Fix: Standard Gateway er ikke tilgjengelig

Windows 8/10, sammen med en fullstendig overhaling av brukergrensesnittet og forbedringer og funksjoner av båtlasten, førte til seg en rekke nettverks- og tilkoblingsproblemer. En av disse problemene var problemet "Standard gateway er ikke tilgjengelig ". Brukere som led av dette problemet, ville enten få internettforbindelsen sin av og til (bare for å bli løst etter en tilbakestilling av den trådløse ruteren) eller ikke ha tilgang til internett i det hele tatt og et begrenset eller ingen tilkoblingsstatussymbol på nettverket ikonet i systemstatusfeltet.

Når berørte brukere kjører Windows-diagnostiske verktøy på nettverkstilkoblingen, vil de bli informert om at den skyldige er deres standard gateway som ikke er tilgjengelig. Problemet med "Standard gateway er ikke tilgjengelig" kan være forårsaket av alt fra et McAfee-produkt eller automatisk påloggingsfunksjon for Windows 8 til utdaterte og foreldede nettverksadapterdrivere. Siden dette problemet rommer med internettforbindelsen din, kan du sannsynligvis forestille deg hvor alvorlig et problem det faktisk er.

Før du går videre, er det verdt å sykle ruteren din. For å gjøre dette, slå av ruteren og modemet hvis ruteren er koblet til ISP-modemet (begge av) i 5 minutter, og slå dem deretter på igjen. Hvis resultatene er de samme, så fortsett med metodene nedenfor.

Heldigvis kan "Standard gateway er ikke tilgjengelig" løses i nesten alle tilfeller, og følgende er noen av de mest effektive løsningene du kan bruke til å prøve å fikse det.

Reparer korrupte filer

Last ned og kjør Restoro for å skanne og gjenopprette korrupte og manglende filer  herfra . Når du er ferdig, fortsett med løsningene nedenfor.

Løsning 1: Fjern alle McAfee-programmer du har

I mange tilfeller var den skyldige bak problemet "Standard gateway er ikke tilgjengelig" et McAfee-sikkerhetsprogram. Hvis du har noen McAfee-sikkerhetsprogrammer overhodet, går du til Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner og avinstallerer dem fullstendig. ELLER gå direkte til Legg til og fjern programmer ved å holde Windows-tasten og trykke R samtidig, og skrive appwiz.cpl i kjøredialogen.

2015-12-02_121908

Hvis denne løsningen fungerer, kan du fortsette å installere alternativer til McAfee-programmene du slettet, men husk å unngå alle McAfee-produkter. Hvis denne løsningen ikke fungerer, kan du bare prøve den neste. Når problemet er løst, kan du installere antivirusproduktet på nytt.

Løsning 2: Deaktiver funksjonen for automatisk pålogging

Mange Windows 10-brukere rapporterte at "Standard gateway er ikke tilgjengelig" -problemet som har en forbindelse med, av grunner bare Big Guy in the sky, kjenner til automatisk påloggingsfunksjon som Microsoft introduserte med Windows 8. Auto-påloggingsfunksjonen, så snart deres datamaskinen starter, logger brukeren på brukerkontoen som ble brukt da datamaskinen ble slått av. Det er ikke noe klart og greit sett med instruksjoner som du kan bruke til å deaktivere funksjonen for automatisk pålogging, men ganske enkelt å tilordne et passord til alle kontoene på datamaskinen din, holder automatisk påloggingsfunksjon i sjakk og forhindrer at den blir aktivert. Hvis du er redd for å glemme passordet ditt, må du bare sørge for at passordene du oppretter er ekstremt enkle og enkle å huske, og du kan til og med velge å lage tips til passordene dine.Det burde til og med være lettere hvis du bytter til en Microsoft-konto i stedet for en lokal konto, fordi det gjør at du enkelt kan tilbakestille passordet ved hjelp av e-postadressen din hvis den er glemt.

Løsning 3: Oppdater driverne til nettverkskortet

Søk etter og åpne Enhetsbehandling . Utvid nettverkskortene. Høyreklikk på nettverkskortet du bruker for øyeblikket (for eksempel Broadcom 802.11a nettverksadapter). Klikk på Oppdater driverprogramvare ... i hurtigmenyen.

2015-12-02_122221

Klikk på Søk automatisk etter oppdatert driverprogramvare, og la Windows søke etter og laste ned tilgjengelige programvareoppdateringer for nettverksadapterens drivere.

Hvis søket etter en nyere versjon av nettverksadapterens drivere ikke gir noen resultater, er det ganske stor sjanse for at resultatene er falskt negative, og at nyere versjoner av nettverksadapterens drivere faktisk eksisterer. Av en eller annen grunn finner Windows Update ikke mange nyere versjoner av nettverksadapterdrivere.

