Hvordan fikse OBS som ikke fanger spilllydfeil på Windows?

OBS er et gratis open source-verktøy som brukes til skjermopptak og live streaming. Den er tilgjengelig for Windows, macOS og Linux for øyeblikket. Det er et populært valg av mer erfarne brukere, siden det er mange forskjellige ting du kan tilpasse i programvaren.

Imidlertid har mange brukere rapportert at de ikke klarer å fange lyd i spillet ved hjelp av OBS. Det kan hente mikrofonen din, men lyden i spillet mangler ganske enkelt i videoen eller live-strømmen. Heldigvis er det ganske mange forskjellige ting du kan prøve å løse problemet. Vi har samlet flere metoder som har hjulpet andre brukere, så sørg for at du sjekker dem ut nedenfor!

Hva forårsaker at OBS ikke klarer å fange spilllyd på Windows?

Hovedårsakene til dette problemet er ofte vanskelige å finne ut, og de er ofte ganske uventede. Likevel har vi klart å lage en kortliste over dem du kan sjekke ut! Det vil gjøre feilsøkingsprosessen raskere og enklere.

 • Lydinnstillinger - det er ganske mange lydinnstillinger som må konfigureres riktig hvis du vil at OBS skal fungere skikkelig. Du må sette høyttalerne dine som standard, tilpasse Stereo Mix, og til og med aktivere noen forbedringer for å få OBS til å fungere ordentlig på datamaskinen din.
 • Nahimic - Nahimic er en HD-lydbehandling laget av MSI. Det fungerer ikke bra sammen med OBS, og det tryggeste alternativet er å bare avinstallere det fra datamaskinen.
 • Standard lydenhet på skrivebordet er ikke riktig innstilt - Dette er en innstilling i appen for OBS. Hvis standard stasjonær lydenhet ikke er satt riktig, blir ikke lyden tatt opp. Sørg for at du endrer det!

Løsning 1: Juster visse lydinnstillinger

Noen av lydinnstillingene dine er kanskje ikke konfigurert for å bruke OBS riktig. I trinnsettene som presenteres nedenfor, vil vi gå gjennom disse innstillingene, så sørg for at du følger instruksjonene riktig, og lyden din skal settes opp på kort tid! Lykke til med å løse problemet.

 1. Åpne Lyd innstillinger på datamaskinen ved å høyreklikke på volumikonet i systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen eller nederst i venstre hjørne av skjermen) og velge Lyder fra menyen som vises.
 1. Alternativt kan du bruke Windows Key + R- tastekombinasjonen til å starte Run Type “ control.exe ” i Åpne tekstboksen og klikke OK for å åpne Kontrollpanel . Du kan også søke etter det i Start-menyen .
 2. Naviger til avspilling- fanen i lydinnstillingene, finn høyttalerne. Denne enheten skal angis som standard enhet. Venstreklikk på oppføringen og klikk på Set Default- knappen nederst i vinduet.
 1. Etter det, gå over til innspillingsfanen og se etter Stereo Mix Hvis du ikke kan se den, høyreklikker du hvor som helst i vinduet og sjekker alternativene ved siden av Vis deaktiverte enheter og Vis frakoblede enheter . Hvis du fremdeles ikke kan se det, kan du prøve å gjenopprette manglende stereomix.
 2. Venstreklikk oppføringen i innspillingsfanen under Lydinnstillinger, og klikk på Egenskaper- knappen nederst. Under Enhetsbruk- menyen velger du å bruke denne enheten (aktivere) .
 1. Naviger til kategorien Lytt og merk av i boksen ved siden av Lytt til denne enheten Under Avspilling gjennom denne enheten velger du enheten du vil at lyden skal spilles av for. Det kan være høyttalerne eller headsettet.
 2. Etter det, gå over til kategorien Avansert og merk av i Eksklusiv-modus Fjern merket i ruten ved siden av Tillat applikasjoner å ta eksklusiv kontroll over dette enhetsalternativet.
 1. Klikk OK og OK igjen for å bekrefte alle endringene og gå tilbake til OBS for å se om det er i stand til å hente spilllyden riktig!

Løsning 2: Avinstaller Nahimic

Mange brukere har rapportert at Nahimic ikke spiller godt sammen med OBS. Nahimic er en lydbehandling, og det er ikke akkurat en må-ha-app på datamaskinen din. Det er mange alternativer også. Alt kommer ned til hvilken app du foretrekker å ha på datamaskinen din. Ta en titt på trinnene nedenfor for å avinstallere Nahimic fra datamaskinen din!

Windows 10:

 1. Åpne Windows 10- innstillinger . Du kan åpne dem på flere forskjellige måter. Du kan bruke Windows Key + I- tastekombinasjonen. Et alternativ er å klikke på Start- menyknappen etterfulgt av tannhjulikonet nederst til venstre på Start-menyen.
 2. Til slutt kan du bare søke etter " Innstillinger " og venstreklikke på det første tilgjengelige resultatet.
 1. Når du er inne, klikker du på Apps- delen for å åpne den. En liste over alle installerte programmer på datamaskinen din åpnes. Bla til du kommer til Nahimic , venstreklikk oppføringen i listen og klikk på Avinstaller- knappen som vises. Følg instruksjonene som vises på skjermen for å følge gjennom prosessen.

