Hvorfor vises RalinkLinuxClient i Windows-nettverket

Mange Windows-brukere er i konflikt etter å ha sett en Ralink Linux Client-oppføring oppført på denne PC-en som en del av nettverket . Ved første øyekast ser dette absolutt ut som om nettverket ditt har blitt hacket, men det er ikke tilfelle.

Hva er RalinkLinuxClient?

Ralink Linux Client er et internt brikkesett som brukes til rutere. Ralink har en av de største markedsandelene når de analyserer de største produsentene av trådløse adaptere. Ralink Linux Client brukes av mange selskaper, inkludert Gigabyte, D-link, HP, Belking, Asus Netgear, etc.

For det meste er Ralink Linux Client-enheten som dukker opp som en del av nettverket, ingenting å bekymre seg for.

Hvorfor vises  Ralink Linux Client  under Network?

Mesteparten av tiden vil Ralink Linux Client vises i Network fordi det er en annen trådløs konfigurasjon i ditt område som bruker samme adresseområde som ruteren din - dette vil føre til at den passerer filtrering og dukker opp som en del av nettverket ditt. Dette skjer vanligvis med rutere som jobber med standard IP-adresseområde.

Noen brukere har også rapportert at deres Ralink Linux Client faktisk ble identifisert som MAC-adressen til en Smart TV som var koblet til det samme Wi-Fi-nettverket. Du kan teste ut denne teorien ved midlertidig å deaktivere WI-FI-tilkoblingen fra din Smart TV. En annen populær type enhet som kjent er å vise seg som  Ralink Linux Client,  er et utendørs kamera.

Enda mer er  Ralink Linux Client  en vanlig forekomst på datamaskiner som har flere nettverkskort. Dette skjer angivelig når du aktiverer to forskjellige Wi-Fi-nettverk i samme ruter (2.5 og 5.0).

Håndterer en Ralink Linux Client-oppføring

Hvis du ser en eller flere  Ralink Linux Client- enheter oppført som en del av nettverket ditt under denne PC-en, er det viktig å eliminere muligheten for en ondsinnet trussel.

Hvis du er bekymret for at du kanskje har å gjøre med et brudd på nettverkssikkerheten din, følg metode 1 for å eliminere denne muligheten. Hvis du følger metode en, og du fremdeles ser en  Ralink Linux Client-  oppføring oppført som en del av nettverket ditt, følger du Metode 2 for å forhindre at  Ralink Linux Client-  spøkelser som kommer fra andre enheter, vises som en del av nettverket ditt.

Metode 1: Gi nytt navn til WiFi-nettverket og endre passord

Selv om tilfeller som dette er praktisk talt uhørt, er det teoretisk mulig at en enhet som har trengt gjennom nettverket ditt, spesifikt ble kalt  Ralink Linux Client  for å utsette enhver form for mistanke.

Dette er imidlertid ekstremt enkelt å motvirke ved å endre Wi-Fi-navn og passord. Å gjøre dette vil eliminere muligheten for at  Ralink Linux Client  vises som et symptom på et sikkerhetsbrudd.

Prosessen med å endre Wi-Fi-navn og passord er selvfølgelig avhengig av produsenten av ruteren din. Siden trinnene er forskjellige fra produsent til produsent, kan vi ikke lage en endelig guide for å endre navn og passord på et Wi-Fi. Men her er noen tips for å gjøre det lettere for deg:

  1. For å endre Wi-Fi-navnet og passordet, må du få tilgang til ruterenes innstillinger - men for det trenger du IP-adressen. For å finne ut IP-adressen til ruteren din, trykk Windows-tasten + R for å åpne en Run-boks. Skriv deretter inn “ cmd ” og trykk Enter for å åpne kommandoprompt.

  2. I kommandoprompt skriver du “ ipconfig ” og trykker Enter for å få en oversikt over IP-konfigurasjonen . Se deretter til adressen som er tilknyttet Standard Gateway - det er IP-adressen til ruteren din.

  3. Kopier IP-adressen til ruteren din og lim den inn i navigasjonsfeltet i nettleseren din og trykk Enter. Deretter må du gjøre et online søk på standardkontoen og passordkonfigurasjonene for å logge på.

  4. Deretter setter du inn brukernavn og passord for å få tilgang til ruterenes innstillinger. Fra dette tidspunktet er oppsettet veldig avhengig av produsenten din, så se den offisielle dokumentasjonen som er knyttet til rutermodellen din hvis du sitter fast.

Når du klarer å endre navnet og passordet til Wi-Fi-nettverket ditt, vil alle utenforstående bli forhindret - du vil ikke lenger se en  Ralink Linux Client-  oppføring hvis nettverket ditt ble brutt.

I tilfelle du endret WI-Fi-innstillingene til ingen effekt, se Metode 2 for trinn for fjerning av ghost Ralink Linux Client- oppføringer fra denne PCen .

Metode 2: Deaktiver Windows Connect Now-tjenestene

Hvis du ikke endret navnet og passordet på ruteren din, fikk  Ralink Linux Client ikke til å forsvinne fra denne PC-en, er  det klart at du ikke har å gjøre med en ondsinnet trussel. I stedet er det sannsynligvis et klassisk tilfelle av  Ralink Linux Client-  spøkelser som faktisk ikke har noen sikkerhetsproblemer.

Men hvis det er et distraherende syn, kan du enkelt forhindre at  Ralink Linux Client-  spøkelser vises som en del av nettverket ditt. Her er den enkleste måten å få  Ralink Linux Client-  spøkelser til å forsvinne ved å deaktivere Windows Connect Now-tjenesten:

  1. Åpne File Explorer, høyreklikk på denne PCen og klikk på Manage . Trykk deretter Ja ved ledeteksten UAC (User Account Control)  .

  2. Dobbeltklikk på Tjenester og applikasjoner i Databehandling , og dobbeltklikk deretter på  Tjenester .
  3. Bla gjennom tjenestelisten og finn Windows Connect Now- tjenester. Høyreklikk deretter på den og velg Egenskaper (eller dobbeltklikk på den).
  4. I Windows Connect Now Properties går du til Generelt-fanen og endrer oppstartstypen til "Disabled". Ikke glem å trykke på Apply for å lagre endringene.

Når du har gjort dette og startet datamaskinen på nytt, skal de useriøse  Ralink Linux Client-  spøkelsene ikke lenger vises på denne PC-en som en del av nettverket ditt.

Anbefalt

Fix: Minecraft svarer ikke
Hva er Digital TV Tuner Device Application Application og bør det fjernes?
Hva er FileRepMalware og bør du fjerne det