Fix: Steam Client bootstrapper svarer ikke

Dette er et veldig vanlig problem at Steam Bootstrapper-tjenesten slutter å svare. Dette tillater ikke Steam å starte fordi Bootstrapper er den første tjenesten som kreves for å starte Steam. Hvis den ikke kjøres, ville ikke Steam også. Mange spurte oss hva den spesifikke årsaken var for tilfeldig denne oppførselen. Vel, i et nøtteskall er det ingen spesifikk grunn til at det kan slutte å svare. Dette er fordi hver og en av dere har forskjellig maskinvare og konfigurasjoner. Vi har listet opp alle løsningene fra de mest effektive og enkleste. Start fra begynnelsen og arbeid deg nedover.

Reparer korrupte systemfiler

Last ned og kjør Restoro for å skanne etter korrupte filer herfra , hvis filer blir funnet å være korrupte og mangler å reparere dem, og deretter sjekke om problemet er løst, hvis ikke fortsett med løsningene nedenfor.

Løsning 1: Koble fra Xbox 360-kontrolleren og deaktivere beta

Det så ut til å være en feil i Steam beta og Xbox 360 (til og med PS4) -kontrolleren. Løsningen er ganske enkel. Først må du koble fra kontrollerne, og etter at du har valgt bort betaversjonen, starter du Steam igjen. Følg trinnene nedenfor:

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å åpne Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen . Dette er en kommando for å få opp Task Manager uansett hvilken versjon av windows du bruker.

 1. Søk etter forskjellige Steam-prosesser som kjører, og lukk dem en etter en. Ikke la noen ligge igjen. Dette sikrer at endringene vi gjør forblir konkrete og blir lagret, så når vi starter klienten igjen, viser det ingen feil.

 1. Når du har lukket alle prosessene, kobler du kontrolleren fra porten og lukker alle åpne applikasjoner som administrerer maskinvaren til kontrolleren. Oppdater skjermen og fortsett med neste trinn for å velge bort Steam beta.
 2. Hva å velge bort beta faktisk betyr, er å velge bort oppdateringer til de offisielt lanseres. Betafasen har både fordeler og ulemper. Du får prøve de nye endringene før de blir utgitt noen måneder senere; på den annen side kan oppdateringene fremdeles være buggy og føre til uventede problemer. I dette tilfellet vil tilkobling av en kontroller føre til at Steam krasjer. Åpne Steam-klienten din, og i øvre venstre hjørne ser du et alternativ som heter “ Steam ”. Klikk på den og naviger til innstillinger.

 1. Når du er i innstillingene, klikker du på kategorien “ Konto ”. Her vil du se et alternativ som heter " Beta-deltakelse ". Vi må sørge for at klienten din ikke er en del av en beta-fase. Klikk på alternativet, og du vil se et rullegardinvindu som lar deg velge alternativet.

 1. Velg alternativet som sier “ INGEN - Velg bort alle beta-programmer ”. Lukk Steam og en åpen oppgavebehandling for å avslutte alle Steam-prosessene. Start datamaskinen på nytt og åpne Steam igjen. Hvis klienten din var en del av et beta-program, vil den installere noen oppdateringer før du kan spille spillene dine igjen.
 2. Hvis du står overfor et problem mens du velger bort beta, kan du bla i katalogen din og slette beta-filene derfra. Standardplasseringen for dampmappen din skal være " C: \ Program Files (x86) \ Steam ". Trykk på Win Win + R- knappen. Dette skal dukke opp Kjør-applikasjonen. Skriv " C: \ Program Files (x86) \ Steam " i dialogboksen .

Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du kan fortsette med trinnene som er nevnt nedenfor.

 1. Bla til en mappe som heter " Packages " og slett alle filene som starter med beta . Lukk vinduet og etter å ha startet klienten igjen, følg metoden for hvordan du kan velge bort beta som er nevnt i trinn 4.

Løsning 2: Tømme nedlastingsbufferen

Nedlastingsbufferen din inneholder elementer som enten oppdaterer filer eller nedlastede data fra Steam. Denne mappen brukes som midlertidig lagring til oppdateringene er installert i katalogen din. Det kan være mange tilfeller når filene dine kan bli ødelagte enten på grunn av nettverksfeil eller noen interne feil. Vi kan prøve å tømme nedlastingsbufferen for å fikse Bootstrapper-problemet. Etter å ha startet Steam på nytt, vil det laste ned filene vi slettet igjen og oppdatere dem.

