “Devmgmt.msc” og trykker “Enter”.

 3. Se etter en “ Lib32 Wireless Driver ” i enhetsbehandleren.
 4. Når du har funnet det, høyreklikker du på det og velger “Avinstaller enhet”.
 5. Koble nå kontrolleren til PC-en med en USB og la Windows installere driverne.
 6. Sjekk om Remote Play-appen fungerer nå. Det skal fungere, men funksjonaliteten kan være begrenset.
 7. Koble fra kontrolleren og last ned DS4 for Windows.

 8. Få det konfigurert ved hjelp av instruksjonene i oppsettet,
 9. Koble til kontrolleren og sjekk om den blir gjenkjent.

 10. Merk av for " Skjul DS4 ".
 11. Fjern merket for " Sveip berøringsflaten for å endre profil " og sjekk om problemet vedvarer.

Løsning 5: Skanne etter maskinvareendringer

Hvis du nylig har avinstallert en driver eller et annet program på datamaskinen din, fjernet en driver, bør du søke etter maskinvareendringer siden det noen ganger kan få kontrolleren til å fungere igjen. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “devmgmt.msc” og trykk “Enter”.
 3. Klikk på symbolet " Skann etter maskinvareendringer ".
 4. Sjekk om problemet vedvarer.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det