Hvordan skrive romertall

Hjem / Lær / Hvordan skrive romertall

Hvordan skrive romertall

Av Kevin Arrows 9. desember 2019 2 minutter lest

Det spiller ingen rolle hvor gamle romertall (XIII, III, MDCXII) er eller hvor enklere folk finner universelle tall (13, 3, 1612) for å være, faktum er at romertall fungerer, og de er ikke går hvor som helst når som helst snart. Enten det er å nummerere sidene på collegeoppgaven eller to markere sidene på forslaget til styret på arbeidsplassen, må den gjennomsnittlige personen bruke romertall ganske mange ganger gjennom hele livet. Siden det meste av det vi gjør i dag gjør vi på datamaskinene våre, trenger mange å vite hvordan de kan skrive romertall på en datamaskin.

Å skrive romerske tall på en datamaskin er slett ikke en gigantisk oppgave du trenger en Masters for å prøve - det er faktisk ganske enkelt! Du bør imidlertid vite at det er to forskjellige måter du kan gå om å skrive romertall på en datamaskin - den ene er ekstremt enkel og jordnær, mens den andre bare er litt mer sofistikert, men bruker færre tegn og fungerer bare i noen spesifikke programmer. og områder på en datamaskin. Uten videre, her er de to forskjellige metodene du kan bruke til å skrive romertall på en datamaskin:

Metode 1: Skriv inn romertall ved hjelp av lookalikes i det latinske alfabetet

Den enkleste måten å skrive romerske tall på en datamaskin er å bruke lookalikes av romerske tall som er tilstede i det latinske alfabetet (alfabetet som er tilstede på engelsk tastatur). Dette betyr i utgangspunktet at du kan bruke store bokstaver I , V , X , L , C , D og M til å skrive romertall på en datamaskin. Så lenge du vet hva hver av disse bokstavene betyr i det romerske tallsystemet, bør det være et stykke kake å skrive romerske tall ved å bruke lookalikes i det latinske alfabetet som er på tastaturet.

Metode 2: Skriv romertall i Unicode

Unicode er en universell standard for koding og fremstilling av tekst på datamaskiner, og Unicode har tilfeldigvis hvert romertall som eksisterer i Number Forms Block. Imidlertid er det bare bestemte programmer og områder på en datamaskin som kan konvertere Unicode til teksten som er kodet i den, og derfor kan denne metoden bare brukes på visse steder (på en tekstbehandler som Microsoft Work, et regnearkprogram som Microsoft Excel eller når du for eksempel programmerer og skriver kode). For å skrive romertall på en datamaskin i Unicode, må du bare:

  1. Skriv inn Unicode-tegnet som tilsvarer det romerske tallet du vil skrive uten U + foran (for eksempel er 2167 Unicode-tegnet for det romerske tallet VIII). For en liste over alle Unicode-tegnene for alle romertallene som er tilgjengelige i Unicode, bare gå hit .
  2. Trykk og hold inne Alt- tasten på tastaturet.
  3. Med Alt- tasten fortsatt holdt, trykk X på tastaturet. Så snart du gjør det, blir Unicode-tegnet du skrev inn, konvertert til tilsvarende romertall.

I motsetning til å skrive romerske tall på en datamaskin ved hjelp av lookalikes som er til stede i det latinske alfabetet, når du skriver romerske tall i Unicode, teller hvert tegn i Unicode som bare ett tegn i for eksempel en tekstbehandler. For eksempel teller XIII når det er skrevet i Unicode som ett tegn, mens XIII skrevet med bokstavene X og I på tastaturet ditt teller som fire separate tegn.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det