 1. Åpne Steam-klienten din og naviger til Innstillinger . Dette ligger øverst til venstre i menyen.

 1. Finn nedlastinger i Innstillinger-panelet.
 2. Klikk på Fjern nedlastingsbuffer . Klikk OK for å bekrefte valget, og etter en stund vil Steam be om påloggingsinformasjonen din.

 1. Etter at du har logget på igjen, starter Steam som forventet.

Løsning 3: Kjøre klienten som administrator

Enhver fungerende programvare trenger to tillatelser; å lese fra stasjonen og skrive på den. Manglende eller nektelse av å utføre noen av de to handlingene kan føre til at Steam opptrer uventet og krasjer. Derfor er det i dette tilfellet mulig at Steam ikke har noen spesifikke myndigheter som er nødvendige for å starte, og det er grunnen til at bootstrapper ikke lastes inn. Du kan også prøve å kjøre Steam som administrator.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å åpne Kjør-applikasjonen. Skriv “ taskmgr ” i dialogboksen . Dette er en kommando for å få opp Task Manager uansett hvilken versjon av windows du bruker.

 1. Søk etter forskjellige Steam-prosesser som kjører, og lukk dem en etter en. Ikke la noen ligge igjen. Dette sikrer at endringene vi gjør forblir konkrete og blir lagret, så når vi starter klienten igjen, viser det ingen feil.
 2. Høyreklikk på Steam-klienten og velg " Kjør som administrator ". Dette vil gi Steam alle tillatelsene det trenger, og forhåpentligvis starter det som forventet.

Løsning 4: Deaktivering av Cortana

Mange brukere rapporterte at deaktivering av Microsofts digitale assistent (Cortana) løste problemet. Cortana har administratorrettigheter og overvåker handlingene dine og samler inn data slik at de kan tjene deg godt. I mange tilfeller kan dette komme i konflikt med programvaren din (i dette tilfellet Steam) og forårsake uventede feil.

Deaktivering av Cortana er ikke så enkelt som det pleide å være. Da Windows 10 ble lansert, kan du enkelt deaktivere Cortana ved bare å snu et alternativ. Etter oppgraderingene fjernet Microsoft imidlertid alternativet fullstendig. Imidlertid er det fortsatt borte. Vi kan redigere registeret etter at vi har opprettet et systemgjenopprettingspunkt i tilfelle noe går galt.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å åpne Kjør-applikasjonen. Skriv “ regedit ” i dialogboksen . Dette er en kommando for å hente Registerredigering foran deg. Du kan bli bedt om å gi tillatelse til å kjøre programmet. Trykk på Ja hvis du blir bedt om det.
 2. Når du er i Registerredigering, naviger til følgende.
HKEY_LOCAL_MACHINE> Programvare> Retningslinjer> Microsoft> Windows> Windows Search
 1. Her er en twister; kanskje du ikke finner en mappe som heter Windows Search . I så fall kan du opprette en ved å høyreklikke på Windows og velge alternativet Ny .

 1. Når du er i Windows-søk, høyreklikker du på det tomme feltet og velger “ DWORD (32 bit) ” fra listen over alternativer.

 1. Etter at du har valgt alternativet, vises en ny liste som vil være klar til å bli navngitt. Du bør gi den navnet “ AllowCortana ”. Etter at du har navngitt den, dobbeltklikker du på den, slik at vi kan sikre at verdidataene er merket som “ 0 ”.

 1. Det er det. Lukk Registerredigering, start datamaskinen på nytt. Cortana er lenge borte, og du kan sjekke for å starte Steam ved å bruke " Kjør som administrator ".

Hvis denne løsningen ikke fungerer, og du vil at Cortana skal komme tilbake, kan du gå inn i Registerredigering slik den er beskrevet, og slette mappen vi nettopp laget. Etter at du har startet PCen på nytt, bør Cortana være tilgjengelig igjen.

Løsning 5: Deaktivering av VPN-programmer

Steam-support svarte offisielt på problemet ved å si at VPN-tjenestene dine kan være problemet. De identifiserte nylig flere kategorier av programmer (som ga maskering eller VPN) for å være inkompatible med Steam.