Andre versjoner av Windows:

 1. Åpne kontrollpanelet ved å søke etter det i Start-menyen. Bare skriv “ Kontrollpanel ” med Start-menyen Du kan også kjøre den ved å bruke Windows-tasten + R tastekombinasjon, skrive “ control.exe ” og klikke på OK -knappen i Kjør -dialogboksen.
 1. Klikk på Vis etter alternativet og sett det til Kategori . Den ligger øverst til høyre på skjermen. Klikk på Avinstaller et program- knappen under Programmer
 1. En liste over alle installerte programmer på datamaskinen din skal vises. Bla til du kommer til Nahimic-oppføringen i listen, høyreklikk på den og velg Avinstaller fra hurtigmenyen som vises.
 2. Følg instruksjonene på skjermen for å følge opp avinstallasjonen og sjekk om OBS-problemet slutter å vises på datamaskinen din!

Løsning 3: Sett opp forbedringer for høyttaleren

Selv om du kanskje hadde trodd at dette problemet ikke har noe med høyttalerne å gjøre, har mange brukere hatt fordeler av en løsning som omhandler deaktiverte forbedringer i Egenskapene til høyttalerenheten. Det kan virke som en merkelig måte å løse dette problemet på, men du har ingenting å tape, og det kan hjelpe deg som det gjorde for mange andre brukere! Følg trinnene nedenfor!

 1. Åpne Lyd innstillinger på datamaskinen ved å høyreklikke på volumikonet på systemstatusfeltet (høyre del av oppgavelinjen eller nederst i venstre hjørne av skjermen) og velge Lyder fra menyen som vises.
 2. Alternativt kan du bruke Windows Key + R-tastekombinasjonen til å starte Run Type “ control.exe ” i Åpne tekstboksen og klikke OK for å åpne Kontrollpanel. Du kan også søke etter det i Start-menyen .
 1. Naviger til avspilling- fanen i lydinnstillingene, finn høyttalerne Høyreklikk på høyttalerne og velg Egenskaper fra hurtigmenyen som vises.
 2. Når du er inne i høyttaleregenskapene, navigerer du til Forbedringer I listen over tilgjengelige forbedringer, sørg for at du merker av i boksene ved siden av Bass Boost , Virtual Surround og Loudness Equalization .
 1. Klikk på OK- knappen og OK igjen for å bekrefte alle endringene du har gjort. Åpne OBS på nytt og sjekk om det nå er i stand til å hente spilllyd mens du streamer eller spiller inn live!

Løsning 4: Endre stasjonær lydenhet

Hvis du bruker flere lydenheter på datamaskinen din samtidig, kan det hende du får problemer da OBS ikke vet hvilken av disse enhetene du vil bruke. Det er derfor det er viktig å velge dem riktig i appens innstillinger. Følg instruksjonene nedenfor for å endre standard lydenhet på skrivebordet!

 1. Åpne OBS ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet . Hvis det ikke er noe slikt ikon, klikker du på Start- menyknappen eller bare trykker på Windows-tasten på tastaturet, skriver inn OBS og venstreklikker på det første tilgjengelige resultatet.
 2. Klikk på Innstillinger- knappen nederst til høyre. Når du er inne i vinduet Innstillinger, navigere til Audio fanen på venstre side navigasjonsmeny.
 1. Klikk på rullegardinmenyen ved oppføringen på Desktop Audio Device , og sett den til Standard . Hvis den allerede er satt til standard, må du stille den til den andre enheten som vises på menyen. Bruk endringene og sjekk om spilllydfangstproblemet er løst i OBS!

Løsning 5: Kontrollere riktig lydspor

En annen innstilling som brukerne bør sjekke er om riktig lydspor blir satt opp i OBS-applikasjonen. Lydspor gir brukerne tilgang til hvilken lyd som får input i programvaren. Hvis et feil spor er satt opp i OBS, vil du ikke kunne ta opp spilllyden når du spiller inn. I denne løsningen vil vi navigere til alternativet Audio tracks i innstillinger og endre de relevante alternativene.

 1. Klikk på Filer og velg deretter Innstillinger / utdata .
 2. Klikk nå kategorien Opptak og se hvilket lydspor som er valgt. Velg riktig, lagre endringene og avslutt.
 3. Start datamaskinen på nytt og se om dette løste problemet.

Løsning 6: Kontrollere volummikser

Volume Mixer er en funksjon i Windows-operativsystemet som lar deg velge hvor mye volum fra hvert program eller system som skal sendes ut (spesielt hvis det er flere lydutgangsenheter). Her må du sørge for at OBS ikke er dempet av en eller annen grunn.

 1. Høyreklikk på Lyd -ikonet til stede i oppgavelinjen og velg Åpne volummikser .
 2. Forsikre deg om at konfigurasjonene er riktige.
 3. Etter å ha gjort endringer, start OBS og spillet på nytt og se om problemet er løst.

Løsning 7: Deaktivering av GX i Xonar lydkort

Xonar lydkort har et alternativ for GX-modus. Dette tillater brukere å aktivere EAX-støtte når de spiller spill. EAX er også kjent som Environmental Audio Extensions, og bare spesifikke spill er kalibrert for å kjøre med den. Imidlertid kom vi over tilfeller der GX-modus forstyrret OBS-opptaksverktøyet. Deaktiver GX-modus, slå datamaskinen av og kontroller om problemet er løst.

Løsning 8: Legge til lydenhet

Det er også tilfeller der selve lydenheten ikke blir lagt til OBS. En lydenhet er en enhet som anses å tillate utdata til hvilken som helst programvare eller operativsystem. Hvis selve lydenheten ikke er lagt til, vil du ikke kunne ta opp noe.

Sørg for at du går til Audio alternativene i innstillingen og legge den aktuelle Audio enheten fra. Det kan være skrivebords- eller vinduslyd . Etter at du har lagt til riktig lyd, må du slå datamaskinen på og kontrollere igjen om opptaksproblemet er løst.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det