Selv om driveroppdateringsverktøyet sier at driverne til nettverkskortet ditt er oppdatert, må du besøke det offisielle nettstedet til datamaskinen eller produsenten av nettverkskortet, gå til nedlastingssiden og finne ut om en nyere versjon av nettverksadapteren din er. drivere er tilgjengelig. Hvis en nyere versjon av driverne er tilgjengelig, laster du ned og installerer den på den berørte datamaskinen.

Hvis den berørte datamaskinen har problemer med å opprettholde en stabil internettforbindelse i den tiden det tar å oppdatere driverne til nettverkskortet, søk etter feilsøking og åpne Windows feilsøkingsprogram , klikk på Nettverk og Internett > Internett-tilkoblinger > Neste > Feilsøk internettforbindelsen minog følg instruksjonene på skjermen, og internettforbindelsen din bør gjenopprettes på slutten av prosessen, i det minste i en stor nok tidsperiode til at du kan oppdatere nettverksadapterdriverne til den berørte datamaskinen. Hvis det ikke fungerer, kan du bare laste ned de nyeste driverne for den berørte datamaskinens nettverkskort fra produsentens nettsted på en annen datamaskin, overføre dem til den berørte datamaskinen via DVD eller USB og deretter installere dem.

Løsning 4: Avinstaller driverne til nettverkskortet

Avinstallering av driverne til nettverksadapteren er enda en løsning du kan bruke til å prøve å løse problemet med "Standard gateway er ikke tilgjengelig" på Windows 8. Ikke bekymre deg for å avinstallere driverne til nettverksadapteren, da Windows vil oppdage nettverkskortet ditt når det starter på nytt. og installer deretter driverne på nytt.

Søk etter og åpne Enhetsbehandling . Utvid nettverkskortene. Høyreklikk på nettverkskortet du bruker for øyeblikket (for eksempel Broadcom 802.11a nettverksadapter). Klikk på Avinstaller . Bekreft handlingen. Start datamaskinen på nytt, så blir nettverkskortet oppdaget og driverne installert på nytt når datamaskinen starter opp.

2015-12-02_122528

Løsning 5: Endre driverne til nettverkskortet

Å bytte nettverksadapterens drivere med et annet sett med drivere som du allerede har på datamaskinen din, er en kjent populær løsning for det beryktede problemet "Standard gateway er ikke tilgjengelig" på Windows 8. For eksempel hvis du har en Broadcom 802.11a nettverksadapter. , må du endre den til en Broadcom 802.11n nettverksadapter, og omvendt. For å løse problemet med "Standard gateway er ikke tilgjengelig" ved hjelp av denne løsningen, må du:

Søk etter og åpne Enhetsbehandling . Utvid nettverkskortene. Høyreklikk på nettverkskortet du bruker for øyeblikket (for eksempel Broadcom 802.11a nettverksadapter). Klikk på Oppdater driverprogramvare ... i hurtigmenyen.

2015-12-02_122221

Klikk på Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare . Klikk på La meg velge fra en liste over enhetsdrivere på datamaskinen min . Fjern merket for Vis kompatibel maskinvare.

2015-12-02_122800

Hvis nettverkskortet ditt ble oppført som en Broadcom 802.11a nettverksadapter i Enhetsbehandling før, velger du Broadcom 802.11n nettverksadapter fra listen. Hvis nettverkskortet ditt ble oppført som en Broadcom 802.11n nettverksadapter i Enhetsbehandling før, velger du Broadcom 802.11a nettverksadapter fra listen. Klikk på Neste og følg instruksjonene på skjermen for å endre driverne til nettverkskortet.

2015-12-02_122911

Hvis dette ikke fungerer, eller hvis du har en annen nettverksadapter enn en Broadcom, fortsetter du bare å endre nettverksadapterens driver til en annen fra listen, og du bør kunne finne minst en driver som ikke er berørt av "Standard gateway er ikke tilgjengelig" problem og er i stand til å opprettholde en stabil internettforbindelse som et nettverkskort normalt skal.

Løsning 6: Deaktivere alternativene for strømsparing

Nyere versjoner av Windows inkluderer en strømsparingsfunksjon som deaktiverer visse drivere for å spare strøm. Denne funksjonen kan noen ganger fungere feil og deaktivere driverne permanent. Heldigvis kan denne funksjonen lett deaktiveres. For å gjøre det:

  1. Trykk " Windows " + " R " for å åpne kjøringsprompten.
  2. Skriv inn “ devmgmt . msc ”og trykk“ Enter ”.
  3. Dobbeltklikk på “ Network Adapter ” i listen.
  4. Høyre - klikk på driveren du bruker, og velgProperties “.
  5. Klikk på “ Strøm ledelse ” -fanen og fjern haken på “ Tillat datamaskinen å slå av denne enheten for å spare strøm” alternativet.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det