Vi kan gi det et sjanse ved å deaktivere VPN-programmene eller avinstallere dem midlertidig og starte Steam igjen. Forsikre deg om at de blir avinstallert helt, for hvis noen rester av programmet er igjen, kan de fortsatt forstyrre Steam. Husk alltid at en fullstendig systemoppstart er obligatorisk etter avinstallasjonen av denne programvaren for å sikre at registret er oppdatert.

Hvis dette fortsatt ikke fungerer, kan vi prøve å tilbakestille OS-nettverksstøtten din fullstendig. Vær oppmerksom på at dette bør gjøres som en siste utvei (selv om reinstallering av Steam ikke fungerer som nevnt i de senere løsningene). Kom tilbake til denne delen, hvis den siste løsningen ikke fungerer.

 1. Trykk på Windows + R- knappen for å åpne Kjør-applikasjonen. Skriv “ cmd ” i dialogboksen . Dette er en kommando for å hente ledeteksten.

 1. Skriv og trykk enter.
  netsh winsock reset-katalog
 2. Hvis kommandoen var vellykket, skulle du motta en melding som sier " Tilbakestill Winsock-katalogen vellykket ".

 1. Start datamaskinen på nytt slik at alle effekter finner sted og start Steam-klienten på nytt ved å bruke alternativet " Kjør som administrator ".

Løsning 6: Kontrollerer om Steam kjører i kompatibilitetsmodus

Vi kan sjekke om Steam kjører i kompatibilitetsmodus. I noen tilfeller kjører Steam inkompatibilitet etter å ha registrert operativsystemet. Hovedrollen til en kompatibilitetsmodus er å hjelpe eldre programmer som kjører i nyere versjoner av Windows. Windows later som (mot den appen) at det er en eldre versjon, slik at applikasjonen kan kjøre mer jevnt og effektivt. Dette kan imidlertid vise seg å være et problem noen ganger når Steam i seg selv har gått videre fra forrige versjon til den nyere, men innstillingene er fortsatt aktivert.

 1. Trykk på ⊞ Win + R- knappen. Dette skal dukke opp Kjør-applikasjonen. Skriv " C: \ Program Files (x86) \ Steam " i dialogboksen .

Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du kan fortsette med trinnene som er nevnt nedenfor.

 1. En gang i Steam-katalogen, se etter Steam-klientens snarvei " Steam.exe ". Høyreklikk på den og velg Egenskaper .
 2. Velg kategorien Kompatibilitet og sørg for at Kompatibilitetsmodus er slått av. Hvis det er merket av, fjerner du merket og lagrer endringene før du avslutter.

 1. Start Steam ved hjelp av administrative rettigheter, og problemet skal løses.

Løsning 7: Legge til Steam i antivirus unntakene dine

Steam har en historie for å bli flagget av antivirusprogrammer og bli svartelistet. Klienten kan ikke være i stand til å utføre regelmessig hvis den ikke blir lagt til unntakslisten. Steam skader ikke datamaskinen din på noen måte; selv om det blir flagget, har du ingenting å bekymre deg for at det på noen måte utnytter datamaskinen din.

Vi har listet opp en rekke måter å legge til damp som unntak for antivirusprogramvare. Hvis du ikke finner ønsket antivirusprogram nedenfor, kan du alltid gå over til det offisielle nettstedet og følge instruksjonene.

McAfee Antivirus :

McAfee har ingen måte å ekskludere visse filer fra sanntidsskanning. Den eneste måten er å deaktivere antivirusprogrammet helt til spillet er oppdatert. For å gjøre dette, åpne McAfree og velg " Virus og spionvare beskyttelse ". Her finner du muligheten for “ Sanntidsskanning ”. Klikk på det alternativet og slå det av.

Følg deretter følgende instruksjon for å verifisere integriteten til spillfiler .

 1. Start datamaskinen på nytt og start Steam på nytt.
 2. Gå over til bibliotekseksjonen og høyreklikk på spillet som gir deg problemer.
 3. Klikk på egenskapene og velg kategorien lokale filer.
 4. Klikk på bekreft integriteten til spillfiler-knappen, og Steam bekrefter spillet i løpet av få minutter.

Forhåpentligvis, etter å ha utført trinnene ovenfor, vil Steam ikke gi noe problem.

ESET NOD32

NOD32 har en tendens til å markere noen applikasjonsfiler som ondsinnede og vil sannsynligvis sette dem i karantene. Dette resulterer ofte i feilen mens du oppdaterer et spill. Bla til din nåværende Steam-katalog og kopier adressen

 1. Standardplasseringen for dampmappen din skal være " C: \ Program Files (x86) \ Steam ". Trykk på ⊞ Win + R-knappen. Dette skal dukke opp Kjør-applikasjonen. Skriv “C: \ Program Files (x86) \ Steam” i dialogboksen.

Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du kan fortsette med trinnene som er nevnt nedenfor.

Når du har kopiert adressen, åpner du ESET NOD32 og limer inn stedet i " ekskluder fra sanntidsskanning ".

Følg metoden 'Bekreft integriteten til spillfiler' som er oppført ovenfor, så blir du god.

Kaspersky AV

Kaspersky kan noen ganger merke Steam som en inntrenger og deaktivere det fra å gjøre noen endringer på harddisken. For å fikse dette, gå over til " trusler og unntak" . Naviger til ' klarert sone ' og legg til Steam.exe som et pålitelig program. Husk å endre innstillingene til Ikke begrens applikasjonsaktivitet så vel som ikke skann åpne filer.

Følg metoden 'Bekreft integriteten til spillfiler' som er oppført ovenfor, og start datamaskinen på nytt.

Løsning 8: Oppfriskning av Steam-filer

Hvis alle de nevnte løsningene ikke virker, betyr det at det er en dårlig fil i Steams driftsfiler. Vi har ingen spesifikk måte å finne de nøyaktige filene som gir oss problemer. Det meste vi kan gjøre er å sjekke loggene for eventuelle feil som Steam genererte.

 1. Gå ut av damp og naviger til Steam-katalogen din (C: / Program Files (x86) / Steam). Hvis du har valgt et egendefinert sted for installasjonen, navigerer du dit.
 2. Gå til mappen ' logger ' og åpne ' txt '.
 3. Gå til bunnen av tekstfilen og søk etter nylige feil.

Et eksempel på en feil er dette:

[2017-04-12 12:47:31] [AppID 346110] Oppdatering avbrutt: Fil-kommisjon mislyktes: kunne ikke flytte uendret fil “C: \ Program Files (x86) \ Steam \ steamapps \ workshop \ content \ 346110 \ 570371714 \ LinuxNoEditor \ NPC \ Female \ Assets \ Nude \ Nude_Human_Female_Body_D.uasset.z.uncompressed_size ”(Disk skrivfeil)

Nummeret som er skrevet først i URL-en er din APPID , i dette tilfellet (346110) er AppID for ARK Survival Evolved.

 1. Naviger til rotmappen til modet, i dette tilfellet er det 570371714. Det har ingen spesifikk filstørrelse, siden rotmappene til forskjellige spill kan variere. Slett filen.
 2. Start damp på nytt og flytt til nedlastingsmappen. Her vil du legge merke til at Steam vil be om en oppdatering for spillet. Oppdater de nødvendige filene, så er du klar.
 3. Hvis du ikke kan hente ut informasjon fra loggene, kan du fortsette med oppdateringen av Steam-filer. Standardplasseringen for dampmappen din skal være " C: \ Program Files (x86) \ Steam ". Trykk på Win Win + R-knappen. Dette skal dukke opp Kjør-applikasjonen. Skriv “C: \ Program Files (x86) \ Steam” i dialogboksen.

Eller hvis du installerte Steam i en annen katalog, kan du bla til den katalogen, og du kan fortsette med trinnene som er nevnt nedenfor.

 1. Finn følgende mapper:
 • Steam.exe (applikasjon)
 • SteamApps (mappe)
 1. Slett alle de andre filene / mappene / applikasjonene unntatt de som er nevnt ovenfor, og start Steam på nytt.
 2. Nå laster Steam ned alle manglende filer og mapper og starter når den er klar. Det anbefales at du starter datamaskinen på nytt før du starter Steam på nytt med " Kjør som administratoralternativ ".

Løsning 9: Utfør ren oppstart

I noen tilfeller kan en ren reinitialisert oppstart av datamaskinen bli kvitt dette problemet på datamaskinen din, og hvis du tror du allerede har prøvd dette, kan du ta feil. Noen datamaskiner er konfigurert på en slik måte at de slår seg helt av, men noen av lanseringsdataene skrives til RAM-en, og dette forhindrer en fullstendig reinitialisering av datamaskinen.

Derfor, i dette trinnet, konfigurerer vi først datamaskinen din til å utføre en ren oppstart, og etter det vil vi sjekke om det å utføre en faktisk løser dette problemet med Steam. For det:

 1. Trykk “ Windows ” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn "Kontrollpanel" og trykk "enter" for å starte det klassiske kontrollpanelgrensesnittet.
 3. På kontrollpanelet klikker du på “Maskinvare og lyd” og velger deretter “Strømalternativer” -knappen.
 4. Inne i strømalternativene, klikk på "Velg hva strømknappen gjør" fra venstre side.
 5. Klikk på alternativet "Endre innstillinger" hvis hurtigstart-alternativet er nedtonet.
 6. Sørg for å fjerne merket for "Slå på hurtig oppstart" og lagre endringene.
 7. Lukk vinduet og avslutt unødvendige applikasjoner.
 8. Klikk på "Start Menu", klikk på "Power Options" og velg "Shutdown" fra listen.
 9. Dette alternativet skal slå datamaskinen helt av, og vent noen minutter før du slår datamaskinen på igjen etter at du har fullført den.
 10. Når datamaskinen har slått på igjen, sjekk om Steam Client Bootstrapper faktisk reagerer.

Metode 10: Deaktiver antivirusprogram

I noen tilfeller kan det hende at det å tillate klienten gjennom Antivirus ikke kan hjelpe deg med å løse dette problemet på datamaskinen din, og det kan fortsatt forhindre at noen funksjoner til Steam-klienten kjører riktig. Derfor anbefales det at du prøver å deaktivere antivirusprogrammet ditt midlertidig, og deretter prøve å kjøre Steam-klienten. Hvis klienten går bra, betyr det at problemet ligger hos Antivirus, og du kan gå videre mot å prøve å fikse Antivirus i stedet for Steam.

Metode 11: Oppdater GPU-drivere.

Et annet problem som noen mennesker opplevde mens de prøvde å kjøre Steam-klienten, er at det noen ganger prøver å bruke GPU-ressursene under lanseringsprosessen, og hvis driverne ikke er riktig konfigurert for å tillate denne bruken, vises feilmeldingen. Derfor vil vi i dette trinnet prøve å oppdatere GPU-driverne, og ved å gjøre det, bør vi kunne løse dette problemet. For det:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Devmgmt.msc” og trykk “Enter” for å starte enhetsbehandling.
 3. Dobbeltklikk på “Skjermkort” -alternativet i Enhetsbehandling for å utvide det og høyreklikk deretter på GPU-driverne som brukes av datamaskinen.
 4. Klikk på "Oppdater driver" og velg deretter "Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare" -knappen.
 5. Vent til dette vinduet automatisk søker etter manglende drivere, og installerer dem automatisk på datamaskinen din.
 6. Følg instruksjonene på skjermen for å sikre at disse driverne er installert på datamaskinen din.
 7. Sjekk om installering av driverne blir kvitt dette problemet på datamaskinen din.

Metode 12: Tilbakestill TCP / IP

Kommandoen vi skal bruke i denne metoden brukes ofte til å tilbakestille TCP / IP-tilkoblingen. TCP / IP står for transmisjonsstyringsprotokoll / Internet Protocol, det er en type protokoll som brukes til å kommunisere med andre datamaskiner. Hvis TCP / IP-innstillingen på datamaskinen din har blitt feil eller bugged, selv om du kanskje kan pinge en datamaskin på nettverket ditt, vil du ikke kunne trekke noen nettsider riktig, og internett vil fungere for noen adresser mens for andre , vil den ikke kunne fungere ordentlig.

Videre vil vi også tilbakestille Winsock for å gjenopprette datamaskinen fra eventuelle stikkfeil som kan oppstå hvis du har lastet ned mistenkelige eller ubekreftede filer på datamaskinen din, eller hvis du har kjørt et ondsinnet skript eller til og med hvis du har surfet på usikrede nettsteder.

Winsock-problemer er et vanlig eksempel på antall ting som kan gå galt på en Windows-datamaskin med nettverket, og i dette trinnet vil vi utføre et par kommandoer fra ledeteksten for å fikse disse problemene, men husk at ingen av disse skal skade filer som ikke automatisk regenereres av datamaskinen, slik at du ikke trenger å bekymre deg for å miste noen filer.

 1. Trykk på “Windows” + “R” -knappene på tastaturet for å starte Kjør-ledeteksten.
 2. Inne i Kjør-ledeteksten skriver du inn "Cmd" og trykker "Skift" + "Ctrl" + "Enter" for å starte ledeteksten med administratortillatelser.
 3. Når du har startet ledeteksten, skriver du inn følgende kommandoer en etter en for å utføre dem på datamaskinen din.
  netsh winsock reset katalog netsh int ip reset reset.log hit ipconfig / slipp ipconfig / fornye
 4. Etter at kommandoene er utført på datamaskinen din, går du ut av ledeteksten og sjekker om problemet fortsatt vedvarer.

Metode 13: Installer Steam på en annen harddisk

Noen ganger kan stasjonen som Steam installerer på, bli påvirket av filkorrupsjon, eller kanskje ikke har nok plass til de forskjellige oppdateringene som Steam krever nå og da. Det er faktisk en rekke problemer som kan være relatert til stasjonen som Steam er lagret på. Hvis alternativet er tilgjengelig for deg, kan du endre Steam Client-problemet ved å endre stasjonen der Steam befinner seg. Denne prosessen ligner prosessen med å installere på nytt, bortsett fra at du denne gangen endrer ønsket sted før du laster ned Steam på nytt. Husk å sikkerhetskopiere filene dine før du begynner, hvis noe skulle gå galt.

 1. Logg ut og avslutt Steam.
 2. Finn mappen der Steam er installert, hvis det er standard, bør du finne den på: C: \ Program Files \ Steam .
 3. På samme måte som installeringsprosessen på nytt, slett alle Steam-filer og mapper unntatt SteamApps og exe .
 4. Klipp og lim inn Steam-mappen til det nye stedet du har valgt.
 5. Start Steam, og den kjørbare filen skal automatisk gjenkjenne at klienten mangler noen viktige filer.
 6. Det vil automatisk laste ned og erstatte disse manglende filene på datamaskinen din, og etter denne prosessen skal Steam-klienten installeres på nytt.
 7. Kontroller om lanseringen av klienten denne gangen løser problemet.

Metode 14: Oppdater dato og tid

Innstillinger for dato og klokkeslett på datamaskinen din brukes av nettverkstjenestene for å verifisere serverens sikkerhetssertifikat. Hvis dato- og klokkeslettinnstillingene er konfigurert feil, kan sikkerhetssertifikatet til serveren virke nettverkstjenestene som mistenkelige, og de tillater kanskje ikke datamaskinen å koble til den serveren. Derfor vil vi i dette trinnet oppdatere dato- og tidsinnstillingene. For det:

 1. Trykk på "Windows" + "I" for å åpne innstillingene og klikk på "Tid og språk" -knappen for å åpne dato- og tidsinnstillingene.
 2. Fra neste vindu velger du kategorien "Dato og tid" og blar nedover og klikker på alternativet " Legg til klokker for forskjellige tidssoner" fra høyre rute.
 3. I popup-vinduet bytter du til kategorien Internett-tid og klikker på alternativet " Endre innstillinger ".
 4. I vinduet Innstillinger for Internett-tid merker du av for “Synkroniser med en Internett-tidsserver” , og fra neste skjermbilde velger du en Internett-server.Synkroniser tidsdato
 5. Fra neste vindu klikker du på "Oppdater nå" -knappen og lukker for vinduet.
 6. Kontroller om dette løser problemet med Steam-klienten.

Metode 15: Oppdater klientregisteret

Steams register er utsatt for en og annen hikke der den setter seg fast i en sløyfe som hindrer klienten i å laste helt inn. Disse alternativene er imidlertid bare tilgjengelige for noen brukere, så sørg for å sjekke om filen faktisk er tilgjengelig i Steam Client-mappen din før du følger instruksjonene. For å oppdatere klientregisteret:

 1. Trykk “Windows” + “R” for å åpne Kjør-ledeteksten.
 2. Skriv inn “Taskmgr” og trykk “Enter” for å starte oppgavebehandling.
 3. Inne i oppgavebehandling, klikk på “Prosesser” -fanen og sørg for å avslutte alle Steam-prosesser som kjører.
 4. Trykk på "Windows" + "E" for å åpne oppdagelsesvinduet, og herfra navigerer du til stedet der du faktisk installerte Steam.

  Merk: C: \ Program Files (x86) \ Steam \ i de fleste tilfeller eller den du spesifiserte da Steam ble installert.

 5. I Steam-katalogen finner du filen ClientRegistry.blob og endrer navnet til noe annet.
 6. Etter å ha endret navnet på denne filen, start Steam-klienten, og den skal automatisk generere en ny fil for installasjonen din.
 7. Sjekk om det å generere denne nye filen hjelper deg med å løse dette problemet på datamaskinen din.

Metode 16: Kontroller filsystemet for harddisken din

I noen tilfeller, hvis harddiskens filsystem er blitt ødelagt eller feiladministrert, kan det hende du ikke klarer å starte Steam-klienten på riktig måte fordi lanseringsprosessen vil bli stoppet på grunn av et feiladministrert filsystem som ikke vil kunne ordentlig hente filene.

Bortsett fra det innebygde Windows-verktøyet, anbefales det at du bruker et profesjonelt tredjepartsverktøy MiniTool Partition Wizard . Som en pålitelig partisjonssjef gir dette verktøyet en funksjon i Check File System som hjelper deg med å sjekke og reparere harddiskfeil. Dette virker litt mer praktisk enn å bruke standardverktøyet, så vi anbefaler at du prøver dette.

 1. Start favorittleseren din og klikk her for å laste ned MiniTool Partition Wizard.
 2. Når nedlastingen er fullført, klikker du på den nedlastede kjørbare filen og følger instruksjonene på skjermen for å installere den på datamaskinen.
 3. Start programmet for å få hovedgrensesnittet og høyreklikk partisjonen der Steam-applikasjonen din er installert, og velg alternativet " Kontroller filsystem" fra hurtigmenyen. Du kan også velge " Kontroller filsystem" -knappen fra Kontroller partisjon- delen i venstre rute.
 4. Hvis den valgte partisjonen er systemstasjonen din, blir du bedt om å planlegge at partisjonen skal sjekkes neste gang du starter systemet på nytt, og du bør klikke " Ja" og starte datamaskinen på nytt for å begynne å sjekke stasjonen.
 5. Når du starter datamaskinen på nytt, begynner kontrollprosessen, og du blir bedt om å tillate den eller hoppe over den.
 6. Tillat denne prosessen, og la filsystemet sorteres ut automatisk.
 7. Sjekk om du ved å sortere filsystemet kan løse dette problemet på datamaskinen din.

Metode 17: Slett en konfigurasjonsfil

I noen tilfeller er det mulig at en bestemt konfigurasjonsfil for Steam kan ha blitt ødelagt, eller at du kanskje har valgt noen feil konfigurasjoner på Steam-klienten som skyldes denne feilen. Heldigvis kan vi enkelt fjerne denne filen fra datamaskinen, og Steam bør generere den automatisk uten tap av data. Imidlertid kan det hende du ser en tilbakestilling i noen innstillinger du kanskje har angitt. For å gjøre dette:

 1. Trykk på “Windows” + “E” -knappene for å åpne File Explorer.
 2. Herfra navigerer du til følgende sted.
   Steam \ userdata \ NAMEFILE \ config
 3. Det bør være en localconfig.vdf- fil inne i denne mappen, den kan erstattes med brukernavnet ditt eller et tilfeldig tall, men det vil helt sikkert være en ".cfg" -fil som ligger i denne mappen.
 4. Høyreklikk på denne filen og velg alternativet "Slett" for å fjerne den fra datamaskinen.
 5. Start Steam igjen og sjekk om problemet fortsatt vedvarer.

Løsning: Til slutt, hvis du fortsatt sliter med å få Steam i gang, er det et bredt fellesskap du kan gå til for å få hjelp. De har oppslagstavler det er verdt å se på, da du kanskje finner ut at noen allerede har stilt et lignende spørsmål og fått nyttige råd. Hvis det ikke lykkes, kan du legge inn ditt eget spørsmål på forumet og vente på svar. Sjansen er at med antall spillere som Steam tiltrekker seg, har mange mennesker hatt lignende opplevelser. Selvfølgelig er det også den generelle støtteseksjonen på Steam-nettstedet som kan være til nytte. De har en ganske grundig liste over hjelpemner som spenner fra spillproblemer til problemer med å logge på